dinsdag 30 januari 2018

Ik las: 'Witte lichamen', geschreven door Jane Robins

Psychologische thriller over de donkere kant van het tweeling-zijn


Witte lichamen

Boekgegevens
Titel: Witte lichamen
Auteur: Jane Robins
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, 29 november 2017
ISBN: 978 90 44632 66 8
ISBN: 978 90 44632 67 5 (eBook)
Oorspronkelijke titel: White Bodies
Vertaald door: Ireen Niessen

Haar liefhebbende vriend Felix is bankier, zijzelf een aanstormende filmster: het lijkt alsof Tilda in een perfecte relatie is beland. Maar haar tweelingzus Callie heeft haar bedenkingen. 

Callie ziet hoe Tilda wegkwijnt onder de overheersende liefde van Felix - ze stopt met werken en zelfs bijna met eten. Hij is een controlfreak en wikkelt het servies in vershoudfolie om alles schoon te houden. Verder vindt Callie onverklaarbare injectienaalden verstopt in de afvalbak en verschijnen er blauwe plekken op Tilda's bleke huid.

Callie kent Felix' woedeaanvallen en maakt zich zorgen. Ze sluit zich aan bij een internetgroep voor slachtoffers van mishandeling. Maar als een van haar online contacten wordt gedood door een gewelddadige man, begint ze te twijfelen. Waar is ze mee bezig? En dan, plotseling, sterft Felix een tragische dood. Of is hij vermoord? 

Mijn mening:
Een tweeling kan zo verschillend zijn van karakter als twee vreemden die niets met elkaar te maken hebben. Ik weet dat uit eigen ervaring omdat mijn zussen tweeling zijn en in niets op elkaar lijken. In Witte lichamen zie ik dit nog een keer bevestigd worden.

Het boek start op de dag dat de begrafenis van Felix plaatsvindt. We kijken in dit verhaal mee vanuit het perspectief van Callie en dat levert mooie beschrijvingen op.
Vanaf de allereerste pagina overheerst een broeierige spanning. Terwijl ik nog niet bekend ben met de achtergronden, voelde ik al dat er iets niet helemaal in de haak is. Maar ik had op dat moment niet kunnen vermoeden wat er aan eigenlijk aan de hand was. Sterker nog; ik verwachtte op dat moment iets heel anders.

‘Niet dat ik treurde om Felix, hoewel de aanblik van zijn ineengedoken, rouwende familie wel hartverscheurend was. Het was eerder dat ik me ziek voelde omdat ik te veel wist. Op de dag van zijn dood had ik gewacht tot de politie bij me zou aanbellen of naar de boekwinkel zou komen.’

We kijken met Callie mee naar gebeurtenissen vanaf 1997.
De keuze voor de titel Witte lichamen wordt al duidelijk in het tweede hoofdstuk.

In deze aangrijpende en sombere thriller zorgen de sterke personages en de verrukkelijke vertelstijl voor een psychologische thriller waarin geen snelle spanning te vinden is, maar waarin spanning wel constant en broeierig aanwezig is.

Ik heb Witte lichamen van Jane Robins graag gelezen.

De auteur:
(foto: ©Mat Smith)

Jane Robins begon haar carrière als journalist bij The Economist, The Independent en de BBC. Als expert in historisch forensisch onderzoek publiceerde ze eerder drie non-fictieboeken over misdaad. Nu laat ze haar krachten los op fictie, en met succes. 
Witte lichamen werd al in tien landen vertaald en lovend onthaald.

Witte lichamen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij Prometheus voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

zaterdag 27 januari 2018

***WINACTIE*** Deze actie is nu gesloten. De deelnemende bloggers hebben een naam doorgegeven aan Christine Charliers, die een uiteindelijke winnaar zal bepalen. Succes voor iedereen!

Winactie


Vandaag maak je hier niet kans op één, maar op twee boeken geschreven door Christine Charliers.

Over In de ban van de wolf
De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde … Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. 
De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig – maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar … Wat willen ze in hemelsnaam?

