maandag 29 maart 2021

Binnenkort verwacht en nu al te reserveren: 'Le Mans', geschreven door Gerrit BrandLe Mans


Chris Jager, 40 jaar oud en bijna aan het eind van een versleten huwelijk met Laura, is journalist en hoofdredacteur van een automagazine. Hij raakt in de ban van een stagiaire, de 24-jarige Carla Bergman, die mooi is als de Amerikaanse actrice Scarlett Johansson. Hij neemt haar mee naar de meest uiteenlopende persmomenten, van de onthulling van een oorlogsmonument door de koningin tot de opening van een expositie met werk van toonaangevende fotografen, en kan zijn enorme geluk niet op, al is hij hoogst verbaasd, als hij merkt dat Carla steeds vaker en steeds meer toenadering tot hem zoekt. Voor Carla is Chris haar passie.

Maar er is een maar. Carla zal haar vriend Harry nooit in de steek laten, en dat moet Chris goed begrijpen. Vreemdgaan mag niet, maar Carla wil het gewoon. En Chris ook. Zijn leugens en verzinsels tegen Laura worden telkens ingewikkelder, terwijl Harry alles wat Carla verzint voor zoete koek slikt. Dan wordt Chris gevraagd om het tv-commentaar te verzorgen bij de 24 uur van Le Mans, de iconische, jaarlijkse autorace die door miljoenen mensen op tv wordt gevolgd. Chris nodigt Carla uit om als fotografe met hem mee te gaan. De race blijkt een keerpunt in hun relatie van elkaar alsmaar aantrekken en afstoten.
Le Mans is een rijke, levendige vertelling, vol van verlangen, verwachting en hoop. 

Gerrit Brand beschrijft het menselijk tekort – la condition humaine van AndrĂ© Malraux – op weergaloze wijze en beziet zijn personages met mededogen en humor. Hij was al succesvol met Tolvlucht, Een heel nieuw leven, De wegen van Valentina en De Amerikaan. Le Mans is zijn sublieme nieuwe roman: meeslepend, ontroerend en reflectief.
(bron info: achterflap)

De auteur:

Gerrit Brand werd geboren in Zwolle en groeide op in Dedemsvaart. Hij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit te Groningen. 
Hij werkt als communicatieadviseur, uitgever, vertaler en docent.
Le Mans is zijn vijfde roman. Hij vertaalde ook literair werk uit het Engels, Portugees en Frans.

Eerder las ik van Gerrit Brand:

Le Mans reserveert u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Le Mans
Auteur: Gerrit Brand
Genre: roman
Uitgave: gebonden met omslag, 212 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, 26 april 2021
ISBN:  9789491737725
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.