woensdag 31 mei 2017

'Michelle Welt', geschreven door Gerrit SangersMichelle Welt

Boekgegevens:
Titel: Michelle Welt
Auteur: Gerrit Sangers
Genre: roman 
Uitgave: paperback, 210 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, juli 2015
ISBN: 978 94 61537 57 7
ISBN: 978 94 63381 06 2 (Grote Letter Boek)
NUR: 300

In Michelle Welt dompelt auteur Gerrit Sangers ons wederom onder in de droomverte van zijn schrijven. De auteur voert de lezer terug in de tijd alsof die jaren heeft stilgestaan. Dit heeft alles van doen met zijn nostalgische kijk op de liefde van onze jeugd. Een verstild portret van iets wat voorbij is maar tijdloos bleef.

Mijn leeservaring:
'Michelle Welt' is een verhaal waarin je mee terug kunt reizen naar eind jaren tachtig van de vorige eeuw.

Het is een verhaal in twee delen. 
In het eerste deel met de titel 'Bouw' lees je hoe Anner bang is om te groeien in het leven. Hij kijkt steeds terug in een droom naar een liefde die hij nooit heeft gehad en blijft maar hangen in zijn gevoelens. Dan ontmoet hij Michelle. Zij is anders dan alle anderen en met haar kan hij weer gaan geloven in liefde. Ze bouwen samen een soort van relatie op. Toch is het niet helemaal waar hij op gehoopt had, maar hij is zwak en onzeker en onderneemt niet echt iets om deze relatie zeker te stellen. Michelle is nogal spiritueel en loopt met haar hoofd in de wolken, terwijl Anner wel met beide benen op de  grond denkt te staan, maar hij leeft in een wereld die hij eigenlijk niet kent.

In het tweede deel met de titel 'Teloorgang' lees je hoe het niet werken aan een relatie en maar geloven dat het wel goed zal komen, kan uitlopen op een einde dat niemand heeft gewild. Een dochter is zoek!
Wederom zijn onbegrip en eenzaamheid troef.

'Elke keer als Michelle huilt, wankelt mijn zelfvertrouwen verder, dacht hij. Ik was bij Marja terwijl ik bij haar had moeten zijn.'

'Michelle Welt' lees lekker vlot door de schrijfstijl van Gerrit Sangers die vormelijk maar zeker niet stijf is. Ik kan daar van genieten.

De auteur:
(foto: aangeleverd door Aspekt)

Gerrit Sangers (De Meern) werd in 1954 geboren als jongste uit een gezin van vijf. Al jong begon hij met lezen en in de eerste klas toen hij een verhaal over waterhoentjes las, dacht hij, dat wil ik ook: schrijven.

Het duurde nog wel even voor die gedachte gestalte kreeg. In de eerste klas van de havo kreeg hij een 10 voor een opstel. Het beschreef een droom, aan het eind liep de wekker af.
Ook begon hij gedichten te schrijven. Na de havo ging hij werken, de stichting opleiding leraren had hem afgewezen. Hij wilde geschiedenis studeren. Het is er nooit van gekomen.
In de avonduren schreef hij. Vooral novelles. 
Lees meer over Gerrit Sangers en zijn werk op mijn blog.

Eerder las ik van Gerrit Sangers:
De morgendans(2016) roman 
Landing(2016) novelle 

Michelle Welt koopt u bij


dinsdag 30 mei 2017

'Traiders - Het Gevecht', geschreven door Esmee BuijzeTraiders – Het Gevecht

Boekgegevens:
Titel: Traiders
Traiders – Het Gevecht is het eerste deel van de trilogie
Auteur: Esmee Buijze
Genre: Young Adult 15+, fantasy
Uitgave: paperback, 259 pagina's
Uitgever: Ambilicious, 19 november 2016
ISBN: 978 94 92551 02 3

Jade moet van identiteit veranderen. Haar leven verandert volledig. De persoon die bezit over haar wil krijgen, geeft niet op. Zodra hij haar in zijn macht heeft, verandert hij Jade in een emotieloze moordenaar, een Traider.

Lukt het Jade te ontsnappen?

Lees in het PZC van 25 februari over het tot stand komen van de Traiders-trilogie van Esmee Buijze.

Mijn mening:
Vanaf de eerste bladzijde werd mijn aandacht gevangen gehouden door hetgeen Jade te verduren kreeg. De spanning bleef gedurende het hele verhaal goed voelbaar en werd zelfs nog vergroot. Het genre lijkt hier en daar meer op horror dan op fantasy doordat deze auteur je laat gruwelen en griezelen.
Ik las bovendien over verkrachting, ontvoering, vampieren, het overnemen van de wereldorde maar ook over verliefdheid en vooral over kracht vinden in jezelf. 

