zondag 13 september 2020

Ik las 'Alter ego' geschreven door Emelie Schepp

 


Alter ego

Van de achterflap:

Twee vrouwen worden vermoord gevonden in een rivier. Van beiden zijn de benen aan elkaar genaaid. Wie wil hen laten lijken op zeemeerminnen en waarom? 
Officier van justitie Jana Berzelius legt verband met de zaak Simon Norell, een jonge man die zijn familie heeft vermoord en sindsdien vastzit. Maar Simon weigert te praten. Iemand moet zijn vertrouwen winnen en de enige die dat kan, is de man die zich beweegt als een dreigende schaduw in het leven van Jana: Danilo Peña.

Mijn mening: 

In vier delen lees je in veertig hoofdstukken verdeeld over vier dagen van de week: maandag t/m vrijdag, de gebeurtenissen rondom de hoofdpersonages. Voorafgaand aan elke dag kun je in cursief de gedachten van een akelig persoon volgen. Dit is werkelijk angstaanjagend om te lezen!

“Ik keek bewonderend naar het bleke gezicht, de gestrekte armen en het haar dat rond haar hoofd golfde.
Ze keek naar me terug met verbazing in haar blik, alsof ze nu pas besefte wie ik was.”

De hoofdpersonages worden duidelijk voorgesteld aan de lezer; het is daarom niet erg als je de eerdere thrillers met Jana in de hoofdrol niet gelezen hebt. Maar dat is natuurlijk wel jammer.

Jana heeft veel schuldgevoelens omdat Per gestopt is als officier van justitie; ze ervaart het als haar schuld. Als Danilo er niet was geweest, dan was dat nooit gebeurd.
Danilo en Jana hebben hetzelfde verleden en Danilo heeft daar van geprofiteerd door Jana zijn zaak over te laten nemen. Goed om te ervaren dat alles wat in het verleden speelde duidelijk gemaakt wordt tijdens het lezen.
De verschillende verhaallijnen zijn goed te volgen omdat meteen duidelijk gemaakt wordt over wie het gaat in dat betreffende deel van het hoofdstuk.

In het laatste hoofdstuk dat een week later plaatsvindt, veroorzaakt hetgeen zich daarin afspeelt een ware rollercoaster van gevoelens voor de betrokkenen en ik vraag me nu af wat de gevolgen zullen zijn voor Jana.

“Danilo zou binnenkort vrijgelaten worden en ze stond zichzelf toe ervan te genieten dat ze het eindpunt waar ze al zo lang naar verlangde naderde. Ze zou eindelijk wraak kunnen nemen omdat hij Per en haar uit elkaar had gedreven. En ze zou eindelijk verder kunnen gaan met haar leven, zonder dat ze zich zorgen hoefde te maken dat haar duistere verleden aan het licht kwam.”

Zal ze nog de gelegenheid krijgen om zich te wreken op Danilo?
Iets om naar uit te kijken in een volgend verhaal met Jana in de hoofdrol.



Eerder las ik van Emelie Schepp:

De auteur:

De thrillerauteur Emelie Schepp groeide op in een klein stadje in het zuiden van Zweden. Ze werkte jarenlang als marketing- en communicatiespecialist maar was daarnaast altijd aan het schrijven. 
Ze brak in Nederland door met 'Memento'. Dit werd, evenals haar daarop volgende thrillers, 'Narcotica', 'Post mortem' en 'Postuum' met lovende recensies beoordeeld.
Alter ego is de vijfde thriller met Jana Berzelius in de hoofdrol.
Emelie Schepp won drie jaar op rij de Crime Writer of the Year Award.

Alter ego koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Alter ego
Auteur: Emelie Schepp
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 22 oktober 2019
ISBN: 978 90 26145 64 3
ISBN: 978 90 26145 65 0 (eBook)
NUR: 332
Oorspronkelijk titel: Broder Jakob
Vertaald door: Corry van Bree



Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.