Anubis’ dans
Het verhaal speelt zich af in en rond de stad Gent: de Belgische hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. In de proloog lees je hoe Sam Levins, de eigenaar van een Gents reclameagentschap, op een zwoele zomeravond in juni onderweg is naar een natuurgebied om tot rust te komen. Hij overdenkt zijn leven en is er niet blij mee. Plotseling kan hij zijn auto niet meer onder controle houden.
“Hij huivert en voelt zijn einde naderen. Er is nu geen ontsnappen meer aan. Sam wil een ander leven, maar dit wordt hem niet gegund. Zijn geest roept beelden op van zijn vrouw en twee dochters. Sam smeekt om hem te vergeven.”
Tijdens zijn laatste minuten krijgt hij visioenen en ziet de figuur van de Egyptische god Anubis voor zich verschijnen. Schreeuwend komt hij aan zijn einde.
Samantha blijft als weduwe achter met hun dochters Barbara en Christine. Barbara is een liefhebber van cocaïne en doet wat ze moet doen om haar doel te bereiken. Maar haar vriend Sean geeft haar de bons omdat hij haar niet vertrouwt.
Sam heeft zijn gezin met grote schulden achtergelaten en een contract met een hotelketen zal moeten worden afgesloten om een en ander weer recht te trekken. Ze proberen dit te regelen met Harry Bostoen, de eigenaar van hotelketen Anubis.
Haar zus Christine houdt van de zachte aanpak en veel relativeren in het leven, ze is getrouwd met Danny Mertens maar zij heeft ook haar geheimen.
Alle leden van het gezin zijn gefascineerd door het oude Egypte, met name van Anubis.
Kort na de breuk tussen Sean en Barbara verdwijnt Sean.
Wanneer ze worden geconfronteerd met moord is het aan een bijzonder (enigszins prettig gestoord) politieteam Brian en Karen om de waarheid boven tafel te krijgen.
“Een tijdje nadien, bij het vallen van de avond, staart een persoon getooid in een zwarte cape en met het masker van Anubis onbewogen naar het maanlicht ergens tussen het struikgewas. Deze lijkt geen goede bedoelingen te hebben en zelfs een vreselijk plan uit te broeden.
Er zullen nog meer slachtoffers vallen, dat staat zeker in de sterren geschreven.”
Demonen uit het verleden zorgen voor de nodige kopzorgen.
Maar het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel wat je leest, hier en daar heeft de auteur een spoortje humor achtergelaten. Vooral het speurdersduo kan er wat van.
Bij het beschrijven van de vele personages maakt de auteur gebruik van acteurs en actrices om de lezers meer duidelijkheid te verschaffen. Ze zijn stuk voor stuk niet alledaags te noemen.
Joke De Meyer heeft met deze detective een heerlijk mysterie afgeleverd vol bijzondere karakters.
De auteur:
Dood af en toe eens de tijd met een moord. Dat is al een aantal jaren het devies van schrijfster Joke De Meyer.
Eerder schreef ze ‘Dodelijk Spiritisme’, ‘Moordende zin in Tanneke Gin’ en ‘Bloedprent’. Ook met haar nieuwste misdaadroman ‘Anubis’ dans’ dompelt ze zich onder in het detectivegenre.
“Eigenlijk was ‘Anubis’ Dans’ een van de eerste verhalen die ik publiceerde. Eind 2017 is het verhaal al in een online feuilleton verschenen bij een Nederlandse krant, al was dat toen nog in de vorm van een theatertekst, dus met louter de dialogen tussen de personages. De tekst heb ik tijdens de coronacrisis herwerkt naar boekvorm”, legt Joke uit in HNL.
Anubis’ dans koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:
Boekgegevens:
Titel: Anubis’ dans
Auteur: Joke De Meyer
Genre: thrillers, detectives
Uitgave: paperback, 157 pagina’s
Uitgever: Beefcake Publishing, oktober 2021
ISBN: 9789493111806
NUR: 331
Met dank aan Beefcake Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Beefcake Publishing)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.