zaterdag 31 oktober 2015

Ik las: 'Het Gouden Hallehuus' van Thijs GrootHet Gouden Hallehuus

Waar gaat deze historische roman over?

Het jaar is 1776.

Een arm boerengezin wordt verjaagd van het door hen gepachte land in Brabant en gaat, met al haar bezittingen in twee kruiwagens, op zoek naar een nieuw bestaan. Dat vinden zij in het boerendorp Boltum in de Achterhoek.

Als zoon Geurt, vele jaren later, op de heide zijn schapen hoedt, ziet hij een huifkar. Op en om de kar liggen drie dode soldaten in vreemde uniformen en in de bak onder de kar vindt hij een enorme schat aan gouden munten. Hij besluit zich het goud toe te eigenen en verbergt het in een oud dassenhol. In 1790 trouwt hij met Marie-Louise, de onechte dochter van prins Willem V. Zware tijden breken aan als in 1794 zeventig duizend Franse soldaten het land over de bevroren rivieren binnenvallen. Prins Willem vlucht naar Engeland en de bevolking moet al die Fransen voeden en kleden. Daarnaast hebben zij ook het nieuwe gezag te aanvaarden.

Bij de herbouw van zijn bakhuis stoot Geurt op een oud skelet in de dubbele achterwand. Er ontstaat veel beroering in het dorp als duidelijk wordt wie dat is geweest.
Midden in het verhaal staat het mysterieuze en sprekende hallehuus dat haar bewoners kracht en rust biedt…

Dit boek heb ik in een mum van tijd gelezen. Zo nu en dan moest ik even de betekenis van een woord opzoeken. Zelfs al kan ik ongeveer uit het verhaal opmaken wat het zou kunnen betekenen, wil ik dat precies weten.
Een roman die me op veel passages ontroerde. Het was mooi om te lezen hoe de hoofdpersoon Geurt zich door de vele tegenslagen worstelt en hoe het de rest van zijn familie is vergaan. Er kwamen wel erg veel personages voorbij, maar die waren niet allemaal even sterk beschreven.

Een en ander is met een vleugje humor overgoten door de auteur;
'Hein Ubbink was niet gelukkig met de vrouw die in 1768 bij hem was ingetrokken. Hij had haar opgedaan op de kermis. Zijn ouders hadden hem gewaarschuwd om toch niet met Aleide te gaan huizen. Aleide was, zo zeiden zij, nogal licht van kop. Dat zat bij haar in de familie en daar moest je van wegblijven. Als Aleide op bezoek was geweest verzuurde de room zeiden de boerinnen in het dorp. Ze had rare streken en was erg wispelturig. Overdreven blij met niets en diep bedroefd om nog minder, was hete algemene oordeel. Hein zette natuurlijk toch door. Kinderen kwamen er niet.'

Dit is met recht een historische roman te noemen. Door de historische personen die een plaats in deze roman hebben gekregen en door historische gebeurtenissen te schilderen kwam het verleden voor mij tot leven. Zo heb ik kunnen lezen over de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en Willem van Oranje.
Ik heb me gelukkig geprijsd dat ik in het heden leef en niet in de tijd waarin deze roman zich afspeelt. De auteur heeft prachtig beschreven hoe de verhoudingen lagen toendertijd; tussen arm en rijk, tussen baas en horige en tussen overheid en onderdanen.

Over de auteur heb ik geen informatie.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl

Boekgegevens:
Titel: Het Gouden Hallehuus
Auteur: Thijs Groot
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 254 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt BV, juli 2015
ISBN: 978 94 61537 58 4
NUR: 342

Woorden waarvan ik de betekenis opgezocht heb ter bevestiging van mijn vermoedens:
Garve; een bundel graan of schoof
Estriken; gebakken vloerstenen
Los hoes: ongedeelde ruimte waar mensen en dieren samen in leven
Scholte: hofstede


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het recensie-exemplaar

vrijdag 30 oktober 2015

Vandaag ontvangen: 'Het geluid van de stilte' van Filip PlompenHet geluid van de stilte

Waar gaat het verhaal over?

