vrijdag 21 februari 2014

'Glashard' van Corine Hartman

Auteur: Corine Hartman
Genre: Thriller, tweede deel uit de serie met Jessica Haider als hoofdpersoon.
Uitgave: paperback, 280pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. September 2013
ISBN13:978 90 45206 417


Over de auteur:

Corine Hartman ( Den Haag, 1964) had van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af met de studierichting scenarioschrijven.
In 2007 was haar debuut als misdaadauteur met 'Schone kunsten'. Ze kreeg de Crimezone Thriller Award 2011 voor haar vierde Italie-thriller 'Als de dood'.
'Bloedlijn', het eerste deel in de serie kreeg **** in de VN thrillergids 2013 en werd bovendien genomineerd voor de 
Gouden Strop 2013.

'Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur ' (
Karakter uitgevers)

Waar gebeurd of fictie. Is het belangrijk? Voor mij niet. Als het maar waar gebeurd zou kúnnen zijn en het verhaal het vertellen waard is. Met mijn woorden, in de verhalen van nu, schets ik een beeld van deze tijd, met mensen die kunnen bestaan, in situaties die kunnen voorkomen. Ik houd van detectives. Vanwege het mysterie van de dood. En hoe komt iemand zover dat die een ander vermoordt? De spanning, wie heeft het gedaan, en waarom? Ik houd van misdaadromans met veel aandacht voor het opbouwen van de spanning, voor de uitwerking van karakters en voor hun omgeving. En waarin het op menselijke inzet en intelligentie aankomt om de dader te vinden. Zoals de verhalen van Elizabeth George. Puur genieten." (Corine Hartman)

Kijk op haar onlangs vernieuwde website: www.corinehartman.nl voor meer informatie over deze auteur en haar werken.
Volg haar op Facebook: www.facebook.com/corinehartman en op
Twitter: @corinehartman


Samenvatting:
Glashard is na Bloedlijn het tweede deel in een serie bloedstollende en keiharde psychothrillers van Corine Hartman.

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia - een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. En de Antwerpse diamantair Bram Salomons is haar eerste doelwit.
In dit tweede deel gaat Jessy naar Zimbabwe. Als kersverse minnares van Bram Salomons reist ze met hem mee naar dit verscheurde land, met de geheime opdracht het netwerk van zijn illegale handel in bloeddiamanten op te rollen. Salomons vindt zichzelf een weldoener: hij stimuleert de economie en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen. Maar de werkelijkheid is anders..

Wat ik er van vond:

'Glashard' is een geweldige titel en heel toepasselijk: zo helder als glas en keihard indien het nodig is, soms ook breekbaar als glas.

Een beschrijving die perfect past bij Jessica Haider. Een heerlijk personage, deze rechercheur. Ze doet haar werk voor de geheime organisatie op een intense manier, zoals ze ook leeft. Een lijntje coke, heftige seks en een glas goede whisky horen bij Jessy. Hoe meer je leest, des te meer ga je van deze persoon houden. Geen enkele emotie is haar vreemd.
Nadat je begonnen bent met lezen, kun je moeilijk nog stoppen. Een heerlijk geschreven verhaal met korte hoofdstukken waarin steeds veel gebeurt.
Je komt terecht in een wereld waar je sommige dingen in een ander perspectief gaat zien. Soms is dat nodig. Een heel heftig verhaal !
Met Jessy reis je de wereld rond, alles in het teken van gerechtigheid. Haar verleden achtervolgt haar, dat merk je tot de laatste bladzijden. Ik kijk heel erg uit naar het derde deel.

Iedere letter in dit verhaal staat er met een reden, heel effectief.
Geen poespas.

'Zielloos' verschijnt in 2014 !

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren.
3 oktober 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.