woensdag 28 februari 2024

Ik las: 'Alsof ik nooit heb bestaan' geschreven door Johnny Bollé

 Liefde kent geen grenzen


Alsof ik nooit heb bestaan

‘Alsof ik nooit heb bestaan’ van Johnny Bollé is een lekker spannende thriller die je vanaf de eerste bladzijde meesleept. Lees over Lana en voel dan ook de boosheid van deze vrouw. De roman verkent thema's als schuld, wraak en vergeving en laat je nadenken over de complexiteit van menselijke relaties.

“Als hij de deur achter zich heeft gesloten, laat Gabriël zich op het bed vallen en sluit zijn ogen om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Net zoals hij in de gevangenis zo vaak deed, beeldt hij zich een wereld in waarin Tom nog leeft. Hij fantaseert dat ze in een prachtige loft in de stad wonen, ze hebben vrienden bij de vleet. Olivia en haar gezin wonen in dezelfde straat. Tom en Gabriël zijn gelukkig en houden zielsveel van elkaar.”

Gabriel komt na twintig jaar gevangenisstraf vrij. Nota bene zijn vriendin Olivia zorgde er voor dat hij veroordeeld werd voor moord. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen, maar wordt geconfronteerd met de vooroordelen van de maatschappij. 
Wanneer Olivia's jongste dochter spoorloos verdwijnt, wordt Gabriel opnieuw in het vizier van de politie geplaatst. Is hij werkelijk uit op wraak, of is er meer aan de hand? 
Wanneer ook Olivia’s andere dochter verdwijnt is het hek van de dam en het kan alle kanten op gaan voor de betrokkenen.

Tot op het laatste moment weet je niet precies wat er aan de hand is, wat de verhoudingen tussen de personages zijn en dat levert dit spannend plot op. De personages zijn complex en realistisch, elk met hun eigen motivaties en geheimen.
In cursief gedrukt volg je de gedachten van ‘Wolf’, maar wie dit is weet je pas laat in het verhaal.

“Mijn borst gaat wild op en neer, ik moet op adem komen. Verdomme! Het loopt volledig uit de hand. Hoe is Gabriël erachter gekomen? Wat doet hij hier? Het kan niet anders dan dat iemand hem heeft ingelicht.”

‘Alsof ik nooit heb bestaan’ heeft psychologische diepgang en gaat dieper in op thema's als schuld, wraak en vergeving. Deze thriller is een echte pageturner!
Johnny Bollé heeft ook hier weer een heerlijke schrijfstijl laten zien waardoor je aan een stuk door blijft lezen; stoppen is geen optie! De auteur:

De vlotte beeldende schrijfstijl van Johnny Bollé en zijn typerende onverwachte plotwendingen houden de lezer stevig in zijn greep.
Hij weet als geen ander hoe hij in zijn verhalen een sfeer kan creëren waaruit je niet meer kan ontsnappen. 
Alsof ik nooit heb bestaan is zijn zevende thriller. 
Zijn boek Bloedmaan werd door het lezersplatform van de VRT – Lang zullen we lezen  verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019. 
De thriller Hij noemde me Duivelskind werd door het recensententeam van ThrillZone genomineerd voor de longlist van de Thrillzone Awards 2020 in de categorie ‘Beste Nederlandstalige thriller’. 
Zijn thrillers Duistere grens en Wat ik niet deed belandden op de longlist van de HERMES Thriller award 2023.

Eerder las ik van Johnny Bollé: 

Alsof ik nooit heb bestaan koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Alsof ik nooit heb bestaan
Auteur: Johnny Bollé
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 260 pagina’s
Uitgever: uitgeverij LetterRijn, april 2023
ISBN:  9789493192683


Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij LetterRijn)

Vandaag in de schijnwerpers (inclusief inkijkexemplaar): 'Bloedwraak' geschreven door Marcella Kleine

 Een geheim uit het verleden brengt een moeder en haar dochters in gevaar 


Bloedwraak


Natalia ontvangt in haar huis in Italië een onheilsbericht: haar zusje Tara is dood. Ze pakt haar koffers en vliegt meteen naar Nederland. De dood van Tara is een groot mysterie. Waarom was Tara opgenomen in een kliniek? En wie is die geheimzinnige man bij het graf van Tara? Natalia vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. 
Ze weet niet dat haar moeder Hellen al jaren gebukt gaat onder een groot geheim. Een geheim dat Tara het leven heeft gekost en nu ook het leven van Natalia en Hellen in gevaar brengt.


