woensdag 30 maart 2016

'Voor wie de klok slaat' van Jo Claes - Het nieuwe boek van de winnaar van de Gouden Strop 2015Voor wie de klok slaat

Thomas Berg heeft een hekel aan 21 september. De reden hiervoor is dat het nieuw academiejaar van start gaat. Hierdoor verandert Leuven van een lekker rustig provinciestadje in een overbevolkte stad die overloopt met inwoners die van allerlei richtingen komen. Naar zijn zin wordt het te druk in het prachtige Leuven, te druk in de winkels, cafés, restaurants en op de terrassen.
Berg heeft de opdracht van zijn superieuren gekregen om te zorgen voor ordehandhaving op de openingsdag omdat een rector van de universiteit van Kampala, Uganda uitgenodigd is. Deze invitatie was omstreden, mede omdat homostudenten er onlangs het verbod hadden gekregen om college's bij te wonen. Er werden protesten verwacht van de homobeweging. 

Wanneer dan op de openingsdag schoten afgevuurd worden op de stoet professoren in toga, is de paniek compleet! De toeschouwers rennen alle kanten op. Een man blijft dood achter.
De assistente van het slachtoffer, Tatyana, is hem bijzonder behulpzaam en er groeit langzaam maar zeker iets moois tussen hen op. Berg wil dat toch nog een beetje afhouden omdat Tatyana weer snel naar Uganda zal vertrekken.

Tijdens de achtervolging van de dader krijgt een van de collega's een kogel in de borst en komt te overlijden. Hoofdinspecteur Berg voelt zich verantwoordelijk en wil koste wat het kost uitzoeken wie achter deze aanslag zit.
Iedereen gaat er vanuit dat het een politieke moord is, maar een reden wordt niet gevonden voor de schietpartij op deze professoren. Totdat Thomas Berg met Tatyana over deze zaak spreekt en zij hem iets vertelt wat niemand had kunnen vermoeden. 

En passant leert de lezer het Leuven van Thomas Berg beter kennen; de terrassen, cafés, kerken en pleinen worden voor ons beschreven door iemand met een liefde voor de stad.
Bovendien krijgen we een aantal recepten voor heerlijke gerechten voorgeschoteld in dit verhaal. Dat getuigt van een levensgenieter. Ik dank de auteur Jo Claes voor deze mooie extra's.
Een aardig 'weetje' over een film met Gregory Peck en Audrey Hepburn vindt ook zijn plaats binnen dit verhaal. Leuk om te lezen!

De vier delen van dit spannende boek met lekker korte hoofdstukken en wisselende verhaallijnen hebben dit voor mij tot een prettige kennismaking gemaakt met het werk van Jo Claes. De manier waarop de hoofdstukken met de overpeinzingen van de dader steeds dichter na elkaar komen tussen de andere verhaallijnen door, totdat ze samenkomen tot een einde waarin geen vragen meer
onbeantwoord zijn, is knap gedaan. 
Een spannende misdaadroman, zonder snel te willen zijn. Je leert het tempo van de hoofdpersoon goed kennen en waarderen.
Jo Claes heeft in mij een fan gevonden. Graag gelezen!

De auteur:
(foto: Houtekiet)

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) woont en werkt in Leuven. Hij schreef een aantal novelles en (misdaad)romans en publiceerde bestsellers over mythologie, hagiografie en iconografie. Zijn schrijversloopbaan begon met De Stenen Toren dat werd bekroond met de Debuutprijs. 

In 2008 verscheen zijn eerste misdaadroman over de Leuvense inspecteur Thomas Berg, De zaak Torfs. Met dit boek kreeg hij de smaak van het spannende genre te pakken, want daarna volgden De blinde vlek, Dood in december, Het oog van de naald, Tot de dood ons scheidt en Getekend vonnis. Zijn daaropvolgende Thomas Berg-roman De mythe van Methusalem, heeft de Hercule Poirot-publieksprijs 2014 en De Gouden Strop 2015 gewonnen. Hierna volgden Vermoorde onschuld en   Voor wie de klok slaat.

Meer info: www.jo-claes.be

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Voor wie de klok slaat
Auteur: Jo Claes
Genre: misdaadroman
Uitgave: paperback, 350 pagina's
Uitgever: VBK Houtekiet, maart 2016
ISBN: 978 90 89244 43 7
ISBN: 978 90 89244 44 4 (e-book)
NUR: 330

dinsdag 29 maart 2016

Binnenkort verwacht: 'Het Joshuaprofiel' van bestsellerauteur Sebastian Fitzek
Het Joshuaprofiel

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit.

Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven.
Tot nu toe.

Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet.
Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

De auteur:
(foto © H.Henkensiefken)

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen. Eerder verscheen van Sebastian Fitzek Afgesneden, De therapie en Passagier 23..

Reserveer dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Het Joshuaprofiel
Auteur: Sebastian Fitzek
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: The House of Books, april 2016
ISBN: 978 90 44349 87 0
ISBN: 978 90 44349 88 7 (e-book)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel:  Das Joshua-Profil
Vertaler: Lucienne Pruijs

zondag 27 maart 2016

'De hel van Octagon' van Han Peeters
De hel van Octagon

‘De hel van Octagon’ is een vervolg op 'De verscheurde vrouw'. Een aantal personages die in dit vervolg voorkomen zagen we ook al in het eerdere boek verschijnen. Je kunt het goed losstaand lezen maar om het leesplezier te verhogen is het raadzaam eerst 'De verscheurde vrouw' te lezen omdat daar hun voorgeschiedenis in beschreven staat.
De titel wordt duidelijk in hoofdstuk vijfentwintig. Het is niet alleen een figuur, maar ook de naam van een gebouw.

