maandag 31 oktober 2016

'Smeulende waanzin', geschreven door Lizi Mulder

Lores terugkeer naar de kust weekt meer los dan roddelpraatjes…

Smeulende waanzin

Wanneer de lokale kunstvereniging een event plant rond het overlijden van haar memeetje, een bekend kunstschilderes, keert Lore Bossuyt terug naar Sint-Idesbald. Met tegenzin; ze heeft immers slechte souvenirs aan de kustgemeente overgehouden. Met haar Duitse dog Bouca neemt ze haar intrek in een huurhuisje en maakt al snel kennis met buurvrouw Gitte en haar gezin. Onverwacht loopt ze er ook haar jeugdfascinatie Patrick Verbist tegen het lijf. 

Maar hij blijkt niet de enige verrassing te zijn. Nare herinneringen uit het verleden als elfjarige worden nare ervaringen in het heden. Wat is er vijftien jaar geleden nu echt gebeurd? En wat moet ze met haar ontluikende gevoelens voor Patrick? 

Lores aanwezigheid en graaftocht in het verleden voeden de plaatselijke roddelmolen en worden door iemand duidelijk niet gesmaakt. De tijd tikt weg. Voor Lore en voor de waarheid …

Smeulende waanzin wordt op de cover beschreven als 'Romantische suspense' en dat kan ik alleen maar onderschrijven.
Een verhaal dat zich voornamelijk afspeelt in een dorp in Koksijde aan de Vlaamse Kust. Zoals in elk dorp is ook hier sprake van roddels over alles en iedereen en dat is een heel belangrijk gegeven in het verhaal.

Omdat dit boek geschreven is in Vlaams dialect, heb ik een paar woorden opgezocht tijdens het lezen omdat ik de betekenis wilde weten. Het verhaal stuurde me wel een bepaalde richting in, maar helemaal zeker was ik pas nadat ik het woord opgezocht had. Het mooiste woord vond ik: 'koeketiene'. Dat is volgens het Vlaams woordenboek een bijzit, of maîtresse. Een verbastering van het Franse woord 'concubine'. Ik ben weer een paar woorden rijker geworden. Prachtig!
Denk nu niet dat het verhaal daardoor niet gemakkelijk leest; niets is minder waar. 
Het leest lekker vlot en soms ruik je zelfs de zee in de zomer tijdens het lezen. 

Er gebeurt meer dan genoeg om je mee bezig te houden. De personages en gebeurtenissen zijn realistisch en geloofwaardig beschreven door Lizi Mulder.
De proloog speelt zich vijftien jaar eerder af dan de rest van het verhaal en is geschreven vanuit het personage Hanne. De meeste hoofdstukken zijn geschreven vanaf 28 juni vanuit het perspectief van Lore, met zo nu en dan een terugblik in een droom van Hanne. De verhaallijn van Lore wordt in de meeste hoofdstukken afgewisseld met de verhaallijn van andere personages. Let goed op wat er gebeurt...

Het verhaal groeit en groeit. Het groeit steeds meer naar een punt waar je bijna zeker weet wat er gebeurd is, maar dat niet zeker weet. Dat houdt de auteur ook lang verborgen voor de lezers. Je zou van minder waanzinnig worden, bedacht ik me tijdens het lezen. De titel Smeulende waanzin is dan ook heel goed gekozen, naar mijn mening. Liefde is een groot onderwerp in dit prachtig verhaal van Lizi Mulder.
Ik heb wat langer over dit verhaal gedaan dan gebruikelijk, maar er zeker niet minder van genoten. Smeulende waanzin verdient het dat je er de tijd voor neemt.

De auteur: 
(foto: website auteur)

Lizi Mulder (1967) debuteerde eind 2014 met 'Zinsbedrog'. Ze woont in Antwerpen, is werkzaam in Brussel en houdt van lezen, schrijven en reizen.

Volg Lizi op Facebook of op haar website.

Koop Smeulende waanzin via:

Boekgegevens:
Titel: Smeulende waanzin
Auteur: Lize Mulder
Genre: roman, romantische suspense
Uitgave: paperback, 329 pagina's
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ, juni 2016
ISBN: 978 94 91897 70 2
NUR: 301

Nog te lezen: 'Het licht van de zee', geschreven door M.L. StedmanAanstaande vrijdag is de persvoorstelling van de film The light between oceans met o.a. Michael Fassbender, Rachel Weisz en Alicia Vikander, gebaseerd op het gelijknamige boek van M.L. Stedman.