Het is jammer dat het leesplezier getemperd wordt door de vele taalfouten die niet gesignaleerd zijn. Indien deze fouten uit de tekst waren gehaald was dat zeker ten goede gekomen aan het boek. Met het oog op het tot stand komen van de volgende delen van deze trilogie zou de auteur daar ondersteuning voor kunnen zoeken.

'Traiders – Het Gevecht' scoort hoog in originaliteit, psychologie, plot en spanning, maar laag in schrijfstijl en leesplezier.
Ik ben blij dat ik dit eerste deel heb mogen lezen; deze auteur belooft veel voor de toekomst en ik kijk uit naar het volgende deel van de trilogie.

De auteur:
(foto: Twitter)

Esmee Buijze is geboren op 21 september 1997 in Terneuzen. Ze heeft in 2013 haar VMBO-T diploma gehaald en besloot daarna haar HAVO-diploma te halen. In 2014 begon ze met het schrijven van haar profielwerkstuk en ontdekte zo haar hobby. Toen ze jonger was maakte ze haar eigen slaapverhaaltjes al, maar nu daagde ze zichzelf uit om een echt groot verhaal te schrijven. Uiteindelijk veranderde dat in het eerste boek van de fantasy-trilogie, Traiders.

Haar doel is om andere mensen ontspannen te laten verdwalen in haar boeken. Zelf werd ze op die manier verliefd op lezen en later ook op schrijven.

Traiders koopt u bij uw lokale boekhandel of via:


maandag 29 mei 2017

Vandaag ontvangen: 'INferNO', geschreven door Geert De Vriese & Frank Van Laeken

De brand in de Innovation

INferNO

Boekgegevens:
Titel: INferNO
De brand in de Innovation
Auteurs: Geert De Vriese, Frank Van Laeken
Genre: mens en maatschappij
Uitgave: paperback met indrukwekkende foto's , 254 pagina's
Uitgever: Houtekiet, februari 2017
ISBN: 978 90 89245 44 1
ISBN: 978 90 89245 45 8 (e-Book)
NUR: 400

 'Stop! Het is daar tweeduizend graden. Als u nu binnengaat, zult u niet meer buitengaan'.

22 mei 1967, een druilerige maandag. Anderlecht is pas kampioen geworden, Eddy Merckx rijdt zijn eerste grote wielerronde, Elvis Presley is net getrouwd en de oorlog in Vietnam escaleert. In de Brusselse Nieuwstraat lopen keurig geklede mannen en vrouwen rond. Voor hun inkopen hebben ze de grootwarenhuizen voor het uitkiezen.

13.20 uur. Een verkoopster ziet op de eerste verdieping van de majestueuze Innovation, een bouwwerk van architect Victor Horta, rook opkringelen uit de opslagplaats van de afdeling kinderkleding. Niemand kan op dat ogenblik vermoeden dat een van de grootste rampen uit de Belgische geschiedenis zich begint te voltrekken. Het vuur zal pas 323 slachtoffers later gedoofd worden.

Vijftig jaar na de feiten reconstrueren Geert De Vriese en Frank Van Laeken de brand in de Innovation aan de hand van archiefmateriaal en gesprekken met overlevenden, nabestaanden en hulpverleners. Was het een ongeval? Brandstichting? Een aanslag? Het lijkt wel het scenario van een rampenfilm, maar het is echt gebeurd.


(foto: Houtekiet)

Geert De Vriese (1962) werkte voor Sport '80, P-magazine, Ché en de VRT-sportredactie, waar hij als redactiechef verantwoordelijk werd voor Sportweekend, Studio 1 en de sportverslaggeving in het Journaal, de Zevende Dag en het nieuws op Radio 1. 
In 2008 ging hij weer schrijven. De Vriese schreef 1970-1979 'De Gouden Jaren van het Belgisch voetbal' (2009), 'Hoe Lucien Van Impe de Ronde won' (2010), 'Mirakels in de Provincie' (2011), 'Moed, zweet en tranen' over 12 tragische sporthelden (2012) en 'De Tour in België' (2013). Zijn meeslepende sportverhalen verschijnen in Bahamontes. 
In 2016 verschijnt bij Houtekiet 'De Grote Duivels' (samen met Frank Van Laeken), maar ook 1976. 'De zomer van ons leven' over de warmste zomer ooit in België.

