zondag 30 november 2014

Ik las: 'Dageraad op Three Willows' van Nora Roberts
Dageraad op Three Willows

Kelsey Byden weet niet beter dan dat haar moeder dood is - tot ze op een dag een brief van haar krijgt. Ze blijkt jaren in de gevangenis te hebben gezeten en nu op een stoeterij in Virginia te wonen. Compleet van slag confronteert Kelsey haar vader met haar ontdekking, waarna ze naar het opgegeven adres vertrekt.

Daar, op Three Willows, maakt ze niet alleen kennis met haar moeder, maar ook met de wereld van de paardenrennen. Een wereld die haar meteen fascineert. Ze besluit een tijdje te blijven om een band met haar moeder op te bouwen, iets wat wonderwel snel lukt. En ook met Gabe, buurman én concurrent van Three Willows Farm, kan ze het vanaf de eerste dag goed vinden.

Toch gebeuren er ook dingen die een schaduw werpen over haar verblijf op de stoeterij. Onverklaarbare ongelukken met jockeys, trainers, paarden. Het lijkt steeds meer een echo van de gebeurtenissen van twintig jaar geleden, die uiteindelijk tot gevolg hadden dat haar moeder van moord werd beschuldigd... 

Het zal je maar overkomen dat je een brief krijgt van je doodgewaande moeder. Dan blijkt ook nog dat je vader en je grootmoeder je al jaren voorgelogen hebben over dit feit.
Dit is de dag waarop ze haar man verloor en een moeder had gewonnen, zo gaat het door Kelsey's hoofd.
Overstuur rijdt ze meteen naar Three Willows waar haar moeder op een stoeterij woont waarvan ze eigenaresse is. 
Lees mijn recensie hier verder op Hebban.nl-Romance.

Wist je dit?
Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie. 

 
Koop dit boek via uw lokale boekhandel of


Auteur: Nora Roberts
Genre: roman
Uitgave: paperback, 416 pagina's
Uitgever: Harlequin Holland, oktober 2014
ISBN: 978 90 34754 38 7

vrijdag 21 november 2014

Ik las en kookte uit: 'De warme winterkeuken' van Caroline Hofberg - gewoon eten zonder poespas

Na meer dan 80 spannende salades verschijnt nu het kookboek De warme winterkeuken van Caroline Hofberg. De warme winterkeuken staat vol wintergerechten zoals stevige soepen en snelle choco's tot volle stoofgerechten of gevulde ovenschotels. Heerlijke geuren en gepruttel vullen het huis. Maar ook de lekkerste winterse taarten en gevulde broden. Met 130 winterse recepten van Caroline Hofberg heb je deze winter de lekkerste alternatieven voor stamppot en snert. Was het maar altijd winter...

Net als Meer dan 80 spannende salades staat ook dit kookboek vol duidelijke recepten en prachtige fotografie. En Caroline Hofberg laat zien welke heerlijke winterse maaltijden je met seizoensproducten kunt maken.

'Kaarsen aan, een knapperend open haardvuur en een pruttelende stoofpot die heerlijke geuren door het huis', zo begint het voorwoord van Caroline Hofberg in De warme winterkeuken.
Doe je ogen dicht en je ruikt het!

Caroline Hofberg is een van Zweden's meest productieve auteurs van kookboeken. Ze ontving de World Cookbook Award, de Gourmand World Cookbook award, en de Small Society medaille. 

Lees verder op Hebban Culinair voor de rest van mijn recensie. Onder meer over een gerecht dat ik bereid heb volgens een recept uit dit mooie boek.
Het was weer smullen in Huize Schepens!

donderdag 20 november 2014

Nog te lezen: 'California Dreaming' van Iris Pinson - Carrière, erotiek en tragiekCalifornia Dreaming
Carrière, erotiek en tragiek

Auteur: Iris Pinson
Genre: roman
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Pinson Publisher, november 2014
ISBN: 978 90 82192 92 6
Ook als Ebook verkrijgbaar

Wie wil er niet rijk worden en bekendheid verwerven. Een droom die de werkelijkheid overtreft? Is dat niet, waar het bij veel mensen in het leven om draait? Of eindigt de gekoesterde droom in een nachtmerrie?

Micky en Dana vormen een ambitieus stel. Ze staan aan het begin van hun carrière en ze zijn bereid hiervoor offers te brengen. Dana is een knappe jonge vrouw die de nodige aanbidders heeft, maar ook kritisch is. Ze heeft voor zichzelf een carrièrepad uitgestippeld waarbij ze handig gebruikt maakt van haar charmes. Deze insteek blijkt zeer renderend te zijn, waarbij Dana haar principes discreet laat varen als het haar uitkomt.