Bekijk de prachtige trailer.

Ik kreeg een uitnodiging om de persvoorstelling bij te wonen bij Universal Picutures in Amsterdam op vrijdag 4 november. Helaas ben ik niet in de gelegenheid, maar van de uitnodiging om de filmeditie van het boek te recenseren maak ik vanzelfsprekend graag gebruik. 
Lees hieronder meer over het verhaal en de auteur.
De recensie volgt dan nog op dit blog.

Het licht van de zee 

1926. 
Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een roeiboot aanspoelt met twee mensen erin: een dode man en een kleine, springlevende baby, een meisje. 

Tom begraaft de man en Isabel ontfermt zich over de baby, met wie ze al snel een sterke band krijgt. Ze haalt Tom over om te doen alsof ze hun eigen dochter is. Maar wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun familie en vrienden, en met een wanhopige vrouw op zoek naar haar dochtertje...

De auteur: 
(foto: reportate BookFans)

M.L. Stedman is geboren en getogen in West-Australië en woont in Londen. Het licht van de zee is haar eerste roman, waarmee ze vele prijzen won en die werd vertaald in 35 landen.

Deze filmeditie van Het licht van de zee koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Het licht van de zee 
Auteur: M.L. Stedman
Genre: roman, vertaalde literatuur
Uitgave: paperback
Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V., september 2016
ISBN: 978 90 22575 09 3
ISBN: 978 94 02308 55 6 (e-book)

Oktober - Feestmaand; nu de allerlaatste winactie van deze maand

Deze actie is nu gesloten!

Als afsluiter
van deze heerlijke feestmaand

Vandaag start ook de winactie voor een exemplaar van Zoetbitter, geschreven door Stephanie Danler.
Voor deze winactie werd een exemplaar beschikbaar gesteld door Uitgeverij Prometheus, waarvoor hartelijk dank.

 

Lees op mijn blog waar dit verhaal over gaat en over de auteur.

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk van de pagina zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans.


Tot en met 5 november kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Zoetbitter.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 6 november a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt een nieuwe winnaar gekozen.

Vanaf morgen in de (web)winkels:

'Haat is bloedstollend spannend én actueel!' 

Haat

De zestienjarige Nikki wordt wakker in een park. Ze zit onder het bloed en in haar handen houdt ze een mes. Iets verderop ligt een ander meisje. Zwaargewond en buiten bewustzijn. Alles wijst erop dat Nikki haar heeft neergestoken, maar ze kan zich niks meer herinneren. 

Wanhopig probeert Nikki haar eigen onschuld te bewijzen, maar de verdenkingen stapelen zich op. Heeft ze het dan toch gedaan? En wie kan ze nog vertrouwen? De zoektocht naar de waarheid en naar zichzelf zal alles veranderen.


De bloedstollende jeugdthriller Haat ligt vanaf morgen in de (web)winkel. De boeken van Mel Wallis de Vries zijn ontzettend populair onder meiden van 11 tot 17 jaar. Mel wordt de koningin van de jeugdthrillers genoemd, en met Haat doet ze die naam weer eer aan. Met Haat snijdt Mel een actueel en herkenbaar onderwerp aan.


De auteur:
(foto: De Fontein)

Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: Met Vals won Mel de prijs voor de Beste Vrouwenthriller in 2010, en het boek werd in 2011 bekroond als de beste Crimezone YA-thriller. Met haar thrillers Vals, Klem en Wreed won ze in 2012, 2014 en 2015 de Prijs van de Jonge Jury, en met Wreed won ze ook de Hebban Award voor de beste YA-thriller. Met Shock won Mel in 2015 de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige YA-boek.

De boeken van Mel Wallis de Vries zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. De jeugdthrillers van Mel worden in diverse landen uitgegeven en de musicalproductie van haar boek Vals is nu te zien in de theaters.

Kijk ook even op haar website en volg haar Instagram, Facebook en Twitter.

Haat koopt u vanaf morgen bij uw lokale boekhandel of bij:
Boekgegevens:
Titel: Haat
Auteur: Mel Wallis de Vries
Genre: thriller 13-15 jaar 
Uitgave: hardback, 240 pagina's 
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 1 november 2016
ISBN: 978 90 26141 90 4
ISBN: 978 90 26141 91 1 (e-book)

Oktober - Feestmaand; dit is de op een na laatste winactie:

DEZE ACTIE IS NU GESLOTEN


Vandaag start de winactie voor een exemplaar van Geschenk voor Daniel, geschreven door Suzanne Vrolijk.