(foto: Twitter)

Frank Van Laeken (1959) studeerde sociale communicatie aan het RITS in Brussel. Halfweg de jaren 90 ging hij aan de slag bij de sportredactie van de VRT, waar hij in 2000 hoofdredacteur werd. Later leidde hij de redacties van de regionale tv-omroep TV Oost en de betaalsportzender Sporting Telenet, en in 2011 werd hij woordvoerder bij Beerschot AC. Vandaag is hij zelfstandig journalist. Bij Houtekiet publiceerde hij 'Als het werk stopt', 'Het geld van het voetbal', 'De Grote Duivels' samen met Geert De Vriese en 'Vuile zwarte' in coauteurschap met Paul Beloy.

INferNO koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

MAANDAG-WINACTIE Deze actie is nu geslotenMAANDAG – WINACTIE

Vandaag start de winactie voor een exemplaar van 'Ann Sophia, Noblesse oblige', geschreven door Lucia Douwes Dekker.Over het boek: 
Na haar vaders mededeling dat het kapitaal in de familiebank door verkeerde investeringen is verdampt, moet Ann Sophia Bentinck van Voorst tot haar grote frustratie in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ze vindt een baan in een wereldvermaard hotel in Amsterdam, waar ze dagelijks geconfronteerd wordt met de blasée houding van gefortuneerde gasten. Haar puissant rijke vrienden nemen haar 'werk' nauwelijks serieus en haar ouders vertrekken naar Amerika. Ann Sophia's bevoorrechte en zorgeloze leven waarin geld nooit een rol speelde, is plotsklaps veranderd.

Via zijn adviseur vraagt een zakenmiljonair Anns hulp om zijn familie te fêteren op een waar jetsetleven in de Mediterranée. Voor iedereen aan boord van het luxejacht de Mabruk III betekent de reis een confrontatie met bestaande zekerheden, niet alleen voor deze familieleden en de internationale crew. Ann Sophia's adellijke opvoeding botst met die van de nouveau riche, met haar nieuwe liefdes en met de essentie voor het vinden van geluk.

NBD Biblion over Ann Sophia:
Schrijfster Lucia Douwes Dekker nam haar trouwe lezersschare al vaker mee 'op reis' in haar boeken. In deze vijfde roman van haar hand varen we mee op een luxe privéjacht langs de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Met de weelde aan boord, met aanblikken van idyllische kusten, mondaine havensteden als Nice, Cannes, Monte Carlo, San Remo en Portofino en de romantische eilanden Ibiza, Mallorca, Corsica en Elba. 
En zoals altijd schrijft Lucia 'mooi en beeldend, met rake typeringen waarbij de humor niet vergeten wordt en een verhaallijn die de lezer van het begin tot het einde in zijn greep houdt'

De auteur:

Lucia Douwes Dekker, geboren als Lucia Silvana Koopmans op 26 maart 1957 is tijdens een verlofperiode van haar ouders in Nederland geboren, om daarna met hen weer terug te keren naar Maleisië, waar haar vader werkte bij een groot internationaal grondstoffenbedrijf. 

Lees meer over de auteur op haar website.

Meedoen gaat als volgt:
1) Like de boekenpagina op facebook Mieke's blog: 'Graag gelezen'.
2) Like en deel dit bericht openbaar op je tijdlijn, zodat ik het kan zien.
3) Alleen bestemd voor adressen in Nederland en België.
4) Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)

Uitsluitend diegenen die aan bovenstaande voorwaarden voldoen kunnen meedoen aan deze winactie.
Deze actie start vandaag 29 mei en sluit op zondag 4 juni om 23.59 uur. Dinsdag 6 juni maak ik de winnaar bekend. De winnaar heeft dan een week om te reageren. Daarna wordt een nieuwe winnaar gekozen.

Veel succes deelnemers!
Mieke Schepens

PS
Mocht je niet winnen:
Ann Sophia is verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel of via:  

'Azul, Missie red de haai', geschreven door Lian Kandelaar

BESCHERM DE HAAIEN!
Van ieder verkocht boek gaat € 1,- naar het Wereld Natuur Fonds.