Het leven lacht Dana toe met een glansrijke carrière, rijkdom en geluk in de liefde.
Maar klopt haar voorstelling wel? Is ze wel zo succesvol zoals ze iedereen laat geloven, of zijn het louter dromen om haar miserabele leven aangenaam te maken? Eén van haar geliefden heeft een wens, die hij graag ingevuld zou willen zien. De weg hiernaar toe is de weg van melk en honing, maar de bestemming is niet de hemel maar de hel, waarbij Dana genadeloos wordt geëxploiteerd. De tralies worden zichtbaar waar haar leven zich achter afspeelt.

Het blijkt voor Dana een dagelijks gevecht om te overleven. De pijn in haar hart is ondragelijk, maar ze is een vechter en bereid om de strijd aan te gaan. Het is vallen en opstaan. Door in haar droomwereld te geloven, vindt ze de kracht die ze nodig heeft om aan haar lijdensweg te ontsnappen. Of is de nare werkelijkheid de nachtmerrie, waaruit Dana ontwaakt?


Iris over zichzelf:

'Ik ben schrijfster van erotische liefdesdrama’s (fictie). Mijn romans bevatten ongecompliceerde verhalen voor ‘s middags op de bank als het regent of bij mooi weer op het strand.' 

Lees hier een interview met Iris over California Dreaming op haar website.

Eerder las ik van Iris Pinson 'Als je alleen...'.

Mijn recensie wordt uiterlijk 10 januari 2015 hier gepubliceerd.

Ik las: 'Crush!' van Ellen de Vriend - Hopeloos verliefd op de foute jongen. En dan verdwijnt haar beste vriendin...Crush!
Hopeloos verliefd op de foute jongen. En dan verdwijnt haar beste vriendin...

Het dorp Zoutelande ligt aan de Zeeuwse kust, niet ver boven Vlissingen. De tieners Daan en Mikkie, broer en zus, verheugen zich op de zomervakantie die net is aangebroken. Met name Mikkie heeft iets om naar uit te kijken – haar beste vriendin Luana, die het afgelopen jaar op Bonaire heeft gewoond, komt bij haar oma logeren, een paar huizen verderop.

Helaas voor de vriendinnen kunnen ze niet zoveel tijd met elkaar doorbrengen als ze wel hadden gewild. Luana’s oma heeft aan haar broer beloofd dat Luana diens kleinzoon gezelschap zou houden, ene Steve. Hij is vijftien en komt uit Noord-Brabant. Maar als ze noodgedwongen met zijn vieren optrekken lijkt het allemaal wel mee te vallen.

Tot Louana tijdens het bezoeken van een oude Duitse bunker in de duinen een lijk gezien denkt te hebben in een achterkamertje. Ze nemen zich voor nog eens terug te keren en de zaak te onderzoeken. Dit is het begin van een bloedstollend, spannend verhaal. Want ondanks de waarschuwingen van Luana, die heeft ontdekt dat Steve bepaald geen lieverdje is en zelfs een bekende is van de politie, wordt Mikkie verliefd op Steve en laat zij zich langzaam door hem inpalmen.

Dat drijft een wig tussen de vrienden – en dat terwijl het onderzoek naar de vermeende dode man een angstaanjagende wending krijgt.

Mijn leeservaring:

Een heerlijke Young Adult-thriller, naar mijn mening. Maar ook heel geschikt voor oudere lezers natuurlijk.
Het boek trok mijn aandacht omdat het verhaal zich afspeelt in Zeeland, met hoofdpersonen uit Zeeland en Noord-Brabant. Ikzelf ben meestal in Zeeuws-Vlaanderen, maar woon officieel nog in Noord-brabant.
Leuk hoe de auteur het dialect neer weet te zetten. Heel herkenbaar!