De auteur:

Marcella Kleine schrijft thrillers, feelgoodnovelles en waargebeurde verhalen. Vaak laat ze haar personages balanceren op de scheidslijn tussen goed en kwaad. Na 20 jaar werkervaring in de forensische psychiatrie weet ze immers hoe dun die lijn is. Een misstap is zo gezet.

In het dagelijks leven is Marcella vertrouwenspersoon; lange tijd voor tbs-gestelden en tegenwoordig voor mensen in de maatschappelijke opvang.

Eerder verschenen van Marcella de thrillers In het verborgene, Vilein, Souvenir, Schemergebied en De voltooiing. Samen met haar sister-in-crime auteur Marjolein van der Gaag schreef zij de zomerthriller Hels en de spannende verhalenbundels Eindbestemming en Afgrond.

Eerder las ik van Marcella Kleine:

Bloedwraak koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Bloedwraak
Auteur: Marcella Kleine
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: De Crime Compagnie, maart 2024
ISBN: 9789461098870
ISBN: 9789461098900 (eBook)
NUR: 332


Met dank aan De Crime Compagnie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Crime Compagnie)

maandag 26 februari 2024

Ik las: 'De daden' geschreven door Anne Schepers en was onder de indruk van deze debuutroman

 


De daden

In ‘De daden’ van Anne Schepers volg je Sara een jonge journaliste die wanneer ze een baan krijgt bij een lokale krant terugkeert naar haar roots in de Rotterdamse wijk Beverwaard. Terwijl ze zich verdiept in de toenemende spanningen rondom de komst van een asielzoekerscentrum, wordt ze geconfronteerd met de complexiteit van hedendaagse issues als migratie, integratie en radicalisering.
De situatie bij haar thuis zorgt voor een steeds grotere kloof tussen het leven dat onze hoofdpersoon denkt dat ze wil en haar afkomst. Ze weet nog steeds niet écht waarom ze journaliste wil worden.

“Bij het horen van zijn naam keken mijn moeder en Kyran allebei verschrikt op. De sfeer in de kamer veranderde, werd weer gespannen. We praatten nooit over Daaf. Het was een les die ik kort na zijn straatverbod geleerd had: voor mijn moeder en Kyran was het gemakkelijker met het gewone leven door te gaan wanneer ze niet aan Daaf herinnerd werden, en het was beter als ze dachten dat ook ik gemakkelijk de draad weer oppakte.”

De auteur schetst een indringend portret van een wijk in transitie, waar verschillende culturen en belangen nog niet echt botsen, maar de angst hiervoor voelbaar is. 
De diverse personages zijn gelaagd en realistisch, en hun innerlijke conflicten worden met veel finesse beschreven. Sara's zoektocht naar waarheid en rechtvaardigheid wordt gedwarsboomd door onvoorziene gebeurtenissen. 

De roman is vlot en spannend geschreven. De plot is origineel en relevant, en de thematiek is zorgvuldig uitgewerkt. Schepers slaagt erin om een genuanceerd beeld te geven van de complexe problematiek rondom migratie, zonder te vervallen in clichés of simplificaties. 
In de epiloog lees je ook over het sluiten van ogen en ze daarna opnieuw te openen om te zien dat er niets veranderd is.

“Snap je niet dat we dit niet kiezen? Hoe armer je bent, hoe groter de invloed die beleid op je heeft. Beleid is leven of dood voor ons. Wij kiezen er niet voor hier weggestopt te worden: we zijn hier weggestopt. Politici en beleidsmakers maken beelden die wij niet herkennen en maken dan keuzes, ze gooien stenen in het water, het water rimpelt en blijft rimpelen."