Nick wordt gepest op school. Ze lijkt misschien een beetje op een jongen, maar verder is ze een doorsneemeisje van zeventien. Toch is zij 'de gelukkige'. In een theatergezelschap vertolkt Nick het personage Alleentje: het verhaal van iemand die nergens bij hoort, in een rol waarin ze zichzelf herkent. Dan leert ze Simon kennen. Hij is bevriend met bully’s Jorg en Dave en het pesten lijkt te stoppen. Ze worden zelfs uitgenodigd op een fuif van Jorg. Nick twijfelt, maar Simon kan haar overhalen. Op de fuif ontstaat een woordenwisseling, waarna Simon gaat wandelen met Jorg en Dave. Wanneer de voormalige pesters een paar uur later weer binnenstrompelen, ontbreekt elk spoor van Simon.

Over de auteur:


Filip Plompen is wijnadviseur bij Colruyt en volgt een opleiding Toegepaste Psychologie via afstandsonderwijs. Naast fietsen en marathons lopen, is schrijven zijn passie. Wat in 2010 begon als een impulsieve daad, groeide uit tot een droom en een waar project.

Ondertussen heeft hij niet stilgezeten: zijn volgende manuscripten liggen klaar om afgewerkt te worden. Een mix van humor en emotie vormt de rode draad in zijn jeugdromans.

Boekgegevens:
Titel: Het geluid van de stilte
Auteur: Filip Plompen
Genre: young adult, 14+
Uitgave: paperback, 165 pagina's
Uitgever: Beefcake Publishing, 2015
Beefcake Publishing is een imprint van Uitgeverij Vrijdag
ISBN: 9789491144226
ISBN: 9789491144233 (e-book)


Koop dit boek via uw eigen boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl
ECI.nl

Ik las: 'Dochter van de sterren' van Reina Crispijn


Dochter van de sterren

Waar gaat het verhaal over?

Na een verbroken relatie vertrekt Hester Taminio naar Landsend, waar ze gaat werken voor de bekende schrijver Alexander Hagoort. Alexander is een onvoorspelbare man: het ene moment is hij de vriendelijkheid zelve, het volgende gedraagt hij zich ontzettend bot en kortaf.
Hester wordt nieuwsgierig naar hem, en naar het verleden van zijn familie. Als ze de zolder opruimt, ontdekt ze een bruidskist waarin de dagboekschriften van Alexanders moeder verborgen liggen.
Dan wordt haar veel meer duidelijk.

Wat vond ik van dit boek?

'Hester schrok en stond stil, omringd door een kakofonie van geluiden: het krassen van de kraaien, de regen die door de bomen ruiste en neerkletste op het keitjespad en het donkere achtergrondgeluid van de ze die beukend op de kliffen sloeg. Ze voelde zich als iemand die per ongeluk terecht was gekomen op de locatie van een film vol onheil en drama. Het huis zag er mysterieus en ontoegankelijk uit alsof het een geheim verborg.'
Deze beschrijving van dit Huis op de Kliffen en het karakter van Jaantje (de hulp in huis) in het boek deden me denken aan de film 'Rebecca'.
'Rebecca' is een Amerikaanse psychologische thriller uit 1940 onder regie van Alfred Hitchcock. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1938 van Daphne du Maurier.

De titel werd me al snel duidelijk in het verhaal.
De personages zijn duidelijk beschreven in het boek, de een wat sterker dan de ander. Maar dat past goed binnen het verhaal.
De beoogde sfeer is goed voelbaar.

Een verhaal dat vlot doorleest, mijn aandacht bleef bij het verhaal en wat ik las maakte me steeds benieuwder naar wat zou volgen. Toen mijn aandacht een beetje dreigde te verslappen, werd ik meteen tot de orde geroepen toen ik bij de passage kwam waar Hester en Siepie de zolder op gaan ruimen. Hester vindt daar in een bruidskist de dagboekschriften van Astrid en ze begint daar in te lezen.
Dit is zo knap gedaan; ik las door de ogen van Hester mee uit berichten waarin geschreven stond wat jaren eerder in het leven van Astrid, de moeder van Alexander plaatsvond. Dit werd afgewisseld met commentaar van Hester op deze berichten. Dat heen en weer springen in de tijd, gecombineerd met de belevenissen van Hester, haar verwachtingen en angsten hebben dit tot een spannende roman gemaakt.