Het boek begint met een proloog waarin meteen duidelijk wordt dat dit geen romannetje is, maar een thriller.
Het is een spannend verhaal met geloofwaardige personages.
Een
crush vertroebelt vaak de normale kijk op dingen en mensen, zo blijkt ook weer in dit verhaal.
De hoofdstukken, steeds vernoemd naar de dag waarop het verhaal zich op dat moment afspeelt, zijn weer onderverdeeld in tijd (uur:minuten) met de naam van de hoofdpersoon uit wiens gezichtspunt verteld wordt op dat moment.
De verhaallijnen lopen dus door elkaar, maar heel overzichtelijk op deze manier. Ook de dader is een aantal keren aan bod.
Ik heb dit boek graag gelezen. Wel had ik graag meer gelezen over hoe het met een van de hoofdpersonen afliep. Dat kon ik nergens uithalen, terwijl het een belangrijk personage was.
Maar ondanks dat, vind ik het een heerlijke Young Adult-thriller.
De auteur heeft een heel prettige schrijfstijl. Naar mijn mening heeft ze een plaats verdiend in schrijversland. Ik heb dit boek vlot uitgelezen.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.
Koop dit boek via je lokale boekhandel of via:

Over de auteur:


Ellen de Vriend werkte vijftien jaar als jounalist voor het Zeeuwse dagblad de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en later ook voor diverse huis-aan-huiskranten van Wegener Media.
Inmiddels heeft ze haar eigen tekstbureau. Haar debuut, de thriller
Bitterzoet behaalde een vierde plek bij de Zeeuwse Publieksprijs.
Hir kun je een interview met Ellen door The Sword.nl lezen.

Boekgegevens:
Auteur: Ellen de Vriend
Genre: young adult
Uitgave: paperback, 219 pagina's
Uitgave: Uitgeverij LINK BV, oktober 2014
ISBN: 978 94 62321 95 3
NUR: 280

dinsdag 18 november 2014

Ik las 'En passant' van Esther Kreukniet - Michelle moet vechten voor haar leven...en de waarheid
En passantMichelle ligt in een coma na een ernstig auto-ongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Een luxe leven in Kralingen met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, vrienden, en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer. Michelle stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat iemand haar nauwlettend in de gaten houdt. Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed gekluisterd is, lijken al haar geheimen aan het licht te komen. Kan ze haar familie wel vertrouwen? Niets is wat het lijkt, en Michelle moet vechten voor haar leven - en de waarheid..

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Een aanrader, zonder meer!

Op het voorblad staan drie zinnen, die zoals ik het zie verwijzen naar: Geloof, Hoop en Liefde. Dit thema is iets dat door het hele boek voelbaar is.
Wat een bijzondere keuze voor de hoofdpersoon; iemand die in een coma ligt!
De personages zijn heel geloofwaardig neergezet, waardoor het leesplezier aanwezig blijft.
De hoofdstukken hebben een eigen, toepasselijke titel. Dat belooft steeds iets wanneer je er in begint te lezen.
Ik ben gaan lezen over Modigliani en Jeanne Hébuterne en hun liefde voor de kunst en elkaar.
Ook over Miró, deze kunstenaar was mij ook niet bekend.
Dat was een mooie aanvulling op een prachtig boek.

Je moet als lezer even wennen aan de manier hoe het boek is opgebouwd, maar dat went snel. Daarna leest het lekker vlot.
Op een bepaald punt denk je de dader te kennen. Ik vond het deze keer niet zo belangrijk om dat te weten. Ik was natuurlijk wel benieuwd, maar belangrijker vond ik dat de onderhuidse spanning aanwezig zou blijven die ik ervaren heb tijdens het lezen van deze thriller. Ik zou dit een psychologische thriller genoemd hebben.
De notities op de smartphone en steeds op een aparte bladzijde, zijn een knappe interval. Er wordt 'en passant' een verhaal door het andere verhaal heen verteld. Tijdens het lezen werd ik er op gewezen dat iemand heel anders kan zijn dan hij/zij blijkt te zijn, maar ook hoe sterk iemand kan zijn.
In het prachtige dankwoord staat onder meer een uitdaging die aan de lezer gericht is. Deze uitdaging neem ik graag aan, Esther!

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4 ½ /5 sterren.
Over de auteur:

Esther Kreukniet is editor bij Talkies Magazine, freelancejournaliste bij diverse tijdschriften waaronder Algemeen Dagblad / Rotterdams Dagblad, Jackies Magazine, LAF, Punt Uit etc. Tevens publiceerde ze drie boeken (Beau Ravage en Facade onder de naam Esther Blinker) en haar derde boek Carte Blanche is bij Uitgeverij Boekerij/Meulenhoff verschreven. Daarnaast heeft Esther Kreukniet haar PR & Communicatie adviesbureau die het midden- en kleinbedrijf regio Rotterdam adviseert op het gebied van communicatie, public relations en marketing strategie.
Ik heb dit boek gelezen samen met de Hebban/Crimezone-Leesclub. Ga daar ook even rondneuzen, het is leuk om te volgen.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Auteur: Esther Kreukniet
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 312 pagina's
Uitgever: The House of Books, 2014
ISBN: 978 90 44345 39 1
NUR: 305
Ook als Ebook verkrijgbaar

zondag 16 november 2014

Ik las: 'Memento Mori' van Jolka de Jong - Een knappe combinatie van fictie en werkelijkheid


Memento Mori
Als beschermde getuige in de zaak
Holleeder mocht Bram Zeegers een
nieuwe identiteit aannemen.
Hij twijfelde, en weigerde.
Of niet?