Over Jacht op het antiserum (deel 2 van In de ban van de wolf)
Het spannende vervolg op In de ban van de wolf.
Esther worstelt steeds meer met haar wolveneigenschappen. Samen met Jonathan wil ze zo snel mogelijk een antiserum te pakken krijgen. Vooral op school heeft Esther het moeilijk, waar pestkop Sandra haar voortdurend in het nauw drijft... 

Hoe doe je mee:
Reageer op mijn mijn boekenpagina op Facebook zodat ik weet dat je meedoet. 
De winactie duurt tot zaterdag 10 februari a.s. 19.00 uur. Met de winnaar wordt zo snel mogelijk contact opgenomen en de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door Christine Charliers.

*** Let op: Je kunt niet alleen op dit blog meedoen met deze winactie. Hieronder staan de links naar alle blogs die aan deze winactie meedoen. Maak ook daar kans op deze twee boeken. Niet geschoten is altijd mis... Mocht je niet af willen wachten of je gewonnen hebt, koop dan deze boeken bij je lokale boekhandel of bij:
bol.com In de ban van de wolf
Standaard Boekhandel In de ban van de wolf

bol.com Jacht op het antiserum
Standaard Boekhandel Jacht op het antiserum.Met dank aan Christine Charliers en Clavis Books voor het mogelijk maken van deze winactie.

vrijdag 26 januari 2018

Ik las: 'Bang geboren', geschreven door Kevin BrooksBang geboren

Boekgegevens:
Titel: Bang geboren
Auteur: Kevin Brooks
Genre: Young Adult, 12-15 jaar
Uitgave: paperback, 208 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, 15 september 2017
ISBN: 978 94 63360 25 8
NUR: 284
Originele titel: Scared
Vertaling door Jenny de Jonge

Elliot is al sinds zijn geboorte doodsbang, voor bijna alles. Hierdoor leidt hij een geïsoleerd bestaan bij zijn moeder in huis. Het enige dat zijn angst nog een beetje kan onderdrukken zijn de pillen die hij elke dag krijgt. 

Door een vergissing in de levering raken deze zo goed als op, waardoor zijn moeder met kerst door het ijzige winterweer naar de apotheek gaat om nieuwe te halen.

Als ze niet terugkomt, moet Elliot een keuze maken: blijft hij wachten terwijl de overweldigende angst langzaamaan bezit van hem neemt of dwingt hij zichzelf naar buiten te gaan om haar te vinden…?

Mijn mening:

Tijdens het verhaal voel je constant een soort dreiging; je bent je bewust van de angsten waar Elliot mee te maken heeft. Deze zijn angstaanjagend duidelijk beschreven door de auteur. 
De gebeurtenissen worden beschreven vanuit verschillende, wisselende perspectieven en zijn goed te volgen. De enorm opgebouwde spanning wordt daardoor gelukkig onderbroken.

Wanneer Elliot gedwongen wordt naar buiten te gaan gebeurt er een heleboel en verandert het boek in een spannend avonturenverhaal met heel veel brute acties. Deze acties hadden voor mij iets minder heftig mogen zijn als ik kijkt naar de leeftijdsgroep waarvoor het boek geschikt is.

De angst van Elliot zie je veranderen in woede; een tijdelijke woede die hij eigenlijk niet kan plaatsen maar die hem toch goed uitkomt op dat moment. 
‘Je kunt mij niet vermoorden’, zeg ik terwijl ik diep in zijn ogen kijk. ‘Ik ben al dood.’

Elliot beseft uiteindelijk dat hij is zoals hij is en dat dat niet erg is.
De vertelstijl verandert regelmatig, maar dat past prima binnen dit verhaal.
Dit is het eerste verhaal van Kevin Brooks waar ik mee kennismaak, maar ik kan deze bijzondere manier van vertellen erg waarderen.

De auteur: 
(foto: © Adrian Taylor)

Kevin Brooks (Exeter, 1959) is een bekend en gelauwerd schrijver van Young Adult boeken, zoals Candy en iBoy. iBoy is verfilmd op Netflix.  Hij ontving voor zijn werk onder andere de Carnegie Medal en de Deutscher Jugendliteraturpreis.
Bang geboren is het vijftiende boek van Kevin Brooks dat bij De Harmonie verschijnt.
Lees meer over deze auteur op de auteurspagina van Uitgeverij De Harmonie.

