zaterdag 21 februari 2015

Wordt verwacht:'Wanneer wordt het eindelijk zoals het nooit is geweest' van Joachim Meyerhoff

Wanneer wordt het eindelijk zoals het nooit is geweest
– Als de waanzin nooit ver weg is

Auteur: Joachim Meyerhoff
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 336 pagina's
Uitgever: Signatuur, 2015
ISBN: 978 90 56725 08 2
Ook als Ebook verkrijgbaar

Hoe is het om op te groeien tussen honderden psychiatrische patiënten en lichamelijk gehandicapten omdat je vader de directeur is van een psychiatrische kliniek en je ouderlijk huis op hetzelfde terrein staat? Wanneer wordt het eindelijk zoals het nooit is geweest van Joachim Meyerhoff heeft alles: het maakt je aan het lachen, het ontroert en het zet je aan het denken.
In Duitsland zijn er al meer dan 170.000 ex. van verkocht.

Wanneer wordt het eindelijk weer zoals het nooit is geweest is een komisch en tegelijkertijd treurig verhaal over een jongen die het beste in slaap valt bij de kreten van patiënten, die een bloedbroederschap met de hond sluit en die het dubbelleven van zijn vader ontdekt – een fascinerende man die uitblinkt in theorie, verzaakt in de praktijk, vol levensvreugde is en toch niets tegen het einde van zijn leven kan doen.
Het is een tragikomische coming of age, vaderroman en familieroman over opgroeien in een abnormale omgeving in één. Een scherp geobserveerd en persoonlijk verhaal over verlies en dood.

'Een meeslepende, ontroerende en wijze roman.' - Zeit Online

'Hard gelachen, brok in de keel, bittere tranen. Dat heeft een boek al heel lang niet meer bij mij voor elkaar gekregen.' - Buchreport

'Een geweldige vaderroman, liefdevol, humoristisch en op het einde treurig.' - Frankfurter Allgemeine

Mijn recensie kun je op mijn blog lezen op 26 maart 2015, als onderdeel van een blogtour georganiseerd door W.P.G. Uitgevers Belgie.

Over de auteur:

Joachim Meyerhoff (1967) is voor zijn debuutroman Alle Toten fliegen hoch in Amerika bekroond met de Franz-Tumler-Literaturpreis 2011 en de aanmoedigingsprijs van de Bremer Literaturpreis 2012. Sinds 2005 maakt hij deel uit van het ensemblegenootschap van het Wiener Burgtheater. In zijn zesdelige cylcus Alle Toten fliegen hoch, trad hij op als verteller en in 2007 werd hij tot toneelspeler van het jaar verkozen.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben erg benieuwd naar deze roman. Ik doe zelf ook mee met de blogtour (7 april) en verheug mij nu al op alle publicaties en verschillende invalshoeken van de bloggers. Veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Ik wens ook jou veel leesplezier en ben benieuwd naar je blog. Het boek viel vandaag op de mat.

      Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.