zaterdag 22 februari 2014

'Havana' geschreven door Jeroen Guliker

Auteur: Jeroen Guliker
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's 
Uitgever: Credo Uitgevers november 2013
ISBN13: 978 90 81761 31 4

Over de auteur:
Bron: Crimezone.nl

Jeroen Guliker(1966) koos na de Havo voor een studie Toeristisch Management. Een keuze die een interessante baan opleverde bij een evenementenbureau, gespecialiseerd in de organisatie van grote internationale sportevenementen. Voor zijn werk reisde hij tussen 1988 en 2008 de halve wereld rond. Vooral Europa en het Noord-Amerikaanse continent werden structureel bezocht voor vergaderingen met klanten, presentaties en conventies.

In 2001 nam hij zitting in de directie van het evenementenbureau om een jaar later mede-eigenaar en algemeen directeur te worden van het bedrijf dat inmiddels 25 vaste werknemers - en tijdens het evenementenseizoen meer dan 350 parttimers - telde.

Het duurde tot 2008 voordat de geboren Haarlemmer debuteerde als schrijver met de roman Zeven Vrouwen Later, een gedeeltelijk autobiografisch boek, dat hij in eigen beheer zou uitgeven. Via zijn website, e-mailbestanden, vriendenkring, contacten en sociale media als Facebook, Hyves en Twitter ging het balletje rollen en overtrof de verkoop van zijn debuutroman alle verwachtingen.

In 2009 tekende Jeroen een contract bij Karakter Uitgevers waar naast de roman 
Harde Noten (november 2009) een nieuwe volledig herschreven uitgave van Zeven Vrouwen Later (april 2010) verscheen. In november 2011 verscheen Verborgen Vrucht, zijn derde boek en eerste thriller.
(dit boek werd genomineerd voor de Crimezone Awards 2012.)

Jeroen heeft twee zoons, Mike (1996) en Des (1998), woont in Haarlem en geniet volop van het leven. '


Website: 
www.jeroenguliker.nl
Twitter: @JeroenGuliker
Facebook: facebook.com/Jeroen.Guliker


Samenvatting:
De ontreddering herhaalde zich. Drie, vier keer kaatsten haar hulpkreten tegen de betonnen muren voordat ze door de stilte werden opgeslokt. Ze veegde de tranen van haar gezicht en probeerde opnieuw de wanhoop uit haar lijf te schreeuwen. 'Laat me gaan! Maak me los!'

Hannahs leven lijkt in balans wanneer de machtige en in kunstkringen gevreesde Simon Salomons haar schildertalent ontdekt. Haar carrière raakt in een stroomversnelling, maar de zoete smaak van het succes verbittert op slag als Hannah na het plotselinge overlijden van haar moeder noodgedwongen terugkeert naar haar geboortedorp, het streng gereformeerde Duinwijck.

Haar terugkeer ontgrendelt deuren die ze jarenlang angstvallig heeft dichtgehouden. Tegen wil en dank wordt ze geconfronteerd met de leugens, trauma's en duistere mysteries uit haar verleden. Hannah zou het dorp het liefst zo snel mogelijk weer de rug toekeren, maar haar obsessies en seksuele fantasieën schreeuwen om verklaringen. Haar zoektocht naar antwoorden leidt via een reeks huiveringwekkende ontdekkingen naar een bloedstollende ontknoping.

Welke geheimen houden zich schuil achter de duinen van Hannahs geboortedorp? Wat is er drie decennia geleden werkelijk in Duinwijck gebeurd?

Bekijk hier de boektrailer van 'Havana' http://www.youtube.com/watch?v=9oYoKv9qfCk

Wat ik er van vind:

Ten eerste: een mooie sprekende cover die heerlijk aanvoelt. Het boek gaat soepel open, het breekt nergens.
Een fijn boek om vast te houden en te lezen.

Dit is een verhaal waarbij je aandacht al vanaf de proloog vastgehouden wordt. Er is geen moment tijdens het lezen waarop het je niet meer boeit wat je leest. De erotiek die in het verhaal voorkomt heeft een doel. Dat doel weet je pas wanneer je het boek helemaal uitgelezen hebt. Toch is het op geen enkel moment ordinair. Steeds ontzettend spannend en je na ieder hoofdstuk afvragend achterlatend waar het toch op aan zal sturen, dit verhaal wat je zo geboeid zit te lezen. Je wordt over de grens meegenomen, maar komt weer terug in Nederland, waar het ook allemaal begon. Door het lezen van de samenvatting op de achterflap ben je niets wijzer geworden over de geheimen die achter gehouden worden, dat blijft zo tot ongeveer het laatste hoofdstuk.
Dit zou zo maar kunnen gebeuren op dit soort plekken in de wereld, zelfs in ons eigen landje. Ik moet er niet aan denken, maar het zou kunnen ..
Heel knap om de lezer zo te boeien met het verhaal, hem helemaal mee terug te nemen in de tijd en zo de achtergrond van de hoofdpersoon te leren kennen, zonder iets weg te geven.

Ik waardeer dit boek op 5/5 sterren. Een aanrader !!


22 november 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.