vrijdag 31 augustus 2018

WE HEBBEN EEN WINNAAR!

In de winactie van 24 augustus konden jullie meedoen voor een exemplaar van Heimwee naar bloed, geschreven door Dario Correnti.
Met dank aan HaperCollins Holland voor het mogelijk maken van deze winactie!

Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan. Nog voor Heimwee naar bloed verscheen in Italië was de internationale belangstelling al heel groot. Heimwee naar bloed verschijnt in zestien landen en is genomineerd voor de Premio Bancarella, een belangrijke literaire prijs
.

Klik HIER en lees meer over het verhaal en mijn mening. 

Er waren weer veel deelnemers. De winnaar van deze winactie is....



Wilma, van harte gefeliciteerd en veel leesplezier!

Stuur je gegevens naar me toe zodat het boek zo snel mogelijk naar je toe gestuurd kan worden. Heb ik op 6 september niets van je gehoord, wordt een andere naam geloot.

Behoor jij deze keer niet tot de winnaars? Niet getreurd want binnenkort volgt een nieuwe winactie!
Houd daarom mijn blog en mijn boekenpagina  Miekes blog: 'Graag gelezen' op Facebook in de gaten.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Warme groet,
Mieke Schepens

Heimwee naar bloed koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

donderdag 30 augustus 2018

Op zondag 9 september verschijnt bij Uitgeverij Palmslag 'Doris Dorpsuil' van Bo Sijpkes

Vier verhalen over levensveranderende situaties


Doris Dorpsuil

Volgens Bo Sijpkes, de auteur, bestaat er meer dan alleen een wereld waarin kinderen leren rekenen en schrijven. Kinderen moeten ook leren omgaan met hun eigen gevoelens tijdens levensveranderende situaties. Dit kunnen negatieve gebeurtenissen zijn, zoals de dood of een scheiding, maar ook mooie dingen, zoals de geboorte van een broertje of zusje. 

In Doris Dorpsuil worden deze situaties aan de hand van vier stappen bespreekbaar gemaakt.

Over het boek:
In een grote boom, midden in het dorp woont Doris Dorpsuil. Doris ziet alles wat er in het dorpje gebeurt. Iedere dag komen er kinderen uit het dorp naar Doris om te vertellen wat ze meemaken. Met Doris is het fijn praten over de leuke en de minder leuke gebeurtenissen in het leven.

In dit eerste boek over Doris Dorpsuil leer je gemakkelijk samen met kinderen, aan de hand van vier simpele stappen, geboorte, dood, scheiding en een eerste schooldag bespreekbaar te maken. Bovenal is het gezellig en leerzaam om even weg te duiken in het dorpje van Doris.

Luister HIER naar de auteur als ze vertelt hoe het boek tot stand kwam.

(foto: Uitgeverij Palmslag)

De auteur:
Bo Sijpkes (1988) koos na het VWO voor een studie Psychologie, maar besloot uiteindelijk de Pedagogische Academie te voltooien. Door haar ervaringen in het regulier- en korte tijd in het speciaal onderwijs te combineren met haar studiekennis en haar ervaringen met levensveranderende situaties heeft ze de verhalen van Doris Dorpsuil geschreven. Verhalen waarin gevoelsverwerking bij jonge kinderen centraal staat met als leidraad compassie. Compassie voor het kind en voor jezelf als volwassene. Dit alles aan de hand van vier simpele stappen!

