maandag 24 juni 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Held van deze tijd' geschreven door Carel Braak

 


Held van deze tijd

Wouter heeft alles wat de moderne mens zich wensen kan: een prachtige vrouw, een comfortabel leven, een succesvol bedrijf. Maar toch blijft er een knagende leegte. Tijdens een retraite in Frankrijk wordt hij verliefd op een vrouw uit Berlijn. Tegen alle logica in besluit hij die liefde te volgen. Hij weet dat het onzinnig is, dat zijn huwelijk na dertig jaar in zal storten, dat zijn vrienden hem zullen verketteren, maar het voelt niet als een keuze.  

De zoektocht naar liefde leidt naar prachtige ervaringen en betoverende plekken, maar wekt ook pijn en verwarring op. Hij wordt bestookt door spookbeelden uit zijn vroegste jeugd, relaties lopen stuk en hij begint alle houvast te verliezen. In een retraitecentrum aan de Ierse kust komt hij langzaam weer tot leven. 

Met veel humor en meedogenloze helderheid neemt Carel Braak ons mee in de wereld van hoofdpersoon Wouter, die op zoek gaat naar antwoorden op de grote vragen. Hoe kan je een zinvol leven leiden? En wie ben je eigenlijk als je alle rollen en relaties loslaat? 

De auteur:

Carel Braak (1958, Haren) schreef scenario’s voor onder andere Theo van Gogh en Theu Boermans, en richtte een eigen softwarebedrijf op. Hij verkocht dit bedrijf, verliet zijn vertrouwde leven en volgde jarenlang intensieve retraites in de Tibetaanse meditatietraditie. Tegenwoordig woont hij in Groningen en werkt als Deep Listening-trainer. 
Neem een kijkje op zijn website: Deep Listening.

Held van deze tijd koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Held van deze tijd
Auteur: Carel Braak
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback, 328 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, mei 2024
ISBN: 9789493343450
Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Ik las 'Het geheim om voor te sterven' geschreven door Hasko van Dalen

 Een Weense privédetective


Het geheim om voor te sterven

Spanning in Wenen met privédetective Otto Klein

Hasko van Dalen neemt ons in zijn derde boek met privédetective Otto Klein mee naar het sfeervolle Wenen. In ‘Het geheim om voor te sterven’ wordt Klein geconfronteerd met een mysterieuze opdracht en duikt hij in een web van drugshandel, prostitutie en moord. 

De roman begint met een spannende introductie: Klein wordt in zijn kantoor overvallen door mannen die hem willen vermoorden. Dit zet meteen de toon voor de rest van het verhaal: het belooft een gevaarlijke en onvoorspelbare zaak te worden.

De lucratieve opdracht die Klein vervolgens aanneemt, brengt hem op het spoor van Herbert Petsch, die iets gestolen heeft wat hij terug moet geven. Maar wat precies, mag Klein niet weten. De identiteit van de opdrachtgeefster is ook al even mysterieus. Langzaam maar zeker ontrafelt Klein de geheimen rondom Petsch en degenen die hem willen vinden.

Van Dalen weet de spanning goed vast te houden door de lezer steeds nieuwsgierig te maken. Er zijn talloze plottwists en onverwachte wendingen, waardoor je tot het einde geboeid blijft. Je leest in ‘Het geheim om voor te sterven’ over marteling, mishandeling, verkrachting en moord. De dreiging is constant aanwezig en Klein moet op zijn hoede zijn voor rivaliserende detectives, corrupte agenten en gevaarlijke criminelen. 

“Ik concludeerde dat het onbegonnen werk was om haar te zoeken. Manfred moest zelf maar iets bedenken om hoofdinspecteur Höbarth op haar spoor te zetten. Ik had geen zin meer om hem te helpen nu hij ook niets liet horen over zakenman Mercantini en de jonge vrouw die met hem op de foto’s stond.”