‘De daden’ is een boeiende en indringende roman die je aan het denken zet over de hedendaagse samenleving. Een absolute aanrader voor lezers die houden van een verhaal met een maatschappelijke relevantie en verslaggeving daarvan. Het is duidelijk dat de auteur weet waarover ze schrijft.
‘De daden’ is een meer dan geslaagd debuut. Anne Schepers is zeker een naam om in de gaten te houden.De auteur:

Anne Schepers (1993) werkte eerder als journalist en webredacteur voor onder meer Buitenhof, Een Vandaag en De Correspondent.
Momenteel is ze werkzaam bij Waag Future Lab.
'De daden' is haar debuutroman.

De daden koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De daden
Auteur: Anne Schepers
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 256 pagina’s
Uitgever: Lebowski Publishers, april 2023
ISBN: 9789048867349
ISBN: 9789048867356 (eBook)
NUR: 301
 

Met dank aan Lebowski Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Lebowski Publishers)

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het Parijs van Coco Chanel' geschreven door Adrian Stahlecker

 


Het Parijs van Coco Chanel


Achterflap:

Over Coco Chanel is al veel geschreven. Ik koos daarom voor een andere weg. In mijn narratief loopt Coco’s carrière als een rode draad door de culturele geschiedenis van het Parijs van de Belle Époque. Het is zowel een ode aan een tijdperk als aan de lichtstad waar de literatuur en de beeldende- en theaterkunst nieuwe wegen insloegen en tot grote bloei kwamen. 
Het in Saumur in 1883 geboren weesmeisje Gabrielle Bonheur Chasnel, zorgde als Coco Chanel voor grote vernieuwing van de modewereld, waarin Paul Poiret (1879-1944) haar al was voorgegaan door vrouwen te verlossen van het pijnlijke korset. Chanel ging nog verder en vond dat kleding boven alles comfortabel moest zijn. Ze wist het eeuwenoude modebeeld te doorbreken en te ontdoen van overtollige franje. 
Hoewel ze zich in de hoogste kringen bevond en invloedrijke vrienden had, staat Coco Chanel voor stijl en eenvoud. En mede dankzij haar financiële steun en haar creatieve inzichten, maakte ze de weg vrij voor vele vernieuwende kunstrichtingen.

De auteur:

Adrian Stahlecker (Den Haag, 23 juli 1937) is een Nederlands kunstschilder en schrijver. Hij studeerde in den Haag aan de Vrije Academie. In 1961 debuteerde hij in Kunstzaal Plaats in Den Haag en kort daarna verhuisde hij naar Barcelona waar hij tot 1973 woonde.

In Spanje deed Stahlecker mee aan de Salon de Mayo en de Salon de Hospitalet, had solotentoonstellingen in Madrid en Barcelona, maar ook in Londen, Berlijn en Parijs.

Neem een kijkje op zijn auteurspagina bij Uitgeverij Aspekt.

Het Parijs van Coco Chanel koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het Parijs van Coco Chanel
Auteur: Adrian Stahlecker
Genre: biografie
Uitgave: paperback met illustraties, 277 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, december 2023
ISBN: 9789464871159
ISBN: 9789464871463 (eBook)
NUR: 452


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

zondag 25 februari 2024

Ik las: 'Alexa's wraak' geschreven door Angela MoreelAlexa’s wraak

‘Alexa's wraak’ van Angela Moreel is een spannende thriller die je vanaf de inleiding meesleept in de duistere wereld van drugskartels en mensenhandel. De hoofdrolspeelster Alexa belandt in een nachtmerrie nadat haar ouders vermoord worden en ze ontvoerd wordt door een rivaliserend kartel. Ze wordt gedwongen tot een leven als seksslaaf en moet met meerdere meisjes overdag werken in een drugspand.

“Angstig en met ingehouden adem bleef Alexa opgerold op de grond liggen. Ze durfde niets te zeggen of te bewegen. Pas toen Marco op vriendelijke toon tegen haar zei dat ze haar ogen open kon doen en op kon proberen te staan, deed ze dat. Langzaam opende ze haar ogen en zag dat Marco op zijn hurken voor haar zat. Eva stond gehavend naast hem met uitgestoken handen om haar overeind te helpen, terwijl ze zelf ook de nodige klappen had gehad.”