Over de auteur:

Reina Crispijn schrijft romans, alleen en samen met haar zus Margreet. Ze is de auteur van onder meer Meiden van de markt, Bonbons voor een gebroken hart en Bittere chocolade.
Neem ook even een kijkje op haar website.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Zomer en Keuning

Boekgegevens
Titel: Dochter van de sterren
Auteur: Reina Crispijn
Genre: roman
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Z&K, oktober 2014
ISBN: 978 94 01903 41 7

ISBN: 978 94 01903 42 4 (e-book)
ISBN: 978 94 01903 43 1 Grote Letter
NUR: 340

donderdag 29 oktober 2015

Vandaag ontvangen: 'Druppelende gedachtes' van Liesanne van der PlasDruppelende gedachtes

Druppelende gedachtes is een gedichtenbundel waarin zware thema’s de revue passeren. De diverse luchtige gedichten tussendoor zorgen daarbij voor de nodige afwisseling. Zo beschrijft Liesanne van der Plas het verlies van een dierbare, maar vertelt ze ook over ontluikende liefde.
Door zowel de zware thema’s als de luchtige gedichten in de bundel te verspreiden, is de bundel niet te zwaarmoedig. Voor veel mensen zal de bundel dan ook een prettige leeservaring zijn.

Over de auteur:
Liesanne van der Plas (auteur schrijft onder dit pseudoniem) (1982) woont met haar man en twee dochters in een dorp in Zuid-Holland. Voordat ze haar man leerde kennen heeft ze een paar moeilijke periodes gekend die ze heeft verwerkt door er gedichten over te schrijven. Het resultaat hiervan is de bundel Druppelende gedachtes.

Boekgegevens:
Titel: Druppelende gedachtes
Auteur: Liesanne van der Plas
Genre: gedichten
Uitgave: paperback, 58 pagina's
Uitgever: Boekscout.nl, 21 augustus 2015
ISBN: 978 94 02219 33 3

Koop deze gedichtenbundel bij:

Vandaag ontvangen: 'Genadeklap - Dossier Metselaer II' van Loes den Hollander


Genadeklap – Dossier Metselaer II

Waar gaat het verhaal over?

Nadat bekend is geworden wat er is gebeurd met Tamara Metselaer, lijken de kaarten geschud. Degene die schuldig is bevonden wordt berecht, degene die geen blaam trof gaat vrijuit. Iedereen kan verder met zijn leven.

Toch klopt er iets niet. Maar wat er niet klopt wordt goed verborgen gehouden, en niet door één persoon. De uiteenlopende gevoelens en frustraties stapelen zich op, en een climax kan niet uitblijven.
Er is altijd een grens aan tolerantie en vergevingsgezindheid. Maar die grens ligt voor ieder mens ergens anders.

Lees hier mijn recensie over het verhaal dat hier aan voorafging: 'Aangetast – Dossier Metselaer 1'

Over de auteur:


Voor de lezeressen van vrouwenbladen is Loes den Hollander beslist geen onbekende: zij won in 2001 de verhalenwedstrijd van Libelle met haar verhaal 'Loslaten'. De redactie van Libelle was zo gecharmeerd van dit verhaal, dat men besloot om in 2004 een zomerpocket uit te brengen met twee andere verhalen van haar hand. In 2005 herhaalde dit zich en verscheen er opnieuw een zomerpocket, met haar spannende verhaal 'De verkeerde moeder'.
Kijk ook op haar website om meer over haar te lezen.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Genadeklap
Auteur: Loes den Hollander
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers, oktober 2015
ISBN: 978 90 45211 53 4

NUR: 332

Vandaag ontvangen: 'Kijk niet om' van Clare DonoghueKijk niet om

'Kijk niet om' van Clare Donoghue is een thriller voor de fans van Peter James en Lee Child. David Hewson gaf een mooie quote: 'Overtuigend en verontrustend. Een auteur om in de gaten te houden.'

Waar gaat het verhaal over?

Fotografe Sarah wordt gestalkt. Wanneer er in haar omgeving in Londen diverse vrouwen vermoord worden aangetroffen, staat de politie voor een raadsel. De dader gaat steeds grover te werk.
Wat is het verband tussen de slachtoffers? Ondertussen krijgt Sarah cryptische briefjes en verontrustende telefoontjes.