Doris Dorpsuil reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Doris Dorpsuil
Auteur: Bo Sijpkes
Genre: kinderboeken
Uitgave: hardcover (full colour), 80 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, verwacht 9 september 2018
ISBN: 978 94 91773 88 4
Illustraties door: Ati van Twillert

Vandaag in de schijnwerpers: 'Comeback', de spannende ontknoping van het tweeluik rond de profiler Kaya De Regge. Geschreven door Belinda Aebi


Comeback
Het vervolg op Ademnood

Mocht u net zoals ik, Ademnood niet gelezen hebben; hier volgt een kleine samenvatting van wat vooraf ging: 

Wanneer profiler Kaya De Regge na een stevige FBI-opleiding uit Amerika terugkeert, wordt ze al gauw op twee onopgeloste moordzaken gezet om een daderprofiel te schetsen. Beide dossiers zitten muurvast, ook al is er duidelijk een onderling verband: een onbekende getuige op de plaatsen delict en een verblijf in het zeesanatorium dertig jaar terug.
Wanneer nog een derde slachtoffer in bizarre omstandigheden komt te overlijden, stapelen de vragen zich steeds verder op en groeit ook het wantrouwen. Kan Kaya het motief achter de moorden ophelderen en zo de dader aanduiden?

Lees hier meer over Ademnood.

Over Comeback:
Profiler Kaya De Regge is samen met de Gentse recherche op zoek naar de dader van een dubbele moord. 
Wat speelde er zich af in het sanatorium waar hij en zijn slachtoffers als kind verbleven? En hoe zit het met de dood van Jack, de Colombiaanse barista waar Kaya gevoelens voor had? Leidde Jack een dubbelleven en was zijn koffiebar een dekmantel voor drugshandel? 
Wanneer er nieuwe feiten aan het licht komen, kan Kaya niet anders dan op onderzoek uitgaan...

Lees hier een fragment uit het boek.

(foto: Uitgeverij Lannoo)

De auteur
Belinda Aebi heeft als rasechte misdaadauteur al meerdere politiethrillers op haar backlist staan. Met Comeback, haar tiende misdaadverhaal, bewijst ze nogmaals het spannende genre perfect te beheersen.
Haar website.

Comeback koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Comeback
vervolg op Ademnood
Auteur: Belinda Aebi
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Lannoo nv, augustus 2018
ISBN: 978 94 01442 80 0
ISBN: 978 94 01455 50 3 (eBook)

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

woensdag 29 augustus 2018

Vandaag in de schijnwerpers: Mijn Verzamelpunt - Hermen Grondijs



Mijn Verzamelpunt - Welzijn door verzamelpuntcorrecties

Samenvatting
"De medische en wetenschappelijke wereld zouden er goed aan doen het corrigeren van het verzamelpunt als een noodzakelijke toevoeging te accepteren. De beschreven therapieën zouden ten behoeve van onze gezondheid toegepast dienen te worden in alle huisartsenpraktijken en ziekenhuizen. Dit boek zou daartoe een grote bijdrage kunnen leveren."
- Jon Whale

Dit is een boek voor iedereen: artsen, therapeuten, patiënten en geïnteresseerden in verzamelpuntcorrectie. De lezer kan met dit boek zijn voordeel doen; de werkwijze en uitwerking van de verzamelpuntcorrectie leren kennen en ervaren, naast de mogelijkheden om de achtergronden en de wonderbaarlijke resultaten van de edelsteenlampentherapie onder ogen te krijgen. Er zijn conclusies te trekken en wegen te zoeken om de eigen situatie te verbeteren. Een medisch verantwoorde verhandeling die bijna leest als een roman; leesbaar en informatief voor leken, een aanvulling voor artsen en een leidraad voor therapeuten.

Een inkijkje  in het boek.

Het boek 'Het Verzamelpunt' van Jon Whale is herschreven, bewerkt, geactualiseerd en voorzien van eigen teksten door Rients Hofstra waarbij de vakinhoudelijke informatie van Hermen Grondijs leidend was. Dit is dan ook zijn boek geworden.
(bron: info 'Mijn Verzamelpunt')



(foto: Hermen Grondijs)
De auteur
Toen Hermen Grondijs in aanraking kwam met “het verzamelpunt of assemblage punt” werd hij zo enthousiast dat hij er niet van slapen kon, hoe kan zoiets eenvoudigs toch zoveel teweegbrengen! Hij bracht de therapie naar Nederland, ontwikkelde de standaarden en behandel protocollen en ging mensen trainen over de hele wereld. Dit boek is geschreven in verhaal vorm en makkelijk leesbaar en geeft inzicht in deze behandelmethode.
(bron: achterflap)


