vrijdag 21 februari 2014

'Inferno' van Casey Hill *****

Casey Hill
The House of Books 2013
ISBN 978 90 443 3889 8
319 blz.

Casey Hill is het pseudoniem van de Ierse bestsellerauteur Melissa Hill, die samen met haar man Kevin Hill de meeslepende thriller 'Taboe' schreef. 'Taboe' werd genomineerd voor de Crime Thriller of the Year 2011 Irish Books Awards. Het echtpaar woont in Dublin.
Je kunt Casey Hill op Twitter volgen: @caseyhillbooks of naar de Facebookpagina gaan:
Meer informatie is te vinden op www.caseyhillbooks.com.

Vanaf de cover kijkt een bebloed en een angstig gezicht je aan. Goed gekozen, naar mijn mening.
Onderaan staat: Lees de aanwijzingen. Decodeer de feiten. Ontmasker de moordenaar.
De achterflap:
Forensisch inspecteur Reilly Steels beseft dat haar deskundigheid tekortschiet als een uiterst intelligente seriemoordenaar toeslaat in Dublin. Wat is het verband tussen de slachtoffers? De plaatsen delict zijn de nachtmerrie van iedere forensisch onderzoeker en de lijkschouwingen leveren geen enkel aanknopingspunt op. De frustratie bij de politie loopt hoog op als het onderzoek dreigt vast te lopen en een nieuw slachtoffer wordt gevonden. Dan ontdekken Reilly en haar team volgens welk bizar patroon de moordenaar werkt. Maar zijn ze op tijd om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen?

Waar het in het begin lijkt op een thriller zoals we vaker lezen, heeft dit boek me weten te boeien tot het eind. Met name de personages die in het boek voorkomen zijn heel realistisch en hun handelingen zijn goed te volgen, hier en daar een verassing natuurlijk. Niet alleen de slachtoffers, maar ook de onderzoekers van de moorden. Alles zit goed in elkaar, het past ! Op het eind van het verhaal wil je nog meer over hen lezen, wellicht in een volgend boek?
Nadat de hulp van een forensisch onderzoeker van Scotland Yard is ingeroepen, wordt het een en ander duidelijk over de motieven. Een profiel wordt gemaakt, dat bevordert het onderzoek en het eind lijkt in zicht. Omdat het publiek antwoorden wil hebben en de leiding van het politiekorps steeds meer onder druk komt te staan, ook door de pers, is buiten het korps naar extra hulp gezocht.
Wanneer je denkt alles te weten, is er toch nog een verrassing, iets wat je als lezer niet had kunnen weten. De personages komen heel dicht tot elkaar.
Ik vond het jammer toen ik het boek uitgelezen had, het had voor mij een dikker boek mogen zijn.
Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren.
6 juni 2013

1 opmerking:

  1. Dat klinkt goed! Ik heb het boek nog ongelezen in de kast leggen en zal het wat hoger op de stapel leggen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.