woensdag 31 augustus 2022

Ik las, bekeek en genoot van: 'Het leven van een loser #12 – Wegwezen' geschreven en geïllustreerd door Jeff Kinney

 Lachen verzekerd!


Het leven van een Loser #12 – Wegwezen

Over Het leven van een Loser:

Bram Botermans vindt zichzelf perfect! Maar zijn omgeving weet wel beter: Bram zal altijd een sukkel blijven, die door het leven struikelt en van de ene in de andere ramp belandt. Samen met zijn vriend Theo beleeft Bram de allergrappigste avonturen: zaken lopen altijd anders dan hij denkt. Vaak met rampzalige gevolgen.

Het leven van een Loser is een serie voor jonge lezers met de leeftijd vanaf 9 jaar. De boeken zijn makkelijk om te lezen dankzij hulplijntjes onder de zinnen. Daarnaast staan er veel cartoonachtige illustraties van de personages in, getekend door Jeff Kinney zelf. 
Ook perfect voor kinderen met dyslexie.

Het leven van een Loser #12 – Wegwezen:

De familie Botermans kan eindelijk even op vakantie. Wegwezen! 
Een paar dagen zon zal wonderen doen, dus vliegen ze naar een tropisch eiland.
Maar alles pakt anders uit: Brams vlucht is een ramp en eenmaal op het eiland blijkt het vakantiepark een nachtmerrie. Er lopen veel te grote spinnen rond en de zon brandt harder dan verwacht. 
Laten de Botermansjes hun vakantie verpesten?

In ‘Wegwezen’ hangt een sleutelhanger van Bram Botermans aan een leeslint. Een bonus voor de echte fans!

Ook dit deel is werkelijk hilarisch en de tekeningen maken het verhaal compleet. Het ene is niet weg te denken van het andere.
De duizendpoot Jeff Kinney laat de lezers steeds weer genieten van alles wat goed of fout gaat in het leven van Bram.

Om ‘Wegwezen’ en andere boeken uit de reeks te lezen heb je geen excuus nodig; je hoeft dus niet op een vakantie te wachten. Het is belangrijk dat je ouder dan negen jaar bent, maar hoeveel ouder maakt helemaal niets uit want je zult niet snel zeggen: hier ben ik te oud voor.

Het werkwoord voor deze serie is ‘genieten’.
Zoals je ziet ben ik een echte fan!De auteur:

Naast het schrijven van graphic novels, ontwikkelt Jeff Kinney online games. 
In tegenstelling tot Bram Botermans hield hij als kind geen dagboek bij (daar heeft hij spijt van), maar hij wilde dolgraag cartoonist worden. Jeff schreef toen hij klein was zelfs een brief van vijf kantjes naar Lincoln Peirce, schrijver van Niek de Groot, om hem om advies te vragen! 

In Nederland werden meer dan 2 miljoen boeken verkocht van de serie Het leven van een Loser, en wereldwijd zelfs meer dan 200 miljoen! 
'Geen paniek!' werd in 2013 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. 'Gedumpt!' won die prijs in 2015 en 'Drie keer niks' in 2018. 

Volgens dagblad Stern is Jeff Kinney nu al een van de meest gelezen auteurs van de 21e eeuw. In 2012 bezocht Jeff Kinney Nederland, waar hij overvolle zalen met fans toesprak en honderden boeken signeerde. In 2015 gebeurde er iets wel heel bijzonders: de paus nam de Latijnse editie van Het leven van een Loser in ontvangst! 
In hetzelfde jaar kwam Jeff Kinney nog een keer naar Nederland, waar hij drie Gouden Boeken kreeg uitgereikt voor zijn titels 'Vette pech!', 'Bekijk het maar!' en 'Een hondenleven'. Jeff woont met zijn vrouw en twee zonen in Zuid Massachusetts, waar hij een boekwinkel heeft die An Unlikely Story heet.

Het leven van een Loser #12 – Wegwezen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Wegwezen
Reeks: Het leven van een Loser #12
Auteur: Jeff Kinney
Illustraties: Jeff Kinney – Wimpy Kid Inc.
Genre: Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen, vanaf 9 jaar
Uitgave: hardcover, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Fontein Jeugd, juni 2018
ISBN: 9789026142642
ISBN: 9789026142673 (eBook)
NUR: 283, 284
Oorspronkelijke titel: Diary of a Wimpy Kid – The Getaway
Vertaald door: Hanneke Majoor
 

Met dank aan Uitgeverij De Fontein Jeugd voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Fontein Jeugd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.