zaterdag 22 februari 2014

'Dodenweg' van Olga Hoekstra

Auteur: Olga Hoekstra
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 354 pagina's
Uitgegeven: in eigen beheer via mijnbestseller.nl augustus 2013
ISBN13: 978 94 61939 44 9

Samenvatting:
Als rechercheur Thomas DeLohr op de zaak van een tweetal auto-ongelukken wordt gezet, dreigt de aanblik van het verwoeste lichaam van een van de slachtoffers hem terug te trekken in het verleden. Een verleden dat hij met alle macht probeert te vergeten. Bij iedere stap die hij richting de ontrafeling van de dodelijke puzzel zet, raakt hij verder verwijderd van de daadwerkelijke oplossing. Dan blijkt dat een van de slachtoffers een sinds een paar weken vermist meisje is en dat de crashes helemaal geen ongelukken zijn. Thomas bijt zich vast in de zaak, iets wat hem zijn carrière en zijn toch al niet stevige grip op zijn leven kost.

Fleur Benedictus is beginnend journalist en vooral 'de dochter van' de beruchtste advocaat van Saksenburcht. Fleur moet en zal met haar primeur over de ongelukken op de DeRuyterweg de voorpagina halen. Haar pad kruist zich met dat van rechercheur Thomas DeLohr, een man die Fleur maar niet kan vergeten. Haar roekeloze zoektocht naar erkenning heeft enorme gevolgen. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor degenen die Fleur het meest lief heeft. 


Wat ik er van vind:

Allereerst moet ik even kwijt dat ik het top vind dat een auteur, na aangehoord te hebben van een literair agent dat haar debuut niet origineel genoeg is om iets te worden, de beslissing neemt om het boek in eigen beheer uit te geven. Dat heeft Olga Hoekstra met 'Dodenweg' gedaan.
TOP !!
 

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen. Er werden geen overbodige personages gebruikt in het verhaal. De personages die gebruikt zijn, zijn geloofwaardig neergezet en je wilt meerover ze te weten komen.

Alle verwikkelingen zitten goed verstopt in het verhaal. Tijdens het
lezen dacht ik dat ik bijna zeker wist wie de dader wel moest zijn. Nou ja, toch op het verkeerde been gezet en op een mooie manier een heel andere kant opgestuurd.

Er is een goede afwisseling van hoofdstukken met verschillende invalshoeken.
Zo lees je een hoofdstuk gezien vanuit het oogpunt van de dader, dan weer een vanuit Thomas gezien of een vanuit Fleur.
Deze afwisseling maakt dat het lezen boeiend blijft.
Olga Hoekstra heeft een heel prettige schrijfstijl. 'Dodenweg' is een spannend boek dat je stevig bezighoudt maar het is geen thriller die té heftig is. Door deze schrijfstijl kon ik het boek moeilijk wegleggen
.
Nog een extraatje van de auteur: Achter in het boek staat een QR-code waarmee je een deleted scene kunt lezen. (Pas lezen nadat je het boek gelezen hebt).

Ik waardeer het boek met 4 sterren (8,8 op schaal van 10)

 Olga Hoekstra

Over de auteur:

 Olga Hoekstra (25-2-1980) heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot allround journalist. Ze heeft een eigen tekstbureau, Meesterlijke Teksten. Naast haar journalistieke werk schrijft ze fictie (YA, thriller, chicklit)
Ze omschrijft zichzelf als een creatieve geest die er van houdt artikelen te schrijven waar de lezer iets aan heeft. Haar specialisatie ligt op het gebied van de (veranderende) Nederlandse sociale zekerheid en de transitie van jeugdzorg, werk & Inkomen en (AWBZ-)zorg naar gemeenten.
Haar motto: Crescit scribendo scribendi studium. Met schrijven groeit de schrijflust.
Haar boeken:
'Engelenveer'. Opgenomen in de verhalenbundel 'Ontluikende Liefde' en in het Engels (Angel's Feather) gratis te lezen op Smashwords.
Kort verhaal 'Wie ik ben' is gratis te lezen op smashwords: www.smashwords.com/books/view/297291
'Dodenweg' (Thriller). Boek van de maand (september) bij vrouwenthrillers.nl
De Koningsboom (young adult). Eerste plaats bij de 2e Dark Romance verhalenwedstrijd van uitgeverij Young-adults.nl. Verschijnt in een nieuwe bundel in 2014.
Twitter: @Olgastwit
Facebook: 
https://www.facebook.com/olga.hoekstra.5


8 december 2013

2 opmerkingen:

  1. Super handig blog dit, ik lees zelf graag en kan hier echt zien wat aanraders zijn! Dankjewel voor je informatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor je super-lieve reactie, Joanne. ! Graag gedaan :-) Ik ben je gaan volgen op Twitter

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.