Bang geboren koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Met dank aan Uitgeverij De Harmonie voor het recensie-exemplaar.

donderdag 25 januari 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Zeg dat je van mij bent', geschreven door Elisabeth Norebäck

Een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind. Over rouw, schuld en obsessie. 

Zeg dat je van mij bent

Boekgegevens
Titel: Zeg dat je van mij bent
Auteur: Elisabeth Norebäck
Genre: thriller
Uitgave: paperback met flappen, 400 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, januari 2018
ISBN: 978 90 44634 86 0
ISBN: 978 90 44634 88 4 (Ebook)
Oorspronkelijke titel: Säg att du är min
Vertaald door: Lammie Post-Oostenbrink

Achterflap:

Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliënte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn. 

Maar dit is niet de eerste keer dat Stella haar dochter 'terugvindt'. De vorige keer dat dat gebeurde, werd ze gedwongen opgenomen in een kliniek. Tegelijkertijd probeert iemand koste wat het kost te voorkomen dat Isabelle en zij een band krijgen. 
Langzaam maar zeker beginnen Stella en Isabelle te twijfelen aan hun herinneringen, hun geheugen en hun identiteit. 
Hoe ver is Stella bereid te gaan om haar dochter terug te krijgen? 

Zeg dat je van mij bent is een overdonderend geschreven psychologische thriller verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen. Een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind. Over rouw, schuld en obsessie. 

De auteur: 
(foto: ©Viktor Gårdsäter)

Elisabeth Norebäck woont in Stockholm met haar man en twee kinderen. Ze studeerde aan de Technische Universiteit van Stockholm en werkt momenteel als verpleegkundige. 
Zeg dat je van mij bent is haar debuut en werd in korte tijd verkocht aan achtentwintig landen.
Lees meer over haar op haar website.

Zeg dat je van mij bent koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar.

Ik las: 'Breinsteins Missie', geschreven door Ineke FritzBreinsteins Missie

Boekgegevens
Titel: Breinsteins Missie
Auteur: Ineke Fritz
Genre: spannend jeugdboek, 10-12 jaar
Uitgave: paperback, 250 pagina's
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij, oktober 2017
ISBN: 978 94 91886 93 5
Coverillustratie: Leon Römer

Het verhaal en mijn mening:

Nick en zijn neef Jayden krijgen te horen dat ze een opa hebben. Het is de wereldberoemde wetenschapper Bruce Sutton, die een goede reden heeft om nu pas aan zijn kleinzoons te vertellen dat hij nog leeft. Opa heeft de jongens uitgenodigd in het geheim, ondergrondse complex waar hij werkt. Tijdens deze vakantie brengt een verschrikkelijke ontdekking opeens het leven van miljoenen mensen in gevaar. 

Wetenschapper Bruce Sutton bewijst wat Albert Einstein jaren geleden al voorspelde: zwaartekrachtgolven bestaan.
Zwaartekrachtgolven kunnen zowel in de ruimte als op aarde onder druk grote schokken veroorzaken bijvoorbeeld in de vorm van aardbevingen.

Bruce wil die aardbevingen voorkomen en heeft met een groep medewerkers twee machines ontwikkeld: de Speurder en de Bever.
Zijn uitvinding van de Speurder is een stap in de goede richting, maar de Bever veroorzaakt juist schokken, in plaats van ze te voorkomen. Als de Bever in verkeerde handen komt is het een massavernietigingswapen, dat het leven van miljoenen mensen in gevaar brengt. 
Bruce werkt aan een oplossing, maar de vijand is slimmer dan hij dacht. 
Nick en Jayden hebben geen tijd om een plan te bedenken: ze moeten in actie komen. 

Nick en Jayden communiceren met elkaar door middel van gebarentaal en geheimtaal om anderen niet op de hoogte te brengen van wat ze denken en wat ze willen gaan doen om de wereld voor een ramp te behoeden. 
De jongens komen er uiteindelijk ook achter dat een nieuwe game neerzetten niet zo eenvoudig is, daar komt zeker meer bij kijken.

