donderdag 27 juli 2017

Vandaag in de brievenbus: 'Stranders', geschreven door Iris Stobbelaar

Wees voorzichtig met wat je wenst!

Stranders

Boekgegevens:
Titel: Stranders
Auteur: Iris Stobbelaar
Genre: kinder- en jeugdboeken, 10 – 15 jaar 
Uitgave: hardcover, 448 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Ploegsma bv, 2015
ISBN: 978 90 21675 10 7
ISBN: 978 90 21676 30 2 (eBook)
NUR: 283/284

Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt.

Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. 
In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje…

De auteur: 
(foto: auteurspagina Ploegsma)

Iris Stobbelaar werd in Amsterdam geboren op 3 oktober 1970. Haar moeder, die verpleegkundige was, kwam altijd thuis met spannende verhalen en elke avond las zij voor. Daar ontstond Iris’ liefde voor verhalen. Grimm, Andersen, Lindgren, Griekse en Noordse mythen waren favoriet. Ook met films ging Iris’ voorkeur uit naar het fantasierijke en avontuurlijke. Ronja de Roversdochter en Dunderklumpen stonden op nummer één. 
Omdat ze ook erg van toneelspelen hield, meldde ze zich na de middelbare school aan bij de Toneelacademie in Maastricht. Na haar opleiding tot regisseuse maakte ze voorstellingen met haar eigen theatergroep in Maastricht, werkte ze als trainingsacteur voor onder meer de politie en de NS en speelde ze in de populaire tv-serie Samsam, waarin ze de rol van Eva had. 

Iris is getrouwd met Hollywoodregisseur Roel Reiné. Ze hebben een zoon, Max, en een dochter, Isa. Ze woont met hen in Los Angeles. Stranders is Iris’ boekdebuut.


Stranders koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.