maandag 22 november 2021

Vandaag in de schijnwerpers 'Memento Monstrum' geschreven door Jochen Till. Naar een idee en met illustraties van Wiebke Rauers

Waarschuwing!


Memento Monstrum


In dit boek staan de redelijk ware memoires van graaf Dracula. Er komen een heleboel afschuwelijke schepsels in voor. 
Reusachtige yeti’s, achterbakse weerwolven, slijmerige vismonsters… 
Je kunt het maar beter niet lezen! Je zou weleens dingen te weten kunnen komen die je nog niet over monsters wist. Dingen die deze monsters vriendelijk, ja zelfs menselijk laten lijken. 
Luister naar mijn advies, want je hebt maar één kans: leg dit boek snel weg en maak dat je wegkomt, voordat het je in zijn klauwen krijgt!

Hoogachtend,
Van Helsing
(bron info: achterflap)

Het verhaal:

Vleermuis graaf Dracula gelooft dat zijn einde nabij is: een weekend alleen met zijn drie kleinkinderen – hoe moet hij dat overleven?!
Maar dan krijgen de kinderen het oude fotoalbum van hun opa in handen. En ineens is opa Dracula best een coole kerel! Zelfs kleinzoon Rezo, die zowat vastgegroeid is aan zijn telefoon, is geboeid. Want alleen opa weet dat de enorme Yeti in het echt een meisje is en dat ze ervan droomde ballerina te worden. En dat weerwolf Archie de beste drummer aller tijden was, die zelfs nog even meespeelde bij The Beatles...

Dit boek wil je lezen!


Jochen Till, geboren in 1966 in Frankfurt, is in 1995 door een schrijfvampier uit de oude adel gebeten. Sindsdien zit hij nacht in, nacht uit in zijn salon en zuigt de avontuurlijkste verhalen uit zijn duim.
Daarbij doet hij steeds zijn best om de bloedrode draad niet uit het oog te verliezen.
De website van Jochen Till

Wiebke Rauers, geboren in 1986 in Düsseldorf, is in 2007 door een schildervampier van de achtste generatie gebeten. Sindsdien zit ze nacht in, nacht uit in haar atelier en tekent de meest wonderlijke gestaltes, bij voorkeur in haar lievelingskleur: bloedrood.

Memento Monstrum koopt u bij (de webshop van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Memento Monstrum
Tekst: Jochen Till
Illustraties en idee: Wiebke Rauers
Genre: kinderboeken, voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar
Uitgave: hardcover met illustraties, 200 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, november 2021
ISBN: 9789051168747
NUR: 282, 283
Oorspronkelijke titel: Memento Monstrum
Vertaald door: Django Mathijsen


Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.