De soms wat futuristisch aandoende snufjes zijn heel leuk verwerkt in het verhaal; ik moest soms aan de tekenfilm De Jetsons denken  tijdens het lezen. Deze Amerikaanse tekenfilm werd uitgezonden door NTS (14 november 1965 - 24 april 1966) en Veronica (1 oktober 1986 - 15 april 1987 / 6 april - 28 september 1988).

Nick en Jayden leren tijdens dit avontuur meer op hun eigen krachten en kennis vertrouwen en worden zich op een hardhandige manier er van bewust gemaakt dat iemand in werkelijkheid heel anders kan zijn dan hij of zij zich voordoet.
“Hij keek naar het van haat vertrokken gezicht, waarvan de kaak begon op te zwellen. Dat iemand die er zo mooi uitzag, van binnen zo lelijk kon zijn.”

Breinsteins Missie is een spannend avonturenverhaal voor de jeugd vanaf 11 jaar waarin ook de humor zeker niet ontbreekt. 
Ik heb dit boek graag gelezen.

De auteur:
(foto: website Ineke Fritz)

Ineke over zichzelf:
“De eerste twintig jaar van mijn leven heb ik in Amsterdam gewoond. Daarna heb ik de 'reusachtige' sprong naar Diemen gewaagd. Die is me goed bevallen, want tot nu toe ben ik alleen in mijn fantasie verder gesprongen.

Schrijven en honden zijn mijn passie. Mijn werk als copywriter bij reclamebureaus inspireerde me tot het schrijven van fictie.” 

Lees meer over Ineke en haar werk op haar website.
Eerder las ik van Ineke Pizza della Vita

Breinsteins Missie koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan de uitgever voor het recensie-exemplaar.

dinsdag 23 januari 2018

Ik las: 'Broertje', geschreven door Michael Berg

Lotte reist halsoverkop naar Frankrijk als ze hoort dat haar vader vermoord is. Hoofdverdachte: haar broertje.

Broertje

Boekgegevens
Titel: Broertje
Auteur: Michael Berg
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 512 pagina's 
Uitgever: The House of Books, oktober 2017
The House of Books is een imprint van Overamstel Uitgevers
ISBN: 978 90 44351 10 1
ISBN: 978 90 44351 11 8 (eBook)
NUR: 305

Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. 
Hoewel Lotte met haar vader - een oud-politicus - heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn. Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. 
Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.

Mijn mening:

De titel heeft betrekking op twee personages uit het boek; de een is maar heel even in levende lijve aanwezig, de ander gedurende het hele verhaal.

In deze thriller die je meteen bij de strot grijpt zijn veel actuele thema’s verwerkt, zoals de vluchtelingenproblematiek en de rol van de politiek, en gezagsdragers die soms hun mening laten bepalen door de zucht naar macht en geld. Bovendien wordt een bepaalde vorm van autisme zo duidelijk beschreven dat die voor sommige personen herkenbaar zal zijn bij mensen in zijn of haar omgeving die met een vorm van autisme te maken hebben.

Familie is een rode draad door het boek; zowel de familie van de dader als de familie van de slachtoffers zijn levende wezens in Broertje. Maar ook het gezinsleven van inspecteur Fillon van de politie in Draguignan krijgt de nodige aandacht.
De personages zijn heel duidelijk beschreven, waardoor deze thriller niets heeft van een verzonnen verhaal, maar leest als het vastleggen van de vier waargebeurde verhaallijnen van de hoofdpersonages.
Wellicht werd de geloofwaardigheid nog vergroot door eigen ervaringen waaruit hij heeft kunnen putten, zoals in een interview van Avondgasten op L1.nl met de auteur  bleek.
Denk hierbij aan de personages Felix en inspecteur Fillon.

De wisselende verhaallijnen van vier verschillende personages volg je in de hoofdstukken met de titels; Eerder, Dag 1,2,3,4 en 5, en Later.
Eerder laat je meekijken met Amin, een jonge vluchteling. 
In de hoofdstukken met de titels Dag 1,2,3,4 en 5 kijk je mee door de ogen van Lotte Pradel, een Nederlandse cabaretière, de zus van Felix. 
De gedachten van Felix lees je in cursief als de verhaallijn van het broertje van Lotte.
Ook de verhaallijn van inspecteur Fillon volg je in deze hoofdstukken. Alles komt uiteindelijk samen.
In het hoofdstuk Later volgt de afsluiting.