In de nacht van 8 op 9 oktober 2007 overleed ex-advocaat Bram Zeegers onder verdachte omstandigheden in zijn woning aan de Lairessestraat in Amsterdam. Omdat hij een week voor zijn dood had getuigd tegen Willem Holleeder en bovendien bevriend was met de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra, werd er al snel over een verband gespeculeerd. Onderzoek door de Amsterdamse politie en het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag leidde tot de conclusie dat Zeegers was overleden aan een overdosis MDMA in combinatie met alcohol. De politie en het NFI concludeerden dat het hier een tragisch ongeluk betrof.

Deze zaak hield in die tijd de media wekenlang bezig en ook Jolka kon het verhaal niet meer uit haar hoofd zetten. Ze volgde alle berichtgeving op de voet. Uiteindelijk begon ze de zaak te reconstrueren en ging feiten opzoeken. Dat alles leidde uiteindelijk naar één gedachte: wat als het nu allemaal...

Bekijk hier de boektrailer.

Dit is mijn mening:
Ik las het manuscript op mijn e-reader en later gelukkig ook het papieren boek.

De titel en de cover passen mooi samen:
Memento mori is een Latijnse zin die traditioneel wordt vertaald als Gedenk te sterven of Denk eraan te [moeten] sterven. Vrijere vertalingen zijn Bedenk dat u sterfelijk bent of Denk aan je eigen sterfdag. (Wikipedia)

Het is een knappe combinatie van fictie en werkelijkheid.
Een verhaal over alles wat je in een thriller wilt tegenkomen zoals bedreiging, moord, afrekening en afpersing. Maar ook liefde en vertrouwen in elkaar zijn hier aanwezig. Dat maakt alles weer menselijk. Ik ga verder niets meer over de inhoud vertellen, ik zou graag zien dat je het boek zelf gaat lezen.

De personages zijn heel geloofwaardig uitgewerkt, waardoor het verhaal lekker leest.
De twee verhaallijnen komen samen in een levensechte ontknoping, die ik enigszins aan zag komen maar waarvan ik niet zeker zijn.
Een knap debuut van deze auteur.

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren.


Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:


Over de auteur:

Jolka, een openhartig interview
Lees hier verder op boekenblog.com . Een interview van Joop Liefaard met Jolka de Jong.

Meer informatie:
Auteur: Jolka de Jong
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 225 pagina's
Uitgever: LetterRijn, oktober 2014
ISBN: 978 90 81954 34 1

zaterdag 15 november 2014

NTL: 'Langs de afgrond' van Carla Norton


Langs de afgrond

'Langs de afgrond levert de perfecte mix van sterke schrijfstijl, psychologisch inzicht en niet-weg-te-leggen spanning.' – Jefferey Deaver

Waar gaat het over?

Reeve lijkt op het eerste gezicht een normale jonge vrouw van 22 jaar. Maar tien jaar eerder werd zij door een monster ontvoerd en vier jaar gemarteld in zijn kelder. Nu is ze alweer jaren vrij, maar nog steeds is elke dag een gevecht.
Dan komt een nieuwe zaak in het nieuws. De 13-jarige Tilly is net bevrijd uit handen van een sadistische pedofiel. Als haar ouders Reeve vragen hun dochter bij te staan, ontdekt Reeve dat voor Tilly de nachtmerrie nog niet voorbij is: het brein achter de ontvoering houdt haar nog steeds in de gaten – en heeft nu ook Reeve zelf in het vizier… 


‘Een meesterlijke beheersing van de spanning die aan Hitchcock doet denken. Norton zou zomaar een van de beste thrillerschrijvers van haar generatie kunnen zijn.’ – The Daily Mail 

Dit ijzingwekkende thrillerdebuut van Carla Norton oogst in Amerika niets dan lof. 


Over de auteur:

Carla Norton schreef eerder non-fictieboeken over ontvoeringszaken die bestsellers werden en zelfs door de FBI op hun leeslijst werden gezet. Haar kennis en ervaring gebruikte ze voor haar thrillerdebuut ‘Langs de afgrond’.