Naast de spanning is er ook ruimte voor humor en romantiek. Klein is een sympathieke hoofdrolspeler met een scherp gevoel voor observatie. Hij is niet perfect, wat hem juist menselijk maakt. De interactie met de andere personages, zoals zijn vriendin Gaby Stubel en hoofdinspecteur Edith Höbarth zijn levensecht beschreven.

“Bij mijn moeder in Brandenberg hoopte ik in alle rust te kunnen herstellen van mijn verwondingen en alle gebeurtenissen te kunnen verwerken. Ik was geestelijk en lichamelijk gesloopt. Gaby ontpopte zich 
wederom tot een volleerd verpleegster en sprak me moed in.”

‘Het geheim om voor te sterven’ is een vlotte en meeslepende detective met een originele plot. De setting van Wenen is perfect gekozen en Van Dalen weet de sfeer van de stad goed te beschrijven. De personages zijn geloofwaardig en de spanning wordt goed gedoseerd. Ben je op zoek naar een spannend en ontspannend leesavontuur, dan is dit boek zeker een aanrader. 

Ik heb ‘Het geheim om voor te sterven’ graag gelezen.


De auteur:

Hasko van Dalen (1949) debuteerde in 1966 in het Utrechts Nieuwsblad. Sindsdien schrijft hij regelmatig voor kranten, weekbladen, magazines en internetsites. Meestal over sociale zekerheid en pensioen, zijn passie voor The Rolling Stones en voetbalclub Feyenoord. 
In 2021 maakte hij zijn debuut als detectiveschrijver met Het bedrog met de Amethyst.
'Het mysterie van de valse claims' was zijn tweede boek met Otto Klein in de hoofdrol.
'Het geheim om voor te sterven' is het derde boek met deze Weense privédetective in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in Oostenrijk, voor een deel in Tirol, maar hoofdzakelijk in Wenen, waar Hasko regelmatig verblijft.

Eerder las ik van Hasko van Dalen:

Het geheim om voor te sterven koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het geheim om voor te sterven
Auteur: Hasko van Dalen
Genre: misdaad en detective
Uitgave: paperback, 272 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, november 2023
ISBN: 9789493343184
NUR: 331


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

zaterdag 22 juni 2024

Laat de vakantie maar komen, met regen of zonneschijn, in binnen- of buitenland! Ik las, bekeek en genoot van 'Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024'.

 Ga mee op ontdekkingsreis!


Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024

Wist je dat de Waddeneilanden steeds verder naar het oosten wandelen? En dat op het eiland Spitsbergen meer dan een miljoen zaden in een ijskoude kluis liggen? En dat sterrenkundigen met een grote telescoop in Hawaï misschien wel een buitenaards ruimteschip hebben ontdekt?

Ga mee op reis naar de meest bijzondere en bizarre eilanden ter wereld. Onderweg kom je langs kleurrijke koralen, griezelige grotten, vurige vulkanen, reizende ratten, absurde alfabetten, drijvende steden, zinkende landen en nog veel meer.

Wil je liever zelf aan de slag? Dit zomerse doeboek zit vol met pittige puzzels, interessante feitjes en spannende proefjes. Ben je klaar voor je ontdekkingsreis?

Mijn mening:

Wie heeft de beelden op Paaseiland gemaakt? Waar vind je reuzenschildpadden en dwergolifanten? Wie lagen er voor Pampus? En welke eilanden dreigen kopje onder te gaan?  

De negende editie van het succesvolle vakantieboek van Young Scientist heeft als thema eilanden
Je leest op welk eiland je de grootste vulkaan ter wereld vindt, hoe je kunt overleven op een onbewoond eiland en hoe je een nepeiland maakt. 

Het 'Young Scientist Vakantieboek – Zomer 24' is een boek voor nieuwsgierige en avontuurlijke kinderen tussen de 8 en 12 jaar. 
In tien hoofdstukken wordt de nieuwsgierigheid van kinderen aangewakkerd door hen op een vrolijke manier in aanraking te brengen met wetenschap, zonder belerend te zijn.
Lees hier ook over de Floresmens en waarom ze zo klein waren.