Azul, Missie red de haai

Boekgegevens:
Titel: Azul, Missie red de haai
Auteur: Lian Kandelaar
Genre: kinderboek, fictie 7 – 9 jaar
Uitgave: paperback met illustraties, 84 pagina's
Uitgever: KNNV Uitgeverij, 11 mei 2017
ISBN: 978 90 50116 19 0
NUR: 282
Illustraties: Lian Kandelaar, Hanna Haring

"Hij voelt de haai tegenstribbelen. Het is nog maar een kleintje. Niet eens een meter. Rico probeert naar het wateroppervlak te zwemmen. Hij heeft bijna geen lucht meer. Nog even, denkt hij, maar zijn benen worden zwaar..."

Rico woont in een prachtig natuurgebied. Zijn ouders doen onderzoek naar haaien en zijn zusje vindt alles geweldig. Er is één probleem. Hij is bang, heel bang voor haaien. De redding van Azul verandert zijn leven.

Het verhaal en mijn mening:
In het voorwoord schrijft Carol Phua (Natuurbeschermer en haaienexpert - Wereld Natuur Fonds) over haar passie om haaien te beschermen en hoe belangrijk het is om in harmonie met de natuur te blijven leven.
"Haaien zwemmen eigenlijk niet, maar ze glijden sierlijk en krachtig door het water. Als ik tijdens het duiken die machtige haaien om me heen zie, voel ik me even heel nietig en vol verwondering."

Wat me bijzonder aantrekt in dit leuke boekje is de informatie die op een heel toegankelijke manier aangeboden wordt. Door middel van een spannend verhaal worden kinderen geïnformeerd over het leven van haaien en andere zeedieren zoals dolfijnen in 'Azul, Missie red de haai'. Dit boekje is ook leerzaam voor ouderen. Vraag zo nu en dan aan je kind waarover het verhaal gaat en of hij of zij nog nieuwtjes tegengekomen is over haaien.
'Wist je dat de Groenlandse haai het langst kan leven van de gewervelde dieren? Hij kan wel 270 jaar oud worden, maar sommige mensen zeggen dat hij wel meer van 500 jaar kan worden. Dat is toch niet te geloven?'

Lian Kandelaar heeft een vlotte schrijfstijl die zeker niet kinderlijk te noemen is, hierdoor leest het niet als een betuttelend verhaal maar als een volwassen boek. Zowel spanning, blijdschap, ontroering en humor zijn aanwezig in dit tweede boek van Lian Kandelaar.
De belevenissen van Rico zullen graag gelezen worden door kinderen van 
7 jaar en ouder. Ik heb er ook van genoten!

De auteur:
(foto: aangeleverd door Marjolein Smit)


Lian Kandelaar (2005) wil met haar boeken andere mensen inspireren om zich in te zetten voor de natuur. Op tienjarige leeftijd schreef ze haar debuut 'Missie red de dieren'. Het geld dat ze daarmee verdient, doneert ze aan het Wereld Natuur Fonds.
'Azul Missie red de haai' schreef Lian voor de actie Haai Alarm.

Lian was live te gast bij tv programma NPO-zapp voor de WNF-actie “Haai Alarm” - Op zaterdag 13 mei om 09.45 uur was Lian met haar nieuwe boek 'AZUL - Missie red de haai' aanwezig tijdens de live uitzending van Zapp Your Planet op NPO Zapp, voor de actie Haai Alarm.
Zondag 21 mei vindt de uitreiking plaats van de Hotze de Roosprijs 2017, waar ze met haar boek 'Missie red de dieren' een van de finalisten is. Kijk mee op de Facebookpagina van 'Missie red de dieren'.

Op deze video op youtube.com vertelt Lian over het tot stand komen van haar boek; het enthousiasme spat er vanaf!

'Azul Missie red de haai' werd mede mogelijk gemaakt door het project Save Our Sharks van de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging en de Dutch Caribbean Nature Alliance

Azul Missie red de haai koopt u via uw lokale boekhandel of bij


zondag 28 mei 2017

'Nevelvrouw', geschreven door Linda Wormhoudt

Dit is waar ik eindig. Dit is waar ik begin.

Nevelvrouw
Boekgegevens:
Titel: Nevelvrouw
Kind van de wegen - deel 3
Auteur: Linda Wormhoudt
Genre: spiritualiteit
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: A3 boeken, 2016
ISBN: 978 94 91557 29 3
NUR: 728

“Ga naar IJsland en zoek de rivier die naar boven stroomt.” 
Deze boodschap kreeg zij steeds weer in haar dromen. Waarom IJsland? Welke rivier? Wie fluistert haar deze opdracht in?