Boekgegevens:
Auteur: Carla Norton
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, november 2014
ISBN: 978 90 3213 88 7
Ook als Ebook verkrijgbaar

NTL: 'Beschermheer - kind van de wegen - deel 2' van Linda Wormhoudt
Beschermheer
Kind van de wegen – deel 2

Waar gaat het boek over (zoals op de achterflap):

De roep uit Lapland kon ze niet weerstaan. Ze moest en zou erheen. De ontmoeting met de Sami Mikha vormde het begin van een magische reis vol intrigerende ontdekkingen, onverwachte gebeurtenissen en heftige confrontaties. Want wie trekt er achter de schermen aan de touwtjes?
‘Beschermheer’ is een spirituele roman over wortels. Over waar je vandaan komt en waar je heen kunt gaan. Hoe je bent gevormd door je achtergrond, je geboorteland, je ouders. Dat je ondanks al deze factoren de lokroep kunt voelen van ver en je daar jezelf kunt tegenkomen. Lees over sjamanentrommels, naamloze kinderen, Noorse zigeuners, Finse doodsgodinnen en de kracht van zang. Over wat onderdrukking met de spiritualiteit van een volk doet en met hun ziel.
Linda Wormhoudt maakte kennis met sjamanisme in Koerdistan (‘Nephilim – kind van de wegen deel 1’) en reisde daarna naar Noors Lapland en Finland. “Ik heb beloofd te vertellen over Scandinavische magie en nu heb ik een deel van mijn belofte ingelost. Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. ‘Fictie’ en ‘fantasie’ zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over.


Over de auteur:

Linda Wormhoudt (1966) interesseert zich van jongs af aan voor het spirituele. Als tiener kwam ze in aanraking met hekserij. Als solitaire heks bekwaamde ze zich in de tarotkaarten en andere orakels. Ze werd lid van een internationale groep heksen, die zich vooral bezig hield met de Scandinavische tradities. Toen ze door haar buitenlandse partner het traditionele sjamanisme ontdekte, wist ze dat ze haar spirituele pad had gevonden. In de bergen van Koerdistan deed ze haar eerste rituelen voor anderen.
Linda keerde terug naar Nederland en verdiepte zich in de rituelen van verschillende sjamanistische culturen. Zij volgde trainingen bij o.a. Daan van Kampenhout. Vijf jaar lang was ze zijn assistente. Ze leerde werken met groepsenergie en rituelen van onder meer de Noord-Amerikaanse indianen. Daarnaast deed ze langdurig onderzoek naar dromen en onderzocht ze het spirituele gebruik van zang in sjamanistische culturen. Ook in Australië, waar ze kort vertoefde, kwam ze in aanraking met vormen van sjamanisme.
In Noorwegen vond ze haar wortels bij de Sami in Lapland, en interesseerde zich vooral voor de joiks: de spirituele liederen. Tijdens haar reizen in Lapland vond ze haar spirituele thuis. Ze probeert elk jaar naar Noorwegen te gaan om verder onderzoek te doen naar traditionele vormen van Sami sjamanisme.
In 2004 richtte ze Ceremony, het Sjamanistisch Instituut op. Dit instituut staat in het teken van kennisoverdracht, samenwerking met verschillende spirituele disciplines en onderzoek naar rituelen wereldwijd. Ze verzorgt trainingen voor met name mensen die al een aantal jaren met sjamanistisch werk bezig zijn. Haar interesse richt zich de laatste jaren vooral op Noordwest-Europees sjamanisme en de ontwikkeling van rituelen die toepasbaar zijn in het huidige, westerse leven. Ze doet onderzoek naar de Europese traditionele vormen, onder andere Seidh uit Scandinavië.
De dood en het stervensproces hebben haar aandacht. De oeroude rituelen rond de dood fascineren haar, maar ze probeert vooral in deze moderne tijden nieuwe rituelen te maken en te vormen, om zodoende het sterfproces in harmonie te laten verlopen: voor de stervende en voor de nabestaanden. Als rituelenbegeleider helpt ze mensen bij de belangrijkste overgangsfasen in een mensenleven, met de nadruk op sterf- en rouwprocessen.

Boekgegevens:
Beschermheer
Kind van de wegen – deel 2

Auteur: Linda Wormhoudt
Genre: spirituele roman
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgeverij: A3 boeken, Geesteren
ISBN: 978 94 91557 06 4

WINACTIE !!


Op 25 november a.s. verschijnt bij Uitgeverij de Fontein de midprice-editie van Mist over Londen.
Een historische roman van de schrijver van Winter in Madrid, C.J. Sansom.Om dit te vieren mag ik op mijn blog twee exemplaren verloten.
Ik heb het boek gelezen in augustus en het gewaardeerd met 4/5 sterren.
Een lijvig boek, maar de avonden worden steeds langer, dus dat komt mooi uit.Waar gaat het verhaal over?