De spanning in Broertje wordt heerlijk opgebouwd in een prachtige schrijfstijl die er voor zorgt dat je verder wilt lezen; je wilt weten wat er precies gebeurde, wie de dader(s) is of zijn en waarom alles gebeurde.

"De nieuwsgierigheid wordt in deze zinderende thriller getriggerd tot het maximale en je wordt als lezer zeker niet teleurgesteld."

Ik heb Broertje ontzettend graag gelezen.

De auteur:
(foto: website)

Na een succesvolle carrière bij de publieke omroep koos Michael Berg (1956) voor het schrijversbestaan en verhuisde hij naar Frankrijk. Zijn spannende roman Hôtel du Lac belandde op de shortlist voor de Diamanten Kogel. Met Nacht in Parijs won hij De Gouden Strop 2013. Daarnaast schreef hij onder andere Twee zomers, Heller en Het meisje op de weg.
Volg Michael ook op zijn website.
Het interview met Michael met l1.nl (Avondgasten) waarover ik hierboven schreef.

Eerder las ik van Michael Berg Het meisje op de weg.

Broertje koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan The House of Books voor het recensie-exemplaar.

zaterdag 20 januari 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Misschien volgende keer', geschreven door J.W. JansenMisschien volgende keer

Boekgegevens
Titel: Misschien volgende keer
Auteur: J.W. Jansen
Genre: roman
Uitgave: paperback, 183 pagina's
Uitgever: Mijnbestseller.nl, januari 2018
ISBN: 978 94 63679 0 77

Van de achterflap:
''Vanochtend om acht uur werd ik uit de gesloten inrichting van het Huis van Bewaring gehaald om naar de rechtszaal te worden gebracht. Het kwam niet als een schok. Deze dag was al enige tijd geleden aangekondigd en daarbij had ik in het verleden al twee keer eerder dezelfde procedure doorlopen.''

Zo begint Misschien volgende keer, de nieuwe roman van J. W. Jansen, over de ongelukkige Jim Jozef die voor de derde keer geprobeerd heeft om zelfmoord te plegen, maar ook dit keer in leven blijft. Hij wordt veroordeeld tot een minimale levensduur van 85 jaar, omdat op het Continent leven een plicht is en zelfmoordpogingen zwaar bestraft worden. Hij zit zijn straf uit op het eiland Infinus III waar hij deel moet nemen aan het collectieve heropvoedingsprogramma dat hem dwingt om voortaan het leven te omarmen en niet de dood. Maar, als de wens om te sterven zo groot is kan iemand dan op andere gedachten gebracht worden?

De auteur:
(foto: Twitter)
Jan Willem Jansen (geboren 22 juli 1982) is woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde geschiedenis en verpleegkunde en is docent bij Universiteit van Amsterdam Alumni.
Misschien volgende keer is na Aangenaam gevoelloos (2013) en Vallen en helpen opstaan (2016) zijn derde roman.

Misschien volgende keer koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

vrijdag 19 januari 2018

Ik las: 'Allard en de magische zuurstok', geschreven door Fiona HackAllard en de magische zuurstok

Boekgegevens
Titel: Allard en de magische zuurstok
Auteur: Fiona Hack
Genre: kinderboek fictie 7-9 jaar
Uitgave: paperback, 170 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, BOEK10, december 2017
ISBN: 978 94 92115 48 5
NUR: 282

Het verhaal en mijn mening:

Allard en de magische zuurstok gaat vooral over eenzaamheid en het herkennen daarvan bij een ander. Allard voelt zich op school buitengesloten en wordt gepest door een paar leerlingen. Hij kan absoluut niet voor zichzelf opkomen en daar baalt hij ontzettend van. Hij wil graag een held zijn, maar dat lukt hem niet. 
De vader en moeder van Allard hebben een goedlopend advocatenkantoor maar zien elkaar soms de hele dag niet. Ook Allard wordt door hen uit het oog verloren. Ze hebben voor de zomervakantie een au pair uit Rusland in dienst genomen, zodat ze het idee hebben dat Allard goed in de gaten gehouden wordt. Karenina verstaat en spreekt Nederlands omdat haar familie oorspronkelijk uit Nederland komt.