Mijn Verzamelpunt - Welzijn door verzamelpuntcorrecties koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Mijn Verzamelpunt 
Welzijn door verzamelpuntcorrecties
Auteur: Hermen Grondijs
Genre: gezondheid
Uitgave: hardcover, 234 pagina's
Uitgever: boekscout, juli 2018
ISBN: 978 94 02246 19 3

Heimwee naar bloed - Dario Correnti

Wie imiteert de eerste Italiaanse seriemoordenaar?


Heimwee naar bloed

Titelverklaring: 
"Ik vraag me af of ik heimwee naar bloed zal krijgen als ik eenmaal met pensioen ben."
Marco Besana is een misdaadjournalist en denkt terug aan zijn loopbaan; hoe zijn eerste stuk op de voorpagina over een seriemoordenaar ging en misschien zijn laatste zaak ook weer. Hij vertelt stagiaire Ilaria hoe hij bloed zag, veranderde in de loop der jaren. Het veranderde voor hem van het rode, menselijke bloed naar het blauwe, kille (de kleur van inkt) bloed om over te schrijven.

Samenvatting en de hoofdpersonen:
Marco Besana bijt zich vast in wat wellicht zijn laatste zaak zal zijn als journalist. Deze zaak is van hem en niemand pakt die van hem af! 

"Hij is bezig aan zijn laatste zaak, en die is hem op deze manier aan zijn vingers ontglipt. Dat gevoel heeft hij letterlijk: dat hij niets meer in handen heeft. Waarschijnlijk heeft hij er, juist omdat het zijn laatste zaak is, te veel waarde aan gehecht. Eigenlijk heb je altijd het gevoel dat je niets in handen hebt, maar nu merkt hij het pas, of hij ervaart het anders."

Een stadje in de provincie Bergamo, Italië, wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Het lijkt wel een slachtpartij: zo verschrikkelijk is de manier waarop het lichaam van de jonge vrouw is toegetakeld. 

Ilaria Piatti is een jonge, onhandige stagiaire op de krant. Piatti is nu zesentwintig. Twintig jaar geleden heeft in haar gezin ook een vreselijke misdaad plaatsgevonden; haar moeder verdween plotseling en is nooit meer teruggevonden. Haar vader werd veroordeeld en vanzelfsprekend speelt dat nog steeds in haar leven.

Niemand weet wat met haar aan te vangen, ze lachen haar uit en noemen haar 'La Piatolla', de tuthola. Maar dom is ze zeker niet; Ilaria zoekt direct contact met Besana omdat zij de manier van moorden herkent uit een zaak uit het verleden. (1870-1873)
Marco neemt haar verhaal met een korreltje zout, totdat hij hij van een bevriende politiebeambte iets doorkrijgt wat Piatti al voorspeld had.
Hebben ze te maken met een copycat die zich heeft laten inspireren door de eerste Italiaanse seriemoordenaar Vincenzo Verzeni? Want steeds wordt een mysterieuze in bloed geschreven boodschap achter gelaten: ViVe! 

De oudste van de krant en de jongste worden allebei ongeveer weggekeken op de redactie, maar ze gaan samenwerken! Vincenzo Verzeni, bijgenaamd ‘de vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.
Zowel Marco als Ilaria hebben er zich nu in vastgebeten!
Zal deze enigszins onverwachte samenstelling van een duo erin slagen deze zaak op te lossen?

De structuur en schrijfstijl:
De lekker korte hoofdstukken zijn voorzien van een datum. Ook de hoofdstukken die de verhaallijn van Vincenzo Verzeni in het eerste deel behandelen, zijn gedateerd zodat vergissen niet mogelijk is. 
De stijl die gebruikt wordt is sober maar vloeiend; geen hoogdravende woorden of ingewikkelde samenstellingen, waardoor het voor een groot publiek toegankelijk is.
Er zijn veel dialogen, die heel natuurlijk van opbouw zijn.