‘Nevelvrouw’ is een spirituele roman over trouw en verraad, over vergeten volkeren, Reuzen, Trollen en Alfen. Over dood en leven, over chaos en orde. En over de goden Odin en Loki, ooit bloedbroeders, nu onbroeders. Wat heeft Hella, de godin van het dodenrijk, voor met die zoekende vrouw uit de Lage Landen? Waarom wil de Nevelvrouw haar kennis over het dodenwiel, de schaduw van het levenswiel aan haar overdragen? Welke rol spelen de verloren runen, de magische symbolen van alle stammen, nu hervonden en net zo krachtig als toen?

Deel 1 van de serie ‘Kind van de wegen’ speelt zich af in Koerdistan en deel 2, ‘Beschermheer’, in Lapland. 
Deel 3, ‘Nevelvrouw’, speelt zich voornamelijk af in IJsland en Groenland. Alle delen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. Het sjamanistische pad dat Linda Wormhoudt al meer dan twintig jaar als volgster van Odin loopt, kent vele waarheden en meerdere werelden.
Elk boek kan heel goed op zichzelf gelezen worden en is een afgerond geheel.


Mijn mening:
Hella is de doodsgodin, de hoedster van het dodenrijk. Het is een heel geruststellende gedachte dat ze geen beul is, maar dat in haar dodenrijk iedereen terug krijgt wat hij of zij tijdens het dagelijkse aardse leven anderen heeft aangedaan. Het ligt dus bij jezelf hoe je verder gaat. 
Dit lijkt erg op Karma.

In 'Nevelvrouw' lees je over de reis die Linda Wormhoudt gemaakt heeft en nog steeds maakt, net zoals wijzelf. Wij zijn ons meestal niet zo bewust waar we op dit moment staan in het leven en waar we naartoe gaan. Ook zitten we vaak vast in een begin en een einde, terwijl de auteur in dit boek heeft laten zien dat ook de dood geen einde is voor het leven, maar dat het leven doorloopt. Niet op de manier die je kent, maar het wiel draait verder.

Door het neerschrijven van de achttien sagen geeft de auteur de lezer de kans om haar op haar reis te begeleiden die haar gevormd heeft tot wat ze nu is; een deler van haar ervaringen ten gunste van iedereen die haar verhaal wil lezen en daarmee hun kennis willen vergroten. Een geschenk!

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven. Ook de cursief gedrukte hoofdstukjes waarin je meeleest over een van de runen, Hella of Loki zijn in de ik-vorm, zodat je ook hun waarneming en hun plaats in dit verhaal kunt volgen. Het zijn de rode draden in dit boek.

Voorafgaand aan de sagen vind je steeds een stukje achtergrondinformatie over hetgeen je op de volgende bladzijde te lezen krijgt. Soms gaat het over de locatie, een andere keer over personen of volkeren. Dit is zonder meer een waardevolle aanvulling die ook een draad spint tussen informatie en magie.

Wat een grote indruk bij mij achterliet was de bevestiging dat al sinds jaar en dag alles en iedereen op de een of andere manier met elkaar verbonden is. We zijn verbonden door een draad uit een web, dat gemaakt is voor en door ons allemaal, de levenden en doden. Bovendien hoef je jezelf niet te generen voor het feit dat je 'anders' bent. Zo hoort het te zijn!

De auteur:

Linda Wormhoudt (1966) interesseert zich van jongs af aan voor het spirituele. Als tiener kwam ze in aanraking met hekserij. Als solitaire heks bekwaamde ze zich in de tarotkaarten en andere orakels. Ze werd lid van een internationale groep heksen, die zich vooral bezig hield met de Scandinavische tradities. Toen ze door haar buitenlandse partner het traditionele sjamanisme ontdekte, wist ze dat ze haar spirituele pad had gevonden. In de bergen van Koerdistan deed ze haar eerste rituelen voor anderen.
(bron: A3 boeken)
Lees meer over Linda op haar website Soulritual.

Nevelvrouw koopt u via uw lokale boekhandel of via:


donderdag 25 mei 2017

'De galerijflat', geschreven door Francesco Recami

Italiaanse thriller

De galerijflat

Boekgegevens:
Titel: De galerijflat
Auteur: Francesco Recami
Genre: Italiaanse thriller
Uitgave: paperback, 198 pagina's (exclusief index)
Uitgever: Serena Libri, oktober 2016
ISBN: 978 90 76270 92 0
NUR: 331; detective
Oorspronkelijke titel: La casa di ringhiera
Vertaald door: Rianne Aarts

Amadeo Consonni is gek op moordzaken. Claudio Giorgi drinkt veel te veel en slaat zijn vrouw en kinderen. De Angelis is de hele dag bezig met zijn mooie Opel en zijn parkeerplaats. Erika draagt strakke truitjes en te korte rokjes.