Zijn ouders houden enorm veel van hem maar laten dat vooral zien door Allard alles te geven wat een jongen van zijn leeftijd wil hebben. Hij heeft een gameboy en brengt daar de meeste tijd mee door. Vrienden heeft hij niet, maar fantasie heeft hij genoeg.
Meester Jan en Karenina komen bijna met elkaar in botsing wanneer Karenina de weg wil vragen naar het adres van Allard en zijn familie.
Meester Jan heeft Allard les gegeven en weet waar Allard woont.

Er is kermis in Niemandsdorp en Allard mag samen met Karenina en meester Jan daar naartoe. Maar het gaat niet zoals verwacht en Karenina wil wat meer tijd hebben met meester Jan en duwt Allard een boel geld in handen zodat hij zichzelf bezig kan houden op de kermis.
Eenmaal op de kermis kijkt hij nieuwsgierig om zich heen en besluit het spookhuis binnen te gaan. Dat is pas leuk! Dus nog maar een keer naar binnen. Dan ziet hij een klein meisje staan dat hij niet kent. Ze heeft een zuurstok zoals hij er zelf ook wel een zou lusten. Het meisje blijft hem aankijken en terwijl het geluid om hen heen lijkt te verdwijnen, geeft het meisje haar zuurstok aan Allard. 
Ze loopt van hem weg en daarna beginnen de magische avonturen voor Allard. Wie had dat kunnen denken?

De karakters zijn duidelijk beschreven zodat de lezer een goed beeld krijgt van de hoofdrolspelers. De mooie tekeningen in het boek zijn heel passend op dat bepaalde stukje in het verhaal.
Allard en de magische zuurstok heeft een groter lettertype zodat het ook gemakkelijk zelfstandig leest voor kinderen vanaf negen jaar.

Lees in dit spannende en komische verhaal verder over pesten, eenzaamheid en omgaan met je gevoelens. Je kunt vaak meer dan je zelf weet! Maar het boek gaat er ook over hoe belangrijk het is om gemaakte afspraken na te komen, zodat iedereen weet waar hij of zij van op aan kan.

Ik heb dit boek graag gelezen.

De auteur:
(foto: Godijn Publishing)

Fiona Hack (1972) schrijft van jongs af aan gedichten en korte verhalen. Pas jaren later, als zij lid wordt van een improvisatietheatergroep, pakt zij het schrijven serieus aan. Een “creatief schrijven” cursus zet haar op de goede weg. Zij schrijft drie jeugdboeken, waarvan het derde boek dat zij schrijft: Nadja en Najib in 2016 wordt gepubliceerd door Godijn Publishing in het project BOEK10.
Lees meer over Fiona op de auteurspagina van Godijn Publishing.

Allard en de magische zuurstok koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Hartelijk dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van het recensie-exemplaar.

zondag 14 januari 2018

Ontvangen: 'Heb jij haar gezien?', geschreven door Sophie Hannah

Ze is het bekendste moordslachtoffer van Amerika. Wat als ze niet dood is?

Heb jij haar gezien?

Boekgegevens
Titel: Heb jij haar gezien?
Auteur: Sophie Hannah
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: The House of Books, januari 2018
ISBN: 978 90 44352 51 1
ISBN: 978 90 44352 52 8 (Ebook)
Oorspronkelijke titel: Did You See Melody?
Vertaald door: Hanneke van Soest
NUR: 332

Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. 
Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. 
Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

De auteur:
(foto: © Onur Pinar)

Sophie Hannah is een Engelse bestsellerauteur van romans, thrillers, kinderboeken en poëzie. Haar boeken worden uitgegeven in 27 landen en werden bekroond met onder andere de Crime Thriller of the Year Award en de Specsavers National Book Award. 
In 2014 schreef ze – op verzoek van de familie en stichting van Agathe Christie –De Monogram Moorden, een thriller met in de hoofdrol de beroemde Belgische Hercule Poirot. In 2016 volgde een tweede Poirot-boek, De Nieuwe Erfgenaam.
Eerder las ik ook van deze auteur:Fatale Fout en Alles op het spel.
Sophie Hannah woont met haar man en twee kinderen in Cambridge.