Wat zou er gebeurd zijn als Engeland had gecapituleerd in 1940…

Londen, 1952. De stad ligt verscholen onder een dikke mist. Er zijn twaalf jaar verstreken sinds Engeland zich heeft overgegeven aan Duitsland en de bevolking leeft onder de bezetting. Terwijl in het oosten van Europa de oorlog tegen de Russen voortduurt, zucht de Britse bevolking onder de nazi veiligheidstroepen, worden pers en radio strikt gecensureerd en ziet men met lede ogen aan hoe de Britse Joden steeds meer beperkingen worden opgelegd. Er doen beangstigende geruchten de ronde over wat er gebeurt in de Duitse ambassade in Londen. Maar de weerstand tegen de overheersing groeit.Churchills verzetsgroep is steeds meer een doorn in het oog van de regering.
Ook ambtenaar David Fitzgerald besluit bij het verzet te gaan. David wordt ingezet om contact te leggen met Frank Muncaster, een oude studievriend van hem. Frank is gedwongen opgenomen in een gesloten inrichting in Birmingham. Hij beschikt over informatie die de wereld voor altijd zal kunnen veranderen en David krijgt de taak om Frank het land uit te krijgen. Al snel raakt hij verstrikt in een web van spionage en intrige, want niet alleen de verzetsgroep weet van Franks geheim, ook de Gestapo is hem op het spoor...

Wie kan David vertrouwen en zal hij zijn eigen verleden verborgen kunnen houden?

Hoe maak je kans op een exemplaar?


Laat onder dit bericht bij 'een reactie plaatsen' even weten dat je mee wilt doen.
Volg mijn blog via Bloglovin' op de knop hiernaast of geef mijn facebookpagina Mieke's blog: Graag Gelezen een 'like', dat is geen must maar ik waardeer dat zeker.

Deze actie loopt tot maandag 24 november. Op woensdag 26 november maak ik de namen van de winnaars bekend.

Boekgegevens:


Titel: Mist over Londen

Auteur: C.J. Sansom

ISBN: 978 90 26137 25 9
Uitvoering: Paperback / softback, 608 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein,verwacht 25-11-2014
Genre: Literaire thrillerMet dank aan Uitgeverij De Fontein voor het mogelijk maken van deze leuke win-actie!

DEZE ACTIE IS INMIDDELS GESLOTEN

vrijdag 14 november 2014

NTL: Wow! Deze thriller viel vanmiddag in de brievenbus: 'Voorbedacht' van Loes den Hollander.Voorbedacht

Auteur: Loes den Hollander
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. 2014
ISBN: 978 90 45204 98 7
NUR 332
Ook als Ebook verkrijgbaar


Het is een nachtmerrie van iedere ouder, en het overkomt Marjon van Brienen. Haar vriend Philippe brengt hun dochter Carice niet terug na een familiebezoek.

Maar waarom? Er bestaan geen onoverkomelijke problemen tussen Marjon en Philippe, er wordt nergens strijd over gevoerd. Wat heeft hem bewogen om hun dochter mee te nemen en wat heeft hij met haar gedaan? Een grootscheeps onderzoek levert niets op. Philippe en Carice zijn spoorloos verdwenen. Hoe moet je verder als wanhoop, woede en verdriet je leven beheersen? Wanneer erken je je verlies?
Marjon kan nergens de antwoorden vinden.

Tot ze bezoek krijgt van een vrouw, die haar iets te vertellen heeft…...

Over de auteur:

Loes den Hollander is geboren in 1948 in Nijmegen en woont in de kop van Noord Holland. Zij schrijft al sinds ze kan lezen en er werd al werk van haar gepubliceerd toen ze tien jaar oud was.
Ze bouwde een carrière op in de gezondheidszorg en was vele jaren verbonden aan Denkbeeld, het tijdschrift voor psychogeriatrie, aanvankelijk als redacteur en later als hoofdredacteur. Ze won in 2001 een verhalenwedstrijd bij Libelle.
Nadat ze medio 2006 haar carrière in de gezondheidszorg beëindigde, debuteerde ze in november van dat jaar bij uitgeverij Karakter met de literaire thriller Vrijdag. Dit succesvolle debuut was het begin van een permanente stroom literaire thrillers, waar inmiddels ook al een paar verhalenbundels aan zijn toegevoegd.
Naast auteur is Loes den Hollander ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ook schrijft ze regelmatig columns voor een vakblad voor de gezondheidszorg. In 2013 schreef ze Nooit alleen, het geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek. Nooit alleen is een thriller die gaat over onzekerheden en geheimen.

