donderdag 31 januari 2019

Begin februari verschijnt bij The House of Books: Stoel 7A - Sebastian Fitzek

Speciaal voor u gereserveerd, stoel 7A.
De gevaarlijkste stoel in het vliegtuig.


Stoel 7A

Het boek:

Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires - Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats' ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt...De media over Stoel 7A:

'Alleen maar aan te bevelen, behalve als leesvoer voor de volgende vliegreis.'  - Schwartzwälder Bote

'Sebastian Fitzek speelt vakkundig met de angsten van zijn lezers.' - Abendzeitung

'De nieuwste megaseller van de Berlijnse thrillerauteur.'- Focus

Eerder las ik:

Klik even op de gekleurde titel en lees mijn recensie.

De auteur:
(foto: © H.Henkensiefken)

Sebastian Fitzek over zichzelf in Neue Westfälische:
Het leven fascineert mij. Mensen die een thriller schrijven of lezen zijn geen gestoorde wezens, die er naar verlangen dat alles op het einde verschrikkelijk is. Ze hopen op het goede. De dood hoort nu eenmaal bij het leven.

Biografie:
Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen.

Stoel 7A reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Stoel 7A
Auteur: Sebastian Fitzek
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: The House of Books, februari 2019
ISBN: 978 90 44354 48 5
ISBN: 978 90 44354 49 2 (eBook)
NUR: 332
Originele titel: Flugangst 7A
Vertaling: Lucienne Pruijs


Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Het kattenpension - Bureau MaRiT #7- geschreven door Esther Vermeulen

'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek'


 Het kattenpension Bureau MaRiT 7 

Het verhaal

In het zevende deel in de Bureau MaRiT-reeks wordt privédetective Marit Johansen door één van haar buurtgenoten om hulp gevraagd. Er wordt een huisdier vermist. Door het gebrek aan werk besluit ze op het verzoek van de ontredderde vrouw in te gaan en begint een zoektocht die gaandeweg steeds grimmiger wordt. Een bevriend rechercheur, Dix Boeks, vertrouwt haar toe dat er de laatste tijd met regelmaat vuilniszakken met een lugubere inhoud uit de rivier worden gevist. Als een aantal louche individuen haar pad kruist, dreigt een ogenschijnlijk simpele opdracht volledig uit de hand te lopen.
(bron info: Veltman Uitgevers)

Mijn mening

De proloog is dusdanig geschreven dat je meteen gevangen wordt door nieuwsgierigheid. Je wilt absoluut weten wat daar aan de hand is.

'Maar ze moest het weten. Met een ruk opende ze nu ook de tweede koelkast, huiverig, voorbereid op het ergste. Ze staarde naar de inhoud, maar kon het niet bevatten. Het leek wel een horrorscenario van een of ander macabere film. Geschokt gaf ze een duw tegen de deur en barstte in huilen uit. Machteloos en ontzet, niet in staat om zich te beheersen.'

Ook in dit deel weet Esther Vermeulen al weer heel snel de aandacht gevestigd te houden op het verhaal. De lekker korte hoofdstukken met een titel in plaats van een nummer, lezen heerlijk weg. Afwisselend lees je over Marit privé en haar liefdesperikelen (of het ontbreken daarvan) en over hetgeen ze als privédetective op dat moment onderzoekt. 
Een andere keer lees je uit het gezichtspunt van iemand waarvan je niet meteen weet wie het is.
Het was leuk om James, de broer van Marit weer even terug te zien!

Marit kan haar werk niet uit haar hoofd zetten en dat levert problemen op als ze na een drukke dag wil gaan slapen.

'Uiteindelijk viel ze in een onrustige slaap. Ze droomde dat ze achtervolgd werd, hoewel niemand haar op de hielen leek te zitten. Toch rende ze voor haar leven, maar een onzichtbare muur hield haar tegen. Verbeten gaf ze niet op, tot ze ineens besefte dat het geen muur was maar dat zij zichzelf in de weg liep.'