Voor in het boek kan het kind zijn of haar naam invullen en een aantal vragen beantwoorden met betrekking tot hun favoriete eiland en welk avontuur ze kunnen bedenken dat zich afspeelt op hun lievelingseiland. Dat is leuk om op latere leeftijd terug te lezen.
Zijn er meer kinderen tussen 8 en 12 jaar in het gezin, kan iedereen op deze manier zijn eigen boek hebben.
De vakanties liggen op de loer en het zal niet steeds overal stralend weer zijn. Mocht regen of iets anders de kinderen belemmeren op pad te gaan, zullen ze zich met dit vakantieboek zeker niet vervelen.

Achter in het boek is zelfs nog een PRIJSVRAAG te vinden!
De oplossing kun je voor 2 september 2024 insturen naar info@newscientist.nl om kans te maken op de Young Scientist Wetenschapskalender 2025. 
Onder alle goede inzendingen worden twee scheurkalenders verloot.
Indien je nu zelf een limerick kunt maken, stuur die dan met de oplossing mee. Ook de slimmerik met de mooiste limerick ontvangt een scheurkalender.

Het 'Young Scientist Vakantieboek – Zomer 24' is ook heerlijk voor oudere kinderen en ouders om van de inhoud mee te genieten.
Ik heb er van genoten.


Over de makers:

NewScientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen' is NewScientist populair bij een breed publiek. Met het Young Scientist Vakantieboek wil de redactie kinderen op een speelse en uitdagende manier met wetenschap kennis laten maken.

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024
Auteur(s): Redactie NewScientist
Genre: vanaf 8 jaar, wetenschap en technologie
Uitgave: paperback met illustraties, 96 pagina’s
Uitgever: New Scientist, 22 mei 2024
ISBN: 9789085718307
NUR: 210


Met dank aan NewScientist voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: NewScientist)

Vandaag in de schijnwerpers: 'Inspecteur Holländska' geschreven door Mirjam Everhard

 


Inspecteur Holländska

Ze kijkt vol afgrijzen toe hoe de auto wordt opengeknipt en hoopt dat er meer duidelijkheid komt over de bestuurder. Wie heeft dit in godsnaam op zijn geweten? Zenuwachtig bijt ze op haar nagels. 
Naast zich ziet ze Johan wit wegtrekken, hij kokhalst en doet een krampachtige poging om zijn eten binnen te houden. 

De Nederlands-Zweedse Maja Hove woont en werkt al 5 jaar in de Zweedse wintersport plaats Neläs als politie-inspecteur. Onverwacht krijgt ze de leiding over het onderzoek naar de vermissing van een Sámi-vrouw in het afgelegen noorden. 
Een paar dagen na haar komst wordt er een dubbele moord gepleegd. Lukt het haar, om samen met collega’s en afgekeurde politiehond Winner, het verband tussen deze twee zaken te ontrafelen? 

Eenmaal begonnen met lezen, laat dit verhaal je niet meer los.


Bekijk HIER de boektrailer op YouTube

De auteur:

Mirjam Everhard, woonachtig in de Zaanstreek, bestudeert al jaren toegepaste Boeddhistische psychologie. Ze is gek op lezen en schrijven. 
Ze schrijft blogs en columns over dingen die haar bezighouden. 
Op 25 november 2023 debuteerde zij met haar thriller: ‘Inspecteur Holländska’.
Inmiddels schrijft zij aan het tweede deel over Maja Hove dat zich afspeelt in Zweden en Nederland.

Lees meer over Mirjam en wat haar bezighoudt op haar website.

Inspecteur Holländska koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Inspecteur Holländska
Auteur: Mirjam Everhard
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 266 pagina's
Uitgever: Godijn Publishing, november 2023, tweede druk juni 2024
ISBN: 9789464641509
ISBN: 9789464641516 (eBook)
NUR: 305 / 332


Met dank aan de auteur voor de toezending van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing)

vrijdag 21 juni 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Huizenruil' geschreven door Stefan Ahnhem

 Wat begint als een gedroomde vakantie, verandert plotseling in een afgrijselijke nachtmerrie...