Over de auteur:

Clare Donoghue werkte ruim tien jaar voor een Londens advocatenkantoor. Daarna verhuisde ze terug naar haar geboortestad in Somerset om een MA creatief schrijven te volgen bij Bath Spa University.
Haar debuutthriller Kijk niet om kwam op de shortlist van de Debut Dagger Award.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:


Boekgegevens:
Kijk niet om
Auteur: Clare Donoghue
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 17 oktober 2015
ISBN: 978 90 26135 76 7
ISBN: 978 90 26135 77 4 (e-book)

Nog te lezen: 'Schakels' van Nico de Beer


Schakels

Waar gaat het verhaal over?

De Brusselse taxichauffeur Walter Sevenijns staat ’s nachts in de hoerenbuurt op een klant te wachten. Hij hoort iemand gillen en gaat op onderzoek uit. Op de binnenplaats van een club staat een vrouw geketend aan de muur. Er gaat een deur open. De ketting wordt losgemaakt en de vrouw naar binnen getrokken.
Walter raakt het beeld van de prostituee niet kwijt en bedenkt een plan om haar te bevrijden. Hij treft vergaande voorbereidingen voor zijn eenmansactie, maar tegen wie hij het op moet nemen is hem niet duidelijk.
Rechercheur Steven Goossens krijgt het dossier van een vermiste Poolse vrouw op zijn bureau. Samen met zijn collega Kris van Diemen komt hij een Pool op het spoor die met de zaak te maken heeft. Het kat- en muisspel dat volgt leidt Goossens naar Polen, waar hij in het kader van grensoverschrijdende politiesamenwerking dertig dagen de tijd heeft om de vrouwenhandelaar in te rekenen.

Bekijk hier de boektrailer van Schakels.

Over de auteur:


Nico de Beer (1958) is Brabander en werkt in het onderwijs. In 2012 studeerde hij af aan Fontys Hogeschool Journalistiek. Tijdens deze studie werkte De Beer drie maanden voor Amerikaanse kranten in Boston, Massachusetts.
Schrijven doet De Beer vanaf het begin van de jaren negentig. Tussen 1998 en 2007 publiceerde hij drie romans, waaronder Overtocht naar Zweden, een familiedrama rondom de ramp met de veerboot Estonia op de Oostzee.

LetterRijn publiceert op 6 november 2015 Schakels, de eerste thriller van Nico. Het is de eerste ‘Steven Goossens thriller’ in een reeks. Goossens is een Antwerpse rechercheur die voor de vreemdelingenpolitie werkt. In dit eerste deel gaat hij achter mensenhandelaren aan die Poolse vrouwen de prostitutie in lokken.

Nico: ‘Na gedegen research wil ik de lezer ook achtergrondinformatie geven over de problematiek waarmee Goossens wordt geconfronteerd. In deze eerste thriller krijgt de lezer meer inzicht in de wereld van vrouwenhandel en prostitutie. Met mijn onderwerpkeuze wil ik de lezer meer bieden dan alleen een spannend verhaal. Ik wil hem aanzetten tot nadenken.’

De passie voor schrijven bestaat voor Nico niet alleen uit het vertellen van een goed verhaal; hij reist graag naar de locaties die in zijn boeken een rol spelen.
Klik hier voor de website van de auteur.

Boekgegevens:
Titel: Schakels
Auteur: Nico de Beer
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 370 pagina's
Uitgever: LetterRijn, november 2015
ISBN: 978 94 91875 18 2
ISBN: 978 94 91875 19 9 (e-book)

Reserveer deze thriller bij uw lokale boekhandel of via:
LetterRijn
bol.com

woensdag 28 oktober 2015

Vandaag ontvangen: 'Kat over de drempel' van Rachel WellsKat over de drempel
– Een hartverwarmend verhaal voor alle lezers van Bob de straatkat en Mijn vriend Ben –

Waar gaat dit verhaal over?

Nu zijn lieve oude bazin is overleden, zwerft Alfie dakloos over straat. Hij kan niet wennen aan zijn nieuwe leven vol gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Dus gaat hij op zoek naar een nieuwe thuis. Dat vindt hij in een gewone straat, bij een jonge vrouw met verdrietige blauwe ogen.

Voor de zekerheid zoekt hij in dezelfde straat meteen ook een reserve-thuis, en daarnaast nóg maar een thuis, want dakloos wil hij nooit meer zijn. Niet iedereen is blij wanneer Alfie zijn pootjes over de drempel zet. Hij moet al z’n charme aanwenden om de harten van de bewoners te winnen.

