woensdag 25 mei 2022

Binnenkort verwacht: 'Het hoogste woord' geschreven door Nanda RoepHet hoogste woord

Het is 2011. Het Nederlandse boekenvak begint te trillen op haar grondvesten en literair uitgeefster Liesbeth de Rooij wordt na jaren trouwe dienst ontslagen. Reden? Ze weigert youtubers te publiceren. Terwijl zij thuis haar gelijk zit te halen, krijgt de Nederlandse boekensector te maken met tegenslag na tegenslag.
Intussen zijn er de kinderen die taalachterstanden oplopen. Min of meer uit nood start Liesbeth haar werk als vrijwillige taaljuf. Het lijkt een kloof die niet te overbruggen is…

Op het schoolplein zijn Soraya en Cindy te vinden. Een jonge leerkracht en een oude, sexy, opzijgeschoven muzikante. Misschien kunnen ze iets aan elkaar hebben, maar voorlopig zijn ze dat niet van plan. Nee, ze maken zich meer zorgen over het aanstaande optreden van jonge internetster Nova. 
En er is nog altijd het onopgeloste mysterie van de bloedplas in het park…

Dat Liesbeth meerdere dreigbrieven ontvangt, weet niemand en dat houdt Liesbeth dan ook angstvallig geheim. Dacht iemand haar met teksten te kunnen intimideren? Met tékst? Dan moet die toch echt van betere huize komen…

De auteur:

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.
Nanda Roep schrijft feelgoodromans en voor kinderen de spannende, vrolijke serie Plaza Patatta.

In 2010 werd zij de eerste ‘selfpublisher‘ van Nederland, nadat ze eerst 14 jaar lang bij gevestigde uitgevers heeft gepubliceerd.
Nanda volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.
In het verleden was Nanda Roep werkzaam als literair journalist voor Trouw en hoofdredacteur van Tijdschrift Schrijven. Ze werkte van 1995 tot 1999 als freelancer bij weekblad Viva. Samen met cabaretier Silvester Zwaneveld heeft ze twee kinderen en ze wonen in Apeldoorn.

Sinds een aantal jaren heeft ze een wekelijkse column in het "Apeldoorns Stadsblad".

Eerder las ik van Nanda Roep: Leugens in de lente.

De blogtour voor ‘Het hoogste woord’ start op 14 juni a.s.
Lees in onderstaande afbeelding welke bloggers meedoen aan deze blogtour en welke datum voor hun respectievelijk recensie is gereserveerd.


U kunt het boek natuurlijk zelf ook al reserveren. Veel leesplezier toegewenst.

Het hoogste woord reserveert u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het hoogste woord
Auteur: Nanda Roep
Genre: roman, literaire feelgood
Uitgave: paperback, 380 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nanda, 14 juni 2022
ISBN: 9789083196534
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Nanda voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: Uitgeverij Nanda)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.