dinsdag 15 april 2014

De CorrLinks Affaire van Elena MachettiDe CorrLinks Affaire
Een verhaal over een hartstochtelijke liefdesaffaire met een gedetineerde

Auteur: Elena Machetti

Ik las de paperback, 280 pagina's
Uitgever: Scelta Publishing, 14 april 2014
ISBN: 978 94 91884 00 9


Voor in het boek staan twee uitspraken, allebei heel toepasselijk voor dit verhaal: (trouwens ook voor het leven van iedereen)

'Iedereen is een gevangene van zijn eigen ervaringen. Niemand kan vooroordelen elimineren, wel herkennen' – Edward R. Murrow (1908 – 1965)
en
'Fear can hold you prisoner. Hope can set you free.' – The Shawshank Redemption (1994), Stephen King.

Op de achterflap:

Evelien is schrijfster en zoekt naar een idee voor haar nieuwe boek. Als ze besluit om een nieuw project te starten en te gaan schrijven met een gedetineerde, ontstaat er een synergie waarin ze steeds vaker alledaagse priv├ęzaken met elkaar delen. Zo komen ze erachter dat ze steeds meer gevoelens voor elkaar krijgen.
Het verschil in levensstijl, gewetenswroeging over zijn daden, het geweld in de gevangenis, de corrupte gevangenenbewaarders, eenzaamheid in de isoleercel, toekomstplannen, seksstandjes, liefdesverklaringen: geen enkel onderwerp wordt geschuwd door de bevlogen tortelduifjes.

De mailuitwisseling groeit van een project uit tot een romantisch, spannend en hartveroverend boek. Ondertussen hebben ze meer dan opwindende gevoelens voor elkaar gekregen. Evelien besluit dan ook om J.D. in de Amerikaanse gevangenis op te zoeken. Een avontuurlijke reis door Amerika om haar soulmate te ontmoeten.

De CorrLinks Affaire is niet alleen een inkijk in de wereld van een gevangenis, maar ook een portret van een bewogen vriendschap die zich snel omtovert in een aanbiddelijke liefdesaffaire.

Mijn mening over De CorrLinks Affaire:

Dit is wat ik dacht toen ik de cover zag: ietwat luchtig en dus niet al te heftig, waarschijnlijk.
Toch heeft het verhaal veel indruk gemaakt op mij, met name omdat ik de openhartigheid enorm waardeer, ik een buitenstaander ben en niets weet over het gevangeniswezen in de USA. Alleen wat we van televisieseries en uit de boeken kennen, zo zal het bij de meeste van ons zijn, denk ik.
Het verhaal, heel mooi neergezet door het plaatsen van de vertaalde brieven en mails, waaruit zoveel spreekt: verliefdheid, wantrouwen, onzekerheid en seksuele aantrekkingskracht tussen de beide schrijvers.
Je vraagt je meteen af wat de hoofdpersoon zich in het hoofd haalt om contact te zoeken met een gevangene in de Verenigde Staten? Het is dan wel veilig misschien om toch een bepaalde afstand tussen hen te voelen? En dan toch de gedetineerde gaan bezoeken! Weg veilige afstand!
Ik ga geen uittreksel schrijven, omdat je het boek zelf moet gaan lezen.
Het is heel openhartig om een verhaal dat zo heel persoonlijk is, zo neer te schrijven.
Respect voor deze auteur!

'Fear can hold you prisoner. Hope can set you free.' Hoe toepasselijk.

Ik waardeer dit boek met 4 sterren.

Bestel nu bij bol.com


Over Elena Machetti:

Elena Machetti (Amsterdam, 11 juni 1983) is het pseudoniem van de Nederlandse schrijfster Evelien van Steenis.
Ze studeerde financi├źn en administratie, waarin ze 12 jaar heeft gewerkt. Daarna kwam ze door omstandigheden in aanraking met schrijven en vond hier haar passie in. Deze passie groeide uit!
Evelien is oprichter en hoofdredacteur van het online magazine www.theSword.nl en in 2011 debuteerde zij met de misdaadroman Desiderio.

Op dit moment werkt ze aan haar volgende thriller.

Op haar site kun je meer lezen over de auteur en ook de diverse trailers bekijken.2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.