zaterdag 30 april 2022

Ik las, bekeek en genoot van: 'Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette' door Lieve Clarebout met illustraties door Tom Heye

 Ga je mee op avontuur?


Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette
Reeks: Op dril met Kiko de krokodil

Ga je mee op avontuur?
Kiko is een kleine en lieve krokodil die woont op de regenboog.
Iedere kleur van de regenboog is een ander land dat staat voor een deel van Kiko’s leven.
In het land Violet woont Odette. Odette is ook een krokodil en draagt een bril. Op een dag wil Odette samen met haar allerliefste Kiko de regenboog verlaten. 
Het land Wit is het land waar Odette samen met Kiko naartoe wil. Maar is het leven daar wel zo gemakkelijk als Krokodil?

Ga samen met Kiko en Odette op reis en laat je inspireren. Wil je ook het alfabet leren? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Lieve Clarebout reikt met ‘Op dril met Kiko de krokodil’ verschillende thema’s aan die aansluiten op de leefwereld van kinderen. De verhalen zijn speels maar tegelijkertijd ook educatief. Kinderen worden door het lezen of luisteren naar de verhalen op verschillende ontwikkelingsniveaus gestimuleerd.

Ook in deze reeks:
Deel 2: Kiko zoekt naar geluk
Deel 3: Terug naar de regenboog of toch het land Wit?

Mijn mening:

Kiko de krokodil gaat op stap met Odette.
Voor in het boek worden de hoofdpersonages voorgesteld.
In dit mooie boekje kom je alle kleuren van de regenboog tegen; het zijn landen en Kiko kent ze allemaal omdat hij ze samen met Odette allemaal bezoekt en over de inwoners op deze manier meer te weten komt.
Elk land heeft zijn eigenaardigheden, maar dat is nu eenmaal zo.

Op zijn reis naar het land Wit heeft hij alle kleuren gezien. De kleur wit is een samenstelling van alle kleuren; bijna onvoorstelbaar maar echt waar!
Kiko en Odette mogen niet zomaar het land Wit binnen van de agent.
Er is het een en ander veranderd aan de regeltjes en iedereen die het land wil bezoeken moet het alfabet kennen. Ze weten niet eens wat dat is; een alfabet, is dat een beest of zo?
Maar de agent legt hen uit wat het alfabet is en bij wie ze het kunnen leren: bij professor Victor.

Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette is een leuk boekje om uit voor te lezen of als je al wat ouder bent, zelf te lezen en te genieten van de afbeeldingen. 
Spelenderwijs maken kinderen op deze manier kennis met het alfabet; de voorlezer kan altijd even stoppen met lezen en vragen of de luisteraar nog meer woorden kent die met die letter beginnen.
De prachtige illustraties door Tom Heye complementeren de teksten van Lieve Clarebout.

Ik heb er van kunnen genieten en waardeer het met 5 fonkelende sterren!


De auteur over zichzelf bij Paris Books:

“Mijn opleiding als pedagoge en het dagelijkse contact met mijn 2 kinderen brachten me de inspiratie om te schrijven.
Het verhaal van Kiko en zijn vrienden reikt verschillende thema’s aan die aansluiten op de leefwereld van kinderen. Het is vooral mijn bedoeling om kinderen te laten genieten van het lezen of luisteren naar het verhaal van Kiko. De verhalen zijn speels maar tegelijkertijd ook educatief. De verhalen kunnen gebruikt worden om bepaalde thema’s te bespreken zoals heimwee, verhuizen naar een ander land, vriendschap, samenleven ongeacht de achtergrond, omgaan met gevoelens en vergeven.

Kinderen worden door het lezen of luisteren naar de verhalen op verschillende ontwikkelingsniveaus gestimuleerd (de cognitieve ontwikkeling, de emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van waarden en normen). Het eerste deel van de reeks kan op school ook worden gehanteerd om op een speelse manier stil te staan bij de letters van het alfabet.

Voor de illustraties ging ik de fijne samenwerking aan met Tom Heye.” 

De illustrator Tom Heye over zichzelf op zijn website:
“wie ben ik:
Een creatieveling! Met passie voor illustratie, ontwerp en alles wat ietwat apart is. Ik heb mijzelf leren tekenen en later leren werken met de Adobe software en dit gefinetuned door een 2 jarige opleiding als grafische vormgever. 