Ik las: 'Verstrikt' van Eveline Karman - Een krachtig thrillerdebuut!Verstrikt

Wanneer Eline's baas Boris, hoofdredacteur van het blad Heat, verdwijnt, maakt eerst niemand zich zorgen. Maar als hij na een paar dagen nog steeds niet boven water is, gaat Eline op onderzoek uit. Ze komt erachter dat zijn laatste afspraak met een dame van een high class escortbureau was, maar niet voor een pleziertje. Boris was met een onderzoek bezig.
Eline bijt zich vast in Boris' verdwijning en komt terecht in de escortwereld. Intussen krijgt degene die Boris dwarsboomde, nu ook Eline in het vizier...

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:
Vanaf de heftige proloog - pats,boem- zit je vast aan dit verhaal. Niks, even iets anders doen. Je wilt doorlezen over de belevenissen in de glamoureuze wereld van de high class escorts. Daar kom je tenslotte niet iedere dag, denk ik.
Een prachtige cover, met een ontwerp van Marry van Baar dat een meisjesachtig gezicht laat zien. De ogen (de ziel?) niet zichtbaar en de mond bedekt met roze diamantjes. Dat geeft voor mij goed weer dat zelfs wanneer het er prachtig uitziet aan de buitenkant, het niet altijd prachtig van binnen hoeft te zijn.

De auteur weet waar ze over schrijft als het gaat over de wereld van de glamour, dat is duidelijk. Ook mooi om het personage van Desi zo tot groei te zien komen. In werkelijkheid gebeurden de dingen ook, die Desi gemaakt hebben tot wie ze geworden is. Het is niet netjes van ons Nederlanders, maar het is wel zo gebeurd.

Op een gegeven moment dacht ik te weten wie de dader is, daarna ging ik weer twijfelen...
Het is een origineel verhaal met twee hoofdlijnen, op een aantal plaatsen afgewisseld door een cursief gedrukt gedeelte. Deze geven de gedachten weer van een bijzonder gestoord persoon mag ik wel zeggen.
Een verhaal dat eindigt met een mooie kronkel in een spannend einde.

Ik heb dit boek heel graag gelezen en waardeer het met 5/5 sterren.
Een krachtig thrillerdebuut!
Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Bol.com

Over de auteur:
Eveline Karman (1970) is schrijver (fictie en non-fictie), journalist en columnist. Na de Hotelschool bleek zij sterk in organisatie en maakte carrière in het bedrijfsleven. In september 2011 startte Eveline met een schrijfcursus en nog in datzelfde jaar eindigde zij in de top drie van diverse schrijfwedstrijden. Lees verder op haar website...

Boekgegevens:
Auteur: Eveline Karman
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: De Fontein, 21 oktober 2014
Omslagontwerp: Marry van Baar
ISBN: 978 90 32514 77 8
NUR: 305

donderdag 13 november 2014

EN DE WINNAAR IS...


Een onschuldige hand, in dit geval de hand van mijn lieve man heeft de volgende winnaar gekozen door geblinddoekt een deelnemer aan te wijzen op het lijstje met namen.

De naam van de winnaar is: Anneke van Dijken !!

Anneke, als je een mail met je adresgegevens stuurt naar graaggelezen@miekeschepens.nl, komt 'Zeevlam' van Kiki van Dijk naar je toe.
Veel leesplezier.

Voor de andere deelnemers:
A.s. zaterdag  volgt een nieuwe win-actie op mijn blog. Deze keer mag ik twee exemplaren verloten.
Welk boek van welke auteur?
Dat lees je  zaterdag 15 november a.s.


Tot dan!

zondag 9 november 2014

Ik las: 'De wegen van Valentina' een roman van Gerrit Brand (verschijnt vandaag 10.11.2014)De wegen van Valentina

Waar gaat het boek over?

Twee echtparen zijn gezamenlijk in twee sportwagens op weg naar Portugal om daar de vakantie door te brengen. Op een gegeven moment vertelt Hugo Cooper, succesvol ontwerper en tassenfabrikant, aan zijn vriend Charles Hendrix dat zijn Chinese vrouw Snow wel wat in hem ziet. Reclamefilmer Charles voelt zich niet alleen gevleid maar ziet dit ook als een kans zijn futloze bestaan nieuw leven in te blazen.