Maar om die verdrietige blauwe ogen weer te laten lachen, moet hij een wel heel gevaarlijk plan uitvoeren...


Over de auteur:

Het was Albert, haar eerste kat uit het asiel, die haar inspireerde tot het schrijven van de roman Kat over de drempel.

Rachel Wells is een moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon met haar gezin en haar huisdieren en gelooft in de magie van dieren.
Rachel groeide op in Devon, maar verhuisde naar Londen toen ze als twintiger werkzaam was in marketing. Ze leefde daar in een klein flatje met haar oude kat Albert die ze uit het asiel gered had.
Na de geboorte van haar kind verhuisde ze terug naar Devon en besloot om de sprong te wagen en het moederschap met schrijven te combineren.
Ze heeft al sinds ze een klein kind was katten als huisdier gehad en ze heeft altijd al willen schrijven. Rachel is blij dat ze in staat is om van haar beide passies te kunnen genieten.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Harlequin.nl
bol.com

Boekgegevens:
Titel: Kat over de drempel
Auteur: Rachel Wells
Genre: roman
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, 13 oktober 2015
ISBN: 978 94 02703 90 0
ISBN: 978 94 02750 15 7 (e-book)
Originele titel: Alfie the Doorstep Cat
Vertaald door: Jet Matla

Vandaag ontvangen: 'Niet voor tere zieltjes' van Jeroen GulikerNiet voor tere zieltjes

Van de achterflap:
In Niet voor tere zieltjes krijgt alles en iedereen er genadeloos van langs. Kakkers, cougars, mannen die barbecueën, songfestivalfans, volwassenen die kleurplaten inkleuren, het milfengilde, bekende Nederlanders, ze komen allemaal aan de beurt.
Gewapend met een messcherpe pen en een razendsnelle schrijfstijl geeft Guliker zijn ongezouten mening over zaken als botox, metromannen, kringverjaardagen, realitysoaps, stopwoordjes en vrouwenvoetbal. Humor en herkenning lopen als een rode draad door de columns en korte verhalen.

Als je geen moeite hebt met keiharde zelfspot, venijnig cynisme en humor op het randje, zal dit boek je van een bescheiden glimlach via voorzichtig gegrinnik naar een bulderende schaterlach voeren. Mocht je toch over een teer zieltje beschikken, is dit boek altijd nog uitermate geschikt om cadeau te geven aan je net iets te bijdehante schoonmoeder, azijnpissende zwager of eeuwig gruizige overbuurvrouw.

Over de auteur:

De Nederlandse schrijver Jeroen Guliker (1966) koos na de Havo voor een studie Toeristisch Management. Een keuze die een interessante baan opleverde bij een evenementenbureau, gespecialiseerd in de organisatie van grote internationale sportevenementen. Voor zijn werk reisde hij tussen 1988 en 2008 de halve wereld rond. In 2001 nam hij zitting in de directie van het evenementenbureau om een jaar later mede-eigenaar en algemeen directeur te worden.

In 2008 debuteerde hij als schrijver met de roman Zeven vrouwen later, een gedeeltelijk autobiografisch boek dat hij in eigen beheer zou uitgeven. Via zijn website, e-mailbestanden, vriendenkring, contacten en sociale media als Facebook, Hyves en Twitter ging het balletje rollen. De verkoop van zijn debuutroman overtrof alle verwachtingen.

In 2009 tekende Jeroen een contract bij Karakter Uitgevers waar naast de roman Harde Noten (november 2009) een nieuwe volledig herschreven uitgave van Zeven vrouwen later (april 2010) verscheen. In november 2011 verscheen bij Credo Uitgevers zijn derde boek Verborgen Vrucht, de eerste thriller van zijn hand.
Zijn tweede thriller Havana verscheen daar ook in 2013.

Verkrijgbaar via:
Bestellen via info@jeroenguliker.nl of via de uitgever info@credouitgevers.nl
Of via een Facebookbericht: www.facebook.com/Jeroen.Guliker
€12,50 excl. verzenden. Stuur je naam, post- en e-mailadres. Levering binnen 2 werkdagen na betaling. (info: Jeroen Guliker)

Boekgegevens:
Titel: Niet voor tere zieltjes
Auteur: Jeroen Guliker
Genre: gebundelde columns & verhalen
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: Credo Uitgevers, 2015

ISBN: 978 90 81761 32 1
NUR: 401

Ik las: 'Jenny 2.0' van Olga van der Meer


Jenny 2.0

Waar gaat het verhaal over?