Ik hou van variatie en uitdaging met oog op een goede dienstverlening aan de klant.

Doordat ik momenteel sinds 4 jaar fulltime werk als grafische vormgever heb ik reeds een pak ervaring opgebouwd. En hierdoor kan ik jouw project tot een goed eind brengen.”

Van de regenboog naar het land Wit, samen met Odette koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette
Reeks: Op dril met Kiko de krokodil (1)
Auteur: Lieve Clarebout
Illustrator: Tom Heye
Genre: kinderboeken, natuur, plant, dier (<12 jaar)
Uitgave: hardcover met illustraties, 44 pagina’s
Uitgever: Paris Books, februari 2022
ISBN: 9789493191938 
NUR: 223


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Paris Books)

vrijdag 29 april 2022

Kennen jullie Pixi-boekjes al? Lees hier het Pixi-nieuws én download een kleurplaat!

 Hoera, een lammetje!


Kikker heeft groot nieuws: Schaap heeft een lammetje gekregen! Haan, Koe, Paard, Muis en de kippen willen haar natuurlijk meteen zien. Dan waarschuwt Kikker: het lammetje is heel schattig, maar…

Geschreven door Monique Berndes met illustraties van Koen Aelterman.

Hoera, een lammetje! is het resultaat van de Pixi Award, de illustratiewedstrijd die in 2020 georganiseerd werd door De Vier Windstreken.
Koen Aelterman was de winnaar en mocht de illustraties maken voor het boekje: ‘Hoera, een lammetje!’


De jury over Koens werk: “Een bijzondere stijl die nog niet in kinderboeken terugkomt en dus heel ‘eigen’ genoemd kan worden. Zwierige, levendige en sfeervolle tekenstijl die tevens erg humoristisch is. Koen heeft duidelijk verstand van storytelling en weet veel te leggen in de expressie van de dieren.”

De auteur:

De tekst in ‘Hoera, een lammetje!’ is van Monique Berndes.

Monique Berndes werd op 15 november in 1978 geboren in Hengelo, Overijssel (NL). Eind 2005 verhuisde ze met haar gezin naar een klein dorpje in België, dat waarschijnlijk niet eens op de landkaart staat. Ze zorgt voor dementerende bejaarden én voor haar vijf kinderen. Tussendoor schrijft ze verhalen. Schrijven is voor haar ontspanning en ze hoopt het nog vele jaren te kunnen doen.

Neem voor een overzicht van haar werk een kijkje op haar  auteurspagina bij De Vier Windstreken.

Via de webshop van De Vier Windstreken kun je een complete serie van acht titels bestellen. Losse boekjes zijn te koop bij de boekhandel.

Serie 14 De Vier Windstreken toppers II
ISBN: 9789050651158
Leeftijd: 4+

Pixi-serie 14 De Vier Windstreken toppers II bevat:

104 De mooiste vis van de zee leert het abc
105 De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen
106 Paultje krijgt een zusje
107 Mijn bonte beestenboek
108 Kleine IJsbeer en de grote onderzeeboot
109 Kleine uil en de boem
110 Een taart voor kleine Beer 
111 Hoera, een lammetje!


Je kunt alle boekjes HIER apart bekijken.


Wat zijn Pixi-boekjes?

Pixi-boekjes zijn speciale prentenboeken. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur, en hebben een klein formaat. Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Er zijn al heel veel series verkrijgbaar, bijvoorbeeld over ridders en prinsessen, sprookjes, kerst en de lente!

Pixi-boekjes zijn klein en kosten nog geen euro. Dat maakt ze tot ideale traktaties en cadeautjes. Ze zijn handig voor onderweg, want makkelijk mee te nemen, en je kunt ze versturen als een originele vervanging voor een ansichtkaart. En het allerleukste: er komen steeds weer nieuwe Pixi-boekjes bij. Laat het speuren, sparen en ruilen dus maar beginnen!

Pixi-boekjes zijn nostalgie

Je denkt misschien: Pixi-boekjes, ken ik die niet van vroeger? Dat klopt! Pixi’s zijn al eerder in Nederland verschenen. Tussen 1971 en 1996 waren ze enorm populair.

