woensdag 27 juni 2018

Ik las: 'Het verloren meisje', geschreven door Eve Chase

Applecote Manor ziet er op het eerste gezicht idyllisch uit, maar de geruchten over het huis worden steeds onheilspellender


Het verloren meisje

Boekgegevens
Titel: Het verloren meisje
Auteur: Eve Chase
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgeverij: Boekerij, maart 2018
ISBN:  978 90 22577 30 1
ISBN: 978 94 02306 56 9 (e-book)
NUR: 330
Oorspronkelijke titel: The Vanishing of Audrey Wilde
Vertaling: Lydia Meeder

Zal de geschiedenis zich herhalen? Of kan de vloek verbroken worden?

In ‘Het verloren meisje’ heeft de auteur een paar juweeltjes neergezet als hoofdpersoon. Ze komen heel dichtbij de lezer door de prettige, rustige en niets aan het toeval overlatende schrijfwijze van Eve Chase, tenminste… als je personen de kans wilt geven.

Zoals je op de achterflap kunt lezen zul je twee tijdlijnen vinden in dit boek: de zomer van 1959, waarin de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen op Applecote Manor aankomen. Ze verwachten hier uitsluitend verveling op hun pad tegen te komen. Maar niets is minder waar. Vijf jaar eerder verdween hun nichtje Audrey spoorloos en hun oom en tante zijn nog steeds niet over dit verlies heen.
Een paar knappe buurtjongens drijft de zussen uit elkaar en Margot begint steeds meer verbondenheid te voelen met de verdwenen Audrey.

De tweede tijdlijn beschrijft de levens van Jessie en haar gezin, ruim vijftig jaar later.  Jessie is op zoek naar een nieuw huis en een nieuw begin voor haar gezin. Ze wil graag dat de schaduw van de overleden eerste vrouw van Will, Mandy, bij haar man een plaatsje krijgt als herinnering en niet steeds op de voorgrond blijft staan bij hem en Bella, haar stiefdochter van 16 jaar.
Romy is het dochtertje van Will en Jessie en is een echte peuter; steeds gaat ze op onderzoek uit en ze moet goed in de gaten worden gehouden. Zo’n kleintje moet je behoeden voor allerlei ongelukken die op de loer liggen.
Jessie verwacht dat ook Bella dat zal doen in deze nieuwe en voor haar nog onbekende omgeving op het platteland. Heeft ze teveel verwacht van haar stiefdochter?

De twee tijdslijnen zijn heel duidelijk neergezet door Eve Chase; zelfs zonder dat een titel of tijdsaanduiding vermeld wordt boven elk hoofdstuk, kan geen enkel vraagteken ontstaan over de tijd waarin dat hoofdstuk zich afspeelt.
De omgeving en de personen worden al even nauwkeurig beschreven; tijdens het lezen zie je de prachtige omgeving van vroeger of de aard van de personages uit de latere tijdslijn heel goed voor je. De wisseling van vroeger naar vijftig jaar later blijkt geen enkel probleem. Dat draagt nog eens bij aan de geloofwaardigheid van het verhaal. Sommige personages zijn heel herkenbaar.
Het is bijna niet voor te stellen dat dit pas het tweede boek is van Eve Chase!

Zoals je ook op de website van de auteur kunt lezen is Eve Chase dol op
“Characters you want to scoop up and put in your pocket for safe keeping.”
Mijn waardering gaat vooral uit naar het neerzetten van de personages en beschrijving van de omgeving en gebeurtenissen in deze spannende roman (of ontroerende thriller) die je zeker stof geeft om na te denken.
Ik vraag me af hoe ik zelf zou reageren?

"Het verleden en heden komen bij elkaar door de twee complete verhalen die op een prachtige manier met elkaar verweven zijn."
Graag Gelezen




De auteur:
(foto: ©Clare Borg-Cook)

Eve Chase schrijft het liefs over families die ondanks tegenslagen weten te overleven, en over grote oude huizen die geheimen verbergen binnen hun afbrokkelende muren.
Net als haar debuut Het huis op de heuvel is ook Het verloren meisje zo'n verhaal. Lees meer over Eve op haar website.

Koop Het verloren meisje bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Meulenhoff Boekerij bv voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

1 opmerking:

  1. Wat lijkt mij dit een ontzettend goed boek. Mooie recensie hoor Mieke
    Groetjes Hannie Snels

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.