zaterdag 3 juni 2017

Vandaag ontvangen: 'De drager', geschreven door Jan VantoortelboomDe drager

Boekgegevens:
Titel: De drager
Auteur: Jan Vantoortelboom
Genre: roman
Uitgave: paperback, 192 pagina's
Uitgever: Atlas Contact, 2 juni 2016
ISBN: 978 90 25446 24 6
ISBN: 978 90 25446 25 3 (eBook)

Nicolas is altijd onder de indruk geweest van de gedrevenheid en de compromisloosheid waarmee zijn twee jaar oudere buurjongen Bruno idealen nastreeft en verwezenlijkt. 
Na hun schooltijd raakt Nicolas verzeild in de computer- en informatietechnologie; Bruno wordt bioloog en doet veldwerk in de uitgestrekte wouden van Slowakije. Ze houden contact per e-mail en telefoon, en bezoeken elkaar van tijd tot tijd.

Bruno trouwt en krijgt een zoon die lijdt aan een erfelijke ziekte. Gewend aan de meedogenloze overlevingsstrijd in de natuur, waar alleen gezonde dieren bestaansrecht hebben, begint hij te twijfelen aan het bestaansrecht van de niet-volmaakte mens. 
Als Nicolas naar Wenen moet voor een IT-project ontmoeten ze elkaar na afloop in het nabijgelegen Bratislava. En dan ziet hij in waartoe compromisloosheid kan leiden.

Lees meer over de Zeeuwse presentatie van 'De drager' in Terneuzen en Middelburg.

Eerder las ik van Jan Vantoortelboom Meester Mitraillette (recensie maart 2014) en De man die haast had (recensie februari 2015)

De auteur:
(foto: website auteur)

Jan Vantoortelbooms debuut De verzonken jongen werd bekroond met De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en het haalde de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011.

Zijn tweede roman, Meester Mitraillette, verscheen in februari 2014 bij uitgeverij Atlas Contact. Het boek werd door het DWDD-boekverkoperspanel verkozen tot Boek van de Maand en kwam op de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2014. De Engelse vertaling van Meester Mitraillette - His Name is David - verscheen in 2016 (World Editions).

De man die haast had verscheen op 26 februari 2015, ook als luisterboek door Jan zelf ingelezen. Het boek won de Zeeuwse Boekenprijs 2015.

Het boek werd in de pers met groot enthousiasme onthaald en door De Wereld Draait Door verkozen tot Boek van de Maand. Er werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Met De man die haast had voegt Vantoortelboom een derde boek toe aan zijn nu al indrukwekkende oeuvre.
In juni 2017 kunnen we genieten van De drager.

Neem ook een kijkje op zijn website.

De drager koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.