Als Pixi-boekjes pure nostalgie voor je zijn, is dat goed nieuws! De klassieke serie bestaat namelijk uit nostalgische dierenverhalen, die als één van de eerste boekjes in 1971 verschenen. Nu natuurlijk in een nieuw, ongekreukt jasje. Ken je bijvoorbeeld Snorretje nog?

De eerste Pixi-boekjes

De geschiedenis van de Pixi-boekjes begint niet in Nederland, maar in Amerika en Canada. Al was A Pixie Book wel net even wat anders dan de Pixi’s van De Vier Windstreken. De originelen waren namelijk groter, hadden een kartonnen omslag en vier pagina’s meer.

De Pixi’s zoals wij ze kennen, komen uit Duitsland. Daar gaf uitgeverij Carlsen in 1954 haar allereerste exemplaar uit: Miezekatzen. Meteen waren de boekjes razend populair. Zo werden er in het eerste jaar al 100.000 verkocht. Inmiddels zijn de Pixi-boekjes in Duitsland echt een begrip geworden en nu gaan er ieder jaar maar liefst 13 miljoen boekjes over de toonbank! Pixi’s zijn wereldwijd populair en verschenen of verschijnen in vele landen, waaronder China, Australië, Macedonië en Noorwegen.

Geschiedenis in Nederland

En nu behoort Nederland dus ook tot het rijtje! Of nou ja, dat hoort ons land eigenlijk al heel lang. In de jaren vijftig werden er namelijk 48 Pixi’s uitgebracht, hoewel die al snel een nieuwe naam kregen: ‘Een mini-boekje’. Tussen 1971 en 1996 werden er vervolgens 318 titels uitgegeven die wel als ‘Pixi-boekjes’ op de markt kwamen. De kleine prentenboeken vielen erg in de smaak en zijn met veel plezier gelezen en verzameld.

Sinds 2016 geeft De Vier Windstreken de boekjes uit. En daarbij mogen de Pixi-boekjes van vroeger niet vergeten worden. De serie 01 Klassiek bestaat dan ook uit nostalgische dierenverhalen met heerlijk ouderwetse illustraties. Deze boekjes verschenen in 1971 als een van de eerste Pixi’s.

KLEURPLAAT PIXIOp dit moment is De Vier Windstreken weer bezig met het organiseren van de Pixi Award – 4e editie, die dit najaar plaats zal vinden. 
Wordt vervolgd...

(bron info: De Vier Windstreken)

donderdag 28 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De vlucht van Daidalos' geschreven door Imme Dros met illustraties door John Rabou

 


De vlucht van Daidalos

Als je oud bent worden de goden
gierig met het geschenk van de slaap.
Dromen kan ik krijgen.
Verwarrende, steeds terugkerende
dromen die nergens toe leiden…

De geniale kunstenaar en uitvinder Daidalos blikt als oude man terug op zijn verleden en maakt een levendige reis door zijn herinneringen. Van zijn vlucht uit Athene tot het labyrint met de minotauros op Kreta, en van de vlucht met zijn hoogmoedige zoon Ikaros tot de slakkenhuisproef op Sicilië.

Een fantastische vertelling door Imme Dros, die vele kinderboeken schreef en een groot aantal Griekse mythen voor de jeugd bewerkte.

Met schitterende, gedetailleerde illustraties door John Rabou.De auteur:

Imme Dros (Hilversum, 1936) is een bekende Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur en mocht ook al meerdere prijzen in ontvangst nemen. In 1971 debuteerde ze met haar allereerste boek. Ze schreef diverse boeken voor onder andere onzekere pubers maar ook voor beginnende lezers. 
Ook schreef ze sprookjesbewerkingen en de vertaling en bewerking van een aantal Griekse mythen. 
De vlucht van Daidalos is haar eerste boek voor De Vier Windstreken. 

Leer Imme Dros wat beter kennen en lees HIER ‘21 vragen aan… Imme Dros’ van De Groene Amsterdammer (28 december 2021).

