dinsdag 30 september 2014

NTL: 'Belladonna' van Mathilde Hoekstra. Over het snelle zakenleven in Amsterdam, over dromen – en vooral over de vraag hoe ver je kunt gaan om die dromen waar te maken.


Belladonna
Mathilde Hoekstra
(debuutroman)

'Champagne hoort niet te ploffen. Het hoort te klinken als de zucht van een tevreden mevrouw.' De meedogenloze Machteld de Wit is vastbesloten: voor haar dertigste heeft ze het gemaakt. Samen met haar vriend Woody begint ze een ego glossy waarmee ze binnen een jaar miljonair hoopt te worden. Al snel is ze de talk of the town – ze schuimt alle feestjes af, maakt nieuwe vrienden, komt op de radio en staat in de krant. Niets staat haar succes nog in de weg. Maar dan gebeurt er iets wat haar leven volledig op zijn kop zet...
Belladonna is een sprankelend debuut over het snelle zakenleven in Amsterdam, over dromen – en vooral over de vraag hoe ver je kunt gaan om die dromen waar te maken.

Over de auteur: 

Na haar VWO woonde en werkte Mathilde Hoekstra in Parijs, Milaan en Barcelona waar ze shows liep voor Diesel, Tommy Hilfiger en Levi's, figureerde in commercials van Toyota en Nivea en in verschillende internationale bladen stond. Na haar bachelor Nederlandse letterkunde en master Italiaans (aan de Universita degli Studi di Firenze) begon ze haar carrière in Amsterdam bij een interactief reclamebureau. Nu schrijft ze onder andere voor NRCNext, Parool en Red Bull. Samen met haar vriend en hun twee dochters woont ze in Bloemendaal waar ze - zodra de wind aantrekt - op haar kiteboard stapt om snel even een paar rakjes te varen.

Boekgegevens:
Auteur: Mathilde Hoekstra
Genre: roman
Uitgave: paperback, 284 pagina's
Uitgever: LINK, september 2014
ISBN: 978 94 62321 89 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.