zaterdag 22 februari 2014

'Overspel, wat bezielt ze?' Bundel door diverse auteurs

Genre: fictie, non-fictie, erotiek (en dat gemengd)

Met bijdragen van:
Aagje Drum, Ad Lodewijk, Akahige, Amber Kena, Boukje, Corina Bloem, Delphi, Elena Machetti, Ellis van den Bosch, Eva van het Strand, Gert-Jan van den Bemd, Gerold Kort, Jan Sluimer, Jessica Schaafsma, Kate Eagles, Lapin, Maria, Marloes Vrijdag, Mels Dees, Michelle Andon, Natasja Bijl, Pamela Kramer, Sandra Damen, Sofie Rozendaal, Sylvia Peters, Tessa van Dée, Valérie Bos, Verawati Calmer en Ysbrand Drost.

ISBN nummers:
Paperback: 978-94-91884-01-6 164 pagina's
Epub: 978-94-91884-02-3 162 pagina's.

Uitgever: Scelta Publishing 14 oktober 2013

Het tot stand komen van deze bundel:
Overspel, wat bezielt ze…’ begon als test. In eerste instantie om te kijken of een intrigerende naam voor een Twitter account snel veel volgers zou krijgen. De keus viel op iets met Overspel omdat dit thema altijd leeft. De volgers kwamen, maar ‘waar staat dat @Overspel_Info nu eigenlijk voor,werd de veel gestelde vraag.
Het idee ontstond om een schrijfwedstrijd aan het account te koppelen en de winnaars te bundelen, in combinatie met veel andere informatie en interviews met het thema overspel.
Daarnaast leverde Sylvia Peters ook één van de vele verhalen in de bundel.
Het resulteerde uiteindelijk in een boeiende mix van fictie en non-fictie.

Samenvatting:
Een niets verhullende bundel over vreemdgaan.

Waarom bestaat overspel? Er zijn verschillende redenen waarom iemand 'overspel pleegt'. Misschien is het de sleur in je relatie, wil je wraak nemen, of je hebt behoefte aan meer spanning in je leven. Maar het kan ook pure, onweerstaanbare aantrekkingskracht zijn, waar je al een tijd tegen aan het vechten bent, maar waar je uiteindelijk niet van kunt winnen. Tijdens het personeelsavondje, met een slok op, kun je zijn of haar blik niet meer weerstaan en geef je toe aan het verlangen waar je hele lichaam al weken lang om schreeuwt.

Fantasie, werkelijkheid, geheimen, bekentenissen, hartstocht en verdriet lopen hier door elkaar heen en laten niets verborgen... Tips, interviews, weetjes en natuurlijk de verhalen van de auteurs die het thema 'Overspel' prachtig hebben neergezet.
Er bestaan verschillende redenen om overspel ‘te plegen’. Misschien wil je wraak nemen, of je hebt behoefte aan de aandacht en tederheid die je nu niet krijgt. Maar het kan ook pure, onweerstaanbare aantrekkingskracht zijn, waar je al een tijd tegen aan het vechten bent, maar waar je uiteindelijk niet van kunt winnen. Tijdens het personeelsavondje, met een slok op, kun je zijn of haar blik niet meer weerstaan en geef je toe aan het verlangen waar je hele lichaam al weken lang om schreeuwt.
Fantasie, werkelijkheid, geheimen, bekentenissen, hartstocht en verdriet lopen hier door elkaar heen en laten niets verborgen… Tips, interviews, weetjes en natuurlijk ook de verhalen van de andere auteurs die het thema ‘Overspel’ prachtig hebben neergezet.
 
Wat ik er van vond:
De woorden op de cover van Nynke Laanstra, internationaal auteur van o.a.
'De sluwe verleider': 'Een (h)eerlijke uitdagende bundel over vreemdgaan, pijn en drijfveren' zeggen genoeg.
Ik had het boek in een dag uitgelezen en heb er van genoten.
De bundel bestaat uit totaal verschillende soorten verhalen met één overeenkomst: overspel.
Het ene verhaal is heel humoristisch, het andere heel spannend of zelfs dramatisch. De afwisseling van de verhalen is heel mooi gedaan door de redactie. De verhalen worden
afgewisseld door informatie en interviews.
 
Ik waardeer dit boek op 4/5 sterren.


11 oktober 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.