woensdag 27 september 2023

Ik las: 'Verborgen tralies' geschreven door Melissa Skaye

 VT-thrillerreeks (7)


Verborgen tralies


In dit deel is het alweer vier jaar geleden dat de vriendin van rechercheur Luca Borra, Aisha Vermeulen spoorloos verdween. Luca zit inmiddels in een depressie thuis en de kinderen van Aisha nemen hem persoonlijk de verdwijning bijzonder kwalijk en dat helpt ook niet echt. 
Ze blijft onvindbaar ondanks alle hulp die hij van zijn collega Sanne Philips, de recherche en de paragnost Will de Jager krijgt. 

Wanneer de vriendin van Sanne, Franka Catini ook verdwijnt krijgt Luca weer hoop. Hij wil bewijzen dat hij niet verantwoordelijk is voor de verdwijning van Aisha. Luca leeft weer helemaal op en is bijna weer de oude. Samen met Sanne en hun vriend de paragnost Will de Jager beginnen ze een onderzoek. Ze komen al snel achter dat Franka's verdwijning iets te maken heeft met Aisha's verdwijning.

“Zijn zware stem had iets bekends - hij moest eerder tegen haar hebben gesproken - al wist ze bij God niet wanneer. Ze liet de gedachte los, wetende dat het haar, met een beetje geluk, vanzelf te binnen zou schieten.
Op een plankje stonden een tube tandpasta en een beker met daarin twee tandenborstels. Een roze en een blauwe. Ernaast lagen elastiekjes, een haarborstel, een brede donkerbruine kam en een haarband. Uiterst rechts iets wat zeer misplaats leek: een bruin teddybeertje van zo’n vijftien centimeter hoog. Een zilveren ketting zat een aantal keer om zijn nek gewikkeld. Raar.” 

Er zijn verschillende tijdlijnen; je leest over Aisha, Luca en Sanne op hun eigen tijdlijn maar ook over een ‘vierde man’ waar je niet vrolijk van wordt. De plotwendingen zijn prachtig en komen pas na een tijd samen tot de uiteindelijke plot. Dat is heel geraffineerd gedaan door de auteur.
De beschrijvingen van de gebeurtenissen in en rondom Hoorn en het Schotse avontuur zijn geloofwaardig neergezet.

“Hij komt ons halen, daarvan ben ik overtuigd, maar ik ben ruim vier jaar van huis geweest. Ik heb ruim vier jaar van alles gemist. Ik begin eindelijk het gevoel te krijgen mijn plek weer te vinden en dan moet ik weer weg?
Op de vlucht en voor hoelang?”

Ik heb dit boek door de wisselende emoties van de hoofdpersonen niet weg kunnen leggen. Wat ik tegenkwam was liefde, haat, verlangen, afkeer, angst, lust en vriendschap.
Het is heel knap van Melissa Skaye om in elk deel van de reeks de personages opnieuw geboren te laten worden. Ook als je al eerder over hen gelezen hebt voel je jezelf zo onbevangen als bij de eerste kennismaking.

Dit zevende deel uit de VT-reeks is door de duidelijke beschrijvingen van de personages en gebeurtenissen in het verleden als een standalone te lezen, maar weet dan wel dat je ZES geweldig goede verhalen laat liggen.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee...De auteur:

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst, Verknipte tegenstander en Verzwegen trauma. 
Verborgen tralies is het zevende deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. 

Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos. Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn. 
Neem een kijkje op haar website.

Eerder las ik van Melissa:

Verborgen tralies koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Verborgen tralies
Serie: VT-thrillerreeks (7)
Auteur: Melissa Skaye
Genre: thriller 
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: LetterRijn, november 2022
ISBN: 9789493192485
ISBN: 9789493192607 (eBook)


Met dank aan LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: LetterRijn)

dinsdag 26 september 2023

Ik las: 'Tatiana over Tamara' geschreven door Tatiana de Rosnay

 In het voetspoor van Tamara de Lempicka


Tatiana over Tamara


'Het is alsof je zei: Kijk naar me. Ik weet wat ik wil. Ik weet precies wat ik wil. Aan de kant, allemaal. Buig. Ik ben vrij. Niets zal me tegenhouden. Ik rijd in een racewagen en zo leef ik mijn leven. Laat me erlangs. Jullie zouden me het liefst tegenhouden? Onmogelijk. Jullie dromen van een kus, een omhelzing? Waarom niet. Maar ik ben degene die beslist. Ik. Tamara de Lempicka.'

