zaterdag 30 juni 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Vera en de boom van Vidamor', geschreven door Reynier Molenaar

Zevende boek van Hilversumse schrijver-uitgever
“Vera en de boom van Vidamor”


Schrijver en uitgever tegelijkertijd

‘Wie schrijft blijft’ moet zijn gedachte zijn. Het is alweer het zevende boek van schrijver en uitgever Reynier Molenaar, die pas op latere leeftijd zijn eigen werk begon te publiceren. Tot zijn oeuvre behoren inmiddels twee prentenboeken, twee boeken over filosofie voor kinderen van de bovenbouwleeftijd, een bewerking van Tristan en Isolde en een verhalenbundel voor volwassenen dat eerder dit jaar verscheen, getiteld ‘Huh? Chocola!’. Daarnaast geeft hij ook werk van anderen uit via zijn kleine uitgeverij BLOP.

(foto: twitter)
Reynier (58) woont en werkt in Hilversum. Een druk baasje: naast auteur-uitgever is hij parttime nog werkzaam voor twee afzonderlijke overheidsorganisaties.

Vera en de boom van Vidamor

Deze week verscheen dus opnieuw een prentenboek (vanaf plm. 6 jaar), opgeluisterd door de Vlaamse illustrator Dimitri Stevenheydens.
Over een nieuwsgierig en dromerig meisje Vera, het verlokkende ontdekken en onderzoeken van de buitenwereld en de liefde voor en vriendschap met bomen. Productie in samenwerking met de Bomenstichting.

Vera tekent en schildert graag wat ze buiten ziet. Maar op een dag wil ze niet langer thuiszitten. Ze wil naar het park van Vidamor. Er staat daar een grote boom. Als zij die met een bezoek vereert, gebeurt er iets wat zij niet had verwacht. Vera en de boom sluiten vriendschap met elkaar. En dan fluistert deze houten vriend haar ook nog een geheim in!
Vera en de boom van Vidamor gaat over wat bomen betekenen voor mensen, groot en klein. Bomen in het bos, het park en in tuinen. Dat ze niet zonder elkaar kunnen. Dat ze ons een fijn gevoel geven. Zoals vader, moeder, broertjes, zusjes en andere familieleden, die ook op elkaar zijn aangewezen.

‘Het is helemaal niet moeilijk om van bomen te houden.
Bomen zijn waarschijnlijk de aardigste levende wezens ter wereld.’

Met deze uitgave steun je het werk van de Bomenstichting. (www.bomenstichting.nl)
Deze stichting bevordert de zorg en de aandacht voor bomen in de stad en op het platteland. Van elk verkocht boek wordt twee euro gereserveerd voor dit goede doel.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Bomen onmisbaar zijn voor vogels, insecten en zoogdieren (bieden van voedsel, bescherming en nestgelegenheid)?
  • Een grote boom een jaar zuurstof levert voor vier mensen?
  • Het onder bomen gemiddeld acht graden koeler is?
  • Een grote boom per jaar vijfenveertig vuilniszakken stof wegvangt?

Vera en de boom van Vidamor koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Vera en de boom van Vidamor
Auteur: Reynier Molenaar
Illustraties: Dimitri Stevenheydens
Genre: kinderboeken, vanaf 6 jaar
Uitgave: hardcover, 40 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij BLOP, juli 2018
ISBN: 978 90 82851 50 2
NUR: 282


Met dank aan Uitgeverij BLOP voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.