Humor is ook in 'Het kattenpension' aanwezig en dat is in dit verhaal zeker nodig; het luchtige van de andere boeken met Marit in de hoofdrol is hier wat verder te zoeken. Door de gruwelijke dingen waarover je leest stijgt het gevoel van spanning meer dan je gewend bent in haar boeken.
Dierenmishandeling wordt hier uitgebreid beschreven maar ook de redenen voor deze mishandelingen. Het is de hebzucht van mensen die hiervan aan de basis ligt.

De personages zijn duidelijk neergezet en door de lekker vlotte dialogen in gewone mensentaal is het boek goed toegankelijk.
Ook 'Het kattenpension' is net zoals alle andere delen uit de reeks Bureau MaRiT als zelfstandig boek te lezen.

Het kattenpension is ontspannend maar tevens informatief en maakt met recht deel uit van de 'Spannende detectivereeks met een vleugje romantiek' - Graag GelezenEerder las ik van Esther Vermeulen:

De auteur


Esther Vermeulen studeerde economie aan de HES in Rotterdam, heeft een gezin en werkt parttime bij een IT-bedrijf.
De boeken in de serie Bureau MaRiT spelen zich deels af in haar geboorteplaats Rotterdam en omgeving.

Bureau MaRiT 7 - Het kattenpension koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Bureau MaRiT 7 - Het kattenpension
Auteur: Esther Vermeulen
Genre: detective
Uitgave: paperback met flappen, 288 pagina's
Uitgevers: Veltman Uitgevers, september 2018
ISBN: 978 90 48316 97 7
NUR 331


Met dank aan Veltman Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

woensdag 30 januari 2019

Ik las uit de serie Van klein tot groots - Anne Frank, geschreven door Maria Isabel Sánchez Vegara met illustraties van Sveta Dorosheva

Van klein tot groots


 Anne Frank

Over het boek
Dit boek is onderdeel van de serie 'Van klein tot groots', waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

(Frankfurt, 12 juni 1929 - Bergen-Belsen, februari 1945)
Anne Frank was een Duits meisje van Joodse afkomst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook uit angst voor de nazi's. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, tot ze na ruim twee jaar werd ontdekt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Daar stierf ze, slechts een paar weken voor het einde van de oorlog.
Haar dagboek werd vertaald in meer dan 70 talen en geeft een stem aan meer dan een miljoen kinderen die zijn omgekomen tijdens de Holocaust.
(bron info: De Vier Windstreken)

Mijn mening
Allereerst wil ik iets zeggen over de tekeningen en de gebruikte kleuren in het boek.
Alle tekeningen zijn in zwart-wit, behalve de afbeelding van het dagboek van Anne Frank. Dat heeft een mooie gekleurde ruit die zowel aan de voorkant als achterkant terugkomt aan de binnenkant van het boek.
De tekeningen benadrukken heel goed de sfeer waarin dit verhaal zich afspeelt. Je ziet de hoop maar ook de angst op de gezichten. Heel mooi gedaan!

Het verhaal over Anne Frank is zoals het door de auteur neergezet is, ook gemakkelijk te begrijpen voor iedereen die nooit eerder iets hoorde over dit meisje. Zeker de jongere kinderen zullen door het verhaal en de afbeeldingen een duidelijke indruk kunnen krijgen over het leven Anne Frank.
Anne wilde graag schrijven en hoopte zelfs dat er ooit een boek van haar zou worden uitgegeven.

Maar het liep anders... Helaas werd het een boek over haar.

Lees zelf in Van klein tot groots - Anne Frank hoe het leven van de dappere Anne beschreven wordt. Het is een mooi boekje om uit voor te lezen; het zal vragen oproepen die door het lezen van haar biografie achter in het boek wellicht voor een gedeelte beantwoord kunnen worden.