Van de achterflap:

Tamara de Lempicka (1898-1980) groeide op in het destijds zeer mondaine Moskou en Warschau, maar moest tijdens de Russische Revolutie naar Parijs vluchten. De vijfentwintigjarige bohemienne voelde zich als een vis in het water tussen de kunstenaars van Montparnasse. Tussen haar cocktailparty's, bezoeken aan nachtclubs en seksuele avontuurtjes door schilderde ze als een bezetene, op de been gehouden door cocaïne. Om aan het opkomende fascisme te ontsnappen, vestigde ze zich in New York, waar ze haar extravagante levensstijl voortzette.

Sinds schrijfster Tatiana de Rosnay op haar vijftiende een schilderij zag van de Poolse art-decokunstenares Tamara de Lempicka, is zij altijd gefascineerd geweest door De Lempicka's werk en haar leven: achter het stuur van haar groene Bugatti is de koningin van de roaring twenties bezig haar eigen legende te creëren, bestaande uit schandalen en geheimen, absolute elegantie en voortdurende ballingschappen.

Hoewel haar werk enkele decennia in de vergetelheid is geraakt, heeft zij sinds de jaren tachtig weer grote erkenning gekregen en hangt haar werk in toonaangevende musea over de hele wereld.

Mijn mening:

Het bijzondere van dit boek start al meteen voor in het boek bij de inhoudsopgave.
Je weet op dat moment dat het een niet alledaags verhaal zal worden:

T
van Talentvol

van Ambitieus

M
van Magnetisch

A
van Arrogant

R
van Rebels

A
van Artistiek

Tatiana over Tamara is een biografie van de Poolse art-decokunstenares Tamara de Lempicka, geschreven door de Franse schrijfster Tatiana de Rosnay. 
Het boek is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur, die al op jonge leeftijd gefascineerd was door het werk en het leven van De Lempicka.

De Rosnay neemt de lezer mee op een reis door het leven van Tamara de  Lempicka van haar geboorte in Warschau in 1898 tot haar dood in Cuernavaca, Mexico in 1980. Ze beschrijft hier De Lempicka's turbulente leven dat gekenmerkt werd door rijkdom, roem, liefdesaffaires, verslaving en tragische gebeurtenissen.

De auteur bekijkt de doeken die ze op een bepaald moment in haar leven schilderde en elk schilderij vertelt naar haar mening een schilderij over Tamara.

“Je hebt je stijl, die je wereldberoemd zal maken, nog niet helemaal gevonden. De lijnen hebben nog niet de puurheid die je obsedeert, waardoor je aanpak soms eentonig wordt.

Maar je bent er bijna. Over een paar maanden zul je in je element zijn. 
Dan zal jouw naam op ieders lippen liggen.

Ja, je verwaarloost je familie. Je man, je dochter. Je zus, je moeder.
Er is maar één ding dat telt voor jou: je kunst.”

De Rosnay schrijft met een levendige en meeslepende stijl. Ze weet de lezer te boeien met haar verhalen over De Lempicka's kunst, haar mode-invloed en haar bijzondere persoonlijkheid. 

Het boek is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over De Lempicka en de tijd waarin zij leefde.
Het leest meer als een gesprek met Tamara dan een biografie over haar.
Tatiana over Tamara is een fascinerend portret van een van de meest iconische kunstenaressen van de 20e eeuw. De auteur:

Tatiana de Rosnay (1961) is de auteur van de roman Haar naam was Sarah, waarvan wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren werden verkocht en die werd verfilmd. In 2016 verscheen Manderley voor altijd, een roman over Daphne du Maurier, die werd genomineerd voor de prestigieuze Prix Goncourt de la Biographie. 
De Rosnays boek over Tamara de Lempicka verscheen oorspronkelijk in 2018 als een geïllustreerd boek en verschijnt nu voor het eerst in Nederlandse vertaling.