Met z’n allen wonen ze in een galerijflat in Milaan. En dan gaat het mis.
Te midden van misverstanden en geklungel ligt een lijk in een zak te wachten op vervoer. En op de parkeerplaats van De Angelis staan steeds andere auto’s.


Het verhaal en mijn mening:
Dit is mijn eerste kennismaking met het werk van Francesco Recami en ik heb er werkelijk van genoten!
Het boek beschrijft de belevenissen van de bewoners van een galerijflat in Milaan. Je leest over wat ze gedurende zes dagen meemaken; van dinsdag 9 december tot en met zondag 14 december. Een kleine gebeurtenis zet een en ander in gang, maar de manier waarop het verhaal eindigt had ik niet kunnen voorzien!

Het verhaal begint op een langzaamaan-dan-breekt-het-lijntje-niet manier; hierdoor krijg je meteen het gevoel dat je in het mediterrane Milaan meekijkt naar het wel en wee van de personages, die in dit gedeelte van het boek uitgebreid aan je voor worden gesteld. Ook de omgeving waarin alles zich afspeelt is goed beschreven, waarvoor dank.
Mede door deze degelijke beschrijvingen ben je in staat om werkelijk te kunnen genieten van dit verhaal.

Hier wordt een heel klein wereldje beschreven in de vorm van een galerijflat waar alles gebeurt wat ook in de werkelijke wereld gebeurt; van liefde tot haat, van verlies en diefstal, van verlangen en afkeer. Het is een wereldje van tegenstellingen, met Amadeo Consonni in de hoofdrol.

'De avond was, zoals de afgelopen dagen, zijn aandacht gericht op de zaak die de nieuwsgierigheid van minstens de hele regio maar ook daarbuiten prikkelde, die van de Sfinx van Lentate sul Seveso. Een verschrikkelijke en sensationele zaak, waarover rechercheurs, ervaren criminologen en de gehele publieke opinie momenteel in het duister tastten.'

'De galerijflat' is een spannende misdaadroman met hilarische momenten, waarin de spanning opgevoerd wordt. Deze spanning blijft daarna aanwezig tot het eind. Een einde dat me een gevoel van genoegdoening gaf. Niet alles is afgesloten, maar in dit geval vind ik dat niet erg.

Ik kijk zeker uit naar het volgende boek van Francesco Recami; 'Lijken in de kast', dat in oktober 2017 verwacht wordt!

De auteur:
(foto: Serena Libri)

Francesco Recami (Florence, 1956) is begonnen als auteur van berggidsen en jongensboeken. Pas rond zijn vijftigste begint hij met het schrijven van romans, die met veel bewondering worden ontvangen en waarvoor hij o.a. de Premio Scrittore Toscano krijgt. La casa di ringhiera verscheen in 2011 en beleeft in Italië inmiddels zijn 17e druk.

De galerijflat koopt u via uw lokale boekhandel of via:

Vandaag in de schijnwerpers: 'Wat jij niet ziet', geschreven door Sarah Pinborough #WTFthatendingWat jij niet ziet

Boekgegevens:
Titel: Wat jij niet ziet
Auteur: Sarah Pinborough
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: The House of Books, 28 juni 2017
ISBN: 978 90 44350 57 9
ISBN: 978 90 44350 58 6 (e-Book)
NUR:  332
Oorspronkelijke titel: Behind Her Eyes
Vertaald door: Nathaly Schrijnder

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

Stephen King noemt het ‘bloody brilliant’, The Guardian ‘geweldig gevaarlijk’ en Harlan Coben zegt over de auteur: ‘Sarah Pinborough wordt jouw nieuwe obsessie’. 

28 juni verschijnt bij The House of Books WAT JIJ NIET ZIET, een psychologische thriller die omslaat in een angstaanjagende nachtmerrie met een einde dat je naar adem doet happen. 

Meer kan en mag ik op dit moment niet over het verhaal vertellen. Bij het leesexemplaar was een  'Geheimhoudingsverklaring' ingesloten waarin ook werd verwezen naar de twitterhashtag #WTFthatending.
Mijn recensie volgt vanzelfsprekend ook op dit blog, en je kunt van me aannemen dat ik ontzettend benieuwd ben!

De auteur:
Foto auteur © Doselle Young

Sarah Pinborough (1972) is prijswinnend schrijver van boeken en televisieseries, onder meer voor de BBC. Het Engelse manuscript van Wat jij niet ziet werd verkocht na een duizelingwekkende veiling en inmiddels zit ook een film in de pijplijn.

