vrijdag 21 februari 2014

'Fiona' door Harry Bingham

Auteur: Harry Bingham
Genre: Literaire thriller
Uitgave: paperback 400 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN: 978 902 61009 94

Over de auteur:
Harry Bingham is bankier en schrijft daarnaast thrillers. Fiona is zijn eerste thriller met detective Fiona Grifiths in de hoofdrol.

Samenvatting:
Rechercheur Fiona Griffiths is jong, toegewijd en slim. Maar er is iets dat zij angstvallig verbergt. Iets dat te maken heeft met haar onvermogen om te huilen. Met haar vertrouwdheid met de doden. Met het mysterieuze gat in haar CV. Wanneer ze in haar eerste zaak de moord op een jonge vrouw en haar dochtertje moet onderzoeken, en er meer gruwelijke moorden volgen, wordt Fiona gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkerste geheimen. En met een verleden dat ze nooit echt achter zich heeft kunnen laten...

Een hoofdpersoon, waarvan ik tijdens het lezen dacht: “hé, dat zou ik gezegd of gedacht kunnen hebben”.
Fiona moet door met wat ze doet, zoals ze zelf zegt: (blz.138) “Want zo is het leven. Je kunt alleen voorwaarts”.
Ik heb écht genoten van dit boek, van de hoofdpersoon Fiona Griffiths die op momenten in haar leven, waarop ze verstijfd van angst is, maar toch een weg vindt om door te gaan.
Fiona, een jonge rechercheur, wordt aan het werk gezet voor de oplossing van moorden, verdwijningen en wat al niet meer.
Wat is er toch met haar gebeurd in de tijd van haar leven, waar ze het niet over wil hebben?
Met haar kleine, tengere uiterlijk beweegt ze zich op de meest lugubere plaatsen en brengt het een en ander teweeg in de onderwereld.
Een geweldig boek, met een geweldige hoofdpersoon, waarvan ik zeker meer zou willen lezen !
Het heeft me geboeid van A tot Z.
Ik waardeer het boek met 4/5 sterren.

21. apr, 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.