vrijdag 21 februari 2014

'Bloeddorst' van Mark van DijkBloeddorst

Auteur: Mark van Dijk
Genre: Thriller & Fantasy 
Uitgave: paperback 226 blz.
Uitgever: Books of Fantasy jan. 2013
Cover: de foto op de omslag van de bunker is door Mark van Dijk zelf genomen en diende mede als inspiratiebron voor het verhaal.
ISBN10: 946 086 0427
ISBN13: 978 946 086 02423

Samenvatting (achterflap):
Een kannibalistisch genootschap opereert al jaren in het diepste geheim in Nederland. Op geraffineerde wijze weet één van de leden de tienjarige Jack Klinkhamer te ontvoeren voor een lugubere feestavond. Jack wordt verstopt in een bunker die diep in de Katwijkse Zuidduinen verscholen ligt. Alleen zijn ontvoerder is op de hoogte van deze locatie. Wanneer Jack later die avond niet op het feest gepresenteerd wordt, weet de leiding van het genootschap dat er iets gruwelijk mis moet zijn gegaan. Om hun geheim te bewaren moeten ze Jack eerder vinden dan de politie en alle losse eindjes afhandelen.
De oudere en vermoeide rechercheur Jim Nieuwpoort, hoofd van de tactische recherche, leidt het politieonderzoek naar de verdwenen Jack Klinkhamer. Samen met zijn team zet hij alles op alles om de jongen te vinden, om uiteindelijk in een situatie terecht te komen waarin hij keuzes moet maken. De belangrijkste keuzes van zijn leven.

Wat ik er van vond:

Ik kreeg dit boek van Mark, met de inscriptie op de binnenkant: 
'Voor Mieke, omdat 't leven soms best wat spannender mag! Veel leesplezier, Mark van Dijk.'

Nou, ik heb het geweten ook !
Spannend van begin tot eind. Het verhaal is niet echt gebeurd, maar helaas wel gebaseerd op waar gebeurde feiten, zoals in het 'Nawoord' wordt aangegeven.
De dingen die beschreven zijn in zijn boek zouden ook écht gebeurd kunnen zijn... je moet er niet aan denken !
Een verhaal, wat je meeneemt in wat in eerste instantie in 8 dagen gebeurt in het leven van een kleine jongen en de andere hoofdpersonages en je laat gruwelen en versteld staan van de rol van sommige personages. Daar had je het niet van verwacht.
Ik geef dit boek 4,5/5 sterren. 

Over de auteur Mark van Dijk:
Katwijker Mark van Dijk (1979) heeft na de Tuinbouwschool op de Middelbare Agrarische School in Gouda gezeten. Op zijn achttiende is hij gaan werken en na wat omzwervingen ontdekte hij zijn huidige baan bij een machinefabriek, ook in Katwijk. Begonnen als monteur werkte hij zich tot chef werkplaats op. Hij werkt hier al ruim 14 jaar met veel plezier. Tevens is Mark een echte bibliofiel. Hij verzamelt boeken, leest ze en schrijft ze. Het schrijven gebeurt zo veel mogelijk ’s avonds en in de weekenden. Op dit moment werkt hij druk aan zijn derde boek. In zijn spaarzame vrije tijd zoekt hij naar gesigneerde eerste drukken van zijn favoriete schrijvers of naar klassieke eerste drukken van Charles Dickens, Alexandre Dumas, R. L. Stevenson, enz. En, wanneer zelfs dat even stil ligt, dan leest hij. Wat hij leest, maakt hem niet uit; horror, thriller, literatuur of een pak melk; als er letters op staan is het eigenlijk al snel goed. 

Website: www.markvandijk.eu
Facebook: Mark van Dijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.