Ruud en Lysanne zijn door Lex, een lid van de illuminati naar een kasteel in de Belgische Ardennen gelokt. Ruud en Lysanne worden onder dwang aangesteld als de beheerders van het kasteel, een bolwerk van satanisten. Ze herkennen hier veel terug uit hun verleden en schrikken daar behoorlijk van.
Twee rechercheurs die Ruud en Lysanne op de korrel hebben als betrokkenen bij een moord op een vriendin van Lysanne gaan op zoek naar de twee vermisten. In hun speurtocht komen geheimen van de illuminati aan het licht en welke personen bij het satanisme zijn betrokken. De gruweldaden waarover we te lezen krijgen zijn werkelijk vreselijk!

Deze afwisseling van de verhaallijnen in de hoofdstukken zorgt er voor dat de lezer op beide gebieden op de hoogte blijft van de gebeurtenissen. Het boek leest zo lekker door dat ik in vierentwintig uur het boek uit had gelezen. Wanneer de verhaallijnen samen komen wordt een groot gedeelte van de waarheid onthuld in deze faction-thriller. Dat is het woord dat de auteur gebruikt voor deze spannende thriller. Wat is feit en wat is fictie?

Net zoals in zijn eerdere boeken laat Han Peeters hier zien dat er door hem een heleboel onderzoek is gedaan naar (soms vermoede) gebeurtenissen in het verleden, waarna deze kennis knap verwerkt is in dit spannende verhaal. Mythen, sagen, overleveringen, vermoedens, verwijzingen naar symbolen en naar complot-theorieën; het komt allemaal aan de orde.
In 'De hel van Octagon' gaat het over goed en slecht, liefde en lust, wit en zwart, fictie en faction.
De bewering van groepering zoals Occupy; dat een kleine groep mensen de macht heeft over de rest van de mensen op aarde komt hier aan de orde, weliswaar in een andere vorm of onder een andere naam. Je kunt hier lezen over machtshebbers die zelfs misdadigers de hand boven het hoofd houden en er voor zorgen dat bewijzen van misdaad verdwijnen. Fictie of faction?

Han Peeters heeft met dit boek weer een sterk werk geleverd. De laatste hoofdstukken sluiten een vervolg gelukkig niet uit. Maak me blij, Han Peeters en schrijf een vervolg!Biografie op de website  van Han Peeters:
Ik heb in mijn leven veel meegemaakt. Teveel om daar in een korte tekst weergave van te doen. Mijn verhaal is te vinden in mijn autobiografie 'Afscheidsboek'. Als je dat boek gelezen hebt, dan weet je precies wie ik ben.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Bruna.nl
Ako.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De hel van Octagon
Auteur: Han Peeters
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 208
Uitgever: Clustereffect, november 2015
ISBN: 978 94 62170 83 4
ISBN: 978 94 62170 84 1 (e-book)
NUR: 332

vrijdag 25 maart 2016

Binnenkort lees je hier nog meer over. De debuutroman van Nadine Barosso: 'Ego'
Ego – Geluk kan niet groeien in de schaduw van verlangen

‘Maak me gelukkig, vervul me, bescherm me, vertel me wie ik ben,’ zegt het ego tegen de wereld.

Hoofdpersoon Olivia is, getriggerd door een persoonlijk verlies, van mening dat de mensheid in sneltreinvaart de verkeerde kant op raast. Nog
meer richt zij zich op die kant in haar eigen wezen die gevoelig is voor verleiding en genotzucht en een onbevredigende hang heeft naar acceptatie.
Ze besluit de strijd met het ego aan te gaan maar verleiding, in de vorm van haar aantrekkelijke werkgever, gooit roet in het eten. Hij zet het leven van Olivia op zijn kop.

Haar ontdekkingsreis versmelt met een fysieke reis door o.a. Zuid-Europa, iets dat haar nog verder verwijdert van haar veilige leven met haar echtgenoot.

De confrontatie met zichzelf en het leven, in de vorm van lustmoorden
die haar lijken te achtervolgen, haar afwijkende seksuele behoeften en de
staat van de wereld in de zomer van 2014, zorgen ervoor dat de rauwe menselijkheid haar spirituele zoektocht bijna laat verdampen. Bijna…

‘Op de bodem van beproeving groeit geluk.’ (info: website auteur)

De auteur:
(foto: website NadineBarroso.com)

Nadine Barroso (1981) is getrouwd en vanaf de zomer van 2016 moeder van drie zonen. Ze studeerde Engelse Taal en Cultuur in Leiden en deed een Lerarenopleiding in geboorteplaats Rotterdam en Groot-Brittannië. Ook woonde ze een aantal jaar in Moskou. Ze verwerkt graag ideeën over de maatschappij, ouderschap en spiritualiteit in haar schrijven.

Boekgegevens:
Titel: Ego
Auteur: Nadine Barroso
Genre: roman
Uitgave: paperback, 236 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V., februari 2016
ISBN: 978 94 61538 92 5

donderdag 24 maart 2016

'Seks in de straat' geschreven door Anita KnoopsSeks in de straat

Zijn we niet allemaal weleens nieuwsgierig naar wat er zich afspeelt achter de gesloten deuren van de buren? 

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met de vriendinnen Susan, Anita en Jeannette. Samen zitten ze in de tuin van Anita en genieten van het voorjaarszonnetje onder het genot van een glaasje wijn. Anita schrijft columns. Ze wil de erotische verhalen die ze te horen krijgen in boekvorm uit laten geven. Ook haar vriendinnen denken dat het zeker spannend zal worden.
Ze voelen de zon, ruiken de naderende zomer en willen alles weten van elkaar weten; hoe staat het met de liefde, de seks of met scheiding? Veel witte wijn maakt de tongen los en ook de buurtbewoners van de Beukenlaan worden onder de loep genomen door de vriendinnen. 

