dinsdag 18 november 2014

Ik las 'En passant' van Esther Kreukniet - Michelle moet vechten voor haar leven...en de waarheid
En passantMichelle ligt in een coma na een ernstig auto-ongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Een luxe leven in Kralingen met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk, vrienden, en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer. Michelle stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat iemand haar nauwlettend in de gaten houdt. Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed gekluisterd is, lijken al haar geheimen aan het licht te komen. Kan ze haar familie wel vertrouwen? Niets is wat het lijkt, en Michelle moet vechten voor haar leven - en de waarheid..

Ik las het papieren boek en dit is mijn mening:

Een aanrader, zonder meer!

Op het voorblad staan drie zinnen, die zoals ik het zie verwijzen naar: Geloof, Hoop en Liefde. Dit thema is iets dat door het hele boek voelbaar is.
Wat een bijzondere keuze voor de hoofdpersoon; iemand die in een coma ligt!
De personages zijn heel geloofwaardig neergezet, waardoor het leesplezier aanwezig blijft.
De hoofdstukken hebben een eigen, toepasselijke titel. Dat belooft steeds iets wanneer je er in begint te lezen.
Ik ben gaan lezen over Modigliani en Jeanne Hébuterne en hun liefde voor de kunst en elkaar.
Ook over Miró, deze kunstenaar was mij ook niet bekend.
Dat was een mooie aanvulling op een prachtig boek.

Je moet als lezer even wennen aan de manier hoe het boek is opgebouwd, maar dat went snel. Daarna leest het lekker vlot.
Op een bepaald punt denk je de dader te kennen. Ik vond het deze keer niet zo belangrijk om dat te weten. Ik was natuurlijk wel benieuwd, maar belangrijker vond ik dat de onderhuidse spanning aanwezig zou blijven die ik ervaren heb tijdens het lezen van deze thriller. Ik zou dit een psychologische thriller genoemd hebben.
De notities op de smartphone en steeds op een aparte bladzijde, zijn een knappe interval. Er wordt 'en passant' een verhaal door het andere verhaal heen verteld. Tijdens het lezen werd ik er op gewezen dat iemand heel anders kan zijn dan hij/zij blijkt te zijn, maar ook hoe sterk iemand kan zijn.
In het prachtige dankwoord staat onder meer een uitdaging die aan de lezer gericht is. Deze uitdaging neem ik graag aan, Esther!

Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 4 ½ /5 sterren.
Over de auteur:

Esther Kreukniet is editor bij Talkies Magazine, freelancejournaliste bij diverse tijdschriften waaronder Algemeen Dagblad / Rotterdams Dagblad, Jackies Magazine, LAF, Punt Uit etc. Tevens publiceerde ze drie boeken (Beau Ravage en Facade onder de naam Esther Blinker) en haar derde boek Carte Blanche is bij Uitgeverij Boekerij/Meulenhoff verschreven. Daarnaast heeft Esther Kreukniet haar PR & Communicatie adviesbureau die het midden- en kleinbedrijf regio Rotterdam adviseert op het gebied van communicatie, public relations en marketing strategie.
Ik heb dit boek gelezen samen met de Hebban/Crimezone-Leesclub. Ga daar ook even rondneuzen, het is leuk om te volgen.

Koop dit boek via je lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Auteur: Esther Kreukniet
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 312 pagina's
Uitgever: The House of Books, 2014
ISBN: 978 90 44345 39 1
NUR: 305
Ook als Ebook verkrijgbaar

4 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.