zaterdag 22 februari 2014

'Verloren' van Claire McGowan

Auteur: Claire McGowan
Genre: literaire thriller (oorspronkelijke titel: 'The Lost')
Uitgave: paperback 380 pagina's
Uitgever: Anthos Literaire Thrillers augustus 2013 (15 augustus verkrijgbaar)
ISBN: 9789041423856

Over de auteur:
Claire McGowan (1981) groeide op in een klein stadje in Noord-Ierland. Nadat ze Engels en Frans aan de Oxford University studeerde, verhuisde ze naar Londen
waar ze in de liefdadigheidssector werkte. Ze woont momenteel in Tunbridge Wells (Kent) U.K.
Ze is directeur van The Crime Writers' Association.
Haar eerste boek 'The fall' (2012 Headline Books) is niet uitgegeven in Nederland.
Twitter: @inkstaineclaire

Samenvatting:
Wanneer nabij de Ierse grens twee tienermeisjes worden vermist, wordt forensisch psycholoog Paula Maguire op de zaak gezet. Ze is jong, ambitieus en een expert op het gebied van vermissingen. Ze is soms directer dan men gewend is.
Er wordt een speciaal onderzoeksteam opgericht, geleid door de Engelsman Guy Brooking. Paula en Guy, beiden geplaagd door hun verleden, voelen zich al direct tot elkaar aangetrokken. Zullen hun persoonlijke gevoelens het onderzoek echter niet belemmeren?
Ondertussen blijft Paula maar wroeten in het verleden en rakelt zaken op die anderen liever vergeten en begraven. Bovendien dreigt ze haar grip op de zaak te verliezen. Wat is de link tussen deze verdwijningen en twee eerdere, van lang geleden? Als de waarheid aan het licht komt, ontdekt Paula dat je niet alles moet willen vinden wat verloren is gegaan.

Wat ik er van vond:
Ik had niets eerder gelezen van deze auteur en ik denk dat Anthos er goed aan gedaan heeft dit boek van haar uit te geven. Ik was in dit boek begonnen,
had ongeveer 60 blz gelezen en kon door omstandigheden (persoonlijk) niet verder lezen.
Zeven dagen later nam ik het boek weer op en had het in twee dagen uitgelezen.
Het leest heel prettig, omdat het allemaal klopt.
Ook een heleboel inzicht gekregen in het leven in Noord-Ierland, m.b.t. IRA en travellers. Ik was blij dat ik in Nederland te woon en niet in Noord-Ierland.

Een aangrijpend verhaal dat heel goed geschreven is.
Paula Maguire (de hoofdpersoon) mag meer haar kunsten gaan vertonen in een eventueel vervolg op deze thriller, wat mij betreft. Een slimme dame, wellicht soms een beetje te slim voor haar eigen gezondheid.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.

18 augustus 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.