zaterdag 22 februari 2014

'Scott Bloom en de Dochters van Chenchen' van Rosa Miller

Auteur: Rosa Miller
Genre: roman
Uitgave: paperback, 296 pagina's
Uitgever: Brave New Books, oktober 2013
ISBN: 978 94 021037 48

Over de auteur:
Rosa Miller (1961) debuteert in 2013 met deze roman. Voordat ze met schrijven begon, werkte ze ruim 20 jaar als adviseur op het terrein van de openbare orde, veiligheid en criminaliteit.
Ze groeide op in een groot huisartsengezin en na de middelbare school studeerde ze planologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer over haarzelf, over het tot stand komen van het boek en haar keuze voor het pseudoniem waaronder ze deze roman geschreven heeft op haar website: www.rosamiller.com
Je kunt haar ook volgen op facebook: https://www.facebook.com/rosa.miller.712
Volg Scott Bloom op twitter: @Scott_Bloom

Samenvatting:
Scott Bloom is een zachtaardige Engelsman, op zoek naar echte liefde. Wanneeer hij tijdens een lezing verliefd wordt op Jo-Ann Wei, volgt hij haar naar Beijing. Jo-Ann houdt verborgen dat ze betrokken is bij een reeks van vijandige bedrijfsovernames, daarbij geleid door de wijsheden van krijgsheer Sun Tzu. Zonder dat Scott het beseft, gebruikt ze hem voor de overname van een multinational waar ze zelf niet binnenkomt.
Jo-Anns wereld is wreed. Morele grenzen worden overschreden en de menselijke waardigheid is tot op de bodem uitgehold. Waarom is een intelligente vrouw niet in staat om zelf beslissingen te nemen en gehoor te geven aan haar verlangen naar liefde? Waarom wordt een gedisciplineerde vrouw verleid tot een oncontroleerbaar kat-en-muisspel dat haar fataal wordt? Waarom bezwijkt een zakenman met een wereldwijd imperium na een poging tot afpersing? En waarom wordt een beeldschone, naar seks hunkerende vrouw, keer op keer afgewezen?

Mijn mening:

Een prachtige cover, die afschuw uitstraalt. Dit past prima bij een passage uit het boek.
De proloog is heel belangrijk in het verhaal en verklaart veel naarmate men verder leest.

Ik las enige tijd terug de preview op haar facebookpagina en was meteen geïnteresseerd.
Het is een heel spannende roman, zoals je jezelf voor kunt stellen na het lezen van bovenstaande samenvatting. Het is een verhaal over echte liefde en minder echte liefde.
Knap zoals de Chinese één-kind-politiek gebruikt wordt in dit verhaal en hoe de wijsheden van Sun Tzu verweven zijn in het leven van personages.
Sun Tzu (Meester Soen) was een Chinese wijsgeer en militair strateeg uit de 5e eeuw v.Chr.
De personages zijn aannemelijk en het zou zo maar kunnen dat in dat verre China zo'n organisatie bestaat of bestaan heeft.
En dat de organisatie daarna is uitgegroeid tot hetgeen beschreven wordt in dit verhaal is ook geloofwaardig genoeg. (beide organisaties)
Scott, hij ziet het verraad en de indoctrinatie om hem heen niet, wordt door Jo-Ann aan de kant gezet. Als Scotts eigen donkere kant dan naar boven komt, gaan zijn ogen open. Hij is veranderd, zo lijkt het!

Hij ontmoet Karen weer en reageert anders dan de Scott Bloom uit het begin
van het verhaal zou reageren. Is hij iets van plan ?
Is het verhaal wel helemaal verteld of komt er een vervolg ? Ik kijk er naar uit !

Een mooi debuut van deze auteur !

Ik waardeer dit boek met  4 ****


12 november 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.