De illustrator:

John Rabou (Den Bosch) was zestien jaar lang ‘Opperhoftekenmeester’ van het Land van Ooit.
Nu maakt hij vooral geschiedenisillustraties, onder andere voor historische jeugdromans, educatieve uitgeverijen en archeologische diensten en bedrijven. Al sinds zijn jeugd is hij gefascineerd door middeleeuwse en klassieke mythologie.
Hij illustreerde eerder voor De Vier Windstreken Ferguut en Het waterschaap.
Neem voor meer informatie over John Rabou een kijkje op zijn kleurrijke website.

De vlucht van Daidalos koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De vlucht van Daidalos
Auteur: Imme Dros
Illustrator: John Rabou
Genre: kinderboeken, prentenboeken vanaf 8 jaar
Uitgave: hardcover, 52 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, februari 2022
ISBN: 9789051168860
NUR: 277, 282Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(Bron info: De Vier Windstreken)

Ik las, bekeek en genoot van 'De Meimoorden - Dossier editie' geschreven door Jacques Post en geïllustreerd door Eric Heuvel

 


De Meimoorden – Dossier editie

Rotterdam, mei 1940. 
De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn.
In de binnenstad, waar prostituees en illegale speelholen de sfeer bepalen, wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken.
In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen.

Als zijn zoon, Maalbeck junior, op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.

Bekroond met de Stripschappenning voor het beste album van het jaar 2019

“Leest als een trein.” 
– AD

“Vier sterren! Je krijgt het gevoel naar een spannende film te kijken.” 
– NRC Handelsblad

“Een prachtige uitgave met beide auteurs op hun best.” 
– NDC Media

Mijn mening:

Voor in het boek een afbeelding van Rotterdam na de bombardementen in 1940 zodat zelfs als je nooit in Rotterdam bent geweest, weet waar het over gaat.

De strip begint in december 1948 met het inleidend verhoor van rechercheur Henk Maalbeck door de subcommissie Overwater. 
Dit verhoor vond plaats uit naam van de Nederlandse Enquête-Commissie. 
De Parlementaire Enquête-Commissie Regeringsbeleid werd in 1947 ingesteld met als taak het onderzoeken van het regeringsbeleid van de kabinetten in de periode 1940-1945.
Maar Henk Maalbeck verneemt al snel van welingelichte bron dat ondertussen ook een onderzoek door de FIOD loopt naar het oorlogsverleden van een van de leden van de subcommissie Overwater. Wat heeft dat met de moord op zijn vader te maken, vraagt hij zich af? 

Door een andere kleur in het tekstgedeelte te gebruiken, wordt het  verspringen in tijd en/of locatie goed aangeduid. Hierdoor leest het verhaal lekker vlot door.

We maken door de ontdekkingen van Maalbeck junior kennis met Klaus Fenter, een spion die in de jaren dertig al in Rotterdam woonde om rond te snuffelen. Hij was daar de contactpersoon van de louche belastingadviseur Jonathan Moret. Moret verdiende graag een extra centje bij naast zijn vergoedingen voor adviezen aan Duitse Joden die in de jaren dertig het land ontvlucht waren.
Het personage Henk Maalbeck wordt door zowel Jacques Post als Eric Heuvel neergezet als een soort detective die op zijn eigen manier te werk gaat.

Je leest en kijkt dan ook naar Rotterdam in de dagen voor en na de inval van de Duitsers in Nederland in mei 1940. Ook de sfeer in Rotterdam in de dagen voor de inval is goed neergezet door Post en Heuvel.

Via de media, dat waren in die tijd radio en kranten, werden de inwoners op de hoogte gehouden van wat er zich afspeelde, zoals grote wegversperringen op de belangrijkste snelwegen. 
De dreiging van de inval door de Duitsers is hierdoor voor de lezer goed voelbaar. Daarnaast leren we zo meer over het dagelijkse leven van de inwoners en de stad.
Maar ook de beweegredenen van de Duitsers worden duidelijker.
Bovenstaande verhaal is mooi overgoten met een sausje van corruptie, spionage en allerlei handelingen uitsluitend ten behoeve van eigen gewin van bepaalde personages.

Maar het is gelukkig niet allemaal kommer en kwel want er bloeit langzaam iets moois op tussen twee mensen. Misschien hadden ze elkaar zonder al deze verwikkelingen nooit gevonden...