De rustige Jenny en de avontuurlijke Patricia zijn beste vriendinnen sinds de middelbare school. De vriendschap verandert als Jenny trouwt met een man die Patricia niet ziet zitten, en Patricia met haar grote liefde Serge naar het buitenland vertrekt.
Jenny’s huwelijk met Henry wordt niet wat ze ervan verwacht en als ze dan ook nog ontslagen wordt, besluit ze naar Frankrijk te gaan, naar haar vroegere vriendin. Ze gooit het roer om en wil daar gaan werken aan een nieuwe identiteit: Jenny, versie 2.0.
Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Wat vond ik van het boek?

Dit boek is een heerlijk vakantieboek, of om te lezen tijdens een lekker rustig weekend.
De karakters in het boek zijn duidelijk. De hoofdpersonen maken allerlei dingen mee die zo uit het dagelijks leven getrokken lijken te zijn, zoals een wat overheersende schoonmoeder en een vluchtige verliefdheid.
Olga van der Meer heeft een heel prettige schrijfstijl. De woorden zijn op een manier neergezet dat het leest alsof je luistert naar een verhaal. Ook de dialogen zijn heel realistisch.
Maar wat me opviel was dat bijna alle personages hadden voor in het boek nogal hoogdravend en soms ouwelijk taalgebruik. Niet zoals op die toch vrij jonge leeftijd gesproken wordt. Dat was iets wat me opviel. Dat is later in het verhaal niet meer het geval.
Jenny bleek in het begin van het verhaal bijzonder kinderlijk en vooral naïef te zijn.
Op het moment in het boek dat je plotseling een paar jaar verder in de tijd bent in het leven van Jenny, heb je toch niet het idee dat je iets gemist hebt in het verhaal. Knap gedaan van deze auteur.

Mijn mening; Een verhaal over vriendschappen, teleurstellingen, liefde en verlies. Maar bovenal een verhaal dat laat zien dat verandering mogelijk is, ook wanneer het soms anders lijkt. Kortom een mooi verhaal over het leven. Ik heb deze roman graag gelezen.

Over de auteur:


Olga van der Meer-de Bel (Den Haag, 1963) is getrouwd en heeft samen met haar man John twee dochters. Als kind schreef zij verhaaltjes en opstellen maken vond zij altijd heel leuk. Als 12-jarige stuurde zij haar eerste manuscript naar een uitgever. Na de MAVO (middelbare detailhandelopleiding) heeft zij in diverse winkels gewerkt. Later bij een marktonderzoekbureau werkzaam op freelance basis. Eerste boek 'Liesbets beslissing' verscheen in 1993. Sinds 1993 fulltime auteur en is daarbij nog een dag in de week werkzaam als instructrice bij het marktonderzoeksbureau.

Behalve het schrijven van boeken, schrijft zij ook mee in de Favoriet-romans (series Kinderafdeling, Kraamkliniek, Dokter Anne Maas en Lidy van der Poel) en verder iedere maand twee korte verhalen die zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten voor het tijdschrift Anoniem.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Ako.nl
ECI.nl

Boekgegevens
Titel: Jenny 2.0
Auteur: Olga van der Meer
Genre: streekroman
Uitgave: hardcover, 224 pagina's
Uitgever: Z&K, april 2015
ISBN: 978 94 01904 62 9

Ook als e-book verkrijgbaar

dinsdag 27 oktober 2015

Recensies die ik in 2015 schreef

                                                   


Door mij gerecenseerde boeken op alfabet (achternaam auteur)A.

