vrijdag 31 oktober 2014

WINACTIE !!

Whoop, Whoop!!
Ik heb nu meer dan 100 recensies op dit blog geplaatst dit jaar. Het gaat razendsnel!

Dat is reden voor een winactie lijkt me.

Ik mag van Xander Uitgevers BV een exemplaar van 'Zeevlam' verloten.
Kiki van Dijk is het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur.Op vrijdagavond gaan Ellen, Dayenne, Suus en Kelly zoals elke week dansen en drinken bij een strandtent in Scheveningen. De ochtend erna wordt in de branding een man gevonden. Dood. Het is een bekende van de vier vriendinnen. Wat heeft zich precies afgespeeld die nacht? En verbergt de strandtenteigenaar iets? Iedereen blijkt geheimen voor elkaar te hebben en het duistere verleden van de vier vriendinnen komt aan het licht. Het wordt een broeierige zaak die de zomerse hitte overstijgt…

Voor de lezers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn
Wil je meedoen met deze actie?


Laat dan onder dit bericht bij 'een reactie plaatsen' even weten dat je mee wilt doen. Volg ook mijn blog via Bloglovin' op de knop hiernaast of via mijn facebookpagina Mieke's blog: Graag Gelezen

Deze actie loopt tot woensdag 12 november. Op 13 november maak ik de winnaar bekend.

Met dank aan Xander Uitgevers bv voor het mogelijk maken van deze leuke winactie!

donderdag 30 oktober 2014

Ik las: 'Tijdloos' van Sybold Deen ~ Zoektocht naar de werkelijkheid


Tijdloos
Zoektocht naar de werkelijkheid

Op de achterflap:
'Stel dat wij gelijk hebben en tijd een illusie is', zegt Yvonne, 'wat verbergt die illusie dan en waarom?'
'De werkelijkheid', zeg ik. 'En ik heb geen flauw idee waarom.'
'En de werkelijkheid is dat tijd niet bestaat?' vraagt ze.
'Exact! Alles is allang gebeurd.'
'Alles is allang gebeurd', herhaalt ze.
Ze proeft de woorden. Ze proeft de implicatie. Ze proeft de werkelijkheid.

Gebeurtenissen in het schemergebied tussen droom en realiteit, een fictieve reis naar Mars, een dementerende vader, een stukgelopen huwelijk, maar ook een nieuwe liefde én de drang tot schrijven vormen de ingrediënten voor een intrigerende zoektocht naar de werkelijkheid.

Ik las deze roman en dit is mijn mening:

Uit deze roman blijkt nergens dat het een debuut is voor deze schrijver. Het boek leest lekker door, mede door de niet te lange hoofdstukken en de begrijpelijke tekst. Wanneer er een andere taal aan te pas komt, komt de verklaring een paar regels verder.
Een voorbeeld van een heel mooie zin: 'En ineens voelde ik dat ik Yvonnes hand heb gepakt. Voor het eerst lacht ze verlegen. Verlegen omdat iemands hand in jouw hand intiemer kan zijn dan spannende seks.'

Het boek bestaat uit drie delen. Elk deel met een citaat wat bijzonder toepasselijk is voor het verhaal en een foto op het eerste blad. De foto's zijn op verschillende tijdstippen in zijn leven gemaakt door de auteur. Een foto is pas gemaakt na het schrijven van het boek en heeft zelfs tot een extra ritje naar Deventer geleid voor Sybold Deen. Dit vertelt hij in zijn boeiende nawoord.

In het boek staan goed geschreven dialogen die er mede voor zorgen dat de lezer de hoofdpersoon goed leert kennen. In een gesprek met de vader wordt ook de titel van het boek Tijdloos duidelijk.
Hier en daar richt deze auteur zich rechtstreeks tot de lezer. Dat zorgt voor nog meer betrokkenheid:
'Het spijt me als ik wat te streng overkom. Maar je hebt er zelf voor gekozen om dit te gaan lezen. Of niet natuurlijk.'

De titels van de muziekstukken, door de auteur aanbevolen om naar te luisteren worden in het verhaal verwerkt. Leuk om te zien. Het gebruik van de betreffende titel past helemaal in het verhaal.
Een stukje dat handelt over de lucide droom was heel herkenbaar voor mij.

In dit verhaal wandelt de hoofdpersoon door momenten en plaatsen in zijn verleden om een en ander te kunnen verwerken en helder te krijgen voor zichzelf, waarna hij klaar is voor nieuwe gebeurtenissen in zijn leven.
Ik vond het een mooie roman, anders dan ik gewend ben maar zeker met een verhaal om over na te denken. Ik heb het boek graag gelezen.

'Welkom in Sybolds universum!' zoals op de achterflap staat.

