woensdag 23 maart 2016

Vandaag ontvangen: een gesigneerd exemplaar van 'De beste plek ter wereld - leven in de sloppen Jakarta' geschreven door Roanne van Voorst
De beste plek ter wereld
Leven in de sloppen van Jakarta

Van de achterflap:
‘Ga je mee?’ roept de jongen boven het lawaai van de busmotor uit. ‘Naar de beste plek van Indonesië. Nee, ter wereld! Alles wat je maar wilt, is daar te doen. En alles wat je wilt hebben, is daar te krijgen.’

Antropoloog Roanne van Voorst besluit de jongen te volgen, en komt terecht in een van de armste sloppenwijken van Jakarta. Ze blijft er meer dan een jaar, in een huis gemaakt van hout en asbest, boven op een overbevolkte rivierbank. Steeds beter leert ze haar buren en hun leefsituatie kennen: de extreme armoede, de dreiging van ontruimingen omdat de wijk illegaal is, en vooral: het hoofd te bieden aan de regelmatige overstromingen van de sterk vervuilde rivier. Op al die problemen hebben de sloppenwijkbewoners efficiënte, veelal verrassende, en vaak uiterst creatieve oplossingen bedacht, die ze hun nieuwe ‘adoptiekind’ geduldig aanleren: hoe je een bankrekening opent zonder bezittingen of onderpand, hoe je mannen verleidt, hoe je de politie moet omkopen, en hoe je een sportschool opzet met behulp van een oude badkuip en een stapel bakstenen.

Op een informatieve, humoristische en persoonlijke manier geeft Roanne van Voorst een origineel inzicht in het harde, maar veerkrachtige bestaan van de sloppenwijkbewoners.

De auteur:

(foto: Uitgeverij Brandt)

Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. In 2010
debuteerde zij met Jullie zijn anders als ons. Jong en allochtoon in Nederland. In 2014 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 bracht ze haar eerste roman De verhuizing uit. Haar non-fictie boek De beste plek ter wereld - Leven in de sloppen van Jakarta verscheen begin 2016.

Ik won bij een actie van Uitgeverij Brandt een gesigneerd exemplaar, waarvoor hartelijk dank.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Ako.nl
Bruna.nl
ECI.nl

Boekgegevens:
Titel: De beste plek ter wereld
Auteur: Roanne van Voorst
Genre: non-fictie informatief
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Brandt, februari 2016
ISBN: 978 94 92037 32 9
NUR: 600

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.