vrijdag 21 februari 2014

'Nachtzwemmen' door Lucy Clarke

Auteur: Lucy Clarke
Genre: Roman
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers februari 2013
ISBN13: 9789400501591 

Over de auteur:

Lucy Clake heeft Engelse literatuur gestudeerd. Ze heeft veel gereisd en houdt steeds dagboeken bij. Ze presenteerde netwerkbijeenkomsten en was leider van een workshop 'Creative writing'. Lucy is getrouwd met James Cox, een professioneel windsurfer. Samen maken ze reizen in de winter en blijven in de zomer thuis in hun woning aan de zuidkust van Engeland.
'Nachtzwemmen' is haar romandebuut.
Twitter: @lucyclarkebooks

Samenvatting:
Wanneer Katie hoort dat haar zus Mia op Bali zelfmoord heeft gepleegd, kan ze het eerst niet geloven. Ook al hebben ze hun leven lang een moeilijke zussenrelatie gehad, dit nieuws slaat in als een bom en breekt haar hart. Pas later vraagt ze zich af: wat deed Mia eigenlijk op Bali?

Het eiland lag niet op de route van de wereldreis die Mia ging maken na de dood van hun moeder. Wat is er gebeurd voorafgaand aan de avond dat ze van een klif viel? Om antwoord op haar vragen te krijgen, besluit Katie om in Mia’s voetsporen dezelfde reis te maken, aan de hand van haar dagboek. Daarvoor zal ze haar veilige en succesvolle wereld van haar werk en verloofde moeten verlaten – om achter een schokkende waarheid over hun vader te komen. Maar pas op Bali zal ze ontdekken en volledig begrijpen wat er precies gebeurd is met Mia, en hoe het zo ver heeft kunnen komen…

Wat ik er van vond:

Als haar zus Mia om het leven komt op Bali, besluit Katie om dezelfde reis te maken om er achter te komen, wat zich precies heeft afgespeeld tijdens de afwezigheid van Katie. Ze waren zussen en woonden samen in Londen.
Het lijkt zo simpel, als je het zo neerschrijft, maar het bleek een rollercoaster te worden van emoties voor Katie. Dit had ze nooit verwacht en had op geen enkele manier kunnen bedenken dat ze zoveel mensen, zo slecht kende uiteindelijk, inclusief zichzelf. Alleen al de wereldreis maken die haar zus gemaakt heeft, past eigenlijk helemaal niet bij Katie en een heleboel andere dingen ook niet die ze meemaakt.

“Nachtzwemmen” is een spannende roman, zeker geen thriller, maar leest wel lekker door omdat het heel goed geschreven is. De tijdlijnen van de twee hoofdpersonen wisselen elkaar af, zodat je jezelf af blijft vragen wat er als volgt zal gaan gebeuren.

Ik heb dit boek met plezier gelezen.

Ik waardeer deze roman met 4/5 dikverdiende sterren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.