Ik waardeer dit boek met 3,5/5 sterren.

Over de auteur:
Sybold Deen (1962) kon al als kind en tiener heel goed tekenen en wilde graag striptekenaar worden. Dat bleek niet haalbaar.
Sybold was lange tijd werkzaam in de wereld van marketing en reclame, maar besloot in 2013 dat hij verhalen wilde gaan schrijven. Het resultaat is Tijdloos.

Bestel dit boek via:


Boekgegevens:

Tijdloos
Auteur: Sybold Deen
Genre: roman
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Lycka till Förlag, mei 2014

ISBN: 978 94 92040 00 8

dinsdag 28 oktober 2014

NTL: 'En passant' van Esther Kreukniet. ~ Michelle moet vechten voor haar leven - en de waarheid


En passant

Auteur: Esther Kreukniet
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 312 pagina's
Uitgever: The House of Books, 2014
ISBN: 978 90 44345 39 1
NUR: 305
Ook als Ebook verkrijgbaar

Over En passant:

Michelle ligt in een coma na een ernstig autoongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Een luxe leven in Kralingen met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, vrienden, en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer. Michelle stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat iemand haar nauwlettend in de gaten houdt. Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed gekluisterd is, lijken al haar geheimen aan het licht te komen. Kan ze haar familie wel vertrouwen? Niets is wat het lijkt, en Michelle moet vechten voor haar leven - en de waarheid..
Over de auteur: 

Esther Kreukniet is editor bij Talkies Magazine, freelancejournaliste bij diverse tijdschriften waaronder Algemeen Dagblad / Rotterdams Dagblad, Jackies Magazine, LAF, Punt Uit etc. Tevens publiceerde ze drie boeken (Beau Ravage en Facade onder de naam Esther Blinker) en haar derde boek Carte Blanche is bij Uitgeverij Boekerij/Meulenhoff verschreven. Daarnaast heeft Esther Kreukniet haar PR & Communicatie adviesbureau die het midden- en kleinbedrijf regio Rotterdam adviseert op het gebied van communicatie, public relations en marketing strategie.


Ik mag dit boek lezen, samen met de Hebban/Crimezone-Leesclub. Ga ook even rondneuzen, het is leuk om te volgen.

Ik las: 'De geheime sleutel' van A.M. Dean ~ De jacht op een eeuwenoud geheim in een race tegen de klokDe geheime sleutel
De jacht op een eeuwenoud geheim in een race tegen de klok

De geheime sleutel is een thriller vol complotten, samenzweringen en geheimen. Een must voor de liefhebbers van De Da Vinci code en Inferno.

Professor Emily Wess probeert te achterhalen wie haar neef vermoord heeft. Tijdens haar onderzoek komt ze een gevaarlijke sekte op het spoor. Deze sekte doet er alles aan om een verloren gewaande sleutel in handen te krijgen waarmee de geheimen van de Nag Hammadi-geschriften ontraadseld kunnen worden. In een race tegen de klok reist Emily naar Egypte om te voorkomen dat deze sleutel in verkeerde handen valt. De tijd dringt want de veiligheid van miljoenen mensen staat op het spel.

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Een prachtige cover die je meteen meeneemt naar Egypte. Naar het jaar 374 waarin het verhaal met de proloog ook begint.

Het leest enorm lekker, mede door de 128 korte hoofdstukken.
Het boek bestaat uit eerder genoemde proloog die de lezers een beetje laat proeven van hetgeen waarmee we te maken gaan krijgen in dit boek.
Verder bestaat het boek uit 4 delen. Elk deel beschrijft één dag, zondag1 t/m woensdag 4 juli (Indepence Day), hierin worden we meegenomen door de tijd en over de hele wereld. Mooi detail vond ik dat elk deel begint in het heden en eindigt in het verleden. Je reist de hele wereld door met Emily en de andere personages, van London, via Chicao, Córdoba, Terrasini, Al Bukarmal, Parijs naar Monteleguardia in 1755-56 en het oude Egypte in 373.
Het boek heeft verder een epiloog waarin een en ander afgesloten kan worden door Emily. Ze is er klaar mee en heeft afscheid genomen.
Achterin het boek staan opmerkingen van de auteur. Dat is een verhaal op zich. Ik ben me daar in gaan verdiepen en nog wat op gaan zoeken op Google. Zo ontzettend interessant is dat!
De wisselende tijdlijnen en verhaallijnen waren heel goed te volgen, er staat duidelijk boven elk hoofdstuk waar we ons bevinden en in welk tijdperk indien dat in het verleden is. Knap gedaan, dat vergemakkelijkt het lezen.