Tatiana over Tamara koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Tatiana over Tamara
Auteur: Tatiana de Rosnay
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback met flappen, 192 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Orlando, oktober 2022
ISBN: 9789083255118
ISBN: 9789083255200 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Tamara par Tatiana
Vertaald door Saskia Taggenbroek


Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Orlando)

Ik las: 'Kansloos' geschreven door Annemarie Snels

 Een lijk in Het Kanaal leidt tot een levensgevaarlijke zoektocht


Kansloos

Kansloos is de derde thriller van de Nederlandse auteur Annemarie Snels. 
Na de proloog en een eerste kennismaking met Inez Lovatt lezen we over de ontdekking van het lichaam van een jonge vrouw op een vrachtschip in Het Kanaal. De vrouw werd tijdens een grote storm op het dek van het vrachtschip geworpen en de Britse agenten Will Carrick en Jeff Purdy politie in Dover hebben geen aanknopingspunten. 
Het enige dat ze vinden op het lichaam van de overledene is een foto op een doorweekte mobiele telefoon waarop de Hanging Rock op Alderney te zien is; dat is het noordelijkste eiland van de Kanaaleilanden.

Daarom wordt de zaak overgedragen aan de politie van Guernsey, waar agente Inez Lovatt de opdracht krijgt om de identiteit van de vrouw te achterhalen. Hiervoor vertrekt ze naar Normandië en Inez komt al snel terecht in de onderwereld van internationale vastgoedbeleggers. Ze ontdekt dat de vrouw een belangrijke rol speelde in een corrupte deal, en dat haar dood nauw verbonden is met deze deal.
Inez heeft zelf ook nogal wat problemen waar ze mee worstelt, waaronder de verdwijning van haar moeder. 

“Haar zintuigen staan op scherp. Door het karkas van de auto heen, hoort ze de wind door de bomen ruisen en ruikt ze vers gemaaid gras. Ze heeft geen idee of het werkelijkheid is, maar het geluid en de geur troosten haar. Voor hen doemt een dorpje op met alleen witte huizen voorzien van rode en zwarte dakpannen. Vroeger had ze een hekel aan deze eenheidsworst, nu kijkt ze haar ogen uit. Alles neemt ze in zich op, omdat alles de laatste keer kan zijn.”

Kansloos leest als een niet al te spannende detective. De setting op de Kanaaleilanden is prachtig beschreven. Het verhaal kabbelt verder, maar naarmate het einde nadert stijgt de spanning weer naar het niveau waarop deze in het begin aanwezig was. De auteur:

Annemarie Snels (1971) is geboren in het dorp Wouw, in 2001 getrouwd met Koen (1968) en moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. 
In 1996 is ze afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werkt ze 24 uur per week als schrijvende communicatiemedewerker bij een beroepsopleider. In haar vrije tijd zingt ze bij een popkoor. 
Kansloos is haar derde thriller. 
Eerdere boeken die van haar verschenen: Waterval en Herstart.

Neem een kijkje op haar website.

Kansloos koopt u als eBook bij:

‘Kansloos’ als paperback kun je rechtstreeks bij Annemarie bestellen: info@annemariesnels.nl

Boekgegevens:

Titel: Kansloos
Auteur: Annemarie Snels
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 210 pagina’s
Uitgever: Hamley Books, oktober 2022
ISBN: 9789083281605
ISBN: 9789464661286 (eBook)
NUR: 330, 332


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een papieren recensie-exemplaar.
(Bron info: Hamley Books)

maandag 25 september 2023

Over 'Ontwijken of ontwaken' door Milo Scheeren, Käthie Schene en Peter Toonen

Verhalen van mensen die bereid waren de consequenties te dragen toen hun bewustzijn over de werkelijkheid veranderde


Ontwijken of ontwaken

Dit boek is onderverdeeld in de vier delen:

* De illusie 
* Opgestaan
* Gezond verstand
* Is er meer?

Van de achterflap:

Dit boek is geschreven voor en door mensen die niet willen wegkijken, maar die de realiteit onder ogen durven te zien. Die bereid zijn de confrontatie met een onverwachts onzekere toekomst aan te gaan en die hun eigen zoektocht naar de waarheid zijn gestart. Een zoektocht die we hier aanduiden met ontwaken.  