Voor deze winactie werd een exemplaar beschikbaar gesteld door Uitgeverij Aspekt, waarvoor hartelijk dank.


De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk van de pagina zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans.

Tot en met 5 november kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Geschenk voor Daniel.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 6 november a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt een nieuwe winnaar gekozen.

WE HEBBEN EEN WINNAAR

Het driejarig bestaan van mijn blog wordt gevierd; tijdens de Oktober-Feestmaand kun je bijna iedere dag meedoen voor een boek!


In deze Oktober - Feestmaand kon je in de zeventiende winactie meedoen voor een exemplaar van Dagen van verlating, geschreven door Elena Ferrante.
Voor deze actie heeft Uitgeverij Wereldbibliotheek een exemplaar opgestuurd, waarvoor hartelijk dank!Uit wederom een flink aantal deelnemers is de volgende naam geloot:
Mieke Wijnants
Mieke, stuur je gegevens binnen één week naar me toe, zodat jij het boek zo snel mogelijk ontvangt!
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

In de loop van de dag volgen hier niet één maar twee nieuwe winacties.
Dat zijn de laatste twee winacties van deze 'Oktober - Feestmaand' in verband met het driejarig bestaan van mijn blog.
Heb je er een gemist; je kunt nog met een aantal acties meedoen!

Warme groet,
Mieke Schepens

zondag 30 oktober 2016

Oktober - Feestmaand

Bijna afgelopen!

Lieve lezers,

deze 'Oktober - Feestmaand' in verband met het driejarig bestaan van mijn blog is bijna afgelopen.

Wat me opgevallen is dat er heel veel deelnemers zijn, waarvoor mijn dank. Maar ook dat deze acties veel gedeeld worden op Facebook, waardoor de winkans groter wordt. Bovendien is het aantal volgers op mijn boekenblog op Facebook Mieke's blog: 'Graag gelezen' gegroeid, waarvoor ook mijn dank.

Wil je wanneer je aan een nieuwe winactie meedoet, ook even controleren of je wellicht in een andere winactie gewonnen hebt? Dat verkleint de kans dat ik het boek opnieuw moet gaan verloten.

Denk niet dat er geen winacties meer zullen volgen op mijn blog of Facebookpagina. Iedere maand zullen een paar boeken verloot worden.
Hartstikke leuk als je dan ook weer meedoet!

Warme groet en graag tot een volgende keer!

Mieke Schepens

Oktober - Feestmaand; vandaag de eenentwintigste winactie

DEZE ACTIE IS NU GESLOTEN

Vandaag start de winactie voor een exemplaar van Kwellende liefde, het ontroerende en verbijsterende debuut van Elena Ferrante.

Voor deze winactie heb ik een exemplaar ontvangen van Uitgeverij Wereldbibliotheek, waarvoor hartelijk dank.


Kwellende liefde 

Delia, een vrouw van midden veertig, keert na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. Ze wil te weten komen wat er is gebeurd in de nacht dat haar moeder verdronk. Delia's speurtocht verandert het beeld dat ze altijd van haar moeder heeft gehad, maar ook dat van haar eigen verleden. Was haar moeder wel die wispelturige, veeleisende vrouw, die aan de jaloerse blikken van haar man wilde ontsnappen? Hoe betrouwbaar zijn Delia's herinneringen aan haar eigen jeugd?

Kwellende liefde is de roman waarmee Elena Ferrante in 1993 debuteerde. Ze schrijft hierin over de thema's die in haar latere romans terugkeren: het zoeken naar een eigen identiteit, het besef van het menselijk onvermogen, de wil om het leven te lijf te gaan en de angst om alleen te staan. En dat alles in een taal waarmee de diepte van de menselijke psyche glashelder wordt blootgelegd.

De pers over Kwellende liefde:
 ‘Wie gaat er schuil achter die rauw, zinnelijke stijl en verontrustende verhalen? Kwellende liefde is met 174 pagina's een vrij dun boek, maar het dreunt nog uren na.’ Opzij

‘Goed nieuws: eindelijk is het debuut van deze fenomenale Italiaanse schrijfster vertaald.’ LINDA.

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk van de pagina zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans.