Aantrekker den, Guido - De kinderhater
Ahnhem, Stefan - 
Negen
Ambler, Eric - Het masker van Dimitrios
Andersson, Lena - Onbetamelijk gedrag
Anseaume, Camille - Alsof het niets is

B.
Berendsen, Bjorn - Tussen tien en twaalf - Een Tellink-detective
Berg, Sandra - Verloren Woud
Berg, Sandra - Als de dag van toen
Berg van den, Greetje - Tulpenfeest
Berkvens, Karolien - 
Het uur van Zimmerman
Berry, Steve - Het Koningsbedrog
Biegel, Claudia - Rusteloze benen
Biegel, Claudia - Verbrande levens
Boddé, Mike - Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan
Boekhorst, Natalie F. - 
Verboden boeken Deel 1 Joset Trilogie
Bogaerts, Willy - Mijn koninklijke minnaar
Books, M.P.O. - Cruise control
Bos, Eric - De kadewachter
Bosch van den, Bas - Klem
Braber den, Elmer - Mijn vader was een NSB'e
Braffet, Kelly - Red jezelf
Brand, Arthur - Het verboden Judas-evangelie en de schat van Carchemish
Brouwer, Candy - Bed & breakfast
Bruinen, Pascale - Mijn eerste lijk is gelukkig vers
Bunnik, Miriam - Liefde voor Liguria
Bussi, Michel - Zwarte lelies

C.
Carol, James - De poppenspeler
Carr, Robyn - Welkom in Virgin River
Cornu, Tom - Wat overblijft is naamloos
Crimesite - Crime Top 100

D.
Derix, Govert - De sjamaan van Sevilla

E.
Edwardson, Åke - Marconi Park
Eekhout, Anne - Dogma
Ellory, R.J. - Een circus van schimmen
Ending, Esther J. - Een eigen eiland

F.
Fitzek, Sebastian - Passagier 23
Flynn, Vince - Open doelwit
Foekens, Simone - 
Gevonden droom

G.
Groenhof, Andra - Overspringende vonken

H.
Hartman, Corine - Doodskleed
Heerma van Voss, Daan en Thomas - Ultimatum
Hemmerechts, Kristien - 
Alles verandert
Hermans, Daan (Daniëlle) - Het bedrog van Quisco
Hertmans, Tine - Tuin van Eden
Hoffman, Alice - Het museum van zonderlinge zaken
Hofstra, Rients - Revolutie: Wat als...?
Hollander, Wilma - Verscheurd verlangen
Hollander den, Loes - Aangetast
Hompe, Louise - K, en nu verder
Houten van, Lydia - Doodstil
Hulst-Veerman van der, Janine Lieve Hart!
Hurwitz, Gregg - Jij bent de volgende

I.

J.
James, Peter - Doodsklok
Jance, Judith A. - Valse onschuld
Jansma, Linda - Verbroken
Jepsen, Jelmer - De circusvrouw
Joanroy, Sarwar - Yaad. Het meisje zonder geschiedenis

K.
Kagawa, Julie - Pupil
Kellerhuis, Tom -  De herenkookclub     @culinair
Kempen van, Liesbeth - Gevaarlijk spel
Kepnes, Caroline - Jij
Kerkhoven, Els - Weekend Terschelling
Kolk, Marijke - 
Waterkind
Koster, Elly - Dubbelhartig
Kramer, Marian - Het grote ontwaken

L
Laanstra, Nynke - De harteloze muze
Laerhoven van, Bob - De schaduw van de Mol
Laren van, Jackie - Zin
Larkens, Anita - Schaduwdochter
Le Bon, Philip - Benissa 
Lewinsky, Charles - Alleen maar helden
Lidl - Het grote (ongeautoriseerde) Lidl kookboek  @Culinair
Likaiar - Een laatste dag SPLINTERS-REEKS
Little, Elizabeth - Lieve dochter
Lucassen, Lis - Hitte
Luiten, Hetty - Zeg het

M.
Metalious, Grace - Peyton Place
Meyerhoff, Joachim - Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweeest
Mierlo van, Chantal - De nummers
Milani, P.A. - De vervloekte erfenis, Deel 1 - Het Tussendoor
Minkman, Jen - Schaduw van de tijd
Molenaar, Jack - Donker verleden

N.
Neuhaus, Nele - De levenden en de doden
Nicolai, Anne - Vergeten grond
Nicholson, Geoff - Stad van inkt
Noire le, Eva - Zielsverbond

O.
Os, Joris van - De tussenkomst

P.
Pascale, Lorraine - A lighter way to bake     @culinair
Peeters, Han - De Laatste Profeet ~ deel 1
Peeters, Han - De Laatste Profeet en De Giganten - Deel 2
Peeters, Han - De verscheurde vrouw
Pengelley, Nick - Ryder- een Ayesha Ryder thriller
Peters, Suzanne - Blijf bij me!
Pieffers, Lex - Pittsburgh
Pinson, Iris - Dr. Norton
Polane, Jasper - Vorstin van de kou ~ deel 2 De onzichtbare maalstroom

Q.

