Notities van een overgrootmoeder
Wij knippen de wind
Inmiddels heb ik het gewonnen exemplaar ook mogen ontvangen, waarvoor mijn dank aan Zin.nl. Het is een juweeltje! Lekker korte hoofdstukken, je kunt bijna niet ophouden met lezen.
Wil jij een voorproefje?
Sinds Deborah Campert overgrootmoeder is, maakt ze aantekeningen in haar ‘overdagboek’. Daarin noteert ze losse schetsen, overdenkingen, ergernissen, herinneringen en beschrijvingen van haar beslommeringen van alledag. In Wij knippen de wind zijn deze stukken bijeengebracht, samen vormen ze een prachtig kleinood, een intiem portret van een ouder wordende vrouw met een rijk leven.
Met haar sterke pen brengt Deborah Campert haar echtgenoot en hun kleine huiselijke drama’s tot leven, haalt ze herinneringen op aan haar emigratie naar Nederland en aan haar carrière als kunstkoper. Als een ragfijne draad is er steeds de angst voor het vergeten – en het vergeten worden. Maar er is ook luchtigheid en warmte, veelal in de persoon van Vera, haar achterkleindochter.
De auteur:
Deborah Campert (1938) werd geboren in Kansas City, Missouri en kwam in 1959 naar Nederland. In 1970 opende zij Galerie Balans aan de Leidsegracht in Amsterdam en van 1980 tot 2003 was zij de curator van de kunstcollectie van ABN AMRO. Ook maakte ze een aantal documentaires, onder meer over kunstenaar Willem van Malsen en dichter Elly de Waard. Samen met Barbara van Kooten publiceerde ze C’est la vie (2010), over hun jarenlange vriendschap. In Dierbaar (2015) schreef Deborah Campert op geestige en ontroerende wijze over het opruimen van haar grote verzameling kunst, snuisterijen en kitsch.
Boekgegevens:
Titel: Wij knippen de wind
Notities van een overgrootmoeder
Auteur: Deborah Campert
Genre: literaire roman
Uitgave: gebonden, 128 pagina’s
Uitgever: De Bezige Bij, april 2020
ISBN: 978 94 03183 30 5
NUR: 301
Wij knippen de wind koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
Met dank aan Zin.nl en De Bezige Bij voor het toezenden van een exemplaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.