De samenstellers van dit boek vroegen aan een groep kritische en mondige mensen uit Nederland en Vlaanderen hun persoonlijke verhaal op schrift te stellen over wanneer en waardoor hun bewustzijn over de werkelijkheid veranderde en wat dat voor consequenties voor hun leven heeft gehad. Bij sommigen gebeurde dit al jaren geleden, anderen ontwaakten tijdens de zogenaamde coronacrisis. 

Met dit boek heeft de lezer een uniek document in handen met de persoonlijke levensverhalen en visies van:

Roy Martina         Pieter Stuurman     Karel Besseling 
Bryan Roy         Frank Stadermann     Berber Pieksma 
Geert Kimpen Ella Ster             Frits Bus 
Michaéla Schippers Liesbeth Becu     Maria Groot
Maarten Oversier         Willem Frederik Erné     Elise van Keulen 
Peter Toonen         Angelo Meijers     Arie Elgersma
Robert Bridgeman         Almo Caloe     Carolina Schomper 
Brecht Arnaert Ferdinand van der Neut       Corry van der Schouw   
Käthie Schene Tanni Koens     Wytske van Hoven
Mordechaï Krispijn  Harriet Algra 
Ceylin de Jong          Esther Landa 

Wat mij vooral opviel tijdens het lezen van dit boek was dat de auteurs zich alleen voelen staan en zich door dat feit met elkaar verbonden voelen.
Hier is geen sprake van is het goed of is het fout, is het waar of is het niet waar, maar het zijn meningen van verschillende mensen. En hoe kan het anders: zoveel mensen, zoveel meningen.

Een stukje uit ‘Elke koning heeft een fee nodig’ door Geert Kimpen:

Elke week kwamen de omroepers van de koning en riepen nieuwe maatregelen uit op de pleinen.
“Deze week mag je wel naar de kapper gaan en je laten masseren riepen ze, en als je gaat rijden met de koets, moet je ver uit elkaar zitten en moet je slechte maskertjes dragen voor je gezicht. Als je een goed maskertje draagt, wordt je in de gevangenis geworpen.”
De mensen waren in de war. Ze mochten zich nu wel laten masseren, maar hun oude moedertje bezoeken mocht niet? Ze mochten de kapper hun lokken laten wegknippen, maar hun liefje een kusje geven was verboden?
Was er wel een vloek van een boze toverheks, begonnen meer en meer mensen zich af te vragen. Waarom verzon de koning allemaal zulke gekke regeltjes? Hij verbood de mensen om te gaan sporten, maar kinderen moesten wel weer naar school. Niemand begreep het nog.

Ontwijken of ontwaken is een imponerende verzameling van verhalen, inzichten en achtergrondverhalen van mensen die zich hartstochtelijk uitspreken.
We twijfelen allemaal wel eens aan wat we te horen krijgen van de overheid, vooral tijdens de jaren van dit inmiddels (2023) demissionair kabinet. 

Ontwijken of ontwaken is een kijkje in ons huidige leven. Geloof niet alles wat je voorgeschoteld krijgt en geef een weerwoord, is hier de boodschap.
Ontwijken of ontwaken koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Ontwijken of ontwaken
Samenstellers: Milo Scheeren, Käthie Scheene, Peter Toonen
Genre: literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 314 pagina’s
Uitgever: ParisBooks, oktober 2022
ISBN: 9789493280502
ISBN: 9789493280250 (eBook)


Met dank aan ParisBooks voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Paris Books)

zaterdag 23 september 2023

Mijn recensie van 'Yogajuf met Parkinson' geschreven door Dominique Prins-König

 Levenswijsheden voor elke dag


Yogajuf met Parkinson

Yogajuf met Parkinson is opgedeeld in veertig hoofdstukken. Het zijn veertig levenswijsheden voor elke dag. In elk hoofdstuk komt een universeel thema aan bod zoals hard je best doen, oordelen, vertrouwen durven hebben, ongemak verdragen, luisteren, presteren en loslaten.

Dominique Prins-König schrijft op een open en eerlijke manier over haar ervaringen. Ze beschrijft de moeilijke, maar ook de mooie momenten. Ze laat zien dat het leven met Parkinson niet alleen maar somber is. Het is een boek dat je ook aan het lachen maakt, aan het denken zet en inspireert.

