dinsdag 17 december 2019

Ik las: 'Ploef', geschreven door Espen Dekko met illustraties van Mari Kanstad JohnsenPloef

Ploef hoeft niet meer te rennen. Hij heeft genoeg gerend. Ploef wil alleen nog maar op Edwards bed liggen, en dromen. Dromen over alles wat hij gedaan heeft. Samen met Edward.

Ploef is het verhaal van een hond die het stilletjes aan voor bekeken houdt…En van Edward, die zijn beste vriend moet leren missen. Een ontroerend en oogstrelend boek over vriendschap en herinneringen.
(bron info: Tiptoe Print)

Mijn mening:

Als er iets zeker is in het leven is dat het niet eeuwig duurt. We leven, worden ouder en sterven uiteindelijk. Dat geldt zowel voor mens als voor dier. 
In 'Ploef' lees je over een hond die loyaal is aan zijn baasje Edward maar zelf ook weet dat het einde voor hem in zicht is. Het gaat allemaal niet meer zo gemakkelijk.
Dit verhaal gaat bovendien over het moment dat ze afscheid nemen van elkaar en hoe ze daarna verder kunnen. Ieder op hun eigen manier.

Het is geen zielig drama geworden, maar een verhaal waarbij je met beide voeten op de grond kunt blijven staan. Na het overlijden van zijn hond weet Edward dat hij niet meer kan gaan wandelen met deze vriend, maar wat hij wel kan doen is dromen over Ploef. Op deze manier kunnen ze toch weer samen zijn.

"Het is koeltjes buiten.
Ploef weet waar ze naartoe gaan.
Hij doet kalm aan.
Ploef hoeft niet meer te hollen.
Hij heeft genoeg gehold."

De tekeningen zijn een mooie aanvulling op het verhaal. 
'Ploef' is een prentenboek dat heel geschikt is om uit voor te lezen bij het overlijden van een huisdier, maar dat hoeft zeker niet de enige reden te zijn. 'Ploef' is een boekje dat hoop geeft; het is klein maar fijn.
Ik heb 'Ploef' graag gelezen.


Ploef koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Ploef
Auteur: Espen Dekko
Illustraties: Mari Kanstad Johnsen
Genre: prentenboek 3+
Uitgave: hardcover, 32 pagina's
Uitgever: Tiptoe Print, mei 2019
ISBN: 978 94 63880 50 3
Originele titel: P + E
Vertaling: Edward van de Vendel


Met dank aan Tiptoe Print voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.