Ik heb Van klein tot groots - Anne Frank heel graag gelezen en waardeer het met vijf gouden sterren!Eerder las ik uit de serie 'Van klein tot groots' van deze auteur over Coco Chanel.De auteur

(foto ©Pere Pascual Fotografia)

María Isabel Sánchez Vegara werd geboren in Barcelona, Spanje.
Ze werkte meer dan vijftien jaar voor cliënten bij belangrijke reclame agentschappen.
Ze beschrijft zichzelf als: "Creator, author, writer, copywriter, creative director, creative strategist, brand positioner and dreamer." (Linkedin)

Een paar vragen die Jackie Hong, Staff Reporter bij The Star naar aanleiding van deze serie Van klein tot groots per e-mail aan María Isabel Sánchez Vegara stelde:

Waarom heb je ervoor gekozen om de serie Van klein tot groots op vrouwen te richten?

Het idee kwam naar voren toen mijn tweelingnichten werden geboren. Ik was op zoek naar boeken om ze te verwelkomen in deze wereld. Ik was verrast dat er nog steeds zoveel verhalen waren die gingen over dames die zaten te wachten op een prins om hen te komen redden. 
Ik wist dat de geschiedenis vol staat met verhalen over ongelooflijke vrouwen, sterk en gepassioneerd, die in staat waren om hun dromen waar te maken. En dat waren de verhalen die ik mijn nichtjes over wilde vertellen.

Hoe kies je over welke vrouwen je schrijft?

Van klein tot groots is een eerbetoon aan dromers - aan hen die een droom nastreven, hoe onmogelijk het ook leek. Vanaf dat moment was alles heel intuïtief. Ik zoek geen vrouwen die simpelweg de top hebben bereikt in hun carrière als ontwerpers, schilders, vliegeniers, schrijvers, onderzoekers of zangers. Ik zoek ook naar authentieke en unieke vrouwen met een geweldige persoonlijkheid.

Lees HIER het volledige e-mail interview.

Van klein tot groots - Anne Frank koopt u bij uw lokale boekhandel of bij
Standaard Boekhandel

Boekgegevens
Titel: Anne Frank
Reeks: Van klein tot groots
Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegare
Illustraties: Sveta Dorosheva
Genre: Kunst, Cultuur & Geschiedenis, vanaf 5 jaar, prentenboek
Uitgave: gebonden, 32 pagina's
Uitgever: De Vier Windstreken, januari 2019
ISBN: 978 90 51166 96 5
NUR: 212, 274
Oorspronkelijke tekst: Pequeña y Grande Anne Frank
Nederlandse tekst van Antje Schoehuys-Blaak


Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

maandag 28 januari 2019

Ik las: Het mysterie van de drie kwarten - Sophie Hannah

Een nieuw Hercule Poirot mysterie


Het mysterie van de drie kwarten

Het verhaal

Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet. 
Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. 
Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.

Mijn mening

Het verhaal wordt verteld door rechercheur Catchpool. In het vijfde hoofdstuk stelt hij zich voor aan de lezers. In het begin van het verhaal is hij geholpen door verschillende mensen die stukken voor hem invulden waarbij hij niet aanwezig was.
De schrijfmachine met de kapotte e blijkt nog heel belangrijk te zijn.
De auteur vertelt dit even tussendoor, terwijl het enorm knap neergezet is!

Het mysterie van de drie kwarten is een detective die heerlijk leest. Er zit vaart in het verhaal en de vele personages zijn levendig beschreven. Dit verhaal doet niet onder voor de verhalen van Agatha Christie. Het is een echte whodunnit en vooral het geheim oplossen is hier belangrijk. De vele dialogen zijn prachtig om te lezen; door deze gesprekken groeien de personages in hun rollen.

'Eerlijk waar, Freddie, elke keer als ik de waarheid spreek, heeft iemand er wel wat over te zeuren. Ik heb soms het gevoel alsof de hele wereld samenzweert om een leugenaar van me te maken.'

De plot is verrassend maar heel geloofwaardig. 
Aan het eind van het verhaal worden alle betrokkenen bij elkaar geroepen om door Poirot uitgebreid geïnformeerd te worden over wie de dader is.
Uiteindelijk vertelt hij op een manier zoals alleen Hercule Poirot dat kan waarom hij tot die conclusie is gekomen. De uitleg van het mysterie van de drie kwarten is prachtig om te lezen!
Hij hoort zichzelf heel graag praten, maar dat is niet zo erg. Als lezer kun je niet anders dan van hem houden.