Tot en met 4 november kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Kwellende liefde.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 5 november a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt een nieuwe winnaar gekozen.

WE HEBBEN EEN WINNAAR

Het driejarig bestaan van mijn blog wordt gevierd; tijdens de Oktober-Feestmaand kun je bijna iedere dag meedoen voor een boek!


In deze Oktober - Feestmaand kon je in de zestiende winactie meedoen voor een exemplaar van Landing, geschreven door Gerrit Sangers.
Voor deze actie heeft Uitgeverij Aspekt een exemplaar ter beschikking gesteld, waarvoor hartelijk dank!


De volgende naam is geloot:

Anneliese de Waal


Anneliese, stuur je gegevens binnen één week naar me toe, zodat jij het boek kunt ontvangen van Uitgeverij Aspekt.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Vandaag volgt hier een nieuwe winactie. Dat wordt de eenentwintigste van deze maand. Heb je er een gemist; je kunt nog met een aantal acties meedoen!

Warme groet,
Mieke Schepens

zaterdag 29 oktober 2016

Memories: 'Moord per fax', geschreven door Henk Elsink (onder het pseudoniem Elsinck)

Dit boek kwam ik tegen in mijn boekenkast; Moord per fax.
Nadat ik het in handen had, wist ik weer hoe geweldig ik dit boek vond, indertijd. Spannend en gebruik makend van de voorhanden zijnde technologie; de fax!

Ongelooflijk hoe snel dingen veranderen.
Onze zoon (25 jaar) weet wat een fax is, omdat we daar in ons bedrijf zo nu en dan nog gebruik van maken op verzoek van de ontvanger, maar vrienden van hem weten echt niet wat een fax is en waar je deze voor nodig had, indertijd.

Moord per fax

De achterflap:
Een belangrijke zakenman ontvangt een fax van een organisatie die zich het 'Radicaal Volksfront Voor Afrika' noemt en een bijdrage vraagt van fl. 5.000.000,-  voor de strijd van de zwarte bevolking van Zuid-Afrika.

De lezer volgt de opzet en de uiteindelijke misdadige bedoeling van deze organisatie via een reeks van ongeveer tweehonderd faxberichten die tussen verschillende bedrijven, personen en politiemensen verzonden worden.

Alle communicatie gaat via het faxverkeer, en dit blijkt uiteindelijk te kunnen leiden tot ontvoering en moord.
Door de unieke opbouw van dit boek blijft de spanning van de eerste tot en met de laatste fax gehandhaafd.

De auteur:
Henk Elsink (Enschede, 20 april 1935) is een Nederlandse cabaretier, zanger en schrijver. Lees meer over hem op Wikipedia.
Henk Elsink (foto uit 1963)

(foto: Harry Pot/Anefo)
Boekgegevens:
Titel: Moord per fax
Auteur: Henk Elsink (Elsinck)
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 260 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 1991
ISBN10: 90 261 0493 6
ISBN13: 978 90 26104 93 0


Oktober - Feestmaand; vandaag de twintigste winactie

DEZE WINACTIE IS NU GESLOTEN

Vandaag start de winactie voor een exemplaar van Brug der zuchten, geschreven door Harm Wagenmakers.
Voor deze winactie werd een exemplaar beschikbaar gesteld door Uitgeverij Aspekt, waarvoor hartelijk dank.Brug der zuchten
en nog 25 andere verhalen die er niet om liegen

Harm Wagenmakers is een uitstekende observator: hij neemt waar en doorvoelt de innerlijke drijfveren waarom mensen handelen, zoals ze handelen en spreken zoals ze spreken. De zo verschillende emoties, impulsen en overwegingen die hij in zijn observaties opvangt, weet hij in de meest eenvoudige beschrijvingen weer te geven. Het lijkt zo eenvoudig en begrijpelijk wat hij schrijft, maar juist die eenvoud verraadt zijn begaafdheid om situaties en mensen te doorgronden.

Het gaat in dit boek om mensen, om hen die in onvervulde hunkering gevangen zitten, die levensmoe zijn, of die zich onmachtig voelen en die vanuit die gevoelens gedreven worden tot groteske of schokkende daden en stappen. Maar Harm Wagenmakers weet dat zo te beschrijven dat je vooral mededogen voelt, omdat ze geen andere uitweg zagen dan deze. Daarom is dit vooral ook een boek voor mensen die de moed hebben naar zichzelf te kijken. Durft u het aan? U zult zien: uw moeite wordt beloond.

