woensdag 24 april 2019

Vandaag in de schijnwerpers: Het Xibalba Offer - Henriëtte Hemmink

Mysterieus experiment in Mayagrot


Het Xibalba Offer

"Ik ben ervan overtuigd dat ik de mensheid in staat stel de overstap te maken, via een andere bewustzijnstoestand, waarbij het trillingsniveau verandert, naar een andere dimensie. Het universum zal geen geheimen meer voor ons hebben. Stelt u zich de betekenis hier eens van voor! Die is immens. Een doorbraak om uit deze aardse dimensie naar een andere over te gaan. Wat een transformatie! Welke geheimen zal het onthullen?"
Dr. Lorenzio.

Conservator Marlein en museumdirecteur Kristian werken samen aan een grote Maya-tentoonstelling in Nederland. Wanneer zij een reis naar Guatemala plannen om met eigen ogen de indrukwekkende oudheden te bewonderen en afspraken te maken met plaatselijke musea over de voorwerpen die zij in bruikleen krijgen, belanden zij in een intrigerend avontuur.
Dat Marlein een bijzondere connectie heeft met het Mayagebied gaat een steeds grotere rol spelen tijdens de voorbereidingen. Door alle informatie over de mysterieuze Mayacultuur beseft ze dat de tijd rijp is om het geheim, waar zij sinds haar vroege jeugd mee worstelt, te ontrafelen. Kristian helpt haar door vreemde gebeurtenissen die in haar huis plaatsvinden in een ander en spiritueler licht te laten zien.
Door haar scepsis weet ze uiteindelijk de ware bedoeling van het wetenschappelijk experiment bloot te leggen, wat uitgevoerd wordt in de Xibalba-grot in Tikal.
Een spectaculair plan, maar niet zonder gevaar…

De auteur
Henriëtte Hemmink, 1957.
Auteur van bijzondere verhalen voor kinderen en volwassenen!
Succesvol schrijver van meer dan 130 romans.

Haar stijl omschrijft ze zelf als volgt:
"Ik schrijf alleen wat er toe doet, filmisch en in scènes, de uitleg laat ik aan de fantasie en inspanning van de lezer over."

Haar verhalen en verhaallijnen vallen op door de zorgvuldige opbouw en de vaak onderhuidse spanning die te voelen is zonder dat de lezer beseft hoe die ontstaat: het zogenaamde verhaal achter het verhaal, dat de lezer voelt en mee beleeft tijdens het lezen!
Personages in haar boeken worden geconfronteerd met de dilemma's die zich vaak manifesteren in elk mensenleven. Thema's als liefde, dood, jaloezie, kwetsbaarheid, verraad, afgewezen worden, weet zij in spannende verhalen te verpakken met onverwachtse wendingen en afloop.
Henriëtte Hemmink verstaat de kunst van het weglaten en juist daarom maken haar verhalen diepe indruk.

Henriëtte Hemmink is geboren in Nijverdal (1957). Ze is een geboren verhalenverteller. Als kind schrijft ze schriften vol en boekt haar eerste succes als elfjarige schrijfster met een tv-optreden in Stuif es in.
Na de Pedagogische Academie werkt ze korte tijd als docent in het onderwijs. Naast het lesgeven blijft ze schrijven en publiceert kort verhalen in Viva en Libelle. Er verschijnen twee poëziebundels van haar hand en ze volgt een opleiding tot journalist.
Wanneer ze moeder wordt maakt ze de overstap naar het fulltime schrijverschap.

Onder de naam Henriëtte Kan Hemmink schrijft ze door de jaren heen meer dan honderd boeken voor de jonge lezer. In haar kinderboeken verwerkt ze serieuze thema's in spannende avonturen en maakt daarmee lezen toegankelijk (aantrekkelijk) voor een groot publiek.
Succesvolle series zoals: Dancing Stars, Ranger, Paardenfluisteraar, Pony Friends, Sammie, IJsblinkers en spirituele jeugdboeken zoals Doodgewoon en Gevangen in Oneindigheid. Naast de kinderboeken schrijft ze romans, korte verhalen voor tijdschriften, journalistieke artikelen, educatieve teksten voor musea, filmscenario's en hoorspelen.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Het Xibalba Offer koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
AKO

Boekgegevens
Titel: Het Xibalba Offer
Auteur: Henriëtte Hemmink
Genre: roman
Uitgave: paperback, 314 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, januari 2019
ISBN: 978 94 63385 50 3
NUR: 300

BOEKEN DIE ER TOE DOEN

Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.