vrijdag 21 februari 2014

'Stille getuigen' door Daniëlle Hermans

Auteur: Daniëlle Hermans
Genre: thriller
Uitgave: paperback 192 pagina's

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers 2013
ISBN 978 90 229 9652 2
Deel 1 in de LIFE-reeks: het Nederlandse antwoord op CSI

Over de auteur:
Van haar website: 'I kill people for a living'.
Daniëlle Hermans (1963) debuteerde in 2008 met Het tulpenvirus, dat inmiddels in elf landen is verschenen waaronder de USA, Australië, Italië en Duitsland. Ook de filmrechten zijn verkocht. Daarna volgden De watermeesters en De man van Manhattan. 2013 is het jubileumjaar van de Vrede van Utrecht die in 1713 werd gesloten. Ter gelegenheid daarvan schreef zij In vredesnaam. Momenteel werkt ze aan een boekenserie die zich afspeelt rond een forensisch instituut.De grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben Daniëlle Hermans aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen. Het tulpenvirus stond op de shortlist van de Schaduwprijs 2008 en op de tiplijst van de Diamanten Kogel 2008 en werd ook internationaal een succes. De rechten werden verkocht aan de VS, Spanje, Duitsland, Italië, Brazilië, Noorwegen, Finland, Zweden en Turkije. Haar tweede boek, De watermeesters, werd verkocht aan Duitsland en Italië. Haar derde boek De man van Manhattan volgde in 2011. In een unieke samenwerking met de stichting Vrede van Utrecht verscheen januari 2013 de thriller In vredesnaam ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht.
Website: www.daniellehermans.nl
Facebook: Daniëlle Hermans
Twitter: @
DanielleHermans


Samenvatting:
In een kasteel langs de Vecht tussen Amsterdam en Utrecht huist het Landelijk Instituut voor Forensische Expertise. Het LIFE wordt met strakke hand geleid door de perfectionistische en ambitieuze Madeleine Bekkers. Alex van Brederode, een eigenzinnige veertiger die door zijn grote deskundigheid ‘de Professor’ genoemd, leidt het team van plaats delict onderzoekers. Hij wordt bijgestaan door zijn leergierige assistente Suzanne Meijer.
Als in een nieuwbouwwijk de onthoofde lichamen van een jong stel worden aangetroffen, zet het forensisch team van het LIFE alles op alles om ervoor te zorgen dat de dader zo snel mogelijk gevonden wordt. Want de kans is groot dat de moordenaar opnieuw toe zal slaan.
Tegelijkertijd doet een wijkagent in een park een aantal macabere vondsten die hem grote zorgen baren.


Wat ik er van vond:
Ik heb niet eerder een boek gelezen van deze auteur en kan daarom niet met haar eerdere werken vergelijken.
Ik kan wel meteen zeggen dat ik uitkijk naar het volgende deel in deze serie LIFE.

Vanaf het begin weet Daniëlle Hermans te boeien door haar schrijfstijl, heel duidelijk, geen poespas en zeker geloofwaardig. Het is duidelijk dat er research is verricht door de auteur om het verhaal goed neer te kunnen zetten. Ik las dit boek in één dag uit. Het boek is onderverdeeld in vijf dagen. Vijf dagen waarin er door de diverse leden van het onderzoeksteam naartoe gewerkt wordt de dader te vinden. Gruwelijke misdaden zijn gepleegd. Ik dacht op een gegeven moment de dader te kennen, maar uiteindelijk werd ik toch verrast. Mooie schrijfstijl, geweldig plot. Volgens mij behoort ze bij de top van Nederland !

Daarom waardeer ik dit boek met 5/5 sterren !
24 juli 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.