Huizenruil


Carl en Helene willen hun relatie nieuw leven inblazen door een lange, verre reis te plannen. Ze vinden al snel de ideale bestemming: een prachtig huis in Californië, waar ze via een huizenruil kunnen verblijven. Het andere stel zal de zomer in hun villa in Stockholm doorbrengen. Maar zodra ze in Santa Cruz arriveren, bekruipt Carl en Helene een onheilspellend gevoel. Zag het huis er wel uit als op de foto's? En wat doet het andere stel eigenlijk in hun huis? Gelukkig heeft Carl in elke kamer van hun huis camera's geïnstalleerd.


De auteur:

Stefan Ahnhem is een van de succesvolste Scandinavische misdaadauteurs. Daarnaast is hij een scenarioschrijver met meer dan twee decennia ervaring. Sinds zijn thrillerdebuut in 2014 heeft hij een auteurschap opgebouwd waarin de spanning en sfeer van Scandi noir wordt gecombineerd met de filmische kwaliteiten van scenarioschrijven.
Na zijn zesdelige Fabian Risk-serie, waar wereldwijd 2,5 miljoen exemplaren zijn verkocht, is Huizenruil een bloedstollende standalone van de Zweedse bestseller auteur.

Eerder las ik van Stefan Ahnhem ‘Negen’ en gaf het boek 4,5/5* als waardering.

Huizenruil koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Huizenruil
Auteur: Stefan Ahnhem
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 432 pagina's
Uitgever: The House of Books, juni 2024
ISBN: 9789044363845
ISBN: 9789044363852 (eBook)
ISBN: 9789044363869 (luisterboek) beschikbaar vanaf 27 juni 2024
NUR: 305, 332 
Oorspronkelijke titel: Bytet
Vertaald door: Tineke Jorissen-Wedzinga


Met dank aan the House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: The House of Books)

Ik las: 'Rollenspel – Herinneringen uit een doolhof' geschreven door Rosemarijn Milo

 Herinneringen uit een doolhof


Rollenspel

In haar recent verschenen autobiografie ‘Rollenspel – Herinneringen uit een doolhof’ neemt Rosemarijn Milo de lezer mee op een boeiende reis door haar rijke leven. Milo, bekend van haar verhalenbundels over Frankrijk en historische romans, kiest nu voor een intieme inkijk in haar eigen historie.

Het boek is geen chronologisch verslag, maar eerder een mozaïek van herinneringen, brieven en dagboekfragmenten. Milo belicht hiermee de diverse rollen die ze heeft gespeeld in haar zowel persoonlijke als professionele leven. Van dochter, zus en moeder tot docente, schrijfster en activiste, Milo schetst een leven vol passie, tegenslag en veerkracht. 

De fragmenten uit brieven aan en van Hans creëren een bijzondere band met de lezer. Deze lopen als een rode draad door het boek heen. Milo's openhartige en soms kwetsbare toon nodigt uit tot reflectie en introspectie. De afwisseling met dagboekfragmenten en beschrijvingen van gebeurtenissen zorgt voor een dynamisch leesritme.

Milo's schrijfstijl is helder en beeldend. Ze weet de lezer mee te slepen naar de verschillende fases van haar leven. De beschrijvingen van de diverse rollen die ze heeft vervuld, geven een gedetailleerd beeld van de vrouw achter de schrijfster.

‘Rollenspel – Herinneringen uit een doolhof’ is meer dan een autobiografie. Het is een universeel verhaal over de zoektocht van de auteur naar identiteit, de kracht van familie en vriendschap, en de veerkracht van de menselijke geest. Milo's moed om haar kwetsbaarheid te tonen, maakt van dit boek een inspirerende en ontroerende leeservaring.
Mede door de foto’s, tekeningen en andere illustraties is het een heel persoonlijk verhaal geworden. De ondertitel: ‘Herinneringen uit een doolhof’ is hier ook heel goed gekozen.

