zaterdag 14 juni 2014

'De toneelclub' van Nathalie Pagie

De toneelclub

Auteur: Nathatlie Pagie
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: Meulenhoff Boekerij bv, 2013
ISBN: 978 90 225 6688 6

Ook als Ebook verkrijgbaar.

Samenvatting:
(zoals op de achterkant)

Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniël, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten. Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelclub aan te sluiten. Als ze daar echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met herinneringen die ze liever zou vergeten.

Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Lukt het haar voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden?


Wat ik er van vond:

Een mooie intrigerende cover, die nogal wat belooft. Evenals de benaming 'Literaire thriller'.
Ik heb het boek vlot uit gelezen. Heel knap hoe deze auteur zich weet te verwoorden. Het zijn korte hoofdstukjes, waardoor je razendsnel door het boek heen bent gelezen.

De proloog is lekker spannend en je kijkt daardoor uit naar de rest van het verhaal, waar je nog een heleboel spannende dingen verwacht. Dat is me heel erg tegengevallen in dit boek. Als lezer moet je nog ongeveer de helft van het boek doorlezen, voordat het over een andere boeg gegooid wordt.
Daarna is het allemaal nogal voorspelbaar. De epiloog was niet echt noodzakelijk, maar het is wel goed gedaan om het verhaal mee af te sluiten, gekeken door de ogen van de hoofdpersoon.
Het is zonder meer een leuk verhaal, wel enigszins spannend maar nog een heel stuk verwijderd van haar voorbeeld Stephen King.

Ik heb het idee dat deze auteur meer in huis heeft en dat haar naam uiteindelijk genoemd zal worden samen met de bekende Nederlandse vrouwelijke thrillerauteurs.
Nathalie Pagie schrijft lekker vlot en je blijft het verhaal volgen. Ik hoop dat ze in een volgend werk de spanningsboog wat anders brengt. Dat zal zeker helpen.
Daarom ben ik dan ook heel benieuwd naar De Campus.

Ik waardeer dit boek met 3/5 sterren ***

Over de auteur:


Nathalie Pagie (1974) is freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze woont met haar man, dochter en zoon in Breda. De toneelclub was haar debuut; onlangs is haar tweede literaire thriller De campus, verschenen.

2 opmerkingen:

  1. Goed verwoord, Mieke! Ik ben niet nieuwsgierig geworden.....:-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.