zaterdag 22 september 2018

MUS - Kristof Desmet

Soms denk je dat niets je nog kan redden


MUS

Mus (Merel) voelt zich verraden wanneer haar vader er met een veel jongere vrouw vandoor gaat. Xandrien is nota bene nog geen tien jaar ouder dan Mus. Mus was altijd haar vaders lieveling en nu dit!
Dat was iets wat Mus voor onmogelijk had gehouden; zoiets gebeurt bij anderen maar zeker niet in hun gezin! Ook haar moeder, die lerares geschiedenis is op de school van Mus, is helemaal van slag. Ze lijkt wel uitgeblust.

Ongeveer zes maanden later lijkt haar moeder weer op te bloeien. Op een zaterdagavond zitten ze gezellig samen: Mus, haar broer Brix die een jaar jonger is en haar moeder. Haar moeder vertelt dan dat ze sinds een paar weken verliefd is op een van haar collega's. Luc Nieuwkerke is de grootste nerd die rondloopt op school weet Mus; ze heeft vorig jaar les van hem gehad. Het kan niet erger worden!

'Haar leven kreeg meer en meer de plot van zo'n goedkope, Australische soap van dertien in een dozijn. Haar moeder flirt met een leraar die ze niet kon uitstaan, en haar vader rollebolt met een goedkope del die zijn dochter zou kunnen zijn.'

Ze kan het niet bolwerken en voelt zich nergens begrepen. Samen met haar broer Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Mus wil wraak nemen; wraak op alles en iedereen. Dit loopt niet goed af en brengt haar in nog grotere problemen.

MUS is een verhaal dat geschreven moest worden voor iedereen die op de een of andere manier in hetzelfde schuitje zit als de hoofdpersonen in dit verhaal. Door de prettige schrijfstijl is het een verhaal geworden dat toegankelijk is voor zowel Young Adults als volwassenen.

Het is ingeval van een echtscheiding niet altijd rozengeur en maneschijn en het komt ook niet altijd vanzelf goed! Denk er niet te licht over en wanneer kinderen aan het puberen zijn kan een scheiding nog veel harder aankomen dan je eerst zou denken. 


Bekijk ook de mooie boektrailer van MUS.

(foto: auteurspagina LetterRijn)

De auteur
Kristof Desmet (1971) werd in Roeselare geboren, maar woont sinds 2004 in Lauwe. Hij is leraar Nederlands in Ieper. Al jaren werkt hij mee aan leermethodes Nederlands bij uitgeverij Van In.
MUS is zijn tweede boek voor jongeren.

Lees meer over Kristof Desmet op zijn auteurspagina bij LetterRijn en neem een kijkje op zijn website.

MUS koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: MUS
Auteur: Kristof Desmet
Genre: Young Adult
Uitgave: hardcover, 180 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, 10 juni 2018
ISBN: 978 94 91875 56 4
ISBN: 978 94 91875 67 0 (e-Book)


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.