De auteur weet de lezer heel dicht bij zich te houden, zoals in Tussenspel 4:

“Beste lezer,

Aan Hans vroeg ik een keer in een van mijn brieven: ‘houd je het nog vol na deze brievenlawine?’ Iets dergelijks mag ik u nu ook wel vragen. Houdt u het nog even vol? Wilt u mij nog blijven volgen op deze lange en moeilijke zoektocht?

Als ik u was, zou ik het proberen want er is licht aan het einde van de tunnel. Ik zeg u bij voorbaat dank voor uw verdere gezelschap. Ik weet zeker dat me dat veel goed zal doen.

Trouwens, had ik u wel verteld dat ik, om redenen die meer dan duidelijk zullen zijn, in een aantal gevallen de voornamen van de personen over wie ik schrijf door een pseudoniem heb vervangen?”

Ik kan de auteur geruststellen. Ik heb ‘Rollenspel – Herinneringen uit een doolhof’ graag gelezen. Het was een bevestiging van hetgeen ik al wist:
Rosemarijn Milo is een bijzondere vrouw. De auteur:

Rosemarijn Milo (Amsterdam, 1945) dacht aanvankelijk dat zij celliste zou worden maar ging na haar conservatoriumopleiding rechten studeren. Zij werd advocaat en rechter. Tegen het einde van haar juridische loopbaan is ze definitief in Frankrijk gaan wonen waar ze nog een aantal jaren heeft gewerkt als juridisch vertaalster om als schrijfster te eindigen.
Zij publiceerde eerder ‘Brieven uit La Dominance’ (2012), ‘Een vervlogen droom’ (2019), ‘Het hoge woord’ (2020), ‘Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S.’ (2021), ‘Hopeloos verliefd op Frankrijk!’ (2022) en ‘Voordat alles beter werd’. 

Eerder las ik van deze auteur:

Rollenspel – Herinneringen uit een doolhof koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Rollenspel – Herinneringen uit een doolhof
Auteur: Rosemarijn Milo
Genre: literaire non-fictie, autobiografie
Uitgave: paperback met illustraties, 406 pagina’s
Uitgever: U2pi BV, december 2023
ISBN: 9789493364066
NUR: 320
Omslagontwerp en foto’s auteur: Yves Nicolay


Met dank aan U2pi BV voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: U2pi BV)

woensdag 19 juni 2024

Ik las 'Klytaimnestra' geschreven door Costanza Casati en ging mee terug naar de Griekse oudheid

Koninginnen worden ofwel gehaat, ofwel vergeten. 
Klytaimnestra weet al welke optie haar het beste past…


Klytaimnestra

Je bent geboren uit een koning, maar trouwt met een tiran. Je kijkt hulpeloos toe als hij je kind offert om de goden gunstig te stemmen. Je ziet hem oorlog voeren in een vreemd land en troost jezelf met je eigen gewelddadige gedachten. Want dit was niet de eerste keer dat je het onderspit moest delven. Dit was niet het leven dat je verdiende. En dit wordt niet je ondergang. Langzaam smeed je je plan.

Wraakgodin of tragisch slachtoffer?

In haar debuutroman ‘Klytaimnestra’ voert Costanza Casati ons mee naar de Griekse oudheid. We maken kennis met Klytaimnestra, de beruchte koningin die haar man Agamemnon vermoordt. Maar wie was Klytaimnestra werkelijk? Was ze een wraakgodin gedreven door woede en verdriet, of was ze een tragisch slachtoffer van omstandigheden en mannelijke dominantie?

Casati belicht Klytaimnestra vanuit een nieuw perspectief. Ze schetst een complex portret van een vrouw geplaagd door onrecht en geketend door de verwachtingen van haar tijd. Klytaimnestra is intelligent, sterk en onafhankelijk, maar ze wordt ook geconfronteerd met de harde realiteit van een maatschappij waarin mannen de dominante rol hebben.

