donderdag 25 november 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Moord op afspraak' geschreven door Rob van Dorssen

 


Moord op afspraak

De kans op een mooie promotie in Groningen grijpt Renée met beide handen aan. Haar vriend Frank, een ras Amsterdammer, is veel minder enthousiast over deze verhuizing. Een heel oud politiedossier dat Renée al jaren bezighoudt, pakt ze opnieuw op. Maar als een vooraanstaande arts in Groningen op afschuwelijke wijze vermoord wordt, staat ze opeens in de spotlight. Frank, die het gevoel heeft in de schaduw beland te zijn, stort zich op zijn eigen zoektocht. 

Steeds meer gruwelijkheden komen aan het licht. Bij Renée groeit de overtuiging dat het motief zich ergens achter de grauwe muren van het ziekenhuis moet bevinden. Maar gaat het Gronings Medisch Centrum zijn geheimen ook prijsgeven? 

De auteur: 

Rob van Dorssen (1959) werd geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Een sollicitatiegesprek in Groningen was meteen zijn eerste kennismaking met Groningen. Inmiddels woont hij al vele jaren in het Noorden. 

De schrijverscarrière van Rob van Dorssen nam in 2016 een vlucht door een competitie, ‘Schrijf een roman in 140 woorden’, uitgeschreven door Frits Spits in het radioprogramma De Taalstaat
Drie dagen na zijn inzending nodigde Frits Spits hem uit om zijn verhaal live voor te lezen. Spits was erg enthousiast en die aanmoediging leidde tot Een huis vol vragen, een literaire thriller. 

Het boek speelt zich deels in Nederland en deels in Frankrijk af. De hoofdpersoon wordt op een harde en angstaanjagende wijze achtervolgd, terwijl allerlei geheimen uit het verleden langzaam aan de oppervlakte komen. 

Na dit debuut gaat Rob van Dorssen verder met een boek dat wederom bol staat van de spanning en dat de lezer tot de laatste bladzijde in het ongewisse laat. Na het lezen van deze thriller zal een bezoek aan een ziekenhuis nooit meer helemaal hetzelfde zijn.
(bron info: Uitgeverij Nobelman)

Mijn recensie van ‘Een huis vol vragen’ leest u HIER

Moord op afspraak koopt u bij (de website van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Moord op afspraak
Auteur: Rob van Dorssen
Genre: thriller
Uitgave: softcover met flappen, 246 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, augustus 2021
ISBN: 9789491737756
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.