Wat jij niet ziet kun je al reserveren bij de lokale boekhandel of bij:


woensdag 24 mei 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Weerzien in Christchurch', geschreven door Johan Gortworst

Voor de achterblijvers

Weerzien in Christchurch

Boekgegevens:
Titel: Weerzien in Christchurch
Auteur: Johan Gortworst
Genre: roman
Uitgave: paperback, 268 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, februari 2017
ISBN: 978 94 63381 63 5
NUR: 300

Begin jaren zeventig. 
Een zus en een broer slaan hun vleugels uit. Zij volgt de liefde van haar leven en emigreert naar Nieuw-Zeeland. Er zijn meer grenzen te overwinnen dan de taal alleen. Het land betovert, maar de uitdagingen zijn onverwacht groot. Haar jongste broer ontdekt vanuit een grachtenpand zijn nieuwe wereld. Hij is op zoek naar het echte leven. Hij droomt van een toekomst op het toneel. 
Dan valt een brief op de mat met slecht nieuws. Wat te doen, afwachten of ingrijpen? Een periode van onzekerheid, wanhoop en verdriet begint. Eenieder gaat zijn eigen weg. Soms samen, soms alleen. Hoe moet je nu verder?

Johan Gortworst kreeg veel waardering voor zijn roman Zilver in bruikleen (2013). Een boek waarin hij op persoonlijke wijze zijn moeder liet vertellen over haar dilemma’s als psychiatrisch verpleegkundige tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Zilver in bruikleen krijgt de lezer niet alleen inzicht in de dilemma's waarmee zijn moeder in de oorlog worstelde, maar tegelijk een schets van het naoorlogse gereformeerde gezin waarin Johan Gortworst opgroeide
Ook in Weerzien in Christchurch is het persoonlijke verhaal de drijvende kracht om vragen te stellen naar de betekenis van gebeurtenissen in een mensenleven. Een betekenis die voor eenieder kan verschillen en door de tijd heen ook kan veranderen.

Meer over de auteur:

Johan Gortworst (1955) verbindt zijn literaire vaardigheden met zijn grote belangstelling voor sociale vraagstukken. Het opkomen voor kwetsbare mensen die ondersteuning nodig hebben is de rode draad in zijn leven. Vanuit die betrokkenheid liet hij eerder Tamils aan het woord in Tamils op je stoep (1986). Een boek dat tot doel had meer begrip te kweken voor deze groep vluchtelingen, waarover in die tijd weinig bekend was. Daarnaast schreef hij korte verhalen, artikelen in vakbladen, columns en speeches voor bestuurders op verschillend niveau.
Johan Gortworst is getrouwd en heeft twee dochters.
Hij is plaatsvervangend directeur van de Federatie Opvang, de brancheorganisatie voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en beschermd wonen (www.opvang.nl)

Weerzien in Christchurch koopt u bij uw lokale boekhandel of via:

dinsdag 23 mei 2017

WE HEBBEN EEN WINNAAR

In de MAANDAG-WINACTIE van 8 mei kon je meedoen voor een exemplaar van 'RAW WAR', geschreven door Ed van Kan.


'RAW WAR' beschrijft de ongemakkelijke ontmoetingen van een oorlogscorrespondent.

Maronna, van harte gefeliciteerd!
Stuur je gegevens binnen één week naar me toe, zodat het boek zo snel mogelijk naar je toe gestuurd kan worden. Heb ik binnen deze week niets van je gehoord, wordt er een andere naam geloot.

Behoor jij deze keer niet tot de winnaars, niet getreurd want binnenkort komt er een nieuwe winactie. Houdt daarom mijn blog en mijn boekenpagina Mieke's blog: 'Graag gelezen' op Facebook in de gaten.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Warme groet,
Mieke Schepens


zaterdag 20 mei 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'AZUL Missie red de haai', geschreven door Lian Kandelaar

Bescherm de haaien! Van ieder verkocht boek gaat € 1,= naar het Wereld Natuur Fonds

AZUL Missie red de haai

Boekgegevens:
Titel: AZUL Missie red de haai
Auteur: Lian Kandelaar
Genre: kinderboek, fictie 7 – 9 jaar
Uitgave: paperback met illustraties, 84 pagina's
Uitgever: KNNV Uitgeverij, 11 mei 2017
ISBN: 978 90 50116 19 0
NUR: 282
Illustraties: Lian Kandelaar, Hanna Haring


"Hij voelt de haai tegenstribbelen. Het is nog maar een kleintje. Niet eens een meter. Rico probeert naar het wateroppervlak te zwemmen. Hij heeft bijna geen lucht meer. Nog even, denkt hij, maar zijn benen worden zwaar..."