“Het beeld bezorgt haar een triest gevoel. Dit is het leven dat ze altijd heeft gekend: een eindeloze reeks gewelddadigheden waarbij kracht, trots en schoonheid slechts opbloeien uit het bloed dat uit iemand anders is gestroomd; er kan nooit iets bijzonders bloeien op dorre grond. Misschien heeft ze Tantalos daarom wel gekozen. 
Zijn wereld lijkt veel hoopgevender dat wat ze noodgedwongen altijd heeft geloofd. En als alles wat hij over Maionië verteld heeft waar is, hoeft haar baby niet te worden geslagen om iets te leren, niet met de zweep te krijgen als hij ongehoorzaam is.”

De roman speelt zich af in de aanloop naar de moord op Agamemnon en in de nasleep ervan. Casati beschrijft op een meeslepende manier de innerlijke strijd van Klytaimnestra. We zien haar worstelen met haar gevoelens van liefde, haat, verraad en wanhoop. De spanning in de roman bouwt langzaam maar zeker op tot een onvermijdelijke climax.

Casati's schrijfstijl is helder en beeldend. Ze weet de Griekse oudheid tot leven te brengen met haar gedetailleerde beschrijvingen van het landschap, de gebruiken en de zeden. De dialogen zijn krachtig en realistisch, en de personages komen complex en geloofwaardig over. Het is alsof je naar gesprekken luistert van levende mensen. Soms werd ik er zelfs blij van. 
Zowel de stambomen met de uitleg over de personages als de verklarende woordenlijst van het Oudgrieks achter in het boek heb ik vaker ingezien.

‘Klytaimnestra’ is een fascinerende en ontroerende roman die een nieuw licht werpt op een van de meest beruchte figuren uit de Griekse mythologie. Casati dwingt ons om Klytaimnestra met andere ogen te bekijken en laat ons nadenken over de complexe keuzes die ze in een onmogelijk moeilijke situatie moest maken.

“Wat is er over van het meisje dat bang was om in aanwezigheid van haar vader te spreken? Wie liep er altijd achter Klytaimnestra aan? Wie kon er niet liegen, zelfs niet als haar zus dat vroeg? Ze heeft een oorlog overleefd die een stad heeft verwoest – een oorlog die ze zelf is begonnen – en nu is ze thuis, veilig in de armen van haar broer. Klytaimnestra houdt dat beeld vast en weigert het weg te laten glippen.”

‘Klytaimnestra’ is zeker een aanrader voor liefhebbers van historische romans, Griekse mythologie en sterke vrouwelijke personages. In slechts vijf delen neemt de auteur ons mee naar een verhaal met échte mensen, niet over goden en allerlei monsters. Dit verhaal gaat over mensen die gemotiveerd worden door hun gebreken en hun geestdrift. Ik las de laatste bladzijde met een glimlach op mijn gezicht.

Ik heb dit debuut van Costanza Casati heel graag gelezen en kijk uit naar meer van haar werk. 


LEESFRAGMENT


De auteur:

Costanza Casati (1995) is geboren in Texas, groeide op in een dorp in Noord-Italië en woont in Engeland. Voordat ze naar Londen verhuisde, bezocht ze een klassiek lyceum in Italië, waar ze vijf jaar Oudgriekse taal en literatuur studeerde. Casati is afgestudeerd aan het Warwick Writing MA programma en werkt als journalist en scenarioschrijver. Haar debuutroman Klytaimnestra verscheen in meer dan tien landen in vertaling en werd een internationale bestseller.

Klytaimnestra koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Klytaimnestra
Auteur: Costanza Casati
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 400 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Orlando, november 2023
ISBN: 9789083335742
ISBN: 9789083335759 (eBook)
NUR: 302
Originele titel: Clytemnestra
Vertaald door: Saskia Peterzon-Kotte


Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Orlando)