Emily en haar man Michael (die niet meteen in het verhaal aanwezig is) beleven een heerlijk avontuur, waarin je kunt lezen hoe gedreven mensen kunnen zijn als ze écht ergens in geloven, wat ze bereid zijn om te doen ongeacht hun eigen welzijn.
Ook het infiltreren in de regering, de kerk en overheidsdiensten komt aan de orde. Een prachtig verhaal!

Ik heb echt genoten van dit boek van A.M. Dean. Eerder had ik niets van deze auteur gelezen, maar het is zonder meer een aanrader. Een volgend boek met Emily in de hoofdrol zou ik ook graag lezen.

Ik wil dit boek waarderen met 4/5 sterren ****

Over de auteur:

A.M. Dean is het pseudoniem van een Britse professor in de Godsgeleerdheid en Vroege Kerkgeschiedenis. Inmiddels woont hij in San Francisco. Daarnaast is hij priester in de Russisch Orthodoxe Kerk.
Eerder schreef hij De verborgen bibliotheek

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:

Auteur: A.M. Dean
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: De Fontein, oktober 2014
ISBN: 978 90 26132 73 5
Ook als Ebook verkrijgbaar

zaterdag 25 oktober 2014

Ik las: 'Scooter Oma' van Dani van DoornScooter Oma

Ziggy en haar buurjongen Momo willen het weten:
Wie is toch die geheimzinnige Scooter Oma die gave judogrepen kent en op een snelle scooter door hun stadje scheurt? Ze redt kinderen die gepest worden en doet nog veel meer stoere dingen! Ze begint zelfs op een Super Oma te lijken in haar (hippe?) blauwe pakje met rode cape. Ziggy en Momo denken dat het misschien oma Roos is! Want Ziggy's oma is heel sterk en ze rijdt ook graag hard.
Alleen vindt oma Roos die Scooter Oma helemaal niet netjes. 'Ze doet altijd van die smerige karwijtjes en haar rok is veel te kort,' zegt ze afkeurend.
Momo en Ziggy willen bewijzen dat oma Roos toch onder de c ape en de helm van Scooter Oma verborgen zit. Maar daardoor belanden ze zelf ook in allerlei avonturen...

Een grappig spannend boekje waarin tevens positieve waarden als vriendschap, begrip tussen generaties en omzien naar anderen aan bod komen. Er is zelfs nog romantiek weggelegd voor de senioren.
Dit is Dani van Doorns tweede kinderboek, de derde is onder revisie.

Ik las dit boekje vanmiddag en dit is mijn mening:

Een ontzettend leuk boekje voor kinderen vanaf acht jaar. Het lijkt me ook heel geschikt om voor te lezen. De toehoorders zullen met hun oren staan klapperen als ze de 'scheldwoorden' horen die door deze auteur bedacht zijn.
Je zult zien dat de betekenis voor de kinderen helemaal duidelijk is tijdens het lezen, ook al kennen ze deze woorden niet die Scooter Oma gebruikt. Het zijn stuk voor stuk namen van planten die daarvoor gebruikt worden. Ikzelf kende ze ook niet allemaal, maar het was niet ergerlijk.
Ook chauffeur Arno kan er wat van!

Achterin het boekje staat de betekenis van de 'scheldwoorden', mocht het niet duidelijk zijn.
Er is een goede, geloofwaardige uitleg gegeven over het 'kostuum' van Scooter Oma. Knap bedacht!
De kinderen beleven nogal wat avonturen en daardoor blijft het lekker spannend.
Er is volop humor in het boekje aanwezig, wat zorgde voor een grinnikende lezer vanmiddag.

Er zitten hier en daar ook waarschuwingen in verstopt. Bijvoorbeeld nooit ergens heen gaan waar je niets te zoeken hebt. Zelfs niet als je met z'n tweeën bent, zoals Ziggy en Momo dat wél deden en vervelende personen tegen het lijf liepen.

Ik heb werkelijk zitten genieten van deze Scooter Oma en zou later best zo iemand willen worden.
Wie weet gebeurt dat ook. Ik laat het dan aan Dani van Doorn weten. Zij mag dan mijn memoires schrijven.

De auteur:


Ik schrijf kinderboeken en doktersromans, het eerste voor mijn plezier en het tweede voor de kost, hoewel het ook een goede oefening is. Sedert kort heb ik een eigen uitgeverijtje: JOY BOOKS (www.joybooks.nl) met de bedoeling het genre van de fun & faith chicklit te bevorderen.
Kijk gerust
hier even.


