vrijdag 21 februari 2014

'De Test' geschreven door Joelle Charbonneau

Auteur: Joelle Charbonneau
Genre: Fantasy
Uitgave: hardcover, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. Oktober 201
ISBN: 978 90 45207 933

Over de auteur:
Zo lang ze zich kan herinneren houdt ze van verhalen vertellen. In haar jeugd ging ze deze verhalen uitbeelden op toneel, terwijl ze er bij zong. Ze ging opleidingen volgen in opera en operette.
Daarna speelde ze ook in opera's, operette's en musicals.
Bovendien ging ze spraaklessen geven. Dat is niet echt iets wat je van een schrijver zou verwachten.
Ze had nooit eerder over het schrijven van een boek nagedacht. Joelle heeft altijd erg van lezen gehouden. Tot ze op een dag een idee kreeg en ging schrijven. Ze vond hier zeker zo veel voldoening in als in haar optredens op het toneel.
Ze geeft nog steeds spraaklessen en zingt zo nu en dan professioneel. De rest van haar tijd brengt ze door samen met haar man en hun zoontje, terwijl ze wegdroomt in nieuwe verhalen, die wij wellicht nog mogen lezen.
Kijk voor meer informatie over Joelle Charbonneau en haar eerder werk op haar website:www.joellecharbonneau.com of op Facebook www.facebook.com/AuthorJoelleCharbonneau en Twitter: @jcharbonneau .

Samenvatting:

De boektrailer van 'De Test':
http://www.youtube.com/watch?v=LGX9BWLwWc4

Malencia Vale 'Cia' wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest.

Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder. Waarom herinnert hij zich niet meer ?
Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.
Wie kan ze vertrouwen ?

Wat ik er van vond:

'Alleen de beste deelnemers zullen overleven'
 Ik had het boek in een mum uitgelezen. Het leest heel soepel, alles lekker rustig, maar met een heel spannende ondertoon.
Wat een verhaal, zeg !
Een nieuwe kans voor herstel van de aarde en de nieuwe heersers vullen dat op hun eigen manier in. Het is heel geloofwaardig wat er neergeschreven is, het zou zo maar gebeurd kunnen zijn als je ziet wat er tegenwoordig gebeurt in de wereld, chemische oorlogvoering en wat niet meer !
Wanneer de beste leerlingen uitgekozen worden, om deel te nemen aan De Test, roept de manier van kiezen vragen op die later in het boek enigszins beantwoord worden.
Deze uitverkorenen maken kans om door te stromen naar de Universiteit om later tot de leiders van het land te behoren. Iedereen wil graag bij de doorstromers horen en veel deelnemers schuwen bedrog, verraad, moord en doodslag niet om als een van de winnaars over de eindstreep te komen.
Heel knap van de auteur hoe alles goed doordacht is, bijvoorbeeld de spullen die de deelnemers mee mogen nemen in hun Testtas. Het doel van de armband en de band om hun Testtas is groter dan je in het begin zou vermoeden.
Het is duidelijk dat dit prachtige boek een onderdeel is van een groter geheel. Ik heb graag met Cia Vale deze reis gemaakt naar Tosu City, samen met haar begeleider(s). Het was gewoon vreselijk om de laatste bladzijde om te slaan. Ik wilde meteen meer lezen.

Gelukkig heb ik hoofdstuk 1 van deel 2 'De studie' al kunnen lezen, maar dit deel verschijnt pas begin 2014 !!

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren.


8 oktober 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.