Naar mijn mening is tot nu toe Het mysterie van de drie kwarten het beste van de nieuwe Hercule Poirot mysteries.
Ik kijk dan ook uit naar een volgend verhaal in deze serie met Hercule Poirot in de hoofdrol.Eerder las ik van Sophie Hannah:
De monogram moorden (Hercule Poirot mysterie)
De nieuwe erfgenaam (Hercule Poirot mysterie)

Om mijn recensie te lezen klik je op de titel in kleur.

De auteur
(foto: © Phillipa Gedge)

Sophie Hannah (Manchester, 1971) is een Engelse bestsellerauteur van romans, thrillers, kinderboeken en poëzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award.

Hannah werd 30 jaar na het overlijden van de bestverkochte auteur ter wereld (ruim 4 miljard verkochte exemplaren) door de kleinzoon van Agatha Christie gevraagd om het stokje over te nemen, met wereldwijd succes.
Het mysterie van de drie kwarten is haar derde Poirot-mysterie.
Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge. 

Het mysterie van de drie kwarten koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Het mysterie van de drie kwarten
Auteur: Sophie Hannah
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina's
Uitgever: The House of Books, september 2018
ISBN: 978 90 44354 88 1
ISBN: 978 90 44354 89 8 (e-book)
NUR: 332
Originele titel: The Mystery of Three Quarters
Vertaald door: Yolande Ligterink

Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

zaterdag 26 januari 2019

Heel graag gelezen: Forever 27 - The Infamous Club of 27, geschreven door Godfried Nevels

The Infamous Club of 27


Forever 27


Over het boek

Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse: legendarische muzikanten die allemaal op hun 27e zijn overleden en tot de meest iconische leden van de Club van 27 worden gerekend. 
Hoe is deze mythische club ontstaan? Welke betekenis heeft het getal 27? En hebben muzikanten op 27-jarige leeftijd een grotere kans om te overlijden? 
Allerlei vragen die in Forever 27 worden beantwoord.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Mijn mening

Na het lezen van het voorwoord door Barry Hay (Golden Earring) ging ik me ook afvragen wat de leeftijd van 27 jaar meer te betekenen heeft dan alleen een getal. Ik was al snel verdiept in dit boek.
Het uitvoerig onderzoek van een Australische professor naar de dood van meer dan 12.000 muzikanten uit verschillende genres is indrukwekkend.
'Naast de uitkomst dat de meeste muzikanten op hun 56e zijn overleden, kwam uit het onderzoek naar voren dat bij vergelijking met de gemiddelde bevolking in Amerika muzikanten tot 25 jaar korter leven, de kans op een onopzettelijke dood vijf tot tien keer groter is, de kans op zelfmoord twee tot zeven keer groter is en de kans op moord zelfs tot acht keer groter is.'

'Maar ondanks deze conclusies blijft de mythe van de Club van 27 nog steeds bestaan.'

In dit kleurrijke boek wordt je meegenomen op een interessante reis door de muziekindustrie. Deze keer is het door Godfried Nevels helemaal vanuit een andere kant belicht; de vaak onbekende kant van de uitvoerend artiest.

Het hoofdstuk 27 Famous Last Words is indrukwekkend; soms woorden uit een songtekst, een andere keer een stukje uit een eerder interview met de inmiddels overleden artiest.
Behalve het voorwoord dat hij schreef heeft Barry Hay ook door middel van een interview aan dit mooie boek meegewerkt. 

Uit de muziekindustrie hebben, behalve Barry Hay de volgende personen ook bijgedragen aan Forever 27 door een interview met de overledene of een interview met iemand die om wat voor reden dan ook hen heel na stond; een familielid, een muziekfotograaf, een producer of een journalist:
John Hammond, Andrew Loog Oldham, Gered Mankowitz, Leon Hendrix, Zoot Money, Country Joe McDonald, Dana Fucks, Marc Benno, Danny Goldberg, Eric Erlandson en Stefan Skarbek.

De prachtige foto's zijn een krachtige aanvulling op de tekst.