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk van de pagina zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans.

Tot en met 3 november kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Brug der zuchten.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 4 november a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt een nieuwe winnaar gekozen.

WE HEBBEN EEN WINNAAR

Het driejarig bestaan van mijn blog wordt gevierd; tijdens de Oktober-Feestmaand kun je bijna iedere dag meedoen voor een boek!


In deze Oktober - Feestmaand kon je in de vijftiende winactie meedoen voor een exemplaar van De Loney, geschreven door Andrew Michael Hurley.
Ik heb een exemplaar van Uitgeverij Prometheus ontvangen, waarvoor hartelijk dank!Uit een flink aantal deelnemers is de volgende naam geloot:
Lian Rietmans

Lian, stuur je gegevens binnen één week naar me toe, zodat jij het boek ze snel mogelijk kunt ontvangen van.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Later vandaag volgt hier een nieuwe winactie. Dat wordt de twintigste van deze maand. Heb je er een gemist; je kunt nog met een aantal acties meedoen!

Warme groet,
Mieke Schepens


vrijdag 28 oktober 2016

In de brievenbus: 'Over de rand', geschreven door Arianne Grootendorst

True Crime

Over de rand

Het is een kille nacht in februari. Arianne Grootendorst wordt wakker in haar bovenwoning in Rotterdam en voelt in paniek dat ze geen adem krijgt. Als ze haar ogen opent, ziet ze een reusachtige man die op haar zit en haar keel dichtknijpt. Er is geen ontsnappen mogelijk. 

Zo begint een nachtmerrie die ze ternauwernood weet te overleven. In het huiveringwekkende Over de rand schrijft Grootendorst over de afschuwelijke verkrachting in haar eigen woning die haar bijna het leven kostte, het opsporen van de dader, de gebeurtenissen in de rechtszaal en de moeizame verwerking van het misdrijf. Haar aangrijpende, waargebeurde relaas, dat leest als een thriller, wordt afgewisseld met passages uit het politiedossier, verhoren door de rechercheurs en processen-verbaal. 

Over de rand is een pageturner, een nachtmerrie, geschreven door een vrouw die zich staande heeft weten te houden na een verschrikkelijke gebeurtenis die haar leven voorgoed veranderde. 

Klik hier voor een leesfragment.

De auteur: 
(afbeelding uit een reportage van Hart van Nederland)
Arianne Grootendorst (1963) groeide op in Hellevoetsluis als kind van een huisarts. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft een dochter en werkt als leerkracht op een basisschool.

Over de rand koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Over de rand
Auteur: Arianne Grootendorst
Genre: Mens en Maatschappij, True Crime
Uitgave: paperback, 264 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., mei 2016
ISBN: 978 90 45211 67 1
NUR: 339Oktober - Feestmaand; vandaag de negentiende winactie

Deze actie is nu gesloten

Vandaag start de winactie voor een exemplaar van Later als ik dood ben, geschreven door Ilse Ruijters.
Voor deze winactie werd een exemplaar beschikbaar gesteld door The House of Books, waarvoor hartelijk dank.


Later als ik dood ben

Elin denkt alles te hebben. Een leuke vent, fijne ouders, een vaste baan. Maar dan ontdekt ze dat haar verleden één grote kluwen leugens is. Wie zijn haar echte ouders? En wie is zijzelf eigenlijk? Er is maar één plek waar ze deze antwoorden kan vinden: in het criminele circuit. Ze zegt haar vertrouwde leven op, accepteert een baan in een tbs-kliniek en ontdekt veel te snel dat aan elk antwoord een prijskaartje hangt.

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk van de pagina zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans.

Tot en met 2 november kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Later als ik dood ben.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 3 november a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt een nieuwe winnaar gekozen.


WE HEBBEN EEN WINNAAR

Het driejarig bestaan van mijn blog wordt gevierd; tijdens de Oktober-Feestmaand kun je bijna iedere dag meedoen voor een boek!

In deze Oktober - Feestmaand kon je in de veertiende winactie meedoen voor een exemplaar van Mijn land van herkomst, een historische roman geschreven door C.M. van der mast.
Voor deze actie heeft Uitgeverij Aspekt een exemplaar ter beschikking gesteld, waarvoor hartelijk dank!Uit de deelnemers is de volgende naam geloot:
Marja Legius

Marja, stuur je gegevens binnen één week naar me toe, zodat jij het boek kunt ontvangen van Uitgeverij Aspekt.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Vandaag volgt hier een nieuwe winactie. Dat wordt de negentiende van deze maand. Heb je er een gemist; je kunt nog met een aantal acties meedoen!

