Ontdek stap voor stap het verhaal van je eigen leven
In de voetsporen van de heldin
Stel je voor: er wordt een doos bij je wordt afgeleverd. In de doos vind je een paar magische schoenen. Deze schoenen kunnen je overal naartoe brengen, je weet alleen niet waarheen.
Wat zou jij doen? Trek je ze aan? Zet je ze achterin je kast? Of breng je ze meteen naar de kringloop?
Dit boek geeft je de mogelijkheid om vanuit je luie stoel de voetsporen van de heldin te volgen en tegelijkertijd de patronen in je eigen leven te vinden (en te veranderen als je dat wilt). Het is een reis door de rijke en betekenisvolle wereld van verhalen, waarbij je zult ontdekken dat het verhaal van de heldin ook over jou gaat. Stap voor stap doe je inzichten op die je helpen op je levenspad.
Edith de Wit dook in de schatkist van verhalen waarin vrouwen de hoofdrol spelen en ontdekte de twaalf episodes die iedere heldin, in fictie én in het echte leven, moet beleven om haar schat te vinden en thuis te komen. Naast de vele inspirerende voorbeelden uit literatuur en films, bevat dit boek ook waargebeurde verhalen van echte heldinnen en inzichtvragen om je eigen verhaal op het spoor te komen. Als je je eigen verhaal kent, sta je steviger in je schoenen en kun je met meer vertrouwen nieuwe wegen bewandelen.
Je verhaal wacht op je! Dus open de doos, klik met je hakken en ga op avontuur!
(bron: achterflap)
Bovenstaande zorgde er voor dat ik dit boek wilde gaan lezen. Ik was benieuwd naar wat er verteld zou worden.
In de voetsporen van de heldin heb ik gespreid over een aantal dagen gelezen. Het leek alsof het boek speciaal voor mij geschreven was! Een waargebeurd verhaal in het boek leek enorm veel op ervaringen die ik zelf gehad heb. Dat sloeg in als een bom!
Het boek bestaat uit een voorwoord geschreven door Mieke Bouma waarin deze haar bewondering uitspreekt voor de manier waarop de auteur haar boek heeft uitgelegd. Het voorwoord wordt gevolgd door een Introductie, Het verhaal van de heldin en twaalf hoofdstukken, die staan voor de twaalf episodes van het verhaal van de heldin.
Door de prettige schrijfwijze lees je bijzonder snel, maar dat is hier niet per se een voordeel. Het is juist goed voor de lezer om de twaalf hoofdstukken goed op zich in te laten werken. Neem er de tijd voor en maak de opdrachtjes na ieder hoofdstuk. Je zult verbaasd zijn over het resultaat wanneer je alles later nog eens terug leest. Na het lezen heb ik het bijbehorende gratis werkboek aangevraagd. Hierin staan aanvullende opdrachten en schrijfoefeningen waar ik mee aan de slag kan.
Dit boek is een eye-opener te noemen. Soms zie je zelf niet hoe een en ander in elkaar steekt en wat je kunt doen om verandering tot stand te brengen. Daar kan In de voetsporen van de heldin een rol in spelen.
Behalve dat het zinvol is, is het ook leuk om te doen. Maak deze reis!
Dit boek heb ik graag gelezen!
De auteur:
(foto: website auteur)
Iedere vrouw is de heldin van haar eigen verhaal.
Vanuit die gedachte heeft schrijver en storycoach Edith de Wit (1971), het narratieve model het verhaal van de heldin ontwikkeld, waarin zij het vrouwelijk perspectief centraal stelt.
Voor dit onderzoek heeft zij zich verdiept in eeuwenoude mythes en volksverhalen, in moderne literatuur en films, en daarnaast heeft zij veel verschillende vrouwen gesproken en hun waargebeurde verhalen opgetekend.
Zij geeft lezingen en trainingen over het verhaal van de heldin en leidt coaches op om met de methodiek te werken. Tevens is zij auteur van 'Hoe blijf je blij en in balans; een survivalgids voor ren-je-rot vrouwen.'
Het verhaal van de heldin gaat verder. Wil je meer weten over lezingen, workshops en trainingen, kijk voor het aanbod op haar
website.
Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Boekgegevens:
Titel: In de voetsporen van de heldin
Auteur: Edith de Wit
Genre: Taal en cultuur algemeen
Uitgave: paperback, 179 pagina's
Uitgever: S2Uitgevers, juni 2016
ISBN: 978 90 80964 99 0
NUR: 610
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.