Forever 27 - The Infamous Club of 27 is een prachtig boek voor op de koffietafel; steeds wanneer je er in leest of er zelfs maar in bladert, gaan je gedachten ook weer naar naar de muziek van de hoofdpersonen in dit boek en komt weer heel dichtbij.
Dat is wat met mij gebeurde.

Ik heb Forever 27 graag gelezen en waardeer het met vijf krachtige sterren!


Neem een kijkje in dit kleurrijke en informatieve boek via deze YouTube bijdrage van Concerto Recordstore, Amsterdam waar op 22 januari de boekpresentatie plaatsvond.


De auteur

(foto: Twitter)

Godfried Nevels (1973) is freelance journalist, schrijver en muziekrecensent. Eerder publiceerde hij het boek De Onbekende Canadees, Van moment naar muziek en  Dutch in the USA. Hij schrijft onder meer voor Lust For Life Magazine en Mania Magazine.
Als groot muziekliefhebber en -verzamelaar duikt hij deze keer in de fascinerende geschiedenis van de popmuziek.
Neem voor meer informatie over Godfried en zijn werk een kijkje op zijn website.

Forever 27 koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Forever 27 - The Infamous Club of 27
Auteur: Godfried Nevels
Categorie: Biografieën van musici
Uitgave: paperback met afbeeldingen, 210 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, januari 2019
ISBN: 9789493001107
NUR: 660


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Ik las de internationale bestseller: Het weesmeisje - Anne Jacobs

Een weesmeisje, een landhuis en een donker familiegeheim...


Het weesmeisje 

Het verhaal en mijn mening

De auteur weet heel mooi de sfeer te beschrijven van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt (Augsburg, herfst 1913). Ze heeft een soepele schrijfstijl waardoor het boek heerlijk leest en je jezelf tijdens het lezen in die tijd waant. Ook de locatie wordt goed beschreven.  

Al snel wordt duidelijk dat een groot geheim bewaard moet worden, al weten we nog niet precies hoe de vork in de steel zit. Wat is de reden dat Marie bij de familie Melzer is gekomen en wat heeft dat met haar afkomst te maken? De lezer wordt hier even op het verkeerde been gezet.

Vooral het klassenverschil tussen bedienden en de autoriteit in huis is heel duidelijk neergezet en je voelt goed hoe Marie zich verbaast over de luxe en vanzelfsprekendheid van handelen door de heersende klasse, in een voor haar onbekende wereld.
Behalve de hoofdpersoon Marie worden ook de andere personages voor de lezer levensecht tijdens het lezen. De familie Melzer heeft een fortuin in de textiel verdiend; ze staan hoog op de maatschappelijke ladder. Marie werd in huis gehaald om als keukenmeisje voor hen te werken deze enorme villa! 

Marie is dankbaar, maar zeker niet onderdanig. Ze is trots en loopt met opgeheven hoofd; dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. 
Je kijkt door de ogen van de betrokken personages mee naar de  gebeurtenissen die zich afspelen in een drukke tijd vóór het uitbreken van WO I. 
In deze historische roman wordt goed duidelijk gemaakt hoe het personeel en de familie die ze in die tijd dienden van elkaar afhankelijk waren; als er een uitviel, was er een grote kans dat alle plannen in het duigen vielen. Daarom moesten de bedienden elkaar zo goed mogelijk kunnen vervangen.
Je kunt niet anders dan respect krijgen voor de werkende klasse.

De verschillen in karakter van de kinderen worden ook heel realistisch weergegeven door de auteur. De een is afgunstig op iedereen die mooier is dan zijzelf, en dat is bijna iedereen, terwijl de ander alleen de mooie dingen van mensen en dingen ziet. De zoon doet wat van jongens verwacht werd in die tijd maar hij is niet de doorsnee zoon die klakkeloos gehoorzaamt. De ene keer sluit je iemand in je hart, terwijl je van de ander zelfs geen vriendschapsverzoek op Facebook zou accepteren.

Ik heb deze historische roman graag gelezen en kijk uit naar een vervolg van dit verhaal vol geheimen en intriges, dat zich afspeelt in een omgeving waar gevaren ook voor de bedienden op de loer liggen. Zowel op straat als in huis!