Warme groet,
Mieke Schepens


donderdag 27 oktober 2016

In de brievenbus: 'De laatste riten', geschreven door Jess Kidd

'Geweldig boek! Zo'n verhaal dat je glimlachend leest en telkens wilt herlezen.' – Louis de Bernières, auteur van Kapitein Corelli's mandoline

De laatste riten

Mahony is als kind in de steek gelaten door zijn moeder. Jaren later keert hij terug naar zijn geboortedorp, een Twin Peaks-achtige setting, om uit te zoeken wat er is gebeurd. Zijn gegraaf in het verleden – niet des dorps – veroorzaakt rumoer. Zijn moeder Orla was een rebelse tiener, die het dorp liever kwijt was dan rijk. En bovendien laten allerlei verdwenen gewaande dorpsgenoten ineens hun gezicht zien. Leeft Mahony’s moeder nog? Of zien de dorpsbewoners dingen die er niet zijn? Niemand laat iets los, alhoewel Mahony zeker weet dat de dorpelingen meer weten.

De auteur:
(foto: website Jess Kidd)

Jess Kidd haalde bij The Open University haar 'first degree in Literature', nadat ze van school ging om te bevallen van haar dochter. Ze werkte en studeerde daarna parttime en behaalde een PhD in CreativeWriting en geeft hier ook les in. 
Jess groeide op in Londen als deel van een grote familie afkomstig uit  Mayo (Mexico). Ze woont nog steeds met haar dochter in Londen. Haar droom is om zich binnen afzienbare tijd ergens langs de westkust van Ierland te kunnen vestigen. De laatste riten is haar debuut.
(bron: website Jess Kidd)

Koop De laatste riten bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: De laatste riten
Auteur: Jess Kidd
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, oktober 2016
ISBN: 978 94 02717 50 1
ISBN: 978 94 02751 55 0 (e-book)
NUR: 305
Oorspronkelijke titel: Himself
Vertaald door: Anna Livestro

October - Feestmaand; vandaag de achttiende winactie


Vandaag start de winactie voor een exemplaar van Impact,  geschreven door Peter van der Wel & Stefan Stroet

.
Voor deze winactie werd een exemplaar beschikbaar gesteld door Uitgeverij Aspekt, waarvoor hartelijk dank.

Impact

Spaceship Earth. Zo wordt onze aarde ook wel genoemd. En dat ruimteschip moet natuurlijk bestuurd worden. Maar staan we toe dat slechts een paar individuen dat mogen doen of houden we de controle in eigen hand?

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat we met onze aarde een rampscenario volgen. Tegelijk menen ze dat zij daar nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Dat laatste is een misvatting.

Auteurs Peter van der Wel en Stefan Stroet laten in Impact zien dat ieder mens beschikt over het vermogen de loop van de wereldgeschiedenis te beïnvloeden. En in dit boek leggen ze ook uit hoe eenieder dat kan doen. Zij laten zien hoe je, met behulp van recente wetenschappelijke inzichten, optimaal invloed kunt uitoefenen – op de juiste plaatsen en op het juiste moment. Daarbij gebruiken ze nieuwe inzichten in gedrag bewustzijn, vrije wil, hoe wij keuzes maken, hoe de hersenen werken en de manier waarop religies, staten, ondernemingen en andere organisaties werken.

Bekijk hier de boektrailer van Impact.

De winactie:
Je kunt meedoen voor een exemplaar door te reageren onder dit blog met vermelding van je naam of door te reageren onder het bericht op de boekenpagina op Facebook van  Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vind je de pagina op Facebook leuk? Jouw vind-ik-leuk van de pagina zorgt voor een extra lootje in de pot. Het delen van de winactie op Facebook levert weer een extra lootje op, je maakt dan nog meer kans. 

Tot en met 1 november kun je reageren om kans te maken op een exemplaar van Impact.

Belangrijk:
Deze winactie is alleen voor adressen in Nederland en België.
Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)
Als de winnaar op 2 november a.s. op mijn blog bekend is gemaakt heb je één week om te reageren. Reageer je niet binnen die tijd, wordt een nieuwe winnaar gekozen.