vrijdag 13 maart 2015

Recensie: 'Halverwege het graf' van Jeaniene Frost


Auteur: Jeaniene Frost
Genre: roman (Urban Fantasy)
Uitgever: Xander Uitgevers bv, december 2013
Uitgave: paperback, 381 pagina's
Vertaling: Textcase
ISBN13: 978 94 0160 160 3
Dit is het eerste deel van de 'Nachtjagers'-serie.

Samenvatting:
Cat Crawfield is zelf half-vampier, maar dat weerhoudt haar er niet van te jagen op de ondoden. Zo neemt ze wraak op haar vader, die het leven van haar moeder verpestte. Als Cat gevangen wordt genomen door de sexy vampier Bones, gaat ze een onverwachte en spannende samenwerking met hem aan. Maar dan worden zij en Bones zelf doelwit en moet Cat een kant te kiezen. En die van Bones wordt steeds aantrekkelijker …

Wat ik er van vond:
Als eerste moet ik aangeven dat ik helemaal niet bekend was met Urban Fantasy, een sub-genre van Fantasy. De kenmerken van Urban Fantasy zijn dat het verhaal zich afspeelt in de moderne tijd, in de bewoonde wereld. Vaak is de hoofdpersoon een vrouw, die goed kan vechten.
De cover is prachtig: aan de bovenkant voelt het alsof er een vloeistof op gespetterd is (misschien zelfs bloed ?).
Ik moest even kijken door het boek scheef te houden, heel mooi gedaan ! Ook de rode letters passen hier goed.
Ondanks de uitdagende positie van de dame op de cover is het boek gelukkig niet doordrenkt van erotiek, maar de erotiek je in het verhaal zult vinden is een onderdeel van het verhaal. Het wordt ook heel humoristisch gebracht.

Hoewel ik niet perse van vampierverhalen hou, heb ik het boek graag gelezen.
Het heeft heel veel in zich. Een verhaal dat behalve romantisch op een spannende manier, veel humor te bieden. Bovendien is er veel actie aanwezig.
Een 'fantastisch' verhaal, om maar in het genre te blijven.
Het is een verhaal waarbij je na het lezen beter gaat begrijpen wat het woord 'bloeddorstig' kan betekenen!
Ik vind het een ontspannend verhaal, fijn om te lezen als even helemaal niets anders hoeft ..

Cat moet een heleboel verstoppen voor haar moeder en zich ook anders voordoen dan ze is.
'O, wat een ingewikkeld web weven we...' denkt Cat wanneer ze in haar eigen appartement gaat wonen omdat ze niet constant wil hoeven liegen.
Heel mooi om te zien hoe de twee hoofdpersonen Cat en Bones, naar elkaar toegroeien in het verhaal. Dit wordt allemaal heel geloofwaardig beschreven door deze auteur.
Hoe verder je in het verhaal bent, hoe spannender het wordt. Er is sprake van verdwijningen van meisjes en de zoektocht naar de verdwenen meisjes brengt de hoofdpersonen in gevaar.
Dat gevaar komt van een onverwachte kant en het is zeker nog niet afgelopen als dit verhaal uitgelezen is. Ik had een beetje medelijden met de hoofdpersonen op het eind.

Het verhaal eindigt met de volgende zin:
'Als je van me wegrent, kom ik je achterna. En ik zal je hoe dan ook vinden ..'

Ik wil zeker het volgende deel in deze serie lezen en waardeer het boek op 4/5 sterren.

(recensie geschreven januari 2014)

Over de auteur:

Jeaniene Frost is de auteur van de internationale bestsellerserie 'Nachtjagers'. Haar boeken zijn al in twintig landen uitgegeven en stonden in de bestsellerlijsten van de New York Times, USA Today, en Amazon.com. Jeaniene woont in North Carolina.
Voor meer informatie kijk op haar website www.jeanienefrost.com

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je van dit verhaal hebt kunnen genieten ook al ben je niet persé een fan van vampierverhalen. Het tweede boek is ook vertaald, maar jammer genoeg lijkt me nadien de vertaling van deze reeks te hebben stopgezet. :(

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.