De vijfhonderdtwaalf bladzijden van 'Het weesmeisje' smaken wat mij betreft naar meer! - Graag Gelezen

De auteur:
(foto: fotostudio Marlies GbR)

Anne Jacobs is een van de meest succesvolle Duitse auteurs van dit moment. Voor ze zich voltijds op het schrijverschap stortte, studeerde ze muziek en vreemde talen en werkte ze onder meer als leraar en boekhandelaar. Ze schreef al meerdere boeken en brak met Het weesmeisje definitief door. 
Anne is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in de Taunus.

Het weesmeisje koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Het weesmeisje
Auteur: Anne Jacobs
Genre: vertaalde literatuur, historische roman
Uitgave: paperback, 560 pagina's
Uitgever: Xander Uitgevers BV, 23 januari 2019
ISBN: 978 94 01610 11 7
ISBN: 978 94 01610 16 2 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Die Tuchvilla
Vertaald door: Sylvia Wevers


Met dank aan Xander Uitgevers BV voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

vrijdag 25 januari 2019

In de brievenbus: Onder Invloed - Reeks: Renske Nijland (1) - Tamara Onos


Onder Invloed
Reeks: Renske Nijland (1)

Beschrijving
Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

De sprankelende schrijfstijl van Tamara zorgt ervoor dat je zonder pardon het verhaal wordt ingezogen en pas wordt losgelaten als je weet wat de harde waarheid is.
Marelle Boersma – thrillerauteur en schrijfdocent
(bron info: LetterRijn)

De auteur

Tamara Onos (1972) is moeder van drie zonen. Zij woont in het Gelderse Ellecom en is fulltime werkzaam binnen haar eigen bedrijf.

Als arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige) adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Door haar werk komt zij in allerlei bedrijven, ziet ze hoe dingen gemaakt worden en hoort ze de verhalen van ondernemers en werknemers. Haar beeldende schrijfstijl maakt het mogelijk om deze mooie aspecten van het werk over te brengen. Tegelijkertijd kan zij al schrijvend aandacht vragen voor de problemen die kunnen ontstaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Problemen die ervoor zorgen dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen aan het eind van de dag gezond en ongeschonden naar huis gaan. Neem een kijkje op haar website.
De pracht en problemen van werk vormen de rode draad in haar columns en blogs. Ook in haar debuutthriller Onder Invloed zijn haar kennis en ervaringen als arboprofessional verweven.

Op de website van LetterRijn: 
Wanneer je Onder Invloed vóór 3 februari 2019 bestelt, ontvang je het boek kort na die datum gesigneerd per post. Let op: dat geldt alleen voor bezorging binnen Nederland.

Reserveer Onder Invloed bij LetterRijn, bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Onder Invloed
Reeks: Renske Nijland (1)
Auteur: Tamara Onos
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 210 pagina's
Uitgever: LetterRijn, presentatie 3 februari 2019
ISBN: 9789491875786
ISBN: 9789491875816 (eBook)


Met dank aan LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

dinsdag 22 januari 2019

Ik las: Het mysterie van de Poldergruwel - Mark van DijkHet mysterie van de Poldergruwel

Als Kim, Inge en de tweeling Zoë en Esmee bij Kim op de boerderij blijven slapen, zien ze ’s nachts een mysterieus lichtje op de wind drijven. Het lichtje brengt de meiden in Poleeria; een wereld waarin alle beesten pratende boerderijdieren zijn en vrolijke kleuren dragen.

Als snel blijkt dat het helemaal niet zo’n vrolijke boek is in Poleeria. De Poldergruwel, een afschuwelijk monster, is het land binnengedrongen. Hij heeft de Boer en de Boerin van Poleeria in de kerkers van hun kasteel opgesloten. Bovendien beschermt hij zichzelf met een griezelig leger dat uit geesten bestaat.