Charles’ vrouw Valentina denkt hier heel anders over. Als ze na een lange autotocht door Frankrijk en Spanje in Costa da Caparica arriveren, komt de vijfde protagonist in beeld, Luis, de eigenaar van de bungalow met zwembad waar zij hun vakantie zullen doorbrengen.

Valentina weet Charles op een gegeven moment triomfantelijk te melden dat Snow plotseling gevallen is voor Luis. Is dit waar, of heeft ze het verzonnen omdat het haar goed uitkomt?

Ik las de advance reader's edition en dit is mijn mening:

Een prachtige cover, ontworpen door Antonio Lapone, striptekenaar, graphicus en illustrator.
Lapone, in 1970 te Turijn geboren als zoon van een naaister en een Fiat-arbeider, nu woonachtig in Wallonië, België. Sophisticated en sierlijk is zijn stijl, gedrenkt in de sfeer en vormgeving van de jaren vijftig en vroege jaren zestig.

Op de binnenflap staat te lezen dat de auteur zich heeft laten inspireren door de films van Michelangelo Antioni en gaat uit van de een zijn schetsen of ideeën, Un mucchio di bugie (Een hoop leugens).

De titel behoeft geen verdere uitleg.
Hoofdstukken zonder nummers of titel.

Het is een prachtige roman, helemaal geschreven in de tegenwoordige tijd. Je bent er bij aanwezig terwijl je leest, zo lijkt het. Het is geen verhaal dat verteld wordt, maar meer het neerschrijven van gebeurtenissen waarbij de lezer tijdens het lezen zelf ervaart wat de personages beweegt, hoe ze voelen en denken.

Er staat in het hele boek maar één enkele keer een gedachte van een personage beschreven, en dat is dat dit personage niets voelt.

De personages sukkelen maar door in een heel beeldend beschreven omgeving. Je ziet in gedachten waar Hugo, Snow, Charles, Valentina of Luis zijn en hoe ze het ervaren dat ze daar zijn.

Een zin die er voor mij uitsprong:

'Valentina en Charles zijn alleen, dat wil zeggen samen zonder de anderen.'
Dit geeft voor mij aan dat ze wel alleen zijn, maar niet 'fijn alleen'. Hier hier staan twee levens beschreven, naar mijn mening. Hoe ze ten opzichte van elkaar staan op dat moment.

De titel had ook kunnen zijn: 'De wegen van Snow'. Zelf lezen waarom ik dat vind!

Ik heb nog nooit zo'n roman gelezen. Je hebt als lezer zelf veel invloed op hoe je het ervaart, want jijzelf speelt een grote rol. Er zit een heleboel humor in het boek verscholen.

Ik heb enorm kunnen genieten van dit boek en waardeer het met 5/5 sterren.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl


Over de auteur:Gerrit Brand werd geboren in Zwolle en groeide op in Dedemsvaart. Hij ging naar school in Hoogeveen (Gymnasium β), waarna hij aan de Rijksuniversiteit te Groningen Nederlandse Taal- en Letterkunde studeerde. Bijvakken Zweeds en Portugees. Hij behaalde zijn doctoraal in 1982 met een scriptie over het Nederlands op Curaçao. Tevens behaalde hij een eerstegraads lesbevoegdheid Nederlands.
Banen in het onderwijs waren begin jaren '80 schaars en Brand werkte enkele jaren als barkeeper en als freelance tolk‐vertaler Portugees. Daarnaast schreef hij, vingeroefeningen voor zijn latere werk.
Sinds 1984 werkt hij als zelfstandig ondernemer in het communicatievak en als uitgever.
Gerrit Brand behaalde in 2002 een vliegbrevet (PPL- Private Pilots License) en is zeer actief in de vliegerij.
Hij bekleedt een aantal bestuursfuncties, o.a. in de vliegerij: Bestuur Vrienden Groningen Airport Eelde (2002- heden), Bestuur AOPA Netherlands (Aircraft Owners and Pilots Association) (2004-2014).
In 2007 verscheen zijn eerste roman, Tolvlucht. Nu ook als e-book bij Uitgeverij Nobelman.
In 2011 volgde Een heel nieuw leven.
In 2014 verschijnt De wegen van Valentina. Voor dit boek heeft Gerrit Brand zich laten inspireren door filmmaker Antonioni.

De wegen van Valentina heeft een eigen Facebook-pagina.Meer gegevens over het boek:
Auteur: Gerrit Brand
Genre: roman
Uitgave: softcover met vleugels, 210 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, 10 november 2014
ISBN: 978 94 91737 06 0