Op de laatste pagina van de pagina krijgt Henk Maalbeck een vraag voorgelegd, waarop hij het volgende antwoord geeft:
“Dat… is een ander verhaal”.
Door deze woorden hoop ik op een vervolg. 

Achter in deze speciale dossier editie lees je naast een interview met de makers ook alles over het beruchte bombardement dat in dit verhaal een centrale rol speelt.

De auteur:

Jacques Post (1951) is schrijver, stripscenarist en ex-uitgever. Post schreef onder andere de thrillers Killroy (genomineerd voor de Gouden Strop 1992) en De Meimoorden (1984), waar deze verstripping deels op is gebaseerd.

De illustrator:

Eric Heuvel (1960) won in 2012 de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre en ontving in 2018 de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Voor zijn educatieve strip De ontdekking, over WOII, werd hij in de VS genomineerd voor een Will Eisner Award.
Heuvel is bekend van onder andere de avonturenstrips January Jones en Bud Broadway.

De Meimoorden – Dossier editie koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Meimoorden – Dossier editie
Auteur: Jacques Post
Illustrator: Eric Heuvel
Genre: strips, geschiedenis
Uitgave: hardcover met illustraties, 96 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Personalia, 30 november 2021
ISBN: 9789493234314 hardcover
ISBN: 9789493234307 softcover
NUR: 360


Met dank aan Uitgeverij Personalia voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Personalia)

dinsdag 26 april 2022

Binnenkort verwacht bij Xander Uitgevers: 'De geheimen van de kostschool' door Lucinda Riley


De geheimen van de kostschool

Lucinda Riley is een alleskunner! Naast haar monumentale Zeven zussen-serie schreef ze verschillende meeslepende romans. Na De liefdesbrief, een van de succesvolste titels van Lucinda Riley in Nederland, volgt nu het razend spannende De geheimen van de kostschool, gebaseerd op de kostschool waar haar kinderen zelf naartoe gingen. Een gloednieuw verhaal dat Lucinda al vroeg in haar carrière schreef, maar dat nooit eerder is uitgegeven.

Samenvatting:

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.
 
Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking wordt gedaan, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

De geheimen van de kostschool is een razend spannend verhaal waarin familiebanden en hartverscheurende geheimen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt. Voor alle oude én nieuwe Riley-fans.

‘Gruwelijk spannend, vanaf de eerste pagina. Voor je het weet, ben je vijfhonderd bladzijden verder en sla je de roman met een zucht dicht.’ – Nederlands Dagblad

‘Riley is de populairste auteur van Nederland.’ — De Telegraaf

De auteur:

Lucinda Riley (1965 – 2021) is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Wereldwijd werden er al meer dan veertig miljoen exemplaren van haar romans verkocht. In Nederland en België gingen er al meer dan 4,5 miljoen boeken over de toonbank en verbrak ze vrijwel alle verkooprecords. De zeven zussen is bekroond met het Diamanten Boek.

De geheimen van de kostschool koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De geheimen van de kostschool
Auteur: Lucinda Riley
Genre: roman, misdaad & mysterie
Uitgave: paperback,
Uitgever: Xander Uitgevers, mei 2022
ISBN: 9789401617130
ISBN: 9789401617246 (eBook)


(Bron info: Xander Uitgevers)

maandag 25 april 2022

Ik las, bekeek en genoot van: 'De zon achterna' geschreven en geïllustreerd door Liu Hao

 


De zon achterna

Maak kennis met de zonnebloembaby. Hij werd geboren in een schilderij met 12 zonnebloemen maar was te nieuwsgierig om daar te blijven want hij vroeg zich af waar al dat licht toch vandaan kwam.
In de slaapkamer van de man waar het schilderij hangt staat het raam open en de zonnebloembaby wordt door de ochtendzon naar buiten gewenkt; kom maar naar het licht, kom maar naar buiten en geniet van de warmte.

De zonnebloembaby besluit om meer te weten te komen over dat licht en gaat op avontuur; hij wil een zonnestraal te pakken krijgen. Nadat het hem gelukt is gaat hij het licht zaaien in een veld om zonnebloemen te laten groeien.