Heb jij haar gezien? koop je bij je lokale boekhandel of bij:Hartelijk dank aan The House of Books voor het recensie-exemplaar.

Nieuw naam geloot! Uitslag Nieuwjaars winactie


In de Nieuwjaars winactie van 1 januari kon je meedoen voor een mooi boekenpakket. De naam van een winnaar werd geloot en bekend gemaakt op 9 januari. Helaas heeft deze winnaar zich niet gemeld. Daarom is nu een nieuwe naam geloot.


Meer informatie over dit boekenpakket lees je op mijn blog.Anton van Alphen


Anton, van harte gefeliciteerd!
Stuur je gegevens vóór 21 januari naar me toe, zodat het boekenpakket zo snel mogelijk naar je toe gestuurd kan worden. Heb ik op 21 januari a.s. niets van je gehoord, wordt een andere naam geloot.

Behoor jij deze keer niet tot de winnaars, niet getreurd want binnenkort komt er een nieuwe winactie. Houdt daarom mijn blog en mijn boekenpagina Mieke's blog: 'Graag gelezen' op Facebook in de gaten.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Warme groet,
Mieke Schepens

vrijdag 12 januari 2018

Nog te lezen: '#BACKSTAGE', geschreven door Renate Smoorenburg

Vijf meiden, één doel, hard werken, de top!
Een reallifesoap

#BACKSTAGE


Boekgegevens
Titel: #BACKSTAGE
Auteur: Renate Smoorenburg
Genre: young adult, chicklitthriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: aquaZZ, december 2017
ISBN: 978 90 78459 70 5
NUR: 350, 330, 332, 312

#BACKSTAGE is een thriller over onder andere grensoverschrijdend seksueel gedrag binnen de muziek- en media-industrie.

"Vijf meiden in een reallifesoap op zoek naar roem, maar backstage komen er heel andere zaken aan het licht.”

Welk jong meisje droomt er nu niet van? Deel uit te maken van een bekende meidenpopgroep. 
Zo ook Chrystal, Pearl, Ruby, Jewel en Jade. Dit zijn hun artiestennamen, gekregen nadat zij hun contract bij JS Productions, onder leiding van womanizer, Jay Jones ondertekenden. Vanaf dan zijn zij dagelijkse door miljoenen kijkers online te zien en te volgen op tv in de reallifesoap Material Girls.

Intriges, spanningen, liefde, geweld, jaloezie, vriendschap en seksuele intimidatie laten zien dat de weg naar de top zwaar is. Zo speelt bij het ene meisje een oude liefde steeds weer op, drinkt de ander haar angsten weg, heeft iemand haar verleden nog lang niet verwerkt en wordt Ruby geconfronteerd met een moorddadige stalker.

Zijn de meiden wel opgewassen tegen al deze zaken? Is dit het begin van een succesvolle carrière of betekent dit het einde?


De auteur:
(foto: Linkedin)

Renate over zichzelf op de auteurspagina van aquaZZ.
‘Ik ben Renate, getrouwd en moeder van vier kinderen en de trotse oma van twee kleizoons. We hebben thuis twee fantastische honden en ik ben werkzaam als parttime kok. Daarnaast schrijf ik o.a. theater- en musicalstukken, songteksten en gedichten. Er zijn al meerdere musical-, en theaterstukken van mij uitgebracht bij uitgeverij Vink uit Alkmaar.

Ik ben geboren met een bijzonder creatief talent, ik kan tekenen, schilderen, boetseren, handwerken enz. enz. waar het op neer komt: wat mijn ogen zien, maken mijn handen en wat ik visualiseer en voel, kan ik overbrengen op papier. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, het is voor mij een manier van uiten. Op mijn bucket list staat dat ik nog een kinderboek en een kookboek wil schrijven.’

#BACKSTAGE koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij aquaZZ en de auteur voor het recensie-exemplaar.