Ieder hoofdstuk eindigt met een ‘Moraal van dit verhaal’ en een tip ‘Zelf proberen?’.
Dit nodigt ook uit om je niet te haasten met het lezen van dit prachtig boekje. Door alle veertig hoofdstukken in een keer te lezen zul je negenendertig keer een glimlach van je gezicht weghouden.
Ook hier geldt: minder is meer!

Door de open en eerlijke schrijfstijl kun je jezelf verliezen in dit boek en vooral de vragen aan het eind zijn een mooie opsteker voor jezelf.
Het is een prachtig boek voor jezelf of een mooi cadeau voor een ander.
We zijn tenslotte allemaal mensen met onze ups en downs.

Yogajuf met Parkinson is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke verhalen, in het leven met een chronische ziekte of iemand die gewoon een inspirerend boek wil lezen.

De auteur vertelt in Yogajuf met Parkinson over haar angsten, haar frustraties en haar verdriet. Ze laat zien dat het oké is om deze emoties te voelen.
Dominique Prins-Königs heeft een positieve kijk op het leven. De auteur laat hier zien dat het mogelijk is om een betekenisvol leven te leiden, zelfs met een chronische ziekte. Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, maar de manier waarop de ziekte zich uit is voor geen mens hetzelfde.

Ik denk dat Yogajuf met Parkinson een belangrijk boek is. Het is een boek dat mensen kan helpen om beter om te gaan met een chronische ziekte. Het is ook een boek dat mensen kan inspireren om hun leven ten volle te leven, ongeacht de uitdagingen die ze tegenkomen.

Yogajuf met Parkinson ligt hier in mijn boekenkast op grijpafstand. Het is fijn om zo nu en dan een hoofdstuk te kunnen lezen en na te denken over wat je gelezen hebt.De auteur:

Als freelance journalist schreef Dominique Prins-König (1969) zeer uiteenlopende artikelen voor tal van bladen en kranten. 
In 2009 verscheen haar eerste boek De kinderen? Die merken er niets van!, waarin volwassenen vertellen over de echtscheiding van hun ouders.
In 2010 verscheen De onzichtbare dochter, een indringend relaas over het schokkende leven van een Somalisch meisje. 
De ongemakkelijke lessen van Mrs.P. (november 2019) is een heel persoonlijk document over de diagnose ‘ziekte van Parkinson’ en hoe je daarna je leven opnieuw vorm moet geven. Dominique is getrouwd en heeft twee volwassen zoons, twee katten en tot voor kort een hond.

Yogajuf met Parkinson koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Yogajuf met Parkinson
Auteur: Dominique Prins-König
Genre: non fictie, vrije tijd algemeen, vanaf 12, 15 jaar
Uitgave: hardcover met illustraties, 192 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Elmar BV, oktober 2022
ISBN: 9789038928579
NUR: 400

Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Uitgeverij Elmar BV)

vrijdag 22 september 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'De samoerai' geschreven door Bavo Dhooge

 Een nieuwe case voor de bodyguard


De samoerai


De langverwachte comeback van de meest gelauwerde thrillerauteur van Vlaanderen


Chris Coene is bijna vijftig en heeft steeds meer kwaaltjes. De penopauze wenkt. Geen goede reclame voor een bodyguard. Maar Chris is dan ook geen gewone lijfwacht: filosofisch, onthecht en alleen gaat hij door het leven. Wanneer model Britt De Bie bedreigd wordt, moet Chris haar beschermen. Britt is niet alleen de ex van een Gentse zakenman, maar ook een oude vlam van Chris. Zal hij weer voor haar charmes vallen? Ondertussen probeert de bodyguard, die ooit zelf bescherming nodig had, zijn wonden te verbergen…


De auteur:

Bavo Dhooge (Gent, 1973) is schrijver van thrillers en romans. Hij werd meermaals bekroond, onder andere met de Hercule Poirotprijs, de Schaduwprijs en de Diamanten Kogel, werd twee keer genomineerd voor de Gouden Strop en kreeg verschillende jaren vijf ***** in de VN Thrillergids. 
Zijn thriller Styx verscheen in de VS bij Simon & Schuster en wordt in 2023 verfilmd.
Neem voor meer informatie ook een kijkje op zijn website.