Het licht dat over is gooit hij in de lucht en wordt er helemaal blij van.
Het is prachtig om zoiets moois te kunnen doen.
De zonnebloembaby voelt de warmte en de vreugde die de zon uitstraalt en dat wil hij ook, maar het lijkt alsof de zon zich wil gaan verstoppen achter een berg.
Hij springt naar de zon toe, maar de zon is weg!

Maar dat is geen reden om verdrietig te zijn, want ondanks dat de zon weg is, komt er toch licht naar hem toe… van de maan! De maan zegt dat hij niet verdrietig moet zijn want de zonnebloembaby mag zelf gaan schijnen; hij wordt een echte sterrennacht!

Leuke weetjes: Vincent van Gogh schilderde een aantal schilderijen met zonnebloemen. Het schilderij met de 12 zonnebloemen dat hier als inspiratie gebruikt wordt is het eerste in deze reeks. Hij schilderde er ook met 15 zonnebloemen.
Ook ‘De zaaier’ is een schilderij van Vincent van Gogh; in dit schilderij combineert hij de seizoenen in één schilderij: het rijpe koren en de bloemen die nog moeten groeien. 
De cyclus van het leven en de natuur.
De slaapkamer die we zien afgebeeld is naar het schilderij ‘De slaapkamer’ in het gele huis in Arles, Frankrijk waar Vincent van Gogh gewoond heeft.
‘De Sterrennacht’ schilderde Vincent in 1889.
Het wordt gezien als een van zijn grootste meesterwerken.

Dit boekje is een echte geruststelling voor kinderen die bang zijn wanneer de zon ondergaat want gelukkig schijnt altijd ergens wel een lichtje voor hen. Ze kunnen gerust gaan slapen; het hoort bij de natuur en bij het leven.

Liu Hao is een ware kunstenaar om door middel van dit fantastische verhaal en dito tekeningen kinderen met kunst in aanraking te laten komen.De zon achterna koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De zon achterna
Auteur en illustrator: Liu Hao
Genre: kinderboeken, prentenboeken vanaf 5 jaar
Uitgave: hardcover met illustraties, 32 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, maart 2022
ISBN: 9789044842487
NUR: 273


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

zondag 24 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Asenaths weg' geschreven door Paula Kuiper

 Hoe heden en verleden samenkomen in drie eeuwenoude geheimen


Asenaths weg – De mystieke inwijding in het oude Egypte

Paula gelooft niet in voorspellende dromen. Dat verandert na een zeer levensechte droom over het oude Egypte. Zelfs overdag komt terug dat ze daar op zoek moet gaan naar drie eeuwenoude geheimen. Maar hoe kan ze dit aanpakken? Paula is getrouwd en ze heeft een kind. Echter, de stem vanbinnen wordt zo luid dat ze die niet langer kan negeren. Lukt het Paula om de drie geheimen van de oudheid weer samen te brengen? Asenaths weg is een boek voor iedereen die interesse heeft in de wijsheid uit de oudheid en die houdt van een mooi liefdesverhaal of het ontbrekende stukje zoekt in zijn eigen spirituele ontwikkeling. 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

In opdracht van de goden, van de grote Horus, Isis en Osiris, verdeel ik hierbij de sleutel tot de kennis van de oude waarheid in drie delen. Pas wanneer de mensheid zijn weg naar het licht weer heeft gevonden, zal zij gereed zijn om de oude waarheid in zuiverheid te ontvangen. Farao Amenhotep III, zoon van farao Thoetmosis IV.

De auteur:

Paula Kuiper (1984) schreef eerder het boek De magische verleiding. 
Naast auteur is zij docent yoga. Paula leest veel, houdt van wandelen in de natuur en ze heeft een fascinatie voor de magie en mystiek van het oude Egypte. In Asenaths weg komt dat allemaal samen. 


Asenaths weg koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Asenaths weg
Auteur: Paula Kuiper
Genre: literaire fictie
Uitgave: hardcover, 320 pagina’s
Uitgever: Paris Books, juli 2021
ISBN: 9789493191525
NUR: 301


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Paris Books)

zaterdag 23 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Hopeloos verliefd op FRANKRIJK!' geschreven door Rosemarijn Milo

 Korte verhalen over geschiedenis, cultuur, politiek en wat verder ter tafel komt


Hopeloos verliefd op FRANKRIJK!