Mijn mening:
"Heimwee naar bloed" is een spannende thriller die zich grotendeels afspeelt in het Italië van nu. De beschrijving van de omgeving en de personages is knap gedaan, waardoor je jezelf op die locatie waant, terwijl je aan het lezen bent.
Het verhaal speelt zich af in een provincie in Noord-Italië. Een gebied met de natuur om de hoek, waar de mensen vaak meer weten dan ze zeggen. Stilzwijgen is goud, ook nu nog.
Wanneer je op een bepaald moment zeker weet hoe de vork in de steel zit, wordt het niet minder spannend. Integendeel; ik bleef aan het boek gekluisterd zitten en met een glimlach las ik het laatste hoofdstuk die de groei van de protagonisten als mens goed weergeven.

"Ik sluit een vervolg met Marco en Ilaria als hoofdrolspelers niet uit omdat het een duo is dat zeker niet verveelt. Ik kijk er dan ook naar uit!" 
 Graag Gelezen


De auteur:
Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan. Nog voor Heimwee naar bloed verscheen in Italië was de internationale belangstelling al heel groot. 
Heimwee naar bloed verschijnt in zestien landen en is genomineerd voor de Premio Bancarella, een belangrijke literaire prijs. 

Boekgegevens
Titel: Heimwee naar bloed
Auteur: Dario Correnti
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, augustus 2018
ISBN: 978 94 02701 61 6 
ISBN: 978 94 02755 89 3 (eBook)
Oorspronkelijke titel: Nostalgia del sangue
Vertaald door: Edwin Krijgsman

Heimwee naar bloed koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar.

vrijdag 24 augustus 2018

Deze actie is nu gesloten! ***Winactie*** Heimwee naar bloed - Dario Correnti



Er staat weer een leuke winactie op mijn blog. Vandaag start de verloting van een exemplaar van Heimwee naar bloed, geschreven door Dario Correnti.

Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen en mag bovendien van HarperCollins Holland een exemplaar verloten onder mijn volgers, waarvoor hartelijk dank!


Waar gaat deze thriller over? 
Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.
Lees HIER meer over het verhaal en de auteur.

Ik ben nog volop aan het genieten van het verhaal en heb nog geen recensie geschreven, maar ik kan wel verklappen dat je jezelf in Italië waant tijdens het lezen. De sfeer en mentaliteit van de mensen zijn prachtig neergezet. 
Maar zoals gezegd; mijn recensie volgt nog. 
Ga jij ook nog even mee naar Italië?

Meedoen gaat als volgt:

1. Ga via deze link naar mijn Facebookpagina Miekes Blog: Graag Gelezen, like daar het bericht over deze winactie en deel het bericht openbaar op Facebook zodat ik het kan zien. 
2. Wanneer je bovendien deze Facebookpagina een 'vind ik leuk' wilt geven (als je dat al niet gedaan hebt) zodat je mijn berichten vanzelf volgt, waardeer ik dat bijzonder!
3. Deze actie is alleen bestemd voor adressen in Nederland en België.
4. Indien geen naam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)

Deze actie start vandaag 24 augustus en sluit donderdag 30 augustus om 23.59 uur. Vrijdag 31 augustus maak ik de naam van de winnaar hier bekend. 
Indien de winnaar 6 september nog niet gereageerd heeft, wordt een nieuwe winnaar gekozen.

Veel succes voor iedereen!

Titel: Heimwee naar bloed
Auteur: Dario Correnti
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, augustus 2018
ISBN: 978 94 02701 61 6 
ISBN: 978 94 02755 89 3 (eBook)
Oorspronkelijke titel: Nostalgia del sangue
Vertaald door: Edwin Krijgsman

WE HEBBEN EEN WINNAAR!

In de winactie van 17 augustus konden jullie meedoen voor een exemplaar van Vogelvrij, geschreven door Kasper van Beek.