De samoerai koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De samoerai
Auteur: Bavo Dhooge
Serie: De bodyguard (1)
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 256 pagina’s
Uitgever: Horizon, september 2023
ISBN: 9789464103250 
ISBN: 9789464103267 (eBook)
ISBN: 9789464103274 (luisterboek)
NUR: 330


Met dank aan Horizon voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Horizon)

Een aanrader: 'Dat is misschien nog waar ook!' verzonnen door Jacqueline Booij en geïllustreerd door Ljuba Gilani

Zes moderne sprookjes die je bijna zou gelovenDat is misschien nog waar ook!

Weet je dat…
je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? 
Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? 
Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? 
Wist je dat niet? 
Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen.

Dat is misschien nog waar ook! is een sprookjesbundel van de schrijfster Jacqueline Booij. 
Het boek bevat zes bijzondere sprookjes die zich in een eigentijdse wereld afspelen. 
Je zou ze bijna geloven omdat de verhalen zijn geschreven in een eenvoudige, maar beeldende taal die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

De sprookjes in Dat is misschien nog waar ook! zijn stuk voor stuk verrassend en origineel. In het verhaal De verliefde maan wordt de maan gered door een meisje op aarde. In Het ikvlekje ontdekt een zwarte kat die Vlekje heet dat het niet uitmaakt hoe iemand er uit ziet. 
De zes verhalen brengen tijdens het lezen een glimlach op je gezicht.

De illustraties van Ljuba Gilani zijn prachtig en passen perfect bij de sprookjes. De tekeningen zijn kleurrijk en fantasierijk en brengen de verhalen nog meer tot leven.

De verhalen zijn ontroerend, grappig en inspirerend. Ze laten zien dat, als we er maar oog voor hebben, magie overal om ons heen is...
Deze bundel bevat sprookjes om voor te lezen vanaf vijf jaar en om zelf te lezen vanaf ongeveer zeven tot honderdenzeven jaar. 

Ik heb werkelijk genoten van ‘Dat is misschien nog waar ook!’ en waardeer dit boekje met vijf stralende sterren.De auteur:

Jacqueline Booij (1956) is Nederlandse van geboorte en woont sinds 1993 in de Belgische Kempen. Dagelijks om vijf uur is het weer tijd voor haar schrijfuurtje. Uitgerust met pen en papier en samen met de kat op de bank is zij helemaal in haar element. Als je schrijft, maak je je hoofd leeg, is haar motto. 
Het mag dan ook van alles zijn: een lied, poëzie, of iets voor een of andere gelegenheid. In 2020 verscheen haar eerste boek ‘Stel je dat eens voor... - Zes eigentijdse sprookjes.’  Daarna sloeg haar fantasie opnieuw op hol en dat resulteerde in haar tweede boek 'Doe dát maar eens na!'
Het vermogen om verzinsels geloofwaardig op papier te zetten resulteerde in ‘Dat is misschien nog waar ook!’

De illustrator:

Ljuba Gilani over zichzelf: 

“Opgegroeid in Duitsland en sinds enkele jaren gevestigd in Nederland, heb ik in 2013 ervoor gekozen om uit mijn passie werk te maken en mijn eigen weg als illustratrice en vormgeefster te volgen. 
Mijn stijl is figuratief, gedetailleerd en kleurrijk, waarbij ik soms stijlen combineer. Mijn missie is om idee en ontwerp optimaal op elkaar af te stemmen, om zo mijn visie, inhoud op een vriendelijke manier over te dragen en een goede gevoelens te manifesteren, te realiseren. 
Zitten we op dezelfde golflengte? Neem dan graag contact op!”
Neem een kijkje op haar mooie website Illubaus.

Eerder las ik van dit succesvolle duo:

Dat is misschien nog waar ook! koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Dat is misschien nog waar ook!
Auteur: Jacqueline Booij
Illustrator: Ljuba Gilani
Genre: kinderboeken, voorlees- en zelfleesboek
met illustraties vanaf 5 jaar
Uitgave: paperback, 86 pagina’s
Uitgever: Boekscout.nl, december 2022
ISBN: 9789464682427


Met dank aan Boekscout.nl voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Boekscout.nl)