Het lot van Poleeria ligt in handen van de meiden en ze besluiten de dieren te helpen. Met een kleine groep gaan ze op zoek naar de Poldergruwel en zijn leger. Maar om die te verslaan moeten ze eerst de Boer en de Boerin zien te bevrijden. Daarvoor moeten ze in de ondergrondse gangen van het kasteel allerlei boobytraps te slim af zijn en uit een labyrint zien te raken door slimme oplossingen te verzinnen.

Zal het ze lukken om uiteindelijk de Poldergruwel en zijn leger te verslaan?
(bron: achterflap)

Mijn mening:

Mark van Dijk heeft met Het mysterie van de Poldergruwel wederom de kracht van fantasie bewezen!
Het spannend verhaal gaat over vier meisjes die in de fantasiewereld Poleeria terecht komen. In een voetnoot zegt Mark daar over: "De meiden zijn ongeveer van jouw leeftijd." Dat zorgt direct voor een band met de lezer, of de toehoorder. Want dit boek is zeker ook geschikt om uit voor te lezen.
De meiden komen daar in contact met wezens die herkenbaar zijn voor de lezer, maar toch helemaal anders dan in het echte leven. 
Op een geraffineerde manier worden spannende stukken afgezwakt door een stukje humor of een opdracht in een voetnoot om iets op te zoeken op Google. 
Maar het blijft een spannend verhaal; zeker voor de kleinste lezers of toehoorders.

'Dat is een naar verhaal. Toen we hem voor het eerst zagen, wisten we al dat het foute boel was. Niemand van ons had ooit zoiets geks gezien. Hij was destijds nog niet half zo eng als nu, maar hij was gewoon... onheilspellend vreemd."

En zoals we van de auteur gewend zijn levert hij een boek bomvol informatie over ware gebeurtenissen uit het verleden.
De tekeningen zijn een mooie aanvulling op het verhaal.

In Het mysterie van de Poldergruwel laat Mark van Dijk het belang zien van de menselijke geest; door wilskracht en je fantasie te gebruiken kom je in bepaalde situaties soms een stuk verder  dan zonder. - Graag GelezenDe auteur


(foto: Nimisa Publishing House)

Mark van Dijk (1979) is een enorme boekenliefhebber. Hij verzamelt boeken, leest ze en schrijft ze.
Dit is zijn eerste jeugdboek.
Lees meer over Mark op zijn website of op zijn auteurspagina bij Nimisa Publishing House.

Eerder las ik van Mark van Dijk:

Klik op de gekleurde link om mijn recensie te kunnen lezen.

Het mysterie van de Poldergruwel koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Het mysterie van de Poldergruwel
Auteur: Mark van Dijk
Genre: jeugd, leeftijd vanaf 8 jaar
Uitgave: gebonden, 114 pagina’s 
Uitgever: Nimisa Publishing House, derde druk maart 2018
ISBN: 978 94 92337 29 0
Illustraties: René Hazebroek


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

zondag 20 januari 2019

Vandaag in de schijnwerpers: Verpest - Liesbeth van Kempen

Zeven oud-klasgenoten worden geconfronteerd met hun duistere verleden


Verpest

Liesbeth van Kempen heeft met 'Verpest' een thriller geschreven over de verstrekkende gevolgen van pesten. 

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara's verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden. 

'Spanning, originaliteit en goede plot. Van Kempen heeft het in huis en is daarmee een aanwinst voor het Nederlandse thrillerlandschap.' Hebban.nl

De auteur
(foto © Kersten van Dalen Photography)

Liesbeth van Kempen werd met haar debuut 'Gevaarlijk spel' genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Zij is mede-oprichter van 'Moordwijven', een collectief van thrillerauteurs. 
(bron info: Uitgeverij De Fontein) 

Lees HIER mijn recensie van Gevaarlijk spel.

Tot en met 30 januari loopt een winactie bij Thrillers and More voor een exemplaar van Verpest. Klik op de link en lees dan hoe je mee kunt doen.

Verpest koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Verpest
Auteur: Liesbeth van Kempen
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: De Fontein Crime, januari 2019
ISBN: 978 90 26146 74 9
ISBN: 978 90 26146 75 6 (Ebook)
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toezenden van een recensie-exemplaar.