Bestel dit boek via Uitgeverij Eigenzinnig
via Dani van Doorn, op haar facebookpagina of 
danivandoorn@gmail,com

Boekgegevens:
Auteur: Dani van Doorn
Genre: Avontuur en humor, vanaf 8 jaar
Uitgave: paperback, 114 pagina's
Uitgever: Uitgeverij EigenZinnig, oktober 2014
ISBN: 978 94 91777 22 6
NUR: 208
Vanaf 8 jaar
AVI-E5

NTL: 'Zeevlam' van Kiki van Dijk
Zeevlam

Auteur: Kiki van Dijk
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 264 pagina's
Uitgever: Xander Uitgevers BV, 2014
ISBN: 978 94 01602 82 2
NUR: 305

Op vrijdagavond gaan Ellen, Dayenne, Suus en Kelly zoals elke week dansen en drinken bij een strandtent in Scheveningen. De ochtend erna wordt in de branding een man gevonden. Dood. Het is een bekende van de vier vriendinnen. Wat heeft zich precies afgespeeld die nacht? En verbergt de strandtenteigenaar iets? Iedereen blijkt geheimen voor elkaar te hebben en het duistere verleden van de vier vriendinnen komt aan het licht. Het wordt een broeierige zaak die de zomerse hitte overstijgt.

Over de auteur:

Kiki van Dijk is het pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur.

Ik heb gezocht op internet, maar niets meer over haar kunnen vinden.

NTL: 'Verstrikt' van Eveline Karman. ~ Spanning in de wereld van high class escorts


Verstrikt

Auteur: Eveline Karman
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: De Fontein,  oktober 2014
ISBN: 978 90 32514 77 8
NUR: 305

Wanneer Eline's baas Boris, hoofdredacteur van het blad Heat, verdwijnt, maakt eerst niemand zich zorgen. Maar als hij na een paar dagen nog steeds niet boven water is, gaat Eline op onderzoek uit. Ze komt erachter dat zijn laatste afspraak met een dame van een high class escortbureau was, maar niet voor een pleziertje. Boris was met een onderzoek bezig.
Eline bijt zich vast in Boris' verdwijning en komt terecht in de escortwereld. Intussen krijgt degene die Boris dwarsboomde, nu ook Eline in het vizier...Over de auteur:

Eveline Karman (1970) is schrijver (fictie en non-fictie), journalist en columnist. Na de Hotelschool bleek zij sterk in organisatie en maakte carrière in het bedrijfsleven. In september 2011 startte Eveline met een schrijfcursus en nog in datzelfde jaar eindigde zij in de top drie van diverse schrijfwedstrijden. Lees verder op haar website...

De uitgever over Eveline Karman:

'Journaliste en schrijver Eveline Karman zet met Verstrikt een ijzersterk debuut neer. Deze spannende literaire thriller voor fans van Saskia Noort en Heleen van Royen speelt zich af in de glamoureuze wereld van de high class escort.'

NTL: 'Crush' van Ellen de Vriend. ~ Hopeloos verliefd op de foute jongen. En dan verdwijnt haar beste vriendin...


Crush

Auteur: Ellen de Vriend
Genre: young adult
Uitgave: paperback, 219 pagina's
Uitgave: LINK, oktober 2014
ISBN: 978 94 62321 95 3
NUR: 280

Het dorp Zoutelande ligt aan de Zeeuwse kust, niet ver boven Vlissingen. De tieners Daan en Mikkie, broer en zus, verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Met name Mikkie heeft iets om naar uit te kijken – haar beste vriendin Luana, die het afgelopen jaar op Bonaire heeft gewoond, komt bij haar oma logeren, een paar huizen verderop. Helaas voor de vriendinnen kunnen ze niet zoveel tijd met elkaar doorbrengen als ze wel hadden gewild. Luana’s oma heeft aan haar broer beloofd dat Luana diens kleinzoon gezelschap zou houden, ene Steve. Hij is vijftien en komt uit Noord-Brabant. Maar als ze noodgedwongen met zijn vieren optrekken lijkt het allemaal wel mee te vallen.
Tot Louana tijdens het bezoeken van een oude Duitse bunker in de duinen een lijk gezien denkt te hebben in een achterkamertje. Ze nemen zich voor nog eens terug te keren en de zaak te onderzoeken. Dit is het begin van een bloedstollend, spannend verhaal. Want ondanks de waarschuwingen van Luana, die heeft ontdekt dat Steve bepaald geen lieverdje is en zelfs een bekende is van de politie, wordt Mikkie verliefd op Steve en laat zij zich langzaam door hem inpalmen.

Dat drijft een wig tussen de vrienden – en dat terwijl het onderzoek naar de vermeende dode man een angstaanjagende wending krijgt.