Alle details komen aan de orde, niets wordt achterwege gelaten in hun gesprekken, hoe pijnlijk of ontroerend het ook is! Ook de erotische kanten worden belicht, soms grappig maar vooral steeds op een geloofwaardige manier beschreven zodat je deze andere personages tot leven ziet komen.
In de hoofdstukken met als titel de namen van de drie vriendinnen wordt de naam genoemd van iemand anders waarvan een van hen iets gehoord of gezien heeft. Dit personage is in het volgende hoofdstuk het onderwerp en je leest over zijn of haar belevenissen.

Door de hoofdstukken op deze manier aan de lezer te presenteren heeft de auteur gerealiseerd dat je graag verder wilt lezen, omdat je weet niet wat je in het volgende hoofdstuk voorgeschoteld zult krijgen. Is het spannend, ontroerend, erotisch of vermakelijk?

Dit is een heerlijk boek om zelf totaal onschuldig een paar uurtjes te genieten van roddel van de bovenste plank. Maar er komen ook hartverscheurende onderwerpen aan de orde, zoals het gedwongen afscheid van elkaar moeten nemen door de dood of het verlaten worden door een partner op een moment dat je het niet verwacht had. 

Laat je meenemen aan de hand van De Drie Grande Dames van de Beukenlaan en kijk binnen in hun leven en het leven van hun buurtgenoten.

Over de auteur:
Anita Knoops is het pseudoniem dat Verena Germeraad (Sittard, 1973) heeft gebruikt voor dit boek.
Lees ook dit leuke stuk  op haar blog over de research voor dit boek. #aanrader
Kijk op haar website  om te zien wat haar nog meer bezig houdt.

Boekgegevens: 
Titel: Seks in de straat
Auteur: Anita Knoops
Genre: korte verhalen, erotiek
Uitgave: paperback, 194 pagina's
Uitgever: Brave New Books, 
ISBN: 978 94 02140 50 7

Bestel dit boek bij bol.com.

Hier kijk ik enorm naar uit! 'Arsène Lupin - Gentleman inbreker' geschreven door Maurice LeblancArsène Lupin – Gentleman inbreker
De buitengewone avonturen van Arsène Lupin

In het voorjaar van 2016 verschijnen bij Uitgeverij Oevers de eerste 2 delen van “De buitengewone avonturen van Arsène Lupin”,  over de charmante Franse gentleman inbreker.

“Wees gewaarschuwd, goede lezer, bij de eerste ontmoeting raak je gecharmeerd, de volgende keer ben je verkocht en nadien wil je Lupin volgen waar hij je ook naar toe voert”, aldus Bart Van Loo in zijn voorwoord over Arsène Lupin.

Maurice Leblanc (Rouen,1864 – Perpignan,1941) schreef zijn eerste verhaal met in de hoofdrol Arsène Lupin in 1905 voor het tijdschrift Je Sais Tout. Het was onmiddellijk een groot succes, een nieuwe literaire held was geboren – maar liefst 21 boeken volgden. Gentleman inbreker bevat de eerste negen Lupinverhalen, uitgegeven in 1907, en vormt daarmee de literaire geboorteakte van de Robin Hood van de belle époque, die uitgroeide tot een van Frankrijks meest geliefde personages. De verhalen in Gentleman inbreker zijn afzonderlijke pareltjes, die de auteur tot een heerlijk leessnoer heeft weten te rijgen. Pareltjes die dankzij de literaire kwaliteiten van Maurice Leblanc ruim honderd jaar na dato nog steeds een genot zijn om te lezen. Voor zijn verdiensten voor de Franse literatuur werd Maurice Leblanc onderscheiden met de prestigieuze Légion d'honneur.

Wie is Arsène Raoul Lupin?
Lupin, in 1905 ontsproten aan het brein van schrijver Maurice Leblanc (1864-1941), werd in 1874 in Normandië geboren als zoon van Henriette d’Andrésy en Théophraste Lupin. Hij genoot opleidingen in rechtsgeleerdheid en geneeskunde. Naast Latijn, Grieks en Engels spreekt hij verschillende moderne talen vloeiend.
De elegante oplichter/inbreker Arsène Lupin is de Robin Hood van de Belle Epoque. Hij beheerst meerdere vechtsporten zoals schermen, savate en jiujitsu, en zijn respect voor vrouwen gaat zover dat hij hen hun gestolen sieraden terugbrengt voor niet meer dan een glimlach. Geholpen door een onuitputtelijk aantal vermommingen steelt hij voor zijn plezier van de rijken en komt – indien nodig – op voor de verdrukten. Zijn grootste tegenstander, inspecteur Ganimard, is niet zijn grootste vijand; er bestaat tussen de beide mannen een verstandhouding die gebaseerd is op wederzijds respect.

Arsène Lupin was meteen een overweldigend succes en is tot op de dag van vandaag mede dankzij de vele films en tv-series in Frankrijk razend populair gebleven. Tijd voor een Nederlandse uitgave!

Deze uitgave kwam tot stand met een Schwobbijdrage van het Nederlands Letterenfonds. 

Reserveer dit boek bij uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:
Titel: Arsène Lupin – Gentleman inbreker
Auteur: Maurice Leblanc
Genre: detective
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Oevers, mei 2016
ISBN: 978 94 92068 02 6
NUR: 331

Voorwoord: Bart Van Loo
Vertaling: Lidewij van den Berg

Het andere deel heeft als titel: Arsène Lupin Versus Herlock Sholmes

woensdag 23 maart 2016

Vandaag ontvangen: 'Misdaadatlas van de Lage Landen' geschreven door Wouter van Loon voor CrimesiteMisdaadatlas van de Lage Landen

Een onmisbaar boek voor de true crime-liefhebber! Voor lezers van de Crime top 100.
In welke provincie vinden de meeste misdrijven plaats? Hoe oud is de gemiddelde moordenaar? Wat is in de loop der jaren de prijs van een lijntje coke? Waar zitten de meeste wietkwekerijen? Welke motorclub zit in welke stad? Wat kost een prostituee in Nederland en wat betaal je in België? Hoe ziet de uitrusting van een lid van een arrestatieteam eruit? 

De Misdaadatlas van de Lage Landen bevat honderden kaarten, infographics en diagrammen over de misdaad in Nederland en België. Een boek dat onverwachte en ongekende inzichten geeft in de hedendaagse criminaliteit. De Misdaadatlas van de Lage Landen is een bladerboek propvol met feiten en wetenswaardigheden over criminaliteit overzichtelijk in beeld gebracht.

De in kaart gebrachte data is ondergebracht in verschillende hoofdstukken, zoals Geweld en moord, Politie en Openbaar Ministerie, De rechtbank, Georganiseerde misdaad, Seksuele misdrijven en prostitutie, Drugs, Gevangenissen en tbs-klinieken, etc. Naast de vele kaarten en tabellen geeft Wouter van Loon met dit boek ook situatieschetsen van een aantal geruchtmakende liquidaties. Kortom, een onmisbaar boek voor de true crimeliefhebber. 

De auteur:
Wouter van Loon is data-journalist die als freelancer werkt voor onder andere Crimesite, NRC en Z24. Hij schreef ook mee aan de bestseller  Crime Top 100. (info: achterflap)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:
Titel: Misdaadatlas van de Lage Landen
Auteur: Wouter van Loon
Categorie: Mens en Maatschappij
Uitgave: gebonden, 192 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., 2016
ISBN: 978 90 4521 096 4
NUR: 339

Vandaag ontvangen: een gesigneerd exemplaar van 'De beste plek ter wereld - leven in de sloppen Jakarta' geschreven door Roanne van Voorst
De beste plek ter wereld
Leven in de sloppen van Jakarta

Van de achterflap:
‘Ga je mee?’ roept de jongen boven het lawaai van de busmotor uit. ‘Naar de beste plek van Indonesië. Nee, ter wereld! Alles wat je maar wilt, is daar te doen. En alles wat je wilt hebben, is daar te krijgen.’

Antropoloog Roanne van Voorst besluit de jongen te volgen, en komt terecht in een van de armste sloppenwijken van Jakarta. Ze blijft er meer dan een jaar, in een huis gemaakt van hout en asbest, boven op een overbevolkte rivierbank. Steeds beter leert ze haar buren en hun leefsituatie kennen: de extreme armoede, de dreiging van ontruimingen omdat de wijk illegaal is, en vooral: het hoofd te bieden aan de regelmatige overstromingen van de sterk vervuilde rivier. Op al die problemen hebben de sloppenwijkbewoners efficiënte, veelal verrassende, en vaak uiterst creatieve oplossingen bedacht, die ze hun nieuwe ‘adoptiekind’ geduldig aanleren: hoe je een bankrekening opent zonder bezittingen of onderpand, hoe je mannen verleidt, hoe je de politie moet omkopen, en hoe je een sportschool opzet met behulp van een oude badkuip en een stapel bakstenen.

Op een informatieve, humoristische en persoonlijke manier geeft Roanne van Voorst een origineel inzicht in het harde, maar veerkrachtige bestaan van de sloppenwijkbewoners.

De auteur:

(foto: Uitgeverij Brandt)

Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. In 2010
debuteerde zij met Jullie zijn anders als ons. Jong en allochtoon in Nederland. In 2014 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 bracht ze haar eerste roman De verhuizing uit. Haar non-fictie boek De beste plek ter wereld - Leven in de sloppen van Jakarta verscheen begin 2016.

Ik won bij een actie van Uitgeverij Brandt een gesigneerd exemplaar, waarvoor hartelijk dank.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De beste plek ter wereld
Auteur: Roanne van Voorst
Genre: non-fictie informatief
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Brandt, februari 2016
ISBN: 978 94 92037 32 9
NUR: 600

maandag 21 maart 2016

Verwacht in mei: 'Vermist' van Ellen De Vriend
Vermist

Flaptekst:
Na het succes van Bitterzoet en Crush een heel actuele thriller van Ellen De Vriend.

Soms verandert je wereld in een fractie van een seconde...

Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd.
De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen.

Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost…

De auteur:


Ellen De Vriend-de Jong (Vlissingen) schrijft thrillers, verhalenbundels en reisboeken. Haar thrillerdebuut Bitterzoet verscheen in 2013. In 2014 volgde de YA-thriller Crush. Sinds eind 2015 heeft Ellen een contract bij Karakter Uitgevers. Haar nieuwste thriller komt daar in de zomer van 2016 uit.

In 2015 publiceerde Ellen vier reisboeken over Bonaire, Guadeloupe, Curaçao en Sint Maarten. Samen met haar man reisde zij door de Cariben. Ellen schreef de teksten en samen maakten zij de mooie foto’s. Lees verder op haar website.

Reserveer dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Vermist
Auteur: Ellen De Vriend
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., verwacht mei 2016

ISBN: 978 90 45209 87 6
ISBN: 978 90 45298 18 3 (e-book)
NUR: 332

zondag 20 maart 2016

'Moderne romantiek' van Aziz Ansari - Een onderzoek naar de wereld van het daten
Moderne romantiek
Een onderzoek naar de wereld van het daten

Aziz Ansari, comedian en acteur, heeft met hulp van socioloog Eric Klinenberg uitgebreid onderzoek gedaan naar de liefde. Het resultaat lees je in 'Moderne romantiek'

Als je op zoek bent naar liefde, dan is het aanbod geen probleem: we hebben 24 uur per dag een bar in onze broekzak zitten. We beschikken over meer romantische opties dan ooit eerder in de menselijke geschiedenis. Waarom zijn zo veel mensen dan toch gefrustreerd?
Een paar decennia geleden zocht je gewoon een fatsoenlijk iemand die bij je in de buurt woonde en als je zeker wist dat de ander geen seriemoordenaar was, trouwde je en kreeg je snel je eerste kind – dit allemaal rond je vierentwintigste. Vandaag de dag trouwen mensen later dan ooit en besteden ze jaren van hun leven aan een zoektocht naar de perfecte partner.

Dit boek gaat over de oneindige keuzes waar we mee te maken krijgen als we op zoek zijn naar een relatie. Kunnen we er wel mee omgaan of is het beter dat maar helemaal achterweg te laten?
In dit humoristische boek, met duidelijk een wetenschappelijke ondergrond kan het niet anders dan een heleboel opsteken en ondertussen kunnen lachen om de anekdotes en herinneringen.
We reizen met Ansari en Klinenberg mee naar Tokio, Parijs, Doha, Buenos Aires en diverse Amerikaanse steden om mee te genieten van het resultaat van hun honderden interviews. (En er bovendien wat van op te steken natuurlijk)
Een vermakelijk boek over daten in deze supersnelle en ó zo nauwkeurige internetwereld van vandaag en over hoe het vroeger was.

Koop dit boek bij bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Moderne romantiek
Auteur: Aziz Ansari
Genre: non-fictie vrije tijd/algemeen
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, 4 februari 2016
ISBN: 978 90 22576 28 1
ISBN: 978 94 02305 78 4 (e-book)
NUR: 400

Oorspronkelijke titel: Modern Romance
Vertaling: Theo van der Ster

vrijdag 18 maart 2016

Vandaag mijn gewonnen exemplaar van 'Verloren zoon' geschreven door Danielle Steel ontvangen:Verloren zoon

Verloren zoon van Danielle Steel vertelt het verhaal van twee broers, en het geheim dat hun band overschaduwt. Peter McDowell komt stukje bij beetje de waarheid over zijn familie te weten.

Door de crisis raakt Peter in een paar dagen tijd alles kwijt: zijn werk als bankier, zijn vermogen, zijn huwelijk. Hij kan nergens meer heen – en hij besluit terug te gaan naar zijn geboorteplaats. Daar woont zijn tweelingbroer Michael, met wie hij lang geleden gebroken heeft. Als Peter de dagboeken van zijn moeder leest, komt geleidelijk de waarheid over zijn familie naar boven. De hereniging met zijn broer heeft schokkende gevolgen. Een familiedrama over twee totaal verschillende tweelingbroers.

De auteur:

(foto: Danielle Steel Facebook)

Danielle Steel is een van 's werelds populairste auteurs. Haar boeken worden overal vertaald en er worden vele miljoenen exemplaren van verkocht. Ook de verfilmingen ervan voor televisie zijn een groot succes. Inmiddels heeft ze meer dan zeventig titels op haar naam staan. Lees verder op de website van LS Amsterdam.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl

ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: Verloren zoon
Auteur: Danielle Steel
Genre: roman
Uitgave: paperback met flappen, 320 pagina's
Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V., maart 2016
ISBN: 978 90 24568 52 9
ISBN: 978 90 24568 53 6 (e-book)
NUR: 343
Oorspronkelijke titel: Prodigal Son
Vertaling : Lara Visser

Met dank aan Damespraatjes en Luitingh-Sijthoff B.V.

Ontvangen: 'Vespasianus VII - Furie van Rome' geschreven door Robert Fabbri
Vespasianus VII – Furie van Rome

Het jaar 58 voor Christus: in Rome heerst chaos. Keizer Nero heeft zich omringd met handlangers en trekt ’s nachts plunderend door de straten, dood en verderf zaaiend. Intussen heeft Nero’s extravagantie nieuwe hoogten bereikt. Zijn astronomische uitgaven zetten de noodlijdende provincies zwaar onder druk. Kan Nero zich terugtrekken uit Britannia en welke prijs zal dat hebben voor het keizerrijk?

Terwijl de bankiers van het keizerrijk in paniek hun uitstaande bedragen proberen te innen, wordt Vespasianus naar Londinium gestuurd op een geheime missie. Hij raakt tegen zijn wil betrokken bij de wrede opstand van Boudicca, een vrouwelijke krijger die uitzonderlijk dapper is. Als de rebellie aan steun wint, moet Vespasianus vechten om de vijanden van Rome het hoofd te bieden en zijn taak volbrengen voordat Britannia in vlammen opgaat

De auteur:
(foto: Twitter @RobertEFabbri)

Robert Fabbri is geboren in Genève en studeerde theaterwetenschappen in Rome. Hij heeft vijfentwintig jaar werkervaring in de film- en televisiewereld, en heeft meegewerkt aan grote producties als Patriot Games en Billy Elliot Met het schrijven van de Vespasianus-serie heeft hij zijn levenslange passie in praktijk gebracht. Hij woont nu afwisselend in Londen en Berlijn.


Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Vespasianus VII – Furie van Rome
Auteur: Robert Fabbri
Genre: historische thriller
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., maart 2016
ISBN: 978 90 45210 25 4
ISBN: 978 90 45211 65 7 (e-book)
NUR: 332

donderdag 17 maart 2016

'Evian Willow en de vloek van de vuurdraak' geschreven door Lydia van Houten
Evian Willow en vloek van de vuurdraak

Elena en William reizen voor hun vakantie naar het Caribische eiland Istreria waar ze al eerder geweest zijn. Wanneer ze daar zijn blijkt er veel veranderd te zijn. De mensen maken meer ruzie, zien er ook wat anders uit en het lijkt alsof ze nergens meer iets om geven. Elena en William merken dat niet iedereen blij is hen terug te zien. Al snel blijkt dat er wel een heel vreemd virus heerst onder de bewoners en ook William wordt besmet. Deze uitbraak werd voorspeld in een profetie van de vuurdraak. 

Als Elena op onderzoek gaat om een oplossing te zoeken komt ze de maker van het eiland, Felice tegen. Van haar krijgt Elena te horen dat ze de vuurdraak in geen geval mag wekken omdat dan het eiland, daarna de wereld en tenslotte het heelal zullen verdwijnen.
Zo staat het in de profetie beschreven.
Samen met haar nieuw vrienden verlaat ze het eiland. Onderweg blijkt echter dat er een verstekeling meevaart. Is het toeval dat deze kleine jongen het teken van III in zijn nek draagt?
Een gevecht tegen de tijd begint...

'Evian Willow en de vloek van de vuurdraak' is een vervolg op de serie 'Teken van drie' en een mogelijke start voor een nieuwe serie met Evian Willow. Mijn advies is om eerst de serie 'Teken van drie' te lezen, zodat je weet wat de auteur bedoelt bij de verwijzingen naar gebeurtenissen of personages in deze serie.
Dat neemt niet weg dat 'Evian Willow en de vloek van de vuurdraak' een leuk boek is, met een goed verhaal. Geheimzinnig en avontuurlijk met leuke dialogen tussen de meest onwaarschijnlijke personages.
Een goed geschreven spannend fantasy-verhaal voor lezers met de leeftijd van 12 jaar en ouder.


De auteur:


Lydia van Houten-Albadoro (1972) werd in het AMC ziekenhuis geboren en groeide op in Amsterdam. Toen ze veertien werd verhuisde ze met haar familie mee naar Arnhem. Waar ze bleef tot ze samen ging wonen. Op haar zesentwintigste verhuisde ze naar Westervoort, waar ze nog steeds woont.
Lydia studeerde talen: Engels , Duits, Frans, Italiaans en Spaans, studeerde vervolgens midden management bij Schoevers.
Daarna werkte ze als secretaresse voor een internationaal bedrijf.
Lees verder op haar website. 

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Evian Willow en de vloek van de vuurdraak
Auteur: Lydia van Houten
Genre: Young Adult, Fantasy15+
Uitgave: paperback, 282 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Kabook, november 2015
ISBN: 978 90 82415 29 2
ISBN: 978 94 02141 38 2 (e-book)

woensdag 16 maart 2016

'De aard van jouw beestje' geschreven door Marc Stijfs en Jos Crijns
De aard van jouw beestje
Waarom het doorbreken van gewoontegedrag tot betere resultaten leidt

Wat heb je als professional of organisatie nodig om succes te kunnen hebben? In de eerste plaats zelfinzicht. Als je de ware aard van je beestje kent, wordt het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om je gedrag af te stemmen op een werk- of andere situatie die daar echt om vraagt. Maar je moet dan ook de ander begrijpen, weten hoe de beestjes om je heen in elkaar zitten.

Want waarom kun je met de ene persoon lezen en schrijven en gaan van een ander je nekharen recht overeind staan? Als je vervolgens anders denkt en vooral anders doet, ben je definitief op weg. Wij weten het zeker: dit boek maakt een completer en succesvoller mens van je.

Over de auteur(s):
Sinds 1998 is Marc Stijfs actief in de werving- & selectiebranche en vanuit verschillende directie- en salesfuncties steeds nieuwsgierig gebleven naar de oorsprong van het menselijk handelen. Waarom doen mensen de dingen die ze doen, en waarom op een voor hen typerende manier?

Op basis van deze interesse heeft hij, samen met Jos Crijns, eind 2015 zijn eerste managementboek geschreven met als titel: 'De aard van jouw beestje' en begin 2013 een nieuw bedrijf opgericht: MyDrives MyHabits. Daarbij brengt de persoonlijkheidsanalyse MyDrives de onderliggende drijfveren van mensen helder in kaart.

MyHabits doorbreekt vervolgens vaste gewoonten en reikt praktische hulpmiddelen aan om jezelf en de mensen om je heen beter te begrijpen en te waarderen. Daarnaast leren deelnemers aan MyDrives MyHabits hoe hun individuele gedrag beter aansluit op dat van een ander. Met als overkoepelend resultaat dat de onderlinge communicatie effectiever wordt en relaties aan kracht winnen.

Marc Stijfs heeft een website op http://www.mydrivesmyhabits.com

Lees mijn recensie op: Management-boekblog

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Managementboek.nl
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De aard van jouw beestje
Auteur(s): Marc Stijfs – Jos Crijns
Genre: management algemeen
Uitgave: hardcover, 208 pagina's
Uitgever: Brizzr BV, 2015
ISBN: 978 90 82436 70 9
NUR: 801

Fotografie:
Andrea Beckers (omslag)
Shutterstock (binnenwerk)


'Het bijzondere leven van Martha Vondeling' geschreven door Caroline Wallace
Het bijzondere leven van Martha Vondeling

Op het treinstation van Lime Street in Liverpool wordt in een achtergelaten koffer een baby gevonden. Omdat niemand de koffer komt claimen bij het Bureau Gevonden Voorwerpen wordt ze opgevoed door Moeder. Moeder noemt haar Martha Vondeling. Ze wonen samen boven het kantoor waar Moeder haar met ijzeren hand en een pan wijwater opvoedt, op de christelijke manier. Niet per se opvoedkundig correct. Moeder is liever lui dan moe en laat het werken meestal aan Martha over.

Daarom wordt Martha de Assepoester van het station en raakt er door toedoen van Moeder zelfs van overtuigd dat het station in zal storten als ze een stap buiten het gebouw zet.
Lime Street-station, en de excentrieke personages die het bevolken, vormt haar universum : de elegante Elizabeth die de stationsrestauratie runt; de Romeinse legionair die elke dag op hetzelfde tijdschrift onder de stationsklok zijn broodje eet; en William, die in de schaduwen leeft en zakken vol met tinnen soldaatjes heeft. 

Tot Martha op een dag brieven begint te krijgen van iemand die beweert te weten wat haar ware identiteit is. Martha heeft het wonderbaarlijke talent om gevonden voorwerpen bij hun rechtmatige eigenaar terug te krijgen, maar is ze in staat het mysterie rond haar eigen afkomst op te lossen? En lukt het haar om voor het eerst een stap buiten het station te zetten zonder dat alles gruwelijk misgaat?

Martha blijft op zoek naar haar identiteit en krijgt gelukkig hulp van Elisabeth, een vriendin die een koffietentje runt naast het Bureau Gevonden Voorwerpen.
Dit is een fantastisch verhaal over een wonderlijke gebeurtenis. De personages zijn sprookjesachtig, zo onwaarschijnlijk dat het bijna zeer doet. Je voelt tijdens het lezen de liefde van de moeder voor haar kind en je weet als lezer wie de moeder van Martha is. Waarom weet deze naïeve Martha dat dan niet zeker? Wil ze het wel weten of is ze toch bang voor de zekerheid?
De wonderlijke gebeurtenis in dit verhaal is het opgroeien van Martha. Na het overlijden van Moeder verandert ze van een bang, klein eendje dat niet zonder Moeder kan in een zelfstandige jonge vrouw die haar eigen beslissingen wil nemen. Hoe bestaat het?

De auteur:
(foto: Caroline Wallace)


Caroline Wallace was voordat ze aan de slag ging als auteur verschillende jaren als docent werkzaam. 
Ze woont met haar man en hun kinderen in Liverpool. (U.K.)

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Het bijzondere leven van Martha Vondeling
Auteur: Caroline Wallace
Genre: vertaalde literatuur, romans
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., november 2015
ISBN: 978 90 45208 44 2
ISBN: 978 90 45209 64 7 (e-book)
Oorspronkelijke titel: The Finding of Martha Lost
Vertaling:  Janet Limonard-Harkink

Vandaag ontvangen: 'Het Nassau-geheim' geschreven door Gregg Loomis
Het Nassau-geheim

In de Britse kolonie de Bahama's vond in juli 1943 zo’n sensationele moord plaats dat die tijdelijk de Tweede Wereldoorlog van de voorpagina's verdrong. Sir Harry Oakes, een steenrijke zakenman, werd vermoord aangetroffen op zijn landgoed. De hertog en hertogin van Windsor behoorden tot zijn vriendenkring. De hertog, voormalig koning van Engeland, en zijn gescheiden Amerikaanse vrouw, Wallace Warfield Simpson, voor wie hij de troon had opgegeven, waren tijdens de oorlog naar de afgelegen kolonie gestuurd. Het was bij de Britse regeringsinstanties welbekend dat ze sympathieën koesterden voor de nazi's.

De moord is tot op de dag van vandaag onopgelost gebleven. Werd de moord misschien gepleegd omdat sir Harry Oakes de hertogin ervan verdacht vriendschappelijke banden te onderhouden met een nazispion? Het feit dat de hertog als gouverneur-generaal de leiding nam van het onderzoek was er bijna een garantie voor dat de zaak onprofessioneel zou worden aangepakt. Maar wie was de moordenaar en wat was het motief dan geweest? Wilde de hertogin er soms voor zorgen dat haar echtgenoot de koninklijke status terugkreeg waar hij volgens haar recht op had, en wilde ze zo graag een einde maken aan hun ellendige ballingschap dat ze haar toevlucht zocht tot verraad, ja zelfs tot moord?

Zeventig jaar na het delict raakt Lang Reilly verstrikt in een strijd om nieuw opgedoken bewijsmateriaal dat uiteindelijk een geheim blootlegt: een radicaal koningsgezind genootschap dat bereid is tot het uiterste te gaan om de Kroon niet in verlegenheid te brengen, zowel in het verleden als in het heden. Lang moet voor zijn speurwerk de Atlantische Oceaan oversteken, waar hij met gevaar voor eigen leven het geheim van Nassau ontrafelt.

De auteur:
(foto: website Gregg Looomis)

Gregg Loomis heeft gewerkt als piloot bij de commerciële luchtvaart, als autocoureur en als een in commerciële procesvoering gespecialiseerd advocaat. Hij is de auteur van de Jason Peters- en Lang Reilly-series. Het Nassau-geheim is het achtste boek in de Lang Reilly-serie.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: Het Nassau-geheim
Auteur: Gregg Loomis
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., maart 2016
ISBN: 978 90 45209 85 2
ISBN: 978 90 45211 25 1 (e-book)
NUR: 332

zaterdag 12 maart 2016

'NoBox - leef je waarden in leiderschap' van Menno MolendijkNoBox
Leef je waarden in leiderschap

Het dagelijks leven is aanzienlijk veranderd ten opzichte van het leven voor de economische crisis. De mens als persoon maar ook veel bedrijven hebben de gevolgen daarvan ervaren. Grote bedrijven waarvan we dachten dat ze sterk en onverwoestbaar waren zijn opgehouden te bestaan.
Menno Molendijk is veranderstrateeg en businesscoach. In zijn vorige boek; 'Leiderschap op een A4'tje' gaf hij leiders simpele manieren aan voor meer praktijkhouvast via het aansluiten, afspraken maken, aanspreken en afrekenen. Dit boek riep om een vervolg en dat was een van de redenen voor hem om 'NoBox' te schrijven.

Loop jij ook soms tegen de muur op en voel je je beperkt door de gangbare patronen?
In deze wereld van toenemende hectiek en drukte willen we de zaken een naam geven zodat de overzichtelijkheid behouden blijft, zowel in ons doen als in ons denken. We plaatsen ze in een hokje en daarmee zitten we vast in de box. Dat geldt voor de manier van werken, denken en leidinggeven.
De auteur geeft in dit boek aan dat dit box-denken meer tegen ons werkt dan dat het een voordeel is. Het beperkt de mogelijkheid om te groeien, zowel organisatorisch als persoonlijk.
De gangbare patronen, het oude hiërarchische denken zijn mede door de enorme groei van IT, internet en moderne communicatietechniek vaak een belemmering voor eigen flexibiliteit en sensitiviteit. We kijken niet verder dan de muren van de box waarin we ons bevinden.

De auteur geeft in vijf stappen beginnend met nul, een aantal handvatten om het maximale uit jezelf en je organisatie te halen. Niet door alles in hokjes te stoppen en daarnaar te handelen, maar hij toont nieuwe inzichten om opnieuw te kunnen groeien en bloeien.

Deze stappen zijn:
Stap 0: Mentale innovatie: why?
Doen we iets en laten we iets gebeuren omdat het moet of omdat het kan? En waarom mislukken dan zoveel veranderprocessen in bedrijven en organisaties?
Stap 1: Jij en jezelf
Leer je waarden kennen, wat zijn je drijfveren en laat je niet tegenhouden door box-denken.
Stap 2: Jij en je team
Een leider heeft ook volgers nódig. Luister in je team, begrijp elkaar en organiseer open dialogen. 'Leiden doe je van binnen naar buiten'.
Stap 3: Jij en de organisatie
Waarom werk je nog voor een baas? Een vraag om over na te denken.
Ben je nog op de goede plek binnen de organisatie? Hier stelt hij voor om de mensen zoveel kracht te geven dat ze geen belemmeringen ervaren en op deze manier optimaal kunnen presteren op een manier die een goed gevoel bij hen achterlaat. Het is daarbij belangrijk dat men een gezamenlijk doel heeft en gezamenlijke waarden.
Stap 4: Jij en de maatschappij
De auteur plaatst hier een quote van Nelson Mandela, die de inhoud van deze stap goed weergeeft:
'Doe jij iets om de gemeenschap in staat te stellen beter te worden? Dit zijn belangrijke dingen in het leven. – Nelson Mandela'
We zijn primair individu maar willen graag ergens horen. We kunnen een groot gedeelte van ons handelen en denken delen op Facebook en Twitter maar dat is maar één manier om contact te hebben met anderen.

'NoBox' is een boek dat prettig leest door de mooie afwisseling van teksten, quotes van anderen en mooie illustraties. Het is een heel persoonlijk boek geworden, met ervaringen van de auteur die duidelijk maken waar het precies in dat bepaalde hoofdstuk over gaat.
Dit is een boek wat niet per se in een keer uitgelezen hoeft te worden, je kunt zo nu en dan een stuk lezen en dat laten bezinken. Belangrijk is dat de auteur iedere lezer eerst naar zichzelf laat kijken om na te gaan of hij echt tevreden is met zichzelf, omdat wanneer je dat niet bent het ook moeilijker is om echt gelukkig te zijn. Op deze manier wordt de lezer meteen bij het onderwerp betrokken.
Dit is een boek voor leiders en volgers. Maar vooral voor mensen, die een stap willen maken naar meer menselijkheid.

De auteur:
(foto: A.W. Bruna)

Veranderstrateeg Menno Molendijk, adviseur bij o.a. ING, ABN AMRO, PwC, Deutsche Postbank en het Openbaar Ministerie, schreef eerder Leiderschap op een A4'tje, op zoek naar een diepere laag, waarin hij via het aansluiten, afspraken maken, aanspreken en afrekenen leiders simpele handvatten aanreikte voor meer praktijkhouvast.

Net als in het A4-model heeft Molendijk de zaken handzaam geordend waardoor NoBox effectieve grip biedt bij de vragen die opkomen. NoBox combineert de klassieke organisatieleer met spirituele inzichten en staat vol praktijkvoorbeelden. NoBox zet je op het pad van een succesvolle, blijvende verandering waarvan jij, je team en je organisatie zullen profiteren.

Menno Molendijk is veranderstrateeg en businesscoach. Hij is sinds zijn vroege jeugd gefascineerd door zijn eigen en andermans gedrag. Hij coacht leidinggevenden bij het ontwikkelen van leiderschap en het sturen op verbinding, mentaliteit, draagvlak en resultaat. Menno combineert de klassieke organisatieleer met spirituele inzichten en kennis tot een aantrekkelijk recept. Naast psychologische en sociologische processen wordt hij aangetrokken door de combinatie van complexiteit én eenvoud in het leven.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: NoBox
Auteur: Menno Molendijk
Genre: non-fictie
Uitgave: paperback met flappen, 208
Uitgever: Lev., september 2015
ISBN: 978 94 00506 26 8
NUR: 801

Ik las dit boek voor Hebban.nl,  Recensie is eerder door Hebban gepubliceerd.