Moreel slaagt erin om de gruwelijke realiteit van Alexa's gevangenschap op een indringende manier te beschrijven. De angst, vernedering en pijn die Alexa ervaart komen duidelijk naar voren, waardoor je als lezer met haar meeleeft en haar wraakgevoelens begrijpt.

Naast de spanning is er ook ruimte voor romantiek. Alexa ontmoet Antonio, een man die tot het kartel behoort maar haar met andere ogen bekijkt. Hun ontluikende liefde brengt een sprankje hoop in Alexa's leven, maar maakt haar ook kwetsbaar.
Het loopt helemaal anders dan Alexa verwacht had en de duistere kant van de Mexicaanse drugswereld toont zich aan haar op de dag die de mooiste van haar leven zou worden. 

“Huilend keek ze hem aan en in zijn blik las ze naast ziedende woede ook intens verdriet. Verdriet om het leven dat ze door één kogel verloren waren. Ze kon niets uitbrengen. Er waren geen woorden die zijn pijn en verdriet nu weg konden nemen.”

‘Alexa's wraak’ is een meeslepend verhaal dat je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. Het is een spannende thriller met een vleugje romantiek. De auteur:

Angela Moreel (1985) woont samen met haar man Peter en hun vier kinderen in Zevenhuizen. Sinds enkele jaren is zij zich meer gaan verdiepen in het schrijven.
In 2021 verscheen van haar hand het waargebeurde verhaal ‘Ware liefde, of groot gevaar?’, gevolgd door de thriller ‘Noodlot’ in 2022. Inmiddels heeft ze de smaak te pakken en verscheen haar vierde boek ‘Alexa’s wraak’.

Alexa’s wraak koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Alexa’s wraak
Auteur: Angela Moreel
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 184 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Keytree, april 2023 
ISBN: 9789492719584


Met dank aan Uitgeverij Keytree voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Keytree)

vrijdag 23 februari 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Hi, how are you?' geschreven door Peter Willem de Vries

Vakantiebelevenissen met de camper in Amerika


Hi, how are you?

Op de vakantiebeurs oriënteerden we ons op bestemmingen in Amerika, we dachten aan een autorondreis, tot ik mijn vrouw hoorde roepen: “Peter, kom eens kijken. Dit is zo mooi, ruim en compleet!” Ze stond in een camper en was gelijk verkocht. Dus het werd een camperrondreis. 
Na 5 dagen New York, reden we 14 dagen door o.a. New Jersey en Maryland. De liefde voor de camper was geboren, er volgde nog 7 camperreizen in Amerika, soms samen en soms met anderen. We maakten vele leuke en bijzondere ontmoetingen mee… 

De auteur over zichzelf:

In 1962 geboren in Vlaardingen maar sinds enkele jaren wonend in Schiedam. In 1986 begonnen als trambestuurder bij de RET in Rotterdam en in datzelfde jaar trouwde ik met Anke en samen kregen we 3 kinderen. Ik ontdek graag nieuwe plekken tijdens de vakanties. Na de eerste kennismaking met een camper als vakantievervoer én vakantieverblijf wilde ik niets anders meer: de mooiste plekken waar je kunt overnachten, de ontmoetingen onderweg of op de campsite en het gevoel van vrijheid ‘on the road’. 

Om onze belevenissen met het thuisfront en andere reizigers te delen plaatste ik die reisverslagen en blogs op internet. De vele positieve reacties daarop stimuleerde me om, jaren later, deze uit te werken en te bundelen.

Hi, how are you? koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Hi, how are you?
Auteur: Peter Willem de Vries
Genre: literaire non-fictie, reisverslagen
Uitgave: paperback met illustraties, 91 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, oktober 2023
ISBN: 9789464870848
NUR: 508


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

donderdag 22 februari 2024

Mijn recensie van 'Het innerlijke rust receptenboekje' geschreven door Dominique Van den Brande

 met spelletjes


Het innerlijke rust receptenboekje 


“Dit boek is bedoeld voor iedereen die niet met zijn gevoelens wil laten spelen, maar er het liefst zelf mee speelt om innerlijke rust te bekomen en graag creatief is met recepten. Stress vertraagt ons verteringsstelsel en is in veel gevallen de oorzaak van pijn en ziekte. De tips in dit boek zijn al heel oud maar door veroveringen van oorlogen is het bijna helemaal verdwenen uit onze cultuur.” 

Na een uitgebreide inleiding, een hoofdstuk over astronomie en een voorwoord lezen we over de spelregels van de drie innerlijke rust receptenspelletjes. 
In ‘Zuiveringen’ wordt aan de lezer uitgelegd dat je dit spel ook kunt spelen zonder de recepten. Hierna volgen een zestal opdrachten.

De recepten zijn onderverdeeld in: emotionele recepten, mentale recepten, spirituele recepten, materiële recepten en seksuele recepten.
Lees over chakra’s, energiewielen, mantra’s en affirmaties, transformatie, acupressuur, Tapping, Reiki en Jin Shin Jyutsu.
Steeds wordt duidelijk aangegeven hoe je te werk gaat om tot het gewenst resultaat te komen.

“Recept 3.1 Geloven in jezelf

Dit is jouw celgeheugen dat onbewust jou een signaal geeft via de elektriciteit van je zenuwstelsel. Dat je de moeite waard bent en om te geloven in jezelf heb je onderstaande ingrediënten nodig. Je hebt ze niet allemaal in een keer nodig, als je er al eentje van hebt, kun je starten. Velen denken dat ons ongeloof slijt als we het negeren, maar dat is niet zo. We groeien er omheen en deze negatieve energie blijft bestaan...”

De auteur benadrukt dat het jammer is dat we op school wel lichamelijke opvoeding krijgen maar geen geestelijke opvoeding; we hebben tenslotte niet alleen een lichaam. 
De heel belangrijke emoties verdriet, angst en boosheid krijgen amper aandacht in onze welvaartsmaatschappij. 
Een welvaartsmaatschappij is een samenleving waarin de mensen een hoog levensstandaard hebben, waarbij de basisbehoeften van iedereen worden vervuld en waar er voldoende geld en middelen beschikbaar zijn om iedereen te voorzien van een goed leven. Maar we hebben niet alleen geld nodig, het is net zo belangrijk hoe we met onze geest omgaan. 

‘Het innerlijke rust receptenboekje’ is een waardevolle bron voor iedereen die op zoek is naar meer innerlijke rust en het mentale welzijn. De creatieve oefeningen en recepten in dit boek zijn effectief, eenvoudig te gebruiken en inspirerend.


De auteur:

Dominique Van den Brande (7 september 1970) is Wellnesscoach en samensteller van www.wellnessradio.be met informatie, relaxatie en tips over welzijn. 
Haar naam komt van het Latijn; “Domenica” betekent tot de hemel behorend en is tevens onze zondag, rustdag. Ze woont in Antwerpen en ze  is therapeute en coach en is als hoog gevoelig persoon nauw verbonden met de energie van de natuur. Haar specialiteiten zijn relaxatie, angsten en seksuele problematiek en geeft daar informatie over. Ze begeleide mensen en heeft als doel blokkades op te heffen om dromen en doelen te verwezenlijken. Ze hielp als gezondheidstherapeute Dokter André De Zutter zijn boek uit te geven de Astma Mythe, zijn 50 jaar ervaring in de natuurgeneeskunde en ze werkten samen. Deze wijsheid is in een B/NL bibliotheek te huren. Jaren gaf ze Volle maanmeditaties en schilderen op gevoel workshops aan volwassenen en kindermeditaties op maat. Muziek en radio, zijn enkele van haar passies om positieve informatie te verspreiden over je goed in je vel voelen!
Bezoek ook haar pagina op YouTube.com.

Het innerlijke rust receptenboekje koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het innerlijke rust receptenboekje
Auteur: Dominique Van den Brande
Genre: gezondheid, psychologie, lifestyle
Uitgave: paperback met illustraties, 403 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, november 2023
ISBN: 9789464870992
NUR: 770


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)