Kasper van Beek (Amsterdam, 1985) is film- en televisieproducent. Hij woont en werkt in Amsterdam.
Vogelvrij is zijn debuut en werd in april 2018 uitgebracht door Uitgeverij Cargo.

Klik HIER en lees meer over deze thriller.

De naam van de winnaar is geloot uit een flink aantal deelnemers!



Lyda, van harte gefeliciteerd!
Stuur je gegevens naar me toe zodat het boek zo snel mogelijk naar je toe gestuurd kan worden. Heb ik op 30 augustus niets van je gehoord, wordt een andere naam geloot.

Behoor jij deze keer niet tot de winnaars? Niet getreurd want vandaag volgt een nieuwe winactie!
Houdt daarom mijn blog en mijn boekenpagina Miekes blog: 'Graag gelezen' op Facebook in de gaten.
Iedereen hartelijk dank voor het meedoen.

Warme groet,
Mieke Schepens

Inmiddels is een blogtour van start gegaan. Lees hier meer. Vandaag in de schijnwerpers: De blikman - Sarah Winman

Inmiddels is een blogtour gestart.
Deelnemers aan de blogtour:

charlottesboeken.blogspot.nl 3 september
https://indeboekenkast.wordpress.com 4 september
www.boeklovers.wordpress.com 5 september
www.theonlymrsjo.nl 6 september 
www.tessaheitmeijer.com 7 september
www.leestafel.info 9 september
www.graaggelezen.blogspot.com 11 september
www.metdeneusindeboeken.blogspot.com 13 september 
www.valeriesboekenwereld.wordpress.com 14 september
www.newordorder.nl 15 september
www.dleesclubvanalles.nl 16 september
www.biancaschrijft.nl 17 september


Klik op de link en lees op de datum hun recensie.


De blikman

De onvergetelijke nieuwe roman van Sarah Winman, auteur van de internationale bestseller Toen God een konijn was.

Het verhaal
Dit is bijna een liefdesverhaal. Maar zo eenvoudig is het niet. 
Ellis en Michael sluiten vriendschap op hun twaalfde en lange tijd bestaat het leven van de jongens uit samen fietsen door de straten van Oxford, zichzelf leren zwemmen in de rivier, gedichten ontdekken en de vuisten van hun vaders ontwijken. En op een dag groeit deze vriendschap uit tot iets meer. 
Tien jaar later is Ellis getrouwd met Annie en is Michael uit het zicht verdwenen. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

De blikman is een hartverscheurend verhaal dat de liefde viert in al haar vormen. Een liefdesverklaring aan zachtmoedigheid en vriendschap, aan verlies en het leven.


In de pers
‘Het is zonder twijfel het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen, en een van de meest ontroerende boeken die ik ooit heb gelezen. Ik gun het Nederlands-lezende publiek dit pareltje ook, en ik heb nu al zin om het te verkopen en aan iedereen aan te raden!’ Matthijs Budding, Boekhandel Hijman Ongerijmd, Arnhem

‘Een schitterend geschreven verhaal over liefde en verlies’ The Guardian

‘Een literair juweeltje’ Sunday Express

‘Wonderbaarlijk mooi verhaal vol liefde, verlangen en verlies. Heftige emoties die op zo’n schitterend ingehouden manier worden beschreven dat ze des te harder aankomen.’ Daily Express

‘Haar beste roman tot nu toe’ Observer

‘Schitterend’ Sunday Express

‘Dit is een verbijsterend mooi boek, doortrokken van tederheid. Een boek dat je hart tegelijkertijd breekt en verwarmt.’ — Matt Haig (De wezens)

‘Het is prachtig. Er zijn van die verhalen waarbij je je uitverkoren voelt dat je ze mag lezen. Wat Sarah schrijft kan tegelijkertijd je hart verscheuren en helen. Het is lang geleden dat ik zo geroerd werd door een boek en zijn personages.’ — Joanna Cannon, auteur van Het probleem met bokken en schapen


(foto: Patricia Niven)

De auteur
Sarah Winman groeide op in Essex. Ze volgde een acteursopleiding en speelt sindsdien in het theater, in films en in televisieseries. Ze speelde onder andere in The Discovery of Heaven, met Jeroen Krabbé. 
Momenteel woont Sarah Winman in Londen. 
Ze debuteerde met de roman Toen god een konijn was, die werd gevolgd door Het laatste jaar van Marvellous Ways  en De blikman.