Over de auteur:

Ellen de Vriend werkte vijftien jaar als jounalist voor het Zeeuwse dagblad de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en later ook voor diverse huis-aan-huiskranten van Wegener Media.
Inmiddels heeft ze haar eigen tekstbureau. Haar debuut, de thriller Bitterzoet behaalde een vierde plek bij de Zeeuwse Publieksprijs.

vrijdag 24 oktober 2014

Ik las: 'IJskoud' van Corine Hartman


IJskoud
Wordt gerechtigheid bijzaak, als het leven van een dierbare op het spel staat?

Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos krijgt Jessy in IJskoud, het vierde deel van de Haider-serie, haar volgende opdracht van Saligia. De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren. Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk, en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een mediamagnaat wordt in zijn eigen huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten. Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Een prachtige cover en een titel die alles zegt: IJskoud!

Voor diegenen die de eerdere delen niet gelezen hebben (ze weten niet wat ze missen) is er vóór in het boek een beknopte samenvatting te lezen van elk boek afzonderlijk. Zodat je weet op welk moment je terecht komt in het leven van Jessica Haider. Goed gedaan!

Terwijl ik IJskoud las, merkte ik dat ik nog meer getrokken werd in het leven van Jessy dan ik voor mogelijk gehouden had. Ze worstelt nog steeds met haar verleden en het werd voor mij duidelijker waarom ze zo genadeloos kan zijn. Ze krijgt in dit boek zoveel meer voor haar kiezen dan je voor mogelijk zou houden.

Het thema cryonisme is goed uitgewerkt door de auteur, er wordt geen oordeel over geveld maar er is duidelijk veel research naar gedaan. Zoals steeds in haar boeken het geval blijkt te zijn, moet het allemaal kloppen in de boeken van Corine Hartman. Mede daardoor ben ik zo'n liefhebber van haar werk.

Jessy doet haar eigen ding, op haar eigen manier; soms ijskoud. Dat is dan in haar ogen ook nodig. Ze straft of schakelt uit indien zij dat nodig acht. Wat haar tegenvalt is de betrouwbaarheid van Saligia, maar dat is geen afscheid van de organisatie. Dat staat buiten keif. Eenmaal lid, blijft lid.

In IJskoud lijkt ze nog harder te worden dan ze al was en het verlangen naar coke en wat daar voor haar helemaal bij hoort, de kracht van Pink Floyd, is weer aanwezig. Ze vecht er wel tegen en het laat haar zeker niet ijskoud.

Een heerlijke ontknoping doet verlangen naar het volgende deel. Ik had niet anders verwacht van Corine Hartman.

Soms lijkt Jessy niet één vrouw, maar twee vrouwen. Allebei anders. Dat vond ik al in het eerste boek dat ik over haar las.
Voor mij leeft Jessica Haider en ze groeit en ondanks dat ik haar in mijn hart gesloten heb, laat ze me huiveren.

Ik heb dit boek graag gelezen en kijk uit naar het volgende deel.
Mijn waardering bestaat uit 5/5 sterren *****

Over de auteur:

Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur.

Eerder las ik van Corine Hartman: Glashard en Zielloos uit de Hayder-serie.

Bestel dit boek via je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:

IJskoud: deel vier in de serie psychologische thrillers rondom Jessica Haider.
Auteur: Corine Hartman
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: Karakter
ISBN: 978 90 45205 77 9

Ook als Ebook verkrijgbaar

donderdag 23 oktober 2014

Ik las:'Het kwaad en de rivier' van R.J. Ellory. Verborgen geheimen komen boven water...

Het kwaad en de rivier
Verborgen geheimen komen boven water...

Zoals op de voorflap:

Op een mooie zomeravond in 1954 loopt de zestien jaar oude Nancy Denton de bossen bij het stadje Whytesburg, Mississippi in. Ze is nooit meer teruggezien.

Twintig jaar later wordt in de oever van de rivier een lichaam gevonden. Het vertoont sporen van een gruwelijk misdrijf. Het onderzoek naar de vermissing van Nancy wordt heropend en gaandeweg komt sheriff John Gaines erachter dat er in de tussenliggende tijd meer meisjes zijn verdwenen.

Het onderzoek richt zich meer en meer op de directe omgeving van Nancy. Maar waarom weigeren haar vrienden te praten? Wat is de rol van de invloedrijke familie Wade? Is het toeval dat een belangrijke getuige bij een brand omkomt? En hoe betrouwbaar is het geheugen van de aan Alzheimer lijdende vader van een van de verdachten?

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:
Een intrigerende cover en een titel die duidelijk wordt tijdens het lezen.

Op het voorblad staat heel toepasselijk:
'Wat in het verleden ligt, is de proloog' ~ William Shakespeare, The Tempest. 


Ellory weet als Brits auteur op onnavolgbare wijze een sfeer neer te zetten met een paar goed gekozen woorden. Je waant je in het diepe zuiden van de U.S.A.
En de regen stroomde, en de regen was zwart en hield niet op.
Ook:
We dansten op het veld, we lachten zoals we altijd hebben gelachen en toen liep Nancy naar de bomen aan het eind van Five Mile Road en is nooit meer gezien.

Op een bepaald gedeelte in het verhaal, denk je als lezer dat je het wel weet! Je kent de dader!
Dat is niet het geval blijkt al snel daarna.
Sheriff Gaines wil alles alleen oplossen. Is dat wel zo slim? Ineens liggen alle mogelijkheden weer open, maar één persoon blijft in het gezichtsveld van Gaines.
Dan is er toch een onverwachte dader, dit had ik niet verwacht. Helemaal op het verkeerde been gezet. Alweer! Prachtig gedaan.

Een andere prachtige zin vond ik: 
Niemand had genoeg om hem gegeven om uit te zoeken waar hij was.
Deze gedachte nadat Ganes het plaatje helemaal helder heeft.

Het verhaal begint en eindigt met oorlog. In dit geval de oorlog zoals John Gaines er mee te maken heeft gehad.

Mooi om nog een andere verhaallijn te ontdekken in het boek. Het zijn maar een paar hoofdstukken, maar het geeft goed weer hoe een en ander door deze persoon beleefd wordt.
De verhaallijn van Gaines begint op 24 juli 1974 en eindigt op 12 augustus 1974. In deze korte periode gebeurt zo enorm veel. Veel in het leven van de andere karakters, maar ook in het leven van Sheriff Gaines:
Op een dag zal hij, misschien, de dingen zien zoals ze zijn... een cirkel, een wiel, iets zonder begin of einde... zoals de slang die zijn eigen staart opeet en tenslotte onherroepelijk verdwijnt.
Bij deze goed gekozen woorden in het verhaal, die ook weer betrekking hebben op een passage in het boek, slaakte ik een diepe zucht en keek weer op!
Ik geloof niet, dat ik ooit sneller een boek uitgelezen heb. Graag gelezen!

Ik heb enorm genoten van dit boek en waardeer het met 5/5 sterren.

Over de auteur:


R.J. Ellory werd geboren in Birmingham (1965), waar hij nog steeds woont. Zijn vader is onbekend en zijn moeder overleed toen Ellory zeven jaar oud was. Samen met zijn broer belandde hij in een weeshuis, een gebeurtenis die van grote invloed is geweest op zijn werk.
Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika.
Hij noemt Arthur Canon Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden.
Hij brak in 2007 door met zijn boek
Een stil geloof in engelen, snel gevolgd door inmiddels acht thrillers waarvan Bekraste zielen en Een inktzwart hart de meest recente titels zijn. Naast een veelgeroemd en bekroond auteur, is R.J. Ellory een niet onverdienstelijk gitarist.

Op 26 oktober a.s. zal R.J. Ellory de speciale gast zijn op het Thrillerfestival in Zoetermeer. Ik kijk er naar uit om hem weer te ontmoeten. Ik ben erg onder de indruk van zijn boeken.

Kijk ook even op zijn website.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via:
Bol.com

Boekgegevens:
Auteur: R.J. Ellory
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback met flappen, 448 pagina's
Uitgever: De Fontein, oktober 2014
ISBN: 978 90 26133 91 6
NUR: 305

Ook als Ebook verkrijgbaar.

woensdag 22 oktober 2014

Ik las: 'Overspel' van Clarice Janzen voor het lezerspanel van Uitgeverij MarmerOverspel

Auteur: Clarice Janzen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Marmer, 2014
ISBN: 978 94 60682 19 3
NUR: 305

Overspel is een bijzonder en aangrijpend verhaal over lust en verlangen, en over de diepe gevoelens van liefde. In een mooie pakkende stijl voert Clarice Janzen de lezer mee naar een zeer verrassende ontknoping.

Maurits is getrouwd en gelukkig met Eva. Als Eva hem voorstelt om eens in de zoveel weken vreemd te gaan, maar dan met elkaar, is Maurits wat afwachtend. Maar hij besluit mee te gaan in het spel. Maurits ziet zijn afspraakjes met Céline als spannende dates, tot hij haar de eerste keer ontmoet en dan ineens bevangen wordt door het gevoel dat hij echt overspel pleegt. Wie is die vrouw die als twee druppels water lijkt op zijn eigen vrouw?
Celine, de vrouw als wie Eva zich voordoet, is Eva, maar toch ook weer niet. De welbespraaktheid van Celine komt Maurits vreemd voor, net als de wijze waarop ze Maurits verleidt: daadkrachtig, subtiel en vol onbekende spanning. Niets aan haar is als Eva, en toch is ze Eva. Als Maurits thuiskomt na een opwindende hotelnacht is Eva ineens verdwenen.

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

De auteur weet meteen je aandacht te pakken in dit verhaal.
Het verhaal begint met een zin, die je niet iedere dag als openingszin leest: Op een heldere voorjaarsavond stelt mijn vrouw Eva mij voor om overspel met haar te plegen.Daar wil je, als nieuwsgierig aagje natuurlijk meer over te weten komen.
Deze auteur heeft een prettige schrijfstijl waardoor je lekker door kunt lezen en ik had het boek dan ook snel uitgelezen.

Mooi om te lezen hoe Maurits alles in het werk zet om te ontdekken welke plannen Eva had. En ook welke beslissingen ze genomen had is nog een raadsel voor hem.
Als ik niet beter wist, zou ik vermoeden dat ik lijd aan waandenkbeelden of een delier.
Waar het in het begin inderdaad op een thriller leek zoals we gewend zijn, verminderde dat gaandeweg het verhaal in een spannende liefdesroman. Spannend omdat je niet weet hoe het af zal lopen.
Dat deed echter niet af aan het leesplezier voor mij als lezer.

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren.

Over de auteur:

Clarice Janzen is journaliste en wordt gezien als een groot schrijverstalent. Na succesvol te zijn geweest met enkele korte spannende verhalen, debuteert ze met haar eerste literaire thriller Overspel. In 2015 zal haar tweede literaire thriller Verloren bij Marmer verschijnen.

Clarice heeft op mijn vraag waarom er niet meer over haar bekend is, als antwoord gegeven dat ze zich graag verre houdt van publiciteit en social media. Ze heeft een Facebook-pagina, maar daar houdt het wel ongeveer bij op.
Eventuele interviews geeft ze via mail. Het liefst met het boek zelf als onderwerp en niet de auteur, geeft ze aan. Dat respecteer ik natuurlijk. Wel jammer...

Ik las en kookte uit 'Curry's, 200 recepten uit de hele wereld' van Atul Kochhar

In het voorwoord draagt Atul Kochhar (met 1 Michelin-ster bekroond) dit boek op aan zijn moeder. Een voorwoord dat eindigt met de woorden: 'Dank je dat je er bent wanneer ik je het meest nodig heb. Mam ik hou van je!' Bij deze woorden smelt je toch, nietwaar?

Hij schrijft in de inleiding heel gepassioneerd over het waarom van de verschillende bereidingswijzen bij de verschillende soorten curry's terwijl het toch allemaal curry's zijn. Ook de verklaring van de naam 'curry' wordt besproken in dit boek. Dit kookboek laat de liefde zien van de auteur zien voor curry's uit de hele wereld. Door dit boek kunnen wij met Atul Kochhar meegenieten.
De inhoud bestaat uit de eerder genoemde inleiding. Mooi om te lezen. Hij neemt je daarin werkelijk mee op reis van Afrika tot India, van de Cariben tot Cambodja en van Singapore tot Engeland. Goede tips over het gebruik van specerijen en over het hoe en waarom van de gebruikte specerijenmengels die hij bedacht heeft.
Lees verder op Hebban.nl- culinair.

We hebben heerlijk gegeten, die dag!


NTL: 'Overspel' van Clarice Janzen. Via Leesclub Uitgeverij Marmer


Overspel

Auteur: Clarice Janzen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, ... pagina's
Uitgever: Uitgeverij Marmer, 2014
ISBN: 978 94 60682 19 3

Overspel is een bijzonder en aangrijpend verhaal over lust en verlangen, en over de diepe gevoelens van liefde. In een mooie pakkende stijl voert Clarice Janzen de lezer mee naar een zeer verrassende ontknoping.

Maurits is getrouwd en gelukkig met Eva. Als Eva hem voorstelt om eens in de zoveel weken vreemd te gaan, maar dan met elkaar, is Maurits wat afwachtend. Maar hij besluit mee te gaan in het spel. Maurits ziet zijn afspraakjes met Céline als spannende dates, tot hij haar de eerste keer ontmoet en dan ineens bevangen wordt door het gevoel dat hij echt overspel pleegt. Wie is die vrouw die als twee druppels water lijkt op zijn eigen vrouw?
Celine, de vrouw als wie Eva zich voordoet, is Eva, maar toch ook weer niet. De welbespraaktheid van Celine komt Maurits vreemd voor, net als de wijze waarop ze Maurits verleidt: daadkrachtig, subtiel en vol onbekende spanning. Niets aan haar is als Eva, en toch is ze Eva. Als Maurits thuiskomt na een opwindende hotelnacht is Eva ineens verdwenen.

Over de auteur:

Clarice Janzen is journaliste en wordt gezien als een groot schrijverstalent. Na succesvol te zijn geweest met enkele korte spannende verhalen, debuteert ze met haar eerste literaire thriller Overspel. In 2015 zal haar tweede literaire thriller Verloren bij Marmer verschijnen.

NTL: 'Dageraad op Three Willows' door Nora Roberts


Dageraad op Three Willows

Auteur: Nora Roberts
Genre: roman
Uitgave: paperback, 416 pagina's
Uitgever: Harlequin Holland, 7 oktober 2014
ISBN: 978 90 34754 38 7

Kelsey Byden weet niet beter dan dat haar moeder dood is - tot ze op een dag een brief van haar krijgt. Ze blijkt jaren in de gevangenis te hebben gezeten en nu op een stoeterij in Virginia te wonen. Compleet van slag confronteert Kelsey haar vader met haar ontdekking, waarna ze naar het opgegeven adres vertrekt.
Daar, op Three Willows, maakt ze niet alleen kennis met haar moeder, maar ook met de wereld van de paardenrennen. Een wereld die haar meteen fascineert. Ze besluit een tijdje te blijven om een band met haar moeder op te bouwen, iets wat wonderwel snel lukt. En ook met Gabe, buurman én concurrent van Three Willows Farm, kan ze het vanaf de eerste dag goed vinden.
Toch gebeuren er ook dingen die een schaduw werpen over haar verblijf op de stoeterij. Onverklaarbare ongelukken met jockeys, trainers, paarden. Het lijkt steeds meer een echo van de gebeurtenissen van twintig jaar geleden, die uiteindelijk tot gevolg hadden dat haar moeder van moord werd beschuldigd...

Over de auteur:

Nora Roberts, die al meer dan honderdvijftig titels op haar naam heeft staan, ziet haar immense populariteit zo regelmatig bekroond met een toppositie op de beroemde New York Times bestsellerlijsten, dat driekwart van haar boeken daar inmiddels een plaats op heeft gekend - een prestatie die weinigen haar zullen nadoen. Met een totale oplage die de 250 miljoen exemplaren ruim overschrijdt, is ze wereldwijd de onbetwiste favoriet van de vrouwelijke lezers.
Nora's eerste roman werd in 1981 door Harlequin uitgegeven. Sindsdien heeft ze bij diverse uitgevers, waaronder Harlequin, een lange lijst van succesvolle romans uitgebracht. Ze schrijft haar overduidelijke natuurtalent toe aan haar genen. Haar moeder is een Ierse en haar vader een Schot, en volgens Nora zijn "alle Ieren van nature verhalenvertellers". Schrijven doet ze fulltime: iedere dag begint ze om acht uur 's morgens, en ze stopt pas om halfvijf. "Ik ben altijd bang dat ik het verleer als ik ermee ophoud," zegt ze.

dinsdag 21 oktober 2014

NTL: 'Het kwaad en de rivier' van R.J. Ellory


Het kwaad en de rivier
Verborgen geheimen komen boven water...

Auteur: R.J. Ellory
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback met flappen, 448 pagina's
Uitgever: De Fontein, oktober 2014
ISBN: 978 90 26133 91 6
NUR: 305

Het lichaam van een meisje dat twintig jaar geleden verdween, wordt teruggevonden in de oever van de rivier. Het onderzoek wordt heropend en sherrif John Gaines komt er achter dat er meer meisjes in die tijd verdwenen zijn. Waarom weigeren haar vrienden te praten? Wat is de rol van de invloedrijke familie Wade? Is het toeval dat een belangrijke getuige bij een brand omkomt? En hoe betrouwbaar is het geheugen van de aan Alzheimer lijdende vader van een van de verdachten?

Over de auteur:


R.J. Ellory werd geboren in Birmingham (1965), waar hij nog steeds woont. Zijn vader is onbekend en zijn moeder overleed toen Ellory zeven jaar oud was. Samen met zijn broer belandde hij in een weeshuis, een gebeurtenis die van grote invloed is geweest op zijn werk.
Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika.
Hij noemt Arthur Canon Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden.
Hij brak in 2007 door met zijn boek
Een stil geloof in engelen, snel gevolgd door inmiddels acht thrillers waarvan Bekraste zielen en Een inktzwart hart de meest recente titels zijn. Naast een veelgeroemd en bekroond auteur, is R.J. Ellory een niet onverdienstelijk gitarist.
Op 26 oktober a.s. zal R.J. Ellory de speciale gast zijn op het Thrillerfestival in Zoetermeer. Ik kijk er naar uit om hem weer te ontmoeten. Ik ben erg onder de indruk van zijn werk.


Kijk ook even op zijn website.