vrijdag 21 februari 2014

'Snijdende Pijn' door Ali Knight

Auteur: Ali Knight
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 319 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Anthos 2012
ISBN10 90 414 1808 3
ISBN13 978 90 414 1808 1
Over de auteur:

Voordat ze boeken ging schrijven, heette 
Ali Knightnog Alison Potter en was ze journalist en redacteur bij een groot aantal kranten, waaronder The Guardian en The Observer. Ook schreef ze voor de websites van Daily Mail en Evening Standard. Ze groeide op in Bedord met haar Amerikaanse vader en Engelse moeder. Ze woont in Londen met haar gezin en werkt nog steeds
freelance voor diverse kranten en magazines.
Het moordenaarsspel was haar debuut en werd ook door Anthos uitgegeven (juni 2011).
Website: www.aliknight.co.uk

Samenvatting:

Een goede vriendin vermoord.
Een vastgelopen huwelijk.
Een dodelijke obsessie.
Nicky heeft meer dan haar portie ellende op haar bordje liggen. Dus wanneer ze een jonge, aantrekkelijke man ontmoet, gaat ze in op zijn geflirt. Ze houdt zichzelf voor dat het onschuldig is; ze is immers getrouwd. Maar wat leuk begint, leidt tot een vreselijke ervaring, en de ontdekking van een duister geheim. Nicky ondervindt dat de littekens die liefde achterlaat een leven lang mee gaan.

Wat ik er van vond:
Dit was het eerste boek dat ik van haar las.
Nicky ontmoet in het vliegtuig een man die 13 jaar jonger is dan zijzelf en het klikt. Dit gebeurt nadat ze iets vreselijks heeft meegemaakt en daarom ook nog bijzonder gevoelig is.
Ze bezoekt samen met hem een oud landhuis, dat van zijn familie is en daar wordt ze door hem verbaasd waardoor het lijkt dat er een verband is met de moord op haar vriendin, 5 jaar eerder.

Er zijn verschillende verhaallijnen, die wanneer ze op een gegeven moment samenkomen, het lezen minder soepel maken. Dat is jammer.
Daarna wel doorlezen want een heleboel pagina's verder is het weer enorm spannend  en weet je waarom je niet met lezen gestopt bent.

Daarom waardeer ik dit boek met 3/5 sterren.


22 juli 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.