donderdag 5 maart 2015

Ontvangen: 'Lieve dochter' van Elizabeth Little


Lieve dochter

Auteur: Elizabeth Little
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, 2015
ISBN: 978 94 00505 44 5
NUR: 305

Ook als Ebook verkrijgbaar
Oorspronkelijke titel: Dear Daughter
Vertaling: Saskia Peterzon-Kotte

Waar gaat het verhaal over?

Janie heeft alles aan haar moeder te danken. Haar looks. Haar geld. Haar strafblad.

De voormalige 'It-Girl' Janie Jenkins is sluw, bloedmooi en... ze komt net uit de gevangenis. Tien jaar geleden, op het hoogtepunt van haar roem, werd ze veroordeeld voor de moord op haar moeder.
Als ze vrijkomt na een vormfout, gaat ze incognito op zoek naar de waarheid achter haar moeders laatste woorden, met behulp van slechts een vage aanwijzing. Er is echter één probleempje: ze weet niet of zijzelf de moordenaar is - ze is haar geheugen kwijt. Ze weet alleen dat ze een bloedhekel had aan haar moeder. Maar heeft ze haar ook vermoord?

Ze belandt in een gehucht in South Dakota, waar de kleurrijke dorpsbewoners er een vreemde levensstijl op nahouden. Intussen zit de paparazzi, overtuigd van haar schuld, haar op de hielen en moet ze alles op alles zetten om undercover te blijven.

Bekijk hier de boektrailer van 'Dear Daughter'.
Lees alvast de eerste twee hoofdstukken.

Over deze auteur:

Journalist en schrijver Elizabeth Little werd geboren in St. Louis en studeerde af aan Harvard. Haar werk verscheen onder meer in The New York Times en The Wall Street Journal. Ze schreef eerder twee non-fictieboeken en maakte in 2014 haar fictiedebuut met de thriller Lieve dochter. Little woont en werkt in Los Angeles.

Bron: A.W. Bruna Uitgevers

'Lieve dochter' heb ik nog niet gelezen. De recensie volgt hier op mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.