Rosemarijn Milo schrijft haar verhalen voor de achterblijvers in Nederland. In de meest uiteenlopende onderwerpen vertelt ze over haar ervaringen in Frankrijk, haar nieuwe vaderland. Die onderwerpen betreffen onder andere de geschiedenis en het aanzien van haar woonplaats Metz en omgeving, de Franse politiek, geschiedenis en cultuur. Van het hoogstpersoonlijke tot het publieke, van de meest recente ontwikkeling tot ver terug in de geschiedenis. 

De verhalen bestrijken de periode van begin 2006, het jaar waarin de auteur naar Frankrijk emigreerde, tot eind 2021. 

In de loop van de jaren verandert de blik op haar omgeving, maar de onderkoelde toon, nu eens met licht bijtende, dan weer met gepeperde humor, verandert niet. Haar observatie blijft scherp. Ze mag dan hopeloos verliefd zijn op Frankrijk, die liefde is niet blind. 

Uit het voorwoord van Caspar Visser 't Hooft: 

'Rosemarijn Milo is iemand die met een vrolijke, levendige blik de dingen beschouwt. Dan worden de dingen als vanzelf de moeite van het liefhebben waard. Neem daarbij een prettige, pittige schrijfstijl – en ja, Frankrijk wordt een land om verliefd op te worden.'

De auteur:

Rosemarijn Milo dacht aanvankelijk dat zij celliste zou worden maar ging na haar conservatoriumopleiding rechten studeren. Zij werd advocaat en rechter. Tegen het einde van haar juridische loopbaan is ze definitief in Frankrijk gaan wonen waar ze nog een aantal jaren heeft gewerkt als juridisch vertaalster om schrijfster te worden.

Zij publiceerde eerder ‘Brieven uit La Dominance’ (2012), drie biografische romans: ‘Een vervlogen droom’ (2019), ‘Het hoge woord (2020) en ‘Eén jaar uit het even van P.M.C.J.S.’ (2021). 

Eerder las ik van Rosemarijn Milo

Hopeloos verliefd op FRANKRIJK! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Hopeloos verliefd op FRANKRIJK!
Auteur: Rosemarijn Milo
Genre: korte verhalen
Uitgave: paperback, 266 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Grenzenloos, 2e druk maart 2022
ISBN: 9789461853189
ISBN: 9789461853202 (eBook)


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(Bron info: Uitgeverij Grenzenloos)

donderdag 21 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De verwoestingen van Devil's Acre' geschreven door Ransom Riggs

 Het zesde boek van de bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine


De verwoestingen van Devil’s Acre

Jacob en Noor zijn terug waar hun avontuur begon: het huis van opa Portman. Vandaar moeten ze op zoek naar mevrouw Peregrine en de andere bijzondere kinderen. En snel, want Cauls dreiging groeit. 
Herrezen uit de Bibliotheek der Zielen zijn hij en zijn leger sterker dan ooit. Jacob en zijn vrienden komen oog in oog te staan met de dodelijkste vijanden en de gevaarlijkste lussen uit de geschiedenis, in de finale strijd tegen het kwaad.

Het spectaculaire slot van de fenomenale reeks.
Een waanzinnig en bijzonder avontuur voor Young Adults.


De auteur:

Ransom Riggs groeide op in Florida. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden knotsgekke films in hun achtertuin. Verder brachten ze hun tijd door met snorkelen en over de hitte klagen. Ransom studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. Hij woont in Los Angeles. Hij maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTube pagina www.youtube.com/ransriggs. Hij houdt ervan naar exotische landen te reizen en klaagt nog altijd over de hitte. 

“Ik heb geen idee waar de meeste van mijn ideeën vandaan komen, maar ‘De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine’ is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots - het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!"

“Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekendsta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!”

Neem ook een kijkje op zijn prachtige website.

Bekijk hier de onverkorte versie van de boektrailer voor de reeks De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine...

De verwoestingen van Devil’s Acre koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De verwoestingen van Devil’s Acre
Reeks: De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine
Auteur: Ransom Riggs
Genre: Young Adult 15+, fantasy
Uitgave: hardcover, 552 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, april 2022
ISBN: 9789044844672
NUR: 285
Oorspronkelijke titel: The Desolatins of Devil’s Acre
Vertaald door: Tine Poesen

Thema's: Oorlog Vriendschap Geschiedenis Spanning


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

woensdag 20 april 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De Paarse Engel' geschreven door Era Richmen

het leven van miljoenen Amerikanen staat op het spel
maar dit keer is niet zwart de kleur van de dood


De Paarse Engel

Na zijn laatste missie neemt geheim agent Jim Matteos een aantal maanden vrij om zaken uit zijn verleden te verwerken en na te denken over zijn toekomst. Aan zijn verlof komt abrupt een einde wanneer Jorge Herreira, een berucht drugscrimineel, op spectaculaire wijze uit de zwaarbewaakte San Quentin staatsgevangenis in San Francisco ontsnapt. Herreira dreigt met een actie waarbij Amerika zich moet voorbereiden op talloze slachtoffers. Met een controversieel plan slaagt Jim erin door te dringen tot Herreira’s organisatie. Hij ontmoet de vrouwelijke rechterhand van de drugscrimineel en probeert via haar achter het snode plan van Herreira te komen. Tot Jims grote ontzetting brengen zijn ontdekkingen hem niet alleen dichter bij de drugscrimineel, maar ook bij een verschrikkelijke gebeurtenis uit zijn eigen verleden. 

De auteur:

Eric Bakker, schrijvend onder het pseudoniem Era Richmen, is geboren in Amsterdam. Na het gymnasium te hebben afgerond, is hij een loopbaan in de vastgoedsector gestart waar hij verschillende management- en directieposities bij gerenommeerde (internationale) organisaties heeft bekleed. In deze sector is hij, inmiddels met zijn eigen onderneming, nog steeds actief. Eric heeft, naast een studie aan Universiteit Nyenrode, ook zijn MBA afgerond. 

Naast publicaties van een aantal korte verhalen is De Paarse Engel de vierde thriller van Era Richmen. 
De Paarse Engel kent zowel dezelfde hoofdpersoon als een aantal andere personages die ook figureerden in Era Richmens vorige thriller, De Saraceense Samenzwering
Deze thriller uit 2019 werd o.a. door ThrillZone genomineerd voor zowel de Jury- als Publieksprijs "Beste Nederlandse thriller 2019". Ook mocht De Saraceense Samenzwering zich verheugen in een nominatie voor de Hebban Thriller Prijs 2020.

Alle schrijversroyalty’s zullen gedoneerd worden aan de goede doelen
Stichting Dream4Kids en AYA (Jong & Kanker Foundation). Daarnaast zal uitgeverij LetterRijn € 1,00 euro per verkocht boek doneren.

Stichting Dream4Kids die de mooiste dromen van kinderen met een trauma in vervulling laat gaan tijdens een Droomdag. 
Een Droomdag geeft een kind kracht, moed en vertrouwen en betekent vaak een nieuwe start.

Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst, zodat ze
voelen en ervaren, dat zij ook belangrijk zijn.
AYA Jong & Kanker Foundation die de beste zorg wil verlenen aan 
elke AYA (Adolescents & Young Adults) in Nederland, die daardoor de kans krijgt om kracht en autonomie te herwinnen en zo goed als mogelijk te leven met en na kanker. Zo kunnen deze jongeren zich weer zinvol en onderscheidend inzetten voor de maatschappij.De Paarse Engel koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Bericht van LetterRijn op de boekenpagina van De Paarse Engel:
“Indien je De Paarse Engel vóór 1 mei 2022 in onze webshop bestelt, ontvang je het boek kort na die datum gesigneerd per post. Je ontvangt kort na je bestelling het bonusverhaal Octavarium als ePub in je mail.”

Boekgegevens:

Titel: De Paarse Engel
Auteur: Era Richmen
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 326 pagina’s
Uitgeverij: LetterRijn, mei 2022 (verwacht vanaf 26-4-2022)
ISBN: 9789493192317


Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Uitgeverij LetterRijn)