zaterdag 15 november 2014

NTL: 'Beschermheer - kind van de wegen - deel 2' van Linda Wormhoudt




Beschermheer
Kind van de wegen – deel 2

Waar gaat het boek over (zoals op de achterflap):

De roep uit Lapland kon ze niet weerstaan. Ze moest en zou erheen. De ontmoeting met de Sami Mikha vormde het begin van een magische reis vol intrigerende ontdekkingen, onverwachte gebeurtenissen en heftige confrontaties. Want wie trekt er achter de schermen aan de touwtjes?
‘Beschermheer’ is een spirituele roman over wortels. Over waar je vandaan komt en waar je heen kunt gaan. Hoe je bent gevormd door je achtergrond, je geboorteland, je ouders. Dat je ondanks al deze factoren de lokroep kunt voelen van ver en je daar jezelf kunt tegenkomen. Lees over sjamanentrommels, naamloze kinderen, Noorse zigeuners, Finse doodsgodinnen en de kracht van zang. Over wat onderdrukking met de spiritualiteit van een volk doet en met hun ziel.
Linda Wormhoudt maakte kennis met sjamanisme in Koerdistan (‘Nephilim – kind van de wegen deel 1’) en reisde daarna naar Noors Lapland en Finland. “Ik heb beloofd te vertellen over Scandinavische magie en nu heb ik een deel van mijn belofte ingelost. Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. ‘Fictie’ en ‘fantasie’ zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over.


Over de auteur:

Linda Wormhoudt (1966) interesseert zich van jongs af aan voor het spirituele. Als tiener kwam ze in aanraking met hekserij. Als solitaire heks bekwaamde ze zich in de tarotkaarten en andere orakels. Ze werd lid van een internationale groep heksen, die zich vooral bezig hield met de Scandinavische tradities. Toen ze door haar buitenlandse partner het traditionele sjamanisme ontdekte, wist ze dat ze haar spirituele pad had gevonden. In de bergen van Koerdistan deed ze haar eerste rituelen voor anderen.
Linda keerde terug naar Nederland en verdiepte zich in de rituelen van verschillende sjamanistische culturen. Zij volgde trainingen bij o.a. Daan van Kampenhout. Vijf jaar lang was ze zijn assistente. Ze leerde werken met groepsenergie en rituelen van onder meer de Noord-Amerikaanse indianen. Daarnaast deed ze langdurig onderzoek naar dromen en onderzocht ze het spirituele gebruik van zang in sjamanistische culturen. Ook in Australië, waar ze kort vertoefde, kwam ze in aanraking met vormen van sjamanisme.
In Noorwegen vond ze haar wortels bij de Sami in Lapland, en interesseerde zich vooral voor de joiks: de spirituele liederen. Tijdens haar reizen in Lapland vond ze haar spirituele thuis. Ze probeert elk jaar naar Noorwegen te gaan om verder onderzoek te doen naar traditionele vormen van Sami sjamanisme.
In 2004 richtte ze Ceremony, het Sjamanistisch Instituut op. Dit instituut staat in het teken van kennisoverdracht, samenwerking met verschillende spirituele disciplines en onderzoek naar rituelen wereldwijd. Ze verzorgt trainingen voor met name mensen die al een aantal jaren met sjamanistisch werk bezig zijn. Haar interesse richt zich de laatste jaren vooral op Noordwest-Europees sjamanisme en de ontwikkeling van rituelen die toepasbaar zijn in het huidige, westerse leven. Ze doet onderzoek naar de Europese traditionele vormen, onder andere Seidh uit Scandinavië.
De dood en het stervensproces hebben haar aandacht. De oeroude rituelen rond de dood fascineren haar, maar ze probeert vooral in deze moderne tijden nieuwe rituelen te maken en te vormen, om zodoende het sterfproces in harmonie te laten verlopen: voor de stervende en voor de nabestaanden. Als rituelenbegeleider helpt ze mensen bij de belangrijkste overgangsfasen in een mensenleven, met de nadruk op sterf- en rouwprocessen.

Boekgegevens:
Beschermheer
Kind van de wegen – deel 2

Auteur: Linda Wormhoudt
Genre: spirituele roman
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgeverij: A3 boeken, Geesteren
ISBN: 978 94 91557 06 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.