R.Reysen van, Rutger - Het slagveld van de liefde
Robotham, Michael - Leven of dood
Rose, Karen - Over de schreef
Ruiters, Els - Bloedverwanten

S.
Saucier, Jocelyne - Het regende vogels
Schoenmaker, Peter - De hotelier maakt weer wat mee
Schueren Van Der, Leen - Iemand zijn
Silva, Daniel - De Roof
Skaye, Melissa - 
 Verboden tranen
St.John Mandel, Emily - Station Elf
Staincliffe, Cath - Doorgeslagen (Deel 1)
Staincliffe, Cath - Ongewis (Deel 2)
Stevens, Amanda - De crypte, deel 1 van de Dodenrijk-serie
Stoevenbeld, Maurice G. - Natte lunch
Strauss, Botho - 
Herkomst

T.
Teurlings, Mark - Taal uit de zaal
Thomése, P.F. - De onderwaterzwemmer


U.
Unger, Lisa - In vuur en vlam

V.
Vantoortelboom, Jan - De man die haast had
Vellinga, Anne - Eva - Terra Incognita
Ven van de, Evert - Het kompas 
Verbeke, Annelies - Dertig dagen
Verhoef, Aad - De heer Oscar Hilarius
Verweij, Geertrude - Tegenstelling
Vriens, José - Chinagirl


W.Watson, S.J. - Tweede leven
Wittenberg, Dick - Prikkeldraad
Wright, Tom - Merel

X.

Y.
Yancey, Rick - De oneindige zee

Z.

                                               

         

Vandaag ontvangen: 'Handboek onderhandelen' Margaret A. Neale & Thomas Z. Lys


Handboek onderhandelen
Psychologische en economische tactieken om elke situatie naar je hand te zetten

Waar gaat het boek over?

Handboek onderhandelen is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de economie en de psychologie. Vooraanstaande professoren Margaret A. Neale en Thomas Z. Lys doen al 30 jaar onderzoek naar effectief onderhandelen en maken nu hun bevindingen bruikbaar voor in de praktijk.

Aan de hand van veel voorbeelden en eyeopeners laten ze zien dat je in veel meer situaties kunt onderhandelen (en je zin kunt krijgen) dan je denkt.

Ontdek:
- Hoe lichaamshouding een wapen kan zijn
- De beste lichaamshouding voor een onderhandeling
- Wat je kunt aflezen uit een tegenbod
- Wat het juiste moment is voor een openingsbod
- Waarom je baas wil dat je onderhandelt
- Wanneer je het best van een onderhandeling een veiling kunt maken
- Hoe je namens een team onderhandelt
- Of mannen beter kunnen onderhandelen dan vrouwen
- Wanneer het een goed idee is om boos te worden
- Wat de beste manier is om boos te worden
- Hoe je verantwoord onderhandelt met familieleden en vrienden
- Of je beter met je vrouw dan met een vreemde kan onderhandelen
- Hoe je het best op dreigementen kunt reageren
- Op welk moment je de onderhandeling moet staken

De auteur(s):

Margaret A. Neale (Stanford) en Thomas Z. Lys (Northwestern) hebben 30 jaar grensverleggend onderzoek naar effectief onderhandelen op hun naam staan, en geven seminars over de hele wereld. Neale is gespecialiseerd in de psychologische, cognitieve en sociale processen tijdens onderhandelen, en Lys is expert in de economische en financiële aspecten.

Boekgegevens:
Titel: Handboek onderhandelen
Auteur: Margaret A. Neale en Thomas Z. Lys
Genre: Economie en bedrijf algemeen
Uitgave: paperback, 368 pagina's
Uitgever: Maven Publishing, juni 2015
ISBN: 978 94 91845 56 7
ISBN: 978 94 91845 57 4 (e-book)
NUR: 780
Originele titel: Getting (More Of) What You Want. Mastering the Secrets of Psychology and Economics for Negotiation Performance, Profit, and Prosperity
Vertaling: Maven Publishing/ Ineke van den Elskamp