De blikman koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: De blikman
Auteur: Sarah Winman
Genre: literaire roman
Uitgave: hardcover, 192 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Orlando bv, publicatie augustus 2018
ISBN: 978 94 92086 78 5
ISBN: 978 94 92086 79 2 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Tin Man
Vertaald door: Miebeth van Horn

Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

donderdag 23 augustus 2018

Nu aan het lezen: Heimwee naar bloed - Dario Correnti

Wie imiteert de eerste Italiaanse seriemoordenaar?


Heimwee naar bloed

Samenvatting
Een stadje in het noorden van Italië wordt opgeschrikt door een aantal moorden. De lijken van de slachtoffers zijn gruwelijk toegetakeld en de moordenaar laat telkens een mysterieuze, in bloed geschreven boodschap achter: ViVe.

Twee journalisten, Marco Besana, een oude rot, en de jonge, onhandige Ilaria Piatti, besluiten de moorden te onderzoeken. Ilaria is ervan overtuigd dat de moordenaar een copycat is die zich laat inspireren door Vincenzo Verzeni, de eerste Italiaanse seriemoordenaar. Verzeni, bijgenaamd ‘de vampier van Bergamo’, werd in de negentiende eeuw veroordeeld voor de moord op twee vrouwen en de aanranding van zes andere, waarbij hij hen beet en hun bloed dronk.

Wat hebben deze nieuwe moorden echter te maken met een seriemoordenaar die al een eeuw dood is? De twee journalisten bijten zich vast in de zaak, maar worden van alle kanten tegengewerkt. Zullen zij in staat zijn om deze zaak op te lossen voor er opnieuw een slachtoffer valt?

Reacties uit de Italiaanse pers
‘De ongrijpbare Dario Correnti is erin geslaagd een thriller te schrijven die verslavend is en niet verveelt.’ – MilanoNera

‘De auteur van Heimwee naar bloed (de titel is prachtig, net als het verhaal) is net zo mysterieus als de geschiedenis die hij vertelt.’ – Corriere della Sera

De auteur
Dario Correnti is een pseudoniem waarachter twee auteurs schuilgaan. Nog voor Heimwee naar bloed verscheen in Italië was de internationale belangstelling al heel groot. En terecht: het verhaal is gebaseerd op feiten, zeer goed geschreven en ongekend spannend.

Heimwee naar bloed verschijnt in zestien landen en is genomineerd voor de Premio Bancarella, een belangrijke literaire prijs.

Heimwee naar bloed koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Heimwee naar bloed
Auteur: Dario Correnti
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, augustus 2018
ISBN: 978 94 02701 61 6 
ISBN: 978 94 02755 89 3 (eBook)
Oorspronkelijke titel: Nostalgia del sangue
Vertaald door: Edwin Krijgsman

Met dank aan HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar.

woensdag 22 augustus 2018

Lijkbloem - Anne Mette Hancock

Winnaar Beste Crimedebuut van het jaar - Deense Misdaadacademie


Lijkbloem

"Anna fantaseerde er vaak over hem te vermoorden. Om geluidloos op hem af te sluipen en met een resolute beweging het lemmet over zijn keel te halen."
Dit zijn de eerste woorden die je leest in dit spannende crimedebuut van Anne Mette Hancock.

Journaliste Heloise (je spreekt het uit als É-louise) Kaldan zit midden in een nachtmerrie: het artikel waar ze maanden aan heeft gewerkt blijkt gebaseerd op onjuiste informatie. De 'anonieme' bron blijkt aan Heloise onjuiste gegevens geleverd te hebben. Het Demokratisk Dagblad waar ze voor schrijft, is behoorlijk ontevreden over deze bijdrage over een heel bekend persoon. 
Voor het eerst heeft Heloise de gegevens niet gecontroleerd; reden hiervoor was dat ze deze bron helemaal vertrouwd heeft. De ontgoocheling is enorm; zowel over de bron als over zichzelf. Ze had moeten controleren!

Wanneer ze haar postvakje bij de redactie controleert, ligt daar een mysterieuze brief van ene Anja Kiel. Anja Kiel wordt al drie jaar gezocht voor de moord op Christoffer Mossing, een jonge advocaat. Er volgen meer brieven van dezelfde afzender waarin ze laat doorschemeren dat ze Heloise kent, maar Heloise kan zich daar niets van herinneren. Wat is de connectie, vraagt ze zich af?

We maken kennis met de eigenzinnige politieman Erik Schäfer. Wanneer er nog een moord plaatsvindt, beginnen zowel hij als Heloise in de zaak van de moord op Mossing te graven. Gaat het hier om dezelfde moordenaar of is er meer dan één moordenaar? Waarom wordt Heloise door Anna Kiel benaderd?

De keuze voor de titel van het boek wordt al snel duidelijk. Het is een heel toepasselijke titel, zoals je zult merken.

De hoofdpersonen groeien tijdens het verhaal. We leren meer over Heloise tijdens het lezen en zij leert meer over iemand uit haar verleden. 
Heloise is een unieke persoonlijkheid, niet vergelijkbaar met andere hoofdpersonen die de detective-pet opgezet hebben. Ze is nieuwsgierig, eigengereid, daadkrachtig en vooral geloofwaardig.
Het personage Anna zal je ook verbazen!
Erik Schäfer brengt de nodige humor in en het zou mooi zijn om een vervolg te zien met zowel hem als Heloise in de hoofdrol.

"Op dat moment wist ze dat haar leven voorbij was. Het passeerde niet de revue. Geen diavoorstelling die in haar inwendige dia-apparaat explodeerde, met gepatineerde jeugdbeelden van zelfgemaakte rabarbersap, swingball en campingvakanties aan de Noordzee. Geen spijt over niet uitgekomen dromen of paden die ze niet had gekozen te bewandelen.
Het was gewoon heel stil.
Nu ga ik dood, dacht ze.
Toen werd alles zwart."

Lijkbloem is een briljant debuut waarin wraak, gerechtigheid en vergeving centraal staan. Maar ook hoe iemand een label krijgt opgeplakt van de omgeving zonder dat naar de reden van het afwijkend gedrag gekeken wordt, komt in deze thriller aan de orde.

"Hancock heeft heel knap de spanning opgebouwd en weten vast te houden. Ze heeft bovendien gezorgd voor een einde dat doet watertanden naar een vervolg. Een goed geconstrueerde psychologische thriller met een zeer bevredigend slot!" - Graag Gelezen



De auteur:
(foto: Hein Photography)

Anne Mette Hancock (1979) is journalist en schrijfster. Ze woont met haar gezin in Kopenhagen. Lijkbloem is haar debuut. Toen het boek in april 2017 in Denemarken verscheen, schoot het onmiddellijk naar de top van de Deense bestsellerlijsten, waar het maandenlang bleef staan.

De pers:
'Niemand wist wie Anne Mette Hancock was voordat ze ineens aan de top van de bestsellerlijsten verscheen - de plaats die gewoonlijk wordt ingenomen door grote jongens als Jo Nesbø en Jussi Adler-Olsen.'- BT

'Het is briljant. Een klassiek crimeverhaal - maar van de bovenste plank.'- AARHUS STIFTSTIDENDE

Lijkbloem koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Lijkbloem
Auteur: Anne Mette Hancock
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, maart 2018
ISBN: 978 90 44635 13 3
ISBN: 978 90 44635 14 0 (e-book)
Oorspronkelijke titel: Ligblomsten
Vertaling: Kor de Vries

Met dank aan Uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar.