vrijdag 30 januari 2015

Gelezen: 'Merel' van Tom Wright - Een indrukwekkende thriller

De dag na een hevige storm wordt aan de rand van een stad in Texas een vrouw dood aangetroffen. Ze is op een afschuwelijke manier omgebracht; haar dood brengt iedereen in beroering.
Het slachtoffer is Deborah Gold, psycholoog en vertrouwenspersoon van velen.
Rechercheur Jim Bonham wordt op de zaak gezet en naarmate zijn onderzoek vordert, blijkt dat Gold geheimen van erg veel mensen kende, die allen belang hebben bij haar dood.
Jim komt erachter dat de zaak verband houdt met zijn eigen duistere verleden...

Ik las het papieren boek.

Voordat je aan het eerste hoofdstuk begint, kun je heel kort even meekijken met een vrouw. Een vrouw die laatdunkend in de betekenis van minachtend, over andere mensen denkt en spreekt. Een vrouw die niet prettig in de omgang lijkt te zijn.
Door de laatste regels van dit kleine verhaallijntje wordt de lezer heel benieuwd gemaakt naar wat er staat te gebeuren:
'Ze drukte de telefoon uit, zonder te beseffen dat de beslissing die ze zojuist had genomen onder meer betekende dat ze het einde van de storm die op til was niet meer zou meemaken.'

Het verhaal speelt zich af op een soort drielandenpunt in de U.S.A t.w.; Texas, Arkansas en Louisiana. De sfeer van de zuidelijke staten kun je proeven, het is broeierig en soms zelfs benauwend te noemen. Het lijkt wel alsof je je in een nest ratelslangen bevindt.
Het gebouw waarin Jim Bonham werkt wordt ook wel de wachttoren genoemd. Het is een huisvesting voor drie verschillende politieafdelingen.
De kennis van de auteur als forensisch psychotherapeut is duidelijk merkbaar in dit boek.

In het hele boek is een onderhuidse spanning voelbaar en een soort van droefheid. De droefheid van iemand die er nog niet helemaal uit is wat hij met zijn leven zal gaan doen.
Jim, ook wel Biscuit genoemd afgekort Bis, heeft de keuze maar kan zich er niet toe brengen om ook een beslissing te nemen. Hij moet een beslissing nemen, ook wat betreft zijn huwelijk.

In zijn jeugd zijn dingen gebeurd waardoor hijzelf en zijn nicht L.A door volwassenen beschadigd zijn. Ze werden in hun groei belemmerd om als vrolijke tieners op te groeien. Ze zijn samen opgegroeid op de ranch van familie en ze kennen elkaar door en door.
L.A. (Lee Ann) neemt een belangrijke plaats in bij de beslissingen die hij moet nemen.
Nadat op haar geschoten is gaat hem door het hoofd;
'Op dit moment zag ik mijn eigen egoïsme en stupiditeit duidelijker in dan ooit tevoren in mijn leven.'

Het boek start met één moord, maar al snel worden er meer misdaden gepleegd. Heeft het allemaal met elkaar te maken?
Zijn jeugdliefde Kat is toen ze jong waren verdwenen van het ene op het andere moment. Deze zaak werd niet opgelost. Deze verdwijning komt in dit onderzoek weer aan de orde en het neemt een grote plaats in, in het persoonlijke leven van Jim. Er zijn dingen gedaan, die hij niet voor mogelijk had gehouden. Niet door de mensen die betrokken zijn. Er is te veel gebeurd.

Het boek bestaat uit twee verhaallijnen. De verhaallijnen wisselen elkaar af op een manier waar ik even aan moest wennen. Het is niet helemaal mijn stijl, maar ik wende er wel aan. Als je voor ogen houdt dat het flashbacks en overpeinzingen zijn van de hoofdpersoon, is het heel natuurlijk dat ze op deze manier verwerkt zijn en is het verhaal prettiger te lezen.

De verhaallijnen lopen mooi samen naar een punt waarop een beslissing genomen wordt door de hoofdpersoon.
Een indrukwekkend verhaal over hoe deze interessante man als mens verder kan groeien in zijn leven, ondanks alles wat en iedereen die hem tegengewerkt heeft.
Let wel: het is geen supersnelle maar een langzame, zinderende, spannende en toch ontroerende thriller!

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4,5/5 sterren.
De langzame start heeft voor het verschil van een halve ster met 5 sterren gezorgd.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:
Tom Wright is forensisch psychotherapeut en woont in Dallas, Texas. Eerder verscheen zijn debuut 'Wat de zomer niet overleeft', dat genomineerd werd voor de Crime Writers' Associations Silver Dagger. Inmiddels zijn er meer dan 5500 exemplaren van verkocht.
Kijk hier op zijn website als je meer over hem wilt weten.

Boekgegevens:
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 334 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers, gepubliceerd januari 2015
ISBN: 978 90 41426 13 0

Ook als Ebook
ISBN: 978 90 26329 26 5

woensdag 28 januari 2015

Ontvangen: 'Mijn eerste lijk is gelukkig vers' van Pascale Bruinen


Mijn eerste lijk is gelukkig vers

Auteur: Pascale Bruinen
Genre: literaire non-fictie algemeen
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, januari 2015
ISBN: 978 90 26136 83 2

Kijk  hier naar het interview op RTL Late Night  en luister naar Radio!

Mijn eerste lijk is gelukkig vers biedt een uniek kijkje achter de schermen van de misdaadbestrijding. Pascale Bruinen is officier van justitie en schrijft een wekelijkse column over haar werk in Algemeen Dagblad.
Welke gevoelens, emoties en twijfels gaan er schuil achter die strenge zwarte toga van de officier van justitie? Met een open en eerlijke blik beschrijft Pascale Bruinen haar spannende, grappige en vaak indringende ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke diensten en het leiden van opsporingsonderzoeken van de politie.

In Mijn eerste lijk is gelukkig vers laat zij zien dat ze als officier van justitie dan wel `één en ondeelbaar' is maar dat ze als persoon en auteur juist de som van drie delen is: magistraat, mens en moeder.
Met dit boek opent ze een deur naar een wereld die tot voor kort hermetisch gesloten bleef.

Over de auteur:

Pascale Bruinen (11 februari 1964) is al ruim zestien jaar officier van justitie. Ze werkt thans bij Parket Limburg. Voorheen heeft ze zeven jaar gewerkt als advocaat.
Daarnaast is ze ook freelance columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, blogt ze regelmatig op haar twee eigen sites www.coolcolumns.com en www.cruisecraver.com en heeft ze artikelen gepubliceerd in Fabulous Mama Magazine.

Op 27 januari 2015 komt haar eerste boek uit bij Uitgeverij De Fontein, getiteld Mijn eerste lijk is gelukkig vers. Hierin beschrijft ze haar belevenissen als vrouwelijke officier van justitie.


Pascale woont samen en heeft een zoon van 20 en een dochter van 18.

dinsdag 27 januari 2015

Ik las: 'K, en nu verder' van Louise HompeK, en nu verder

Auteur: Louise Hompe
Genre: Literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 120 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, oktober 2014
ISBN: 978 94 91737 08 4
Ook als Ebook verkrijgbaar


In K, en nu verder zien we een levenslustige vrouw die alles in haar omgeving als een avontuur beschouwt of het nu haar partner, vrienden of behandelaars betreft, zelfs als ze getroffen wordt door uitgezaaide borstkanker. Louise Hompe voert de lezer mee van de eerste ziekenhuismaaltijd tot de kleine reisjes die ze zichzelf steeds in het vooruitzicht stelt. Met een flinke dosis humor kijkt ze als door een vergrootglas naar haar nieuwe leven.
Eindelijk vrij van behandelingen regelt ze haar eigen ‘herstel en balans’ programma in Spanje. Ze durft zelfs weer te dromen van een reis naar New York. Haar overleving heeft veel weg van een survivaltocht op de Orinoco.

Ik mocht een papieren exemplaar lezen en dit is wat ik er van vond.

Ik heb dit boek graag gelezen. Het is een indrukwekkend verslag van de beleving van een vrouw die borstkanker heeft. Het deed me meer dan ik aanvankelijk dacht dat het zou doen.
Maar als iemand die ook borstkanker-patiënt is herkende ik heel veel dingen die ik zelf ook onderging of nog onderga.
Het is een heerlijk, positief verhaal met soms letterlijk de woorden die ik ook gebruik(te);
'Wat 'heerlijk' dat ik nú kanker heb en niet dertig jaar geleden'. Prachtig om dit te lezen.
Ook 'Ik heb tenminste niet gewacht tot mijn pensioen om van het leven te genieten, dat is een geruststellende gedachte.' en 'Af en toe ben ik moe van het weerbaar zijn en zit dan stilletjes te janken.'

Heel toepasselijk is in dit boek na het overlijden van een vriendin, een gedicht gebruikt van M. Visalis, Sub Finem (de laatste woorden):

'En nu nog maar alleen
het lichaam los te laten –
de liefste en de kinderen te laten gaan
alleen nog maar het sterke licht
het rode, zuivere van de late zon
te zien, te volgen – en de eigen weg te gaan.
Het werd, het was, het is gedaan.'

K, en nu verder heeft op de een of andere manier voor mijzelf gezorgd voor een stuk geruststelling, door de herkenbaarheid van het verhaal. Een mooi, positief, hoopgevend en reëel verhaal.

Kanker is een diagnose voor het leven, het gevaar is niet geweken als de behandelingen achter de rug zijn. Op een gegeven moment was de vraag wanneer het boek zou ophouden, maar Louise wilde er ook graag een punt achter zetten. Zo staan twee jaar van haar leven met kanker in het boek beschreven.

Ik waardeer dit boek met 5/5 sterren.
Over de auteur:

Louise Hompe (Enschede 1954) verhuisde op haar achtste naar Nijmegen waar ze na de middelbare school (Atheneum) studeerde. Sinds 1985 werkt ze in het onderwijs; een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren ziet ze als haar levenstaak. Innoveren en ontwikkelen is haar tweede natuur. Zo werkte ze met Europese partners aan vele projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. Sinds 2008 werkt ze als opleidingsmanager bij Alfa-college in Groningen.

Hompe heeft Indische roots, haar vader was een Indo en ging na zijn kostschooltijd op Java in Nederland studeren waar hij haar moeder ontmoette. Samen werkten ze van 1945 tot 1950 in het afgelegen Noord- en Midden-Celebes (Sulawesi). De avontuurlijk geest van haar ouders heeft ze geërfd. Ze is reislustig en bovenmatig nieuwsgierig naar de mens en zijn omgeving in alle uithoeken van de wereld.

Naast haar interesse voor Friese paarden (ze is inspecteur van het Fries Paarden Stamboek) en Flamenco (zang en dans bij flamencogroep Rosario) is schrijven haar passie. In 2010 debuteerde ze met de Indische familiekroniek Uitgestelde huwelijksnacht, waarin ze vier generaties Hompe-Welter beschrijft, van 1890 tot 2008.

Vlak daarna kreeg ze borstkanker.

maandag 26 januari 2015

40.000 VIEWS EN EEN WINACTIE. De winnaars zijn...


Op mijn blog zijn al meer dan 40.000 views geweest, daarom mag ik namens Uitgeverij De Graveinse Abeel drie exemplaren weggeven van 'De vervloekte erfenis. Deel 1 – Het Tussendoor'.

Je kon tot vandaag kans maken op een exemplaar van 'Het Tussendoor' door te reageren onder de blog van 19 januari met als titel: 40.000 VIEWS EN EEN WINACTIE
Of door te reageren onder het bericht op de Facebookpagina van: Mieke's blog: 'Graag gelezen'.

Vanaf vandaag hebben de winnaars één week om te reageren door een mail te sturen naar graaggelezen@miekeschepens.nl met vermelding van je adresgegevens.
(dus vóór dinsdag 3 februari reageren)

Heb je binnen die tijd niet gereageerd, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

De gelukkige winnaars zijn:

Mieke Wijnants, Dini van Heumen en Hans Hegeman. Gefeliciteerd winnaars!!

Laat snel wat van je horen. Wanneer ik de drie adressen heb, kan ik deze doorgeven aan Uitgeverij De Graveinse Abeel, die voor de verzending van de boeken zorg zal dragen.

Ik las: 'Chinagirl' van José VriensChinagirl

Auteur: José Vriens

Bart en Eva vertrekken voor vier jaar naar Bejing voor zijn werk. Eva vindt het vreselijk dat ze daarvoor alles achter moet laten, maar voor Bart is het belangrijk en dus gaat ze mee. Ze is zwanger van hun eerste kindje en verheugt zich erop moeder te worden. Maar helaas loopt het anders dan ze had verwacht: ze krijgt een miskraam. Bart sluit zich voor haar af. Hij gaat op in zijn werk en verwerkt zijn verdriet op zijn eigen manier.
Welke manier dat is, ontdekt Eva pas een paar maanden later.

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Een aanrader, zonder meer!
Ik heb het boek heel vlot uitgelezen, omdat ik aan de 'lippen' van de verteller hing. Ik was enorm benieuwd hoe het Eva zou vergaan. Hier en daar was ik verbaasd over wat ze allemaal maar pikt van Bart, ik weet niet of ik dat zou doen!

De auteur heeft het leven in Beijing goed beschreven, zodat je een mooie indruk krijgt hoe dit echtpaar in deze stad leeft. Bijvoorbeeld dit:
'Als je toeterde en iemand aanreed, was je niet schuldig. Je had immers gewaarschuwd.'
Dat geeft een beetje de mentaliteit van de bewoners weer, denk ik.

Het is een verhaal met goede dialogen, afgewisseld met overpeinzingen door Eva.
Zowel het verhaal als de personages zijn realistisch en geloofwaardig neergezet.
De auteur schrijft vanuit het gezichtspunt van Eva. Ze heeft het bijvoorbeeld over 'hier in Beijing'.
Als lezer zit je er dan bovenop!

Op de laatste bladzijde zie de de titel van het boek 'Chinagirl' nog een keer voorbijkomen.
Het verhaal heeft een prachtig eind, precies wat je van een roman mag verwachten.

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren

Over de auteur:

José Magielse (1963) werd geboren in Roosendaal, een plaatsje vlak bij de Belgische grens waar zij nu nog altijd samen met haar man en drie kinderen woont.


José over zichzelf:
'Vanaf het moment dat ik kon lezen, ben ik daar niet meer mee gestopt en las - en lees nog steeds - alles wat ik te pakken kon krijgen. Al op jonge leeftijd schreef ik korte en langere verhalen, die vooral niemand mocht lezen. Mijn carrière beperkte zich tot het administratieve vlak bij verschillende bedrijven en nadat de kinderen allemaal naar school gingen, besloot ik weer te gaan schrijven. Dat resulteerde in verhalen voor kinderen. Die verhalen kregen zoveel positieve reacties dat ik op zoek ging naar een uitgever die dezelfde gedachten had als ik: mijn verhalen in boekvorm uitbrengen. Die uitgever diende zich aan in de vorm van Gopher Publishers die wel iets zag in mijn kinderboeken. Na enige tijd liep onze denkwijze te ver uiteen en ben ik verder gegaan met uitgeverij Boekenbent, door mij opgericht in 2002 en in 2008 overgenomen door Jo-Ann Snel. Ondertussen zijn er verschillende kinderboeken, romans en enkele non-ficties van mij verschenen bij Boekenbent. Onder mijn pseudoniem Josje Maas schrijf ik sinds 2004 ook korte, romantische verhalen voor de verschillende Favorietseries van uitgeverij Marken met als gevolg dat ik vanaf 2008 full-time schrijver ben geworden. In 2008 besloot ik een paar manuscripten bij Kok ten Have en bij Ellessy aan te bieden, die daar beiden wel wat in zagen. Vanaf 2009 zul je dan ook regelmatig nieuwe familie- en liefdesromans van mij zien verschijnen bij deze uitgevers.'


Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Zomer & Keuning

Boekgegevens:

Genre: roman, populaire fictie algemeen
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: VBK Media
Imprint: Zomer & Keuning
ISBN: 978 94 01902 17 5
Ook als Ebook verkrijgbaar

zondag 25 januari 2015

Ik las: 'Marconi Park' van Åke Edwardson


Marconi Park

Auteur: Åke Edwardson
Vertaler: Corry van Bree
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna, 2015
ISBN: 978 90 44972 69 6
NUR: 305

Beschrijving:

Het wordt eindelijk lente in Göteborg en naarmate de dagen lengen, verbetert inspecteur Erik Winters humeur. Tot de brute realiteit van alledag daar verandering in brengt.
Het lijk van een man wordt gevonden, een plastic zak over zijn hoofd getrokken. Op zijn lichaam ligt een stuk karton met daarop één enkele hoofdletter, aangebracht met een dikke viltstift.
Daarop volgen meer moorden, en op alle lichamen wordt een letter aangetroffen. Terwijl Winter de woordpuzzel probeert op te lossen, zoekt zijn team koortsachtig naar een verband tussen de slachtoffers – maar dat lijkt er niet te zijn. 

Ik mocht dit boek lezen voor Dizzie.nl.
Dit is wat ik er van vond:

Inspecteur Erik Winter is niet gelukkig. Dat merk je meteen. Het kost hem zelfs moeite om een beetje blij te worden nu de dagen langer worden en de lente in zicht komt. 
Deze moordzaak houdt hem weg bij zijn gezin in Spanje. Bij zijn vrouw Angela, die daar een goede baan heeft en de kinderen die genieten van de Spaanse zon en zee. Daardoor lijkt het alsof deze moordzaak een persoonlijke zaak voor Erik Winter is geworden. Hij blijft als een bloedhond achter de dader jagen. Een zwaarmoedige bloedhond.
'Hij wilde met een glas drinken in bar Ancha zitten. Hij wilde zijn gezin om zich heen hebben terwijl hij leefde. Dit was geen leven.'

Lees mijn recensie verder op Dizzie.nl

Een link naar Said I loved you... But I lied van Michael Bolton.
Een link naar How am I supposed to live without you? van Michael Bolton.

Over de auteur:

Åke Edwardson woont in Göteborg met zijn vrouw en twee dochters. Na zijn studie literatuurwetenschappen begon hij als freelance journalist voor verschillende dagbladen te schrijven. In de jaren tachtig werkte hij een tijd lang als persvoorlichter voor de Verenigde Naties in het Midden-Oosten en sindsdien bezoekt hij dat gebied regelmatig. Åke Edwardson is naast schrijver ook hoogleraar journalistiek aan de universiteit van Göteborg.

Critici roemen Åke Edwardson om zijn intelligente plots, zijn zuivere schrijfstijl, zijn onberispelijke research en zijn levensechte politieprocedures. Bij uitgeverij Signatuur verschenen van Åke Edwardson de titels Dans met een engel, De hemel is een plek op aarde, Roep uit de verte, Een vreemd gezicht, Tot in eeuwigheid, Een ziel van steen en Kamer nr. 10. Sinds 2008 verschenen bij A.W. Bruna de delen 8, 9 en 10 in Edwardsons populaire thrillerreeks rondom inspecteur Erik Winter: Een vlucht vooruit, De laatste Winter en Nog niet dood. Voordat hij aan de Erik Winter-reeks begon, schreef hij twee thrillers met Jonathan Wide in de hoofdrol , Allen die gestorven zijn en Verloren ziel , die intussen ook naar het Nederlands zijn vertaald. Van Edwardsons boeken - die in twintig talen werden vertaald - zijn inmiddels wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

zaterdag 24 januari 2015

Nog te lezen: 'Dubbel Spion' van Peter van Wermeskerken


Dubbel Spion

Auteur: Peter van Wermeskerken
Genre: autobiografie
Uitgave: paperback, 188 pagina's
Uitgever: P & M Privatverlag, juli 2013
ISBN: 978 30 00427 38 1

Dubbel Spion vertelt van de ervaringen van de jonge journalist Peter van Wermeskerken als dubbel spion tussen Oost-Duitsland en Nederland.
De spionageactiviteiten van Peter vonden plaats van maart 1967, na de voetbalwedstrijd Dukla Praag – Ajax, tot september 1970. Hij vertelt de voorgeschiedenis, de werving door de Oost-Duitsers en hoe de BVD hem omturnde, van de opdrachten die steeds meer een spionagekarakter kregen. De HVA stelde hem tal van spionagematerialen ter beschikking of hij moest ze kopen. Met de BVD’ers was het lachen om de aanwijzingen die hij in Oost-Berlijn kreeg voor zijn ,,veiligheid”. Intussen trouwde Peter en toen een zoon was geboren konden de geheime diensten hoog of laag springen bij zijn vrouw, hij moest stoppen. Dat leidde tot vele dreigementen uit Oost-Berlijn, tot in het Algemeen Dagblad, waar hij werkte, een paginagroot verhaal verscheen.

Bekijk hier ook even de boektrailer.

Over de auteur:
Peter van Wermeskerken (31.12.1939 Zeist) was 14 toen zijn vader hem vroeg te helpen bij de verslaggeving voor zijn plaatselijke krant. Hij was een van de winnaars in een opstelwedstrijd over de landbouwcoöperatie in de EEG (1960).
Peter werkte bij verschillende kranten voordat hij in 1965 bij de Nieuwe Zeister Courant kwam om zijn vader op te volgen. Zover kwam het niet.
Begin 1970 ging hij naar het Algemeen Dagblad. Daar specialiseerde hij zich in verslaggeving over energie en economie. Hij werd chef van de redactie economie. Sinds eind 2008 wonen zijn vrouw en hij in Uelsen, Duitsland.

Je kunt Peter van Wermeskerken volgen op Facebook, twitter en op zijn website.

Bestel dit boek via:
de uitgever

vrijdag 23 januari 2015

Mijn recensie van: 'Als de dag van toen' van Sandra Berg

Als de dag van toen

Samenvatting:

Sara is met beginnende alzheimer opgenomen in een verzorgingstehuis, waar haar herinneringen een laatste houvast bieden aan haar vroegere leven.
Als ze in een verwarrend ogenblik een jongeman in het tehuis aanziet voor Klaas de Rooy, haar grote liefde van weleer, gaat ze in gedachten terug naar het jaar waarin ze Klaas leerde kennen.
Ze was dolgelukkig, totdat de puzzelstukjes van zijn verleden tot een angstaanjagende ontdekking leidden.
Dat dwong haar tot het maken van een onmogelijke keuze.

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Op het voorblad staan de eerste regels van de tekst van het lied 'Als de dag van toen' van Reinhard May. Na het lezen van dit boek, zul je deze tekst zoveel meer weten te waarderen. Het is alsof het lied voor dit boek geschreven was.

Het verhaal pakte me meteen.
In deze roman komen ontroering, liefde, haat en verlangen aan de orde in prettige, korte hoofdstukken waarin je wordt meegenomen met de gedachtegang van Sara wanneer ze is opgenomen in een verzorgingstehuis.
'Iedereen in de verpleging heeft het druk. Bezuinigingen. De mensen die daarover beslissen, werken tenslotte zelf niet in de zorg, noch zijn ze ervan afhankelijk.'
Zoals de auteur het leven in het verzorgingstehuis beschrijft, moet ik denken aan mijn moeder tijdens de laatste jaren van haar leven. Het is alsof ik daar weer in de huiskamer zit.

Een stuk uit een geschiedenis die we niet mogen vergeten komt hier aan de orde. Er zijn momenteel niet zoveel mensen meer in leven die zelf ervaringen hebben met hetgeen de personages doorgemaakt hebben, maar de overlevering door verhalen zal iedereen helpen onthouden.
Het verhaal van de hoofdpersonen wordt heel goed verteld, alles is goed te volgen. Er gebeurt een heleboel, maar de auteur weet alles op de juiste plaats te zetten in een ontroerend mooi einde.
Een verhaal dat het verhaal van jouw buurvrouw had kunnen zijn, zo levensecht!

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 5/5 sterren.

Luister hier naar het lied: 'Als de dag van toen' gezongen door Reinhard Mey.

Bestel dit boek via je lokale boekhandel of via:

Over Sandra Berg:

'In 1960 werd ik als plattelandsmeisje in de stad geboren. Het was bitter dat mijn vader al op jonge leeftijd bij een auto-ongeluk om het leven kwam en mijn moeder alleen achter bleef met drie kinderen; mijn zus, mijn broer en ik. Ik was toen nog net geen zeven jaar en herinneringen van voor die tijd heb ik niet. Alsof die door die gebeurtenis volkomen zijn uitgewist.'
Lees verder op haar website.

Ze schrijft voornamelijk Romans, en heeft twee thrillers geschreven voor Ellessy.
De facebook-pagina van Sandra Berg kun je ook volgen.

Boekgegevens:
Als de dag van toen
Auteur: Sandra Berg
Genre: roman
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Zomer & Keuning, 2013
ISBN: 978 94 01901 32 1

Ook als Ebook en Groter Letter-boek verkrijgbaar.


donderdag 22 januari 2015

Ik las: 'Tussen tien en twaalf' - Een Tellink-detective. Geschreven door Bjorn Berendsen

Tussen tien en twaalf
Een Tellink-detective

Waar gaat het verhaal over?

'Hij knikte, boog iets voorover en pakte een nog witte hoek van het laken vast. Met een korte beweging trok hij het laken opzij, zodat het grijze gezicht zichtbaar werd. De ogen gesloten, het haar plakkerig van het bruine bloed; het bloeden was al lang gestopt.'

Inspecteur Oudam en rechercheur Tellink staan voor een raadsel. Mevrouw Schouwenduijn is in de nacht van haar zestigste verjaardag op laffe wijze vermoord in haar slaap. Alle aanwezigen hebben een alibi of lijken in eerste instantie geen motief te hebben. Alle verdachten vertellen hun verhaal, lang bewaarde geheimen ontvouwen zich en langzaam ontstaat een gefragmenteerd beeld van de gebeurtenissen.

Dit is mijn mening:

Dit is het eerste boek in de Tellink-detectiveserie.
Een spannende detective, waarbij de lezer onderdeel wordt van het onderzoeksteam door de speciale manier waarop iedere betrokkene aan het woord komt in zijn/haar eigen hoofdstuk.
Je leert veel over de personages op deze manier.
Lekker korte hoofdstukken en daardoor heel afwisselend. Er gebeurt op deze manier
een heleboel, zo lijkt het. Je bent er bij aanwezig en kijkt mee!
De sterke dialogen zijn ook prettig om te lezen.
Een goede redigent kan voor een volgende druk het leesgenot alleen nog maar vergroten.
Ik was verrast over de ontknoping en waardeer dit boek met 3/5 sterren. Een knap debuut.

Ik kijk uit naar Een bitterzoete afdronk.
Dit tweede boek in de Tellink-detectiveserie wordt in de eerste helft van 2015 verwacht.
Ik verwacht daar meer over rechercheur Twan Tellink in te kunnen lezen en hem beter te leren kennen; een man die het niet altijd eens is met inspecteur Oudam zoals we hebben kunnen lezen in Tussen tien en twaalf.

Bestel dit boek via:

Over de auteur:

Bjorn Berendsen (1978) is de middelste zoon in een gezin met drie jongens. Met een fascinatie voor het onbekende en onzichtbare kon een carrière in de wetenschap niet uitblijven. Met een universitaire opleiding analytische chemie en een daaropvolgend promotietraject waarin hij werkte aan de analyse van verontreinigingen in voedselproducten, werkt hij momenteel als chemisch forensisch onderzoeker.

Volg Bjorn op zijn website.

Auteur: Bjorn Berendsen
Genre: detective
Uitgave: paperback, 228 pagina's
Uitgever: Brave New Books, november 2014
ISBN: 978 94 02126 22 8

woensdag 21 januari 2015

Nog te lezen: 'Merel' van Tom Wright - een literaire thriller

Merel

Auteur: Tom Wright
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 334 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers, gepubliceerd januari 2015
ISBN: 978 90 41426 13 0

Oorspronkelijke titel: Blackbird
Vertaald door: Joop van Helmond

Waar gaat het boek over?

De dag na een hevige storm wordt aan de rand van een stad in Texas een vrouw dood aangetroffen. Ze is op een afschuwelijke manier omgebracht.
Het slachtoffer is Deborah Gold, psycholoog en vertrouwenspersoon van velen.
Rechercheur Jim Beaudry wordt op de zaak gezet en naarmate zijn onderzoek vordert, blijkt dat Gold geheimen van erg veel mensen kende, die allen belang hebben bij haar dood.
Jim komt erachter dat de zaak verband houdt met zijn eigen duistere verleden.

Over de auteur:

Tom Wright is forensisch psychotherapeut en woont in Dallas, Texas. Wrights debuut, Wat de zomer niet overleeft, is verschenen in negen landen en werd genomineerd voor de Crime Writers' Association Silver Dagger. Inmiddels zijn er meer dan 5500 exemplaren verkocht.
In januari 2015 verschijnt van Tom Wright Merel.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via
boekenwereld
bol.com

maandag 19 januari 2015

40.000 VIEWS EN EEN WINACTIE

Op mijn blog zijn al meer dan 40.000 views geweest, daarom mag ik namens Uitgeverij De Graveinse Abeel drie exemplaren weggeven van 'De vervloekte erfenis. Deel 1 – Het Tussendoor'.
Kijk op mijn blog van 16 januari voor meer informatie over het boek.

Je kunt tot 26 januari 2015 kans maken op een exemplaar van 'Het Tussendoor' door te reageren onder dit bericht op Graag gelezen. Of door te reageren onder het bericht op de Facebookpagina van: Mieke's blog: 'Graag gelezen'.
Het volgen van mijn blog en/of Facebookpagina en het delen van het Facebookbericht maakt niets uit voor je winkansen.
Maar ik vind het heel leuk als je dat doet.

Vanaf het moment dat de winnaar bekend gemaakt is heb je één week om te reageren op de aangegeven manier.
Heb je binnen die tijd niet gereageerd, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

Ik las: 'Eva - Terra Incognita' van Anne VellingaEva – Terra Incognita

Het verhaal:
In Eva – Terra Incognita ontdekt Eva op een dag het geheim van haar vriend Kris. Het loopt zo uit de hand dat ze in paniek op de vlucht slaat. Ze krijgt een lift van Jeff, een Amerikaanse oorlogsveteraan.
In zijn camper neemt hij haar mee naar zijn vrienden in de Ardennen en Frankrijk opdat Kris haar spoor kwijtraakt. Onderweg blijkt Eva onverwacht handig te zijn. Ze klaart alle mogelijke klussen. Al doende wordt ze zich bewust van haar kracht en ontdekt ze dat het netwerk van Jeff vol geheimen en verborgen motieven zit. Lukt het Eva om haar leven in eigen hand te nemen?

Ik las het papieren boek.

Anne Vellinga heeft de reis van Eva naar haar 'Terra Incognita' heel beeldend beschreven.
De nodige humor ontbreekt niet en is goed gedoseerd in deze geloofwaardige psychologische roman. Het zou in werkelijkheid kunnen gebeuren, denk ik.

De betekenis van Terra Incognita, wanneer het over Afrika gaat in dit boek; het zwarte continent, waarbij zwart voor onbekend staat. De onbekende plaats.
Zo nu en dan kom je een aantal b's tegen in het verhaal; boos, bedroefd, bang, blij, besodemieterd, bedonderd en beduveld. Dat geeft goed weer hoe Eva zich voelt op deze voor haar zo belangrijke reis.
Het geeft ook weer hoe de lezer zich voelt op sommige passages. De sfeer in het verhaal wisselt van vrolijk naar onheilspellend maar dat is door de prettige schrijfstijl niet hinderlijk. Het boek leest als een trein!

Een spannende roman die de innerlijke groei beschrijft van Eva. Een groei waar Eva zelf verbaasd over is. Ze is daadwerkelijk voor zichzelf belangrijke dingen gaan doen en is verrast dat ze deze beslissingen genomen heeft.
'Alles wat ik gebouwd heb, was een bouwsteen voor mijn zelfvertrouwen. In wezen doet het er niet toe wat andermans daden en motieven zijn, het gaat om die van mijzelf. Het is mijn leven. Hoe kort, lang, donker, licht, arm of rijk ook. Het maakt niet uit zolang ik leef zoals ik zelf wil.'

Een grensoverschrijdende, spannende, psychologische roman voorzien van de nodige humor. Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 5/5 sterren.

Bestel Eva – Terra Incognita via je lokale boekhandel ofHier (Uitgeverij Bagage)

Over Anne Vellinga:

Anne Vellinga (1951) debuteerde in 2013 met de roman Sophie – Genius Loci.
Lees hier mijn recensie. De lezers van het Noordhollands Dagblad kennen haar als columnist, tien jaar lang publiceerde ze wekelijks in deze krant. Tegenwoordig worden haar blogs op www.annevellinga.nl door meer dan 30.000 trouwe fans gelezen.

Auteur: Anne Vellinga
Genre: roman
Uitgave: paperback, 312 pagina's
Uitgever: Uitgever Bagage, november 2014
Omslagontwerp: Frans Reijers, Stiptweb.nl
ISBN: 978 94 91880 05 6
Ook als Ebook verkrijgbaar

vrijdag 16 januari 2015

Nog te lezen: 'Marconi Park' van Åke Edwardson


Marconi Park

Auteur: Åke Edwardson
Vertaler: Corry van Bree
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna, 2015
ISBN: 978 90 44972 69 6
NUR: 305

Beschrijving:

Het wordt eindelijk lente in Göteborg en naarmate de dagen lengen, verbetert inspecteur Erik Winters humeur. Tot de brute realiteit van alledag daar verandering in brengt.
Het lijk van een man wordt gevonden, een plastic zak over zijn hoofd getrokken. Op zijn lichaam ligt een stuk karton met daarop één enkele hoofdletter, aangebracht met een dikke viltstift.
Daarop volgen meer moorden, en op alle lichamen wordt een letter aangetroffen. Terwijl Winter de woordpuzzel probeert op te lossen, zoekt zijn team koortsachtig naar een verband tussen de slachtoffers – maar dat lijkt er niet te zijn.


Marconi Park is het twaalfde deel in de thrillerreeks met Inspecteur Erik Winter in de hoofdrol.

Over de auteur:

Åke Edwardson woont in Göteborg met zijn vrouw en twee dochters. Na zijn studie literatuurwetenschappen begon hij als freelance journalist voor verschillende dagbladen te schrijven. In de jaren tachtig werkte hij een tijd lang als persvoorlichter voor de Verenigde Naties in het Midden-Oosten en sindsdien bezoekt hij dat gebied regelmatig. Åke Edwardson is naast schrijver ook hoogleraar journalistiek aan de universiteit van Göteborg.

Critici roemen Åke Edwardson om zijn intelligente plots, zijn zuivere schrijfstijl, zijn onberispelijke research en zijn levensechte politieprocedures. Bij uitgeverij Signatuur verschenen van Åke Edwardson de titels Dans met een engel, De hemel is een plek op aarde, Roep uit de verte, Een vreemd gezicht, Tot in eeuwigheid, Een ziel van steen en Kamer nr. 10. Sinds 2008 verschenen bij A.W. Bruna de delen 8, 9 en 10 in Edwardsons populaire thrillerreeks rondom inspecteur Erik Winter: Een vlucht vooruit, De laatste Winter en Nog niet dood. Voordat hij aan de Erik Winter-reeks begon, schreef hij twee thrillers met Jonathan Wide in de hoofdrol , Allen die gestorven zijn en Verloren ziel , die intussen ook naar het Nederlands zijn vertaald. Van Edwardsons boeken - die in twintig talen werden vertaald - zijn inmiddels wereldwijd meer dan drie miljoen exemplaren verkocht.

donderdag 15 januari 2015

Nog te lezen: 'De vervloekte erfenis' van P.A. MilaniDe vervloekte erfenis
Deel 1 - Het Tussendoor

Auteur: P.A. Milani
Genre: fantasy, young adult
Uitgave: paperback, 203 pagina's
Uitgeverij: De Graveinse Abeel, november 2014
ISBN: 978 94 62600 19 5

Ook als groteletterboek verkrijgbaar
ISBN groteletterboek: 978 94 62600 75 1
Aantal bladzijden groteletterboek: 558

Het verhaal:
Liberty is een normale tiener, tot haar vader verongelukt. Na zijn dood proberen mensen Liberty te vermoorden. Ze wordt ontvoerd door onbekenden, die zichzelf de Protectio noemen. Ze brengen haar naar het Tussendoor. Daar ontdekt ze dat ze de erfgename van de vervloekte graaf van Chandi is. Deze graaf vermoordde in de Middeleeuwen een edelman, maar de edelman vervloekte vervolgens de graaf. De vloek is overgegaan op Liberty.
Eén van de leden van de Protectio is Jared, een aantrekkelijke jongen. Samen met Jared gaat Liberty op zoek naar de manier om de vloek op te heffen. Maar als ze gevoelens voor Jared krijgt, ontdekt ze dat ze niet vrij is in de keuze van haar levenspartner. Wat moet ze doen? Is er een toekomst voor haar met Jared? En zal het haar lukken de vloek op te heffen?

Over de auteur:
Ik las een indrukwekkende blog van Parisa gedateerd 8 december 2014. Lees gerust even mee.
Dan zul je net als ikzelf nog benieuwder worden naar De vervloekte erfenis – Deel 1 – Het tussendoor.

P.A. Milani (1988) werd geboren in Iran, Teheran, en verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Op de middelbare school was ze al bevangen door de magie van het geschreven woord. Dit resulteerde in haar examenjaar tot haar eerste roman Het Licht.

Tijdens haar studie Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam hield ze zich bezig met het schrijven van artikelen voor verschillende universitaire magazines. Haar voorliefde voor het schrijven van verhalen bleek echter groter te zijn dan het produceren van wetenschappelijke artikelen.
Tijdens haar bachelor opleiding schreef ze vol enthousiasme De vervloekte erfenis – Deel 1 – Het tussendoor.

In Libris Libertas (in boeken vind je vrijheid) is haar persoonlijke levensmotto en ze hoopt de essentie van deze uitspraak op haar lezers over te brengen in het eerste deel van De vervloekte erfenis.


Bekijk hier de boektrailer.

woensdag 14 januari 2015

Verwacht, maart 2015: 'Open doelwit' van Vince Flynn


Open doelwit

Auteur: Vince Flynn
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 392 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers, maart 2015
ISBN: 978 90 45205 50 2

Beschrijving:

CIA-agent Mitch Rapp was Amerika’s eerstelijnsverdediging tegen terrorisme, totdat hij zijn dekmantel verloor. Na jaren undercover gewerkt te hebben, is hij doelwit geworden van praktisch iedere terrorist op aarde. Maar juist nu heeft de wereld hem nodig, meer dan ooit...

De president van de VS staat onder druk. Wanneer een team van Navy SEAL’s er niet in slaagt een gegijzeld Amerikaans gezin te redden uit handen van een Filipijnse terreurgroep, wijst alles op een lek binnen het Witte Huis. Daarbij dreigt in het Midden-Oosten een conflict dat grotegevolgen kan hebben voor de Amerikaanse economie.

Dus roept de president de hulp in van Mitch Rapp, CIA-adviseur op het gebied van antiterrorisme, en van CIA-directeur Irene Kennedy. Samen komen zij op het spoor van een gevaarlijke internationale samenzwering met een aantal spelers uit onverwachte hoek. Een race tegen de klok begint...

De boeken van Vince Flynn worden verfilmd met Bruce Willis in een van de hoofdrollen.

Over de auteur:

Vincent (Vince) Flynn werd op 6 april 1966 geboren in St. Paul, Minnesota, de Verenigde Staten.
Hij overleed na het verliezen van zijn gevecht tegen prostaatkanker op 19 juni 2013.
Kijk ook even op zijn website

Invloeden: Ernest Hemingway, Robert Ludlum, Tom Clancy, JRR Tolkien, Gore Vidal, en John Irving.

Verwacht op 27 januari: 'Mijn eerste lijk is gelukkig vers' van Pascale Bruinen.


Mijn eerste lijk is gelukkig vers

Auteur: Pascale Bruinen
Genre: literaire non-fictie algemeen
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, januari 2015
ISBN: 978 90 26136 83 2


Mijn eerste lijk is gelukkig vers biedt een uniek kijkje achter de schermen van de misdaadbestrijding. Pascale Bruinen is officier van justitie en schrijft een wekelijkse column over haar werk in Algemeen Dagblad.
Welke gevoelens, emoties en twijfels gaan er schuil achter die strenge zwarte toga van de officier van justitie? Met een open en eerlijke blik beschrijft Pascale Bruinen haar spannende, grappige en vaak indringende ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke diensten en het leiden van opsporingsonderzoeken van de politie.

In Mijn eerste lijk is gelukkig vers laat zij zien dat ze als officier van justitie dan wel `één en ondeelbaar' is maar dat ze als persoon en auteur juist de som van drie delen is: magistraat, mens en moeder.
Met dit boek opent ze een deur naar een wereld die tot voor kort hermetisch gesloten bleef.

Over de auteur:

Pascale Bruinen (11 februari 1964) is al ruim zestien jaar officier van justitie. Ze werkt thans bij Parket Limburg. Voorheen heeft ze zeven jaar gewerkt als advocaat.
Daarnaast is ze ook freelance columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, blogt ze regelmatig op haar twee eigen sites www.coolcolumns.com en www.cruisecraver.com en heeft ze artikelen gepubliceerd in Fabulous Mama Magazine.

Op 27 januari 2015 komt haar eerste boek uit bij Uitgeverij De Fontein, getiteld Mijn eerste lijk is gelukkig vers. Hierin beschrijft ze haar belevenissen als vrouwelijke officier van justitie.
Pascale woont samen en heeft een zoon van 20 en een dochter van 18.

zondag 11 januari 2015

Verwacht: 'De poppenspeler' van James Carol

De poppenspeler

In 'De poppenspeler' van James Carol, staat profiler Jefferson Winter te kijken naar het vierde slachtoffer van een killer-die-niet-dood.
Een maniak die zijn slachtoffers nét in leven houdt. Ze zijn hulpeloze kasplantjes geworden met messteken over hun hele lichaam. Alleen hun gezicht is ongeschonden gelaten.

Rachel Morris maakt zich op voor een date met een man met wie ze al maanden chat. Ze zit in een ongelukkig huwelijk en deze chatvriend begrijpt haar zó goed... Zij wordt het volgende slachtoffer.
Maar is deze maniak wel de échte kwade genius, of is er iemand anders die de regie voert over de gruwelpraktijken? Een aanrader voor liefhebbers van thrillers over seriemoordenaars. Voor de lezers van 'Silence of the Lambs'

De poppenspeler is het eerste boek met hoofdpersoon Jefferson Winter.
 
Auteur: James Carol
Genre: thriller 
Uitgave: paperback, 400 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Verwacht: 26 mei 2015
ISBN: 978 90 26134 92 0

Oorspronkelijke titel:
Broken Dolls (2014)


Over de auteur:

James Carol is geboren in Schotland in 1969, waar hij zijn vroege jaren woonde. Hij verhuisde naar Engeland in de jaren tachtig en heeft er sindsdien gewoond. Op verschillende momenten heeft hij gewerkt als gitarist, geluidstechnicus, gitaar leraar, journalist, en als paardrij-instructeur.
Als hij niet schrijft, besteedt James zijn tijd aan het trainen van paarden en ruiters. Hij is een begenadigd gitarist en ontspant tijdens het schrijven met gitaar spelen en het opnemen van muziek. Hij woont in Hertfordshire met zijn vrouw en twee kinderen.

Verwacht: 'Over de schreef' van Karen Rose.

Over de schreef

Karen Rose is de koningin van thrillers met een flinke dosis romantiek.
In Over de schreef is de mix van spanning en romantiek weer voelbaar op elke pagina. Een pageturner!

Inspecteur Stevie Mazzetti heeft al zoveel tegenslag gehad, dat wens je niemand toe. Maar ze is een vechter met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Als ze erachter komt dat een oud-collega zich in de nesten heeft gewerkt, wil ze de waarheid boven tafel krijgen. Haar vriend Clay is als voormalig marinier gewend om overal gevaar te zien. Wanneer Stevie in deze zaak te maken krijgt met een psychopaat, doet hij alles doen om Stevie te beschermen, maar dan moet ze wel uit handen zien te blijven van een moordenaar die niets te verliezen en iets angstaanjagends te verbergen heeft.

Auteur: Karen Rose
Genre: thriller
Uitgave: paperback 576 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Verwacht: 19 mei 2015
ISBN: 978 90 26136 95 5 

Over de auteur:
De thrillers van Karen Rose worden uitgegeven in twaalf landen en zijn bij verschijning instant-bestsellers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. Met elk nieuw boek neemt haar populariteit toe. Ook in Nederland stijgt de ster van Karen Rose met elk nieuw boek. Voordat ze zich fulltime aan het schrijven wijdde, was Karen Rose een succesvol chemicus. Ze woont in Florida met haar man en kinderen, en als ze niet schrijft, traint ze voor haar zwarte band in karate.

Eerder las ik van haar In vertrouwen.

zaterdag 10 januari 2015

Ik las 'De harteloze muze' van Nynke Laanstra - Een huiveringwekkend verhaal over waanzin, liefde, loyaliteit en de dood.

De harteloze muze

'Nieuwe thriller Nynke Laanstra onthult blauwdruk voor een perfecte moord.'
Dit is wat ik las in een persbericht van 28 november 2014 van Booklight.
Je begrijpt dat het me nóg nieuwsgieriger maakte naar het slotstuk van deze trilogie, mede omdat ik zo enorm genoten heb van de twee eerdere delen.

De harteloze muze

Wat doe je als lang vergeten doden tot leven zijn gewekt? Dan ga je op onderzoek uit! Wat doe je als je oog in oog komt te staan met je dood gewaande muze? Dan wankel je! Maar wat als blijkt dat alles is geënsceneerd door je wraakzuchtige zoon en je voormalige minnares? Dan vrees je!

De ooit zo imposante Lars S. is uitzinnig van woede als hij ontdekt dat hij door zijn zoon Kjell is verraden. Als represaille kidnapt hij Kjells halfzusje Stine en vlucht halsoverkop naar het buitenland. Kjell zint op allesvernietigende wraak en smeedt samen met Fien, de voormalige muze van zijn vader, een ingenieus en doortrapt plan. Wat begint als een zenuwslopende klopjacht eindigt in een sinistere ontmoeting...

De harteloze muze is het meedogenloze slot van Geloof-hoop-liefde-trilogie.
Een huiveringwekkend verhaal over waanzin, liefde, loyaliteit en de dood.

Eerder verschenen in deze trilogie:
De losbandige vrouw - het spraakmakende debuut
De sluwe verleider - het meeslepende vervolg

Je kunt een korte samenvatting lezen aan wat vooraf ging aan dit verhaal in de eerdere twee delen; De losbandige vrouw en De sluwe verleider.

Ik las het papieren boek en moest hetgeen ik gelezen had even laten bezinken.
Het was behoorlijk heftig.

Op het binnenblad staat een vers:
Maar ik had de liefde niet.
Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.
– 1 Corintiërs 13: 13

Daarna volgt een proloog, zo heftig, zo emotioneel dat je denkt dat je het indrukwekkendste gedeelte gelezen hebt als je dit uit hebt. De persoon die in de proloog aan het woord is, komt later in het verhaal weer aan bod om haar bijdrage te leveren aan dit gruwelijke verhaal.

De harteloze muze is een verhaal in drie delen.
De Ontreddering. Hierin voel je als lezer de ontreddering van de personages die in hun afschuw de lezer meenemen in een criminele wereld waar het om gevoelens gaat.
'Zoete wraak is als chocolade: het smaakt naar meer' en
'Liefde, ik heb er niks mee. Als je je verliest in de liefde, kun je alleen nog maar meer verliezen, is mijn stellige overtuiging.' ook
'Hardvochtig, wreed, haat en wraak, dat zijn de woorden die ik vast moet houden. Mijn anker.'
De woorden van Yannika hebben me diep geraakt, omdat deze zo goed haar gevoelens omschreven.

De Ontreddering gaat over in De Strategie, waarin de verschillende verhaallijnen naar één ding toe werken, maar dat gaat niet zonder tegenslagen en bedenkingen.
Tenslotte kom je bij De Ondergang:
'Ongelooflijk, hoe een onzinnig gedachte van amper achtenveertig uur geleden leidt tot de uitvoering van de perfecte moord...'
De epiloog beschrijft een verschrikkelijk einde, maar maakt ook duidelijk dat het niet anders af had kunnen en mogen lopen in dit verhaal.
Bij elk deel van het verhaal staat een naam, behalve bij de proloog, maar het wordt in de loop van het verhaal duidelijk wie het betreft. Een sterk begin!

Ik ben nog onder de indruk. Zoveel slechtheid, zoveel afschuw, zoveel gruwel! Je moet het maar op papier kunnen zetten zonder er meteen een horrorverhaal van te maken. Heel knap gedaan.
Ook de link naar Melpomene is knap gelegd. Het is onderdeel van het verhaal, wat ook een treurspel is te noemen en het verklaart de titel.
Door het hele verhaal heen vind je Engelse songteksten, soms origineel, soms aangepast zodat ze op dat stuk heel toepasselijk zijn. Het verhaal eindigt met de songtekst van 'This War is Over – The Devil's Own' van Melissa Etheridge.
Soms wordt een verwijzing naar een song gebruikt;
'Misbruikt, mishandeld en zoals ik altijd zei, afval. A waste of time.'

Ik heb dit boek graag gelezen en had het niet willen missen, heel indrukwekkend!
Niet voor teerhartige zieltjes geschikt naar mijn mening.

Ik waardeer dit boek met 5/5 vette sterren.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of
Bol.com
Over de auteur:


Nynke Laanstra (Leeuwarden, 1965) creëert sinds haar prille jeugd al verhalen. Een ziekenhuisbed was toen haar decor en podium. De ervaringen nam ze mee in haar werk als PR-adviseur.
Haar passie heeft ze omgezet in een missie: ze wil nog steeds vertellen, iets teweegbrengen, universele thema's afstoffen en deze nieuw elan verschaffen, altijd op zoek naar de controverse.

Auteur: Nynke Laanstra
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 250 pagina's
Uitgever: Booklight, december 2014
ISBN: 978 94 91472 62 6
Ook als Ebook verkrijgbaar
 Dit boek doet mee voor de uitdaging 'Ik lees Nederlands 2015'