Rico woont in een prachtig natuurgebied. Zijn ouders doen onderzoek naar haaien en zijn zusje vindt alles geweldig. Er is één probleem. Hij is bang, heel bang voor haaien. De redding van Azul verandert zijn leven.

"Haaien zwemmen eigenlijk niet, maar ze glijden sierlijk en krachtig door het water. Als ik tijdens het duiken die machtige haaien om me heen zie, voel ik me even heel nietig en vol verwondering."
 - Carol Phua, Natuurbeschermer en haaienexpert - Wereld Natuur Fonds

Spannend leesboek voor kinderen met weetjes over 10 verschillende soorten haaien.

Tags: zee, oceaan, vissen, haaien, kinderen, natuur, kinderboeken, leesboeken, natuurboeken voor kinderen, dierenbescherming, dierenverhalen, dierenboeken, wilde dieren, wildernis, wildlife, diergedrag.

De auteur:
(foto: aangeleverd door Marjolein Smit)

Lian Kandelaar (2005) wil met haar boeken andere mensen inspireren om zich in te zetten voor de natuur. Op tienjarige leeftijd schreef ze haar debuut Missie red de dieren. Het geld dat ze daarmee verdient, doneert ze aan het Wereld Natuur Fonds. 
AZUL Missie red de haai schreef Lian voor de actie Haai Alarm. 
Lian was live te gast bij tv programma NPO-zapp voor de WNF-actie “Haai Alarm” - Op zaterdag 13 mei om 09.45 uur was Lian met haar nieuwe boek 'AZUL - Missie red de haai' aanwezig tijdens de live uitzending van Zapp Your Planet op NPO Zapp, voor de actie Haai Alarm.
Zondag 21 mei vindt de uitreiking plaats van de Hotze de Roosprijs 2017, waar ze met haar boek Missie red de dieren een van de finalisten is. Kijk mee op de Facebookpagina van 'Missie red de dieren'.

Op deze video op youtube.com vertelt Lian over het tot stand komen van haar boek; het enthousiasme spat er vanaf!

BESCHERM DE HAAIEN!
Van ieder verkocht boek gaat € 1,- naar het Wereld Natuur Fonds.


AZUL Missie red de haai werd mede mogelijk gemaakt door het project Save Our Sharks van de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging en de Dutch Caribbean Nature Alliance

AZUL Missie red de haai koopt u via uw lokale boekhandel of bij


donderdag 18 mei 2017

Nog te lezen: 'De wereld' - Deel 3 van de Atlantis-trilogie, geschreven door A.G. Riddle

Een onvoorstelbare ramp, een signaal van ver, en een laatste hoop de mensheid te redden
De wereld

Boekgegevens:
Titel: De wereld
Deel 3 van de Atlantis-trilogie
Auteur: A.G. Riddle
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 302 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, mei 2017
ISBN: 978 90 22572 61 0
ISBN: 978 94 02307 83 2 (E-book)
NUR: 330
Oorspronkelijke titel: The AtlantisWorld
Vertaling door: Jan Pott

Het derde en laatste deel in de trilogie over de zoektocht naar het ontstaan van de mensheid, voor de lezers van Michael Crichton, Dan Brown en Lee Child

Noord-Marokko. Dokter Kate Warner wist het virus te verslaan dat onvoorstelbaar veel mensenlevens had kunnen kosten, en dacht ook zichzelf te hebben genezen. Dan blijkt dat ze zelf nog steeds gevaar loopt – en dat de Atlantis-samenzwering nog veel groter is dan ze vermoedde.

De tijd begint te dringen, zowel voor haarzelf als voor de mensheid. Net als alle hoop verloren lijkt, komt er een signaal vanuit een wel zeer onverwachte hoek...

Eerder las ik het eerste deel De oorsprong en tweede deel Het virus

De auteur:
(foto: Jessica Crawford)

A.G. Riddle leidde jarenlang internetstart-ups voordat hij zich richtte op zijn grote passie: schrijven. Van zijn debuut De oorsprong zijn inmiddels wereldwijd 1 miljoen exemplaren verkocht. Hij woont in Florida.
Lees meer over hem op zijn